X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ale przecież Sab simplex jest mocniejszy niż Espumisan40 i słabszy niż Espumisan100. Tak samo zawiera symetykon. Czym on się różni jeszcze od Espumisanu?

Nie wiem ale moze zadziała inaczej...wolę spróbować i niech Bunio pierdzi bez spiny ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Lili Ty już chyba wcześniej coś pisałaś o tych pieluchach. Mój w nocy też mniej siusia, u Ciebie jest zupełnie sucha pieluszka?

Tak kiedys juz zrobił kilka razy przerwy w sikaniu ale max 3 godz. A teraz 8 godz i nic pielucha sucha, ani jednej kropli moczu.
    Ale udało się po tym karmieniu pielucha mokra, ciekawe jak reszta dnia.

• espoir Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie nieźle już życie sponiewierało, że przy pobudkach co 2 godziny się wysypiam i uważam to za super noc :D

Daffi, DorotaAnna, Kasiulka90, Paula 90, B_002, Mama36, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nie wiem ale moze zadziała inaczej...wolę spróbować i niech Bunio pierdzi bez spiny ;)
    Pan tabletka to opisal

https://pantabletka.pl/sab-simplex-czy-dziala/

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Z segregatora mamy-ginekolog:
    6159511d7bd8d094med.jpg

Karola po co małą budzisz, wyśpij się do rana. Skoro ona w dzień nie śpi to Ty tez nie odpoczniesz. Ja marzę o takich nocach do samego rana :)

Basiu, bo też mam stres, że może głodna, tylko nie płacze 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Wami oszaleję 😂😂😂 Fajnie, że mam dużo mleka, ale z kolei 5-6 karmień w nocy. Plus taki, że przewijam go w nocy raz albo wcale, więc nie muszę wstawać.
    Wczoraj w ciągu dnia mieliśmy jedną przerwę między karmieniami 4 godziny i stałam nad dzieckiem i się zastanawiałam, co on tak długo śpi 😂 Ciągle karmię co 1,5-2 godziny. No ale przecież kiedyś wyrośnie 😅

Daffi lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja z Wami oszaleję 😂😂😂 Fajnie, że mam dużo mleka, ale z kolei 5-6 karmień w nocy. Plus taki, że przewijam go w nocy raz albo wcale, więc nie muszę wstawać.
    Wczoraj w ciągu dnia mieliśmy jedną przerwę między karmieniami 4 godziny i stałam nad dzieckiem i się zastanawiałam, co on tak długo śpi 😂 Ciągle karmię co 1,5-2 godziny. No ale przecież kiedyś wyrośnie 😅
    Ja od Ciebie chciałabym to mleczko co ci scieka :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas dzisiaj karmienia o 19, 2 i 7.
    Może ten skok już się przeklęty kończy?

O 7:30 byliśmy na spacerze z psem w Marsupi a teraz Igs śpi a ja oglądam Atlantyda zaginiony ląd 😍

Kocham bajki 😜

Karollinax26, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i kupiłam mate piankową.
    Szukałam odpowiedniej od połowy ciąży. Jest czeska firma która produkuje całkowicie bezpieczne, niesmierdzace i wygodne w użyciu. Opinie mają najlepsze w całym internecie, nie znalazłam ani jednej słabej.

My wzięliśmy 8mm bo mamy ciepłe mieszkanie i panele wszędzie. Na kafelki i chłodne podłogi jest jeszcze grubość 16mm.

Firma nazywa się Maly Genius:
    https://puzzle-piankowe.pl/

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja od Ciebie chciałabym to mleczko co ci scieka :)
    Moje mleko powoduje przeokropne boleści brzuszkowe, więc uwierz, nie chciałabyś 😭 W tym momencie tak go boli, że się drze i aż cyca nie chce.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ale niektóre dzieci tak mają z sikaniem! Mój mąż jak był mały nie sikał w ogóle nocy. Szymon też tak zwykle ma, a ja się cieszę, że pieluchy nie muszę zmieniać :)
    Jeśli się niepokoisz, zbadaj w piątek mocz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Moje mleko powoduje przeokropne boleści brzuszkowe, więc uwierz, nie chciałabyś 😭 W tym momencie tak go boli, że się drze i aż cyca nie chce.
    Myslisz ze winne jest Twoje mleko? My odpukac nie wiemy co to bolesci.. Zdarsyly sie nam 3 razy ze kupki nie mogl zrobic i plakal ale chodzilo to o ta zmiane ze wczesniej maluchy kupe robia wrecz nieswiadomie a jak perystaltyka ruszy to musi nauczyc sie sam cisnac a Filip to leń i sie wsciekal. A moze u was jest nietolerancja laktozy stad bolesci brzuszka?

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Lili, ale niektóre dzieci tak mają z sikaniem! Mój mąż jak był mały nie sikał w ogóle nocy. Szymon też tak zwykle ma, a ja się cieszę, że pieluchy nie muszę zmieniać :)
    Jeśli się niepokoisz, zbadaj w piątek mocz.
    U nas tez w nocy przez sen jest malo siusiu ale przy karmieniu nadrabia. W nocy zmieniam 2 max 3 pampersy jak jakas kupa wskoczy jeszcze nieoczekiwanie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignacy też nie codziennie moczy pieluszkę w nocy. Czasem zmieniamy wieczorem i dopiero rano

• stresant Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franus czasami cala noc nie zasika pieluchy a potem przez dzien nadrabia ...nie widze w tym nic zlego

Kochane mniej pisze bo roboty mam wiecej....za tydzien wyjezdzamy na urlop i kazda wolna chwile jak Franio spi spedzam na robieniu "kupek" wszystko znosze do jednego pokoju pakuje i ogolnie zyje juz wyjazdem :)
    jeszcze pelno spraw do zalatwienia przed wyjazdem wiec sie smykam po miescie dopoludnia

w nocy Was nie nadrabiam bo Franio spi i nie mam jak .....budzi sie tylko o 2 na jedzenie a potem juz kolo 6 wstaje......przez dzien ogolnie malo spi ....tak po 30 min.....3x dziennie.....a jak nie spi to go nosze :) wiec nie mam jak pisac....

Przed wczoraj odlaczyli Szynomka :( Boze jak ja sie boje tych szczepien.....

Valetta widzaialm ze sie odezwalas ale nie doczytalam jeszcze co u WAs :)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Myslisz ze winne jest Twoje mleko? My odpukac nie wiemy co to bolesci.. Zdarsyly sie nam 3 razy ze kupki nie mogl zrobic i plakal ale chodzilo to o ta zmiane ze wczesniej maluchy kupe robia wrecz nieswiadomie a jak perystaltyka ruszy to musi nauczyc sie sam cisnac a Filip to leń i sie wsciekal. A moze u was jest nietolerancja laktozy stad bolesci brzuszka?
    Jeśli nietolerancja laktozy to tylko przejście całkowite na mm pomoże 😔 Zobaczę po tym skończonym 3 miesiącu, o którym się tyle mówi w kwestii dojrzałości układu trawiennego. U Wiewióreczki kolki się skończyły, więc może i u nas tak będzie?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basiu, bo też mam stres, że może głodna, tylko nie płacze 😁
    Dziecko się w końcu przestawia na tryb dzienny i tryb nocny. Tak jak dorośli.
    My nie podjadamy w środku nocy tylko jesteśmy w stanie kilka godzin nie jeść i głodni jesteśmy na śniadanie.
    Myślę że dzieci w końcu mają tak samo, więc jak nic im nie jest, waga prawidłowa a śpią w nocy to ja bym tego nie psuła :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Tak kiedys juz zrobił kilka razy przerwy w sikaniu ale max 3 godz. A teraz 8 godz i nic pielucha sucha, ani jednej kropli moczu.
    Ale udało się po tym karmieniu pielucha mokra, ciekawe jak reszta dnia.
    Lili u nas często przy tej długiej nocnej przerwie Filip nie robi siku, dopiero jak się obudzi. Potem w ciągu dnia już jest normalnie.

B_002 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Jeśli nietolerancja laktozy to tylko przejście całkowite na mm pomoże 😔 Zobaczę po tym skończonym 3 miesiącu, o którym się tyle mówi w kwestii dojrzałości układu trawiennego. U Wiewióreczki kolki się skończyły, więc może i u nas tak będzie?
    Moja bratowa miala ten problem z ta najmlodsza Alicja. Kolki okropne.. Wrzas i prezenie dzien w dzie od ukonczenia 3tyg do 3 miesiaca. Nie robili im badan alw na wizycie do szczepienia Ala zrobila kupe i pediatra chciala ja zobaczyć.. Od razu powiedziała ze winna jest laktoza. I lecieli na delicolu, sab simplex, ona odstawila nabial zeby nie dostarczać go jeszcze więcej i na 3 miesiace odeszlo jak reka odjal. Nie poddala sie i karmila piersią.

Paula 90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moja bratowa miala ten problem z ta najmlodsza Alicja. Kolki okropne.. Wrzas i prezenie dzien w dzie od ukonczenia 3tyg do 3 miesiaca. Nie robili im badan alw na wizycie do szczepienia Ala zrobila kupe i pediatra chciala ja zobaczyć.. Od razu powiedziała ze winna jest laktoza. I lecieli na delicolu, sab simplex, ona odstawila nabial zeby nie dostarczać go jeszcze więcej i na 3 miesiace odeszlo jak reka odjal. Nie poddala sie i karmila piersią.
    No właśnie jak odstawiłam nabiał to było ciut lepiej. Przy Delicolu też było odrobinkę lepiej, ale zrezygnowałam z niego, bo jest mega słodki, a nie rozwiązał problemu. To jak te kupy wyglądały, że lekarz od razu wiedział, o co chodzi? U nas chyba typowe - rzadkie, musztardowe kupy. Czyli co, po tych 3 miesiącach samo przeszło? I karmiła dalej jedząc, co chciała? Czy nadal nabiału nie mogła?
    No właśnie ja się póki co nie poddaję. Szkoda tego mojego mleka, które chce od razu dwójkę dzieci wykarmić 😂

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 3529 3530 3531 3532 3533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ