X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapie Małego tylko z mężem. Jak go nie ma to Młody brudny😳

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja matka roku "wrzucam" całą trójce razem do dużej wanny i po problemie :P

Lolka30, B_002, Fasolka77, Mama36, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76, valetta94, Bubek lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    to ja matka roku "wrzucam" całą trójce razem do dużej wanny i po problemie :P
    Haha jak zwykle wygrywasz 😂.

Valetta są uniwersalne stelaże możesz dokupić. My kupiliśmy używany za 30zl. Właśnie zmieniliśmy wanienke na większą bo ta mniejszą zostawiliśmy u rodziców. Filip zdziwiony że ma tyle miejsca, ubijamy go na wszystkie strony i sobie wtedy bąki puszcza 🙈😂.

martusiawp, valetta94 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, uwielbiam Rewal! Daj proszę namiar na te noclegi blisko plaży :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja kapie w lazience a recznik ukladam na pralce i po kapieli szybko na praleczke owijam i idziemy do pokoju na przewijak.
    Ja dokładnie tak samo robię z ręcznikiem.
    A wanienke mam na podłodze bo nie mam stojaka. Nie kupiliśmy bo nie ma już gdzie trzymać tych wszystkich gratów, a nie mam problemy z kąpaniem na podłodze.
    Jak była mniejsza to wanienke stawialiśmy na stole w pokoju.

Daffi, martusiawp, valetta94 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    W dzien miala 4 drzemki. Pierwsza w nosidle, druga w bujaczku ale krotka. Trzecia w bujaczku,ale nie udana bo chciala do nosidla. Nosidlo w praniu bo byla wielka kupcia i przecieklo wiec wsadzilam w chustę. No i spala dlugo. Czwarta drzemka na rekach tak jak usypiam na noc. Mama do mnie dzwoni i mowi ze tak ja nauczyłam w tej chuscie i teraz nie chce spac inaczej i mowi zebym ja odłożyła. Gdyby wiedziała ile razy ja próbowałam a zaraz oczy jak 5 zl. Jak odzwyczaic dziecko od spania w chuscie? Wasze dzieci tez takie tulisie sa? Mama przyjedzie w sobote i sie naslucham mądrych rad. Twierdzi ze mi pokaze jak ja uspac na lozku. Tyle ze ona jej nawet nie zna, pierwszy raz ja na oczy zobaczy. Mysli, ze kazde dziecko ma jednakowy schemat. Juz mi na nerwy dziala :/
    Moja też taka że zasypia tylko na rękach. Na szczęście nie śpi w chuście. W te upały na razie chusty nie używamy bo byśmy się ugotowały obie.
    Odkładam małą jak zaśnie ale nie umiem jej nauczyć żeby zasnęła samodzielnie, no nie da się. Leży aż w końcu tak płacze mocno że nie mogę jej nie wziąć na ręce.

Co do many to skoro tak mówi że wie jak uspać dziecko to niech Ci pokaże. A jak się nie uda to już nie będzie Ci dalej działać na nerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 23:46

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Valetta kochana, moja śpi tylko na rękach za dnia, o ile w ogóle śpi. Każda próba odłożenia kończy się wybudzeniem. Znów na rączki i znów śpi. Ja sobie nie daję wmówić, że tak ją nauczyłam, ona po prostu tak lubi i tego potrzebuje.
    Karola masz rację!
    Mi położna powiedziała że takich rzeczy to się dzieci mogą nauczyć po skończonych 3 miesiącach bo wcześniej to mózg nie ogarnia na tyle żeby dzieci potrafiły coś wymusić, nie widzą jeszcze związku przyczynowo-skutkowego.
    Ich zachowanie wcześniej jest związane z ich potrzebami a nie wymuszaniem czegoś na nas.
    Ale potem już zaczynają kojarzyć takie zależności że jak zapłaczą to ktoś je weźmie na ręce, więc trzeba będzie wtedy uczyć spać samodzielnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2019, 23:53

Kasiulka90, stresant, valetta94 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja dokładnie tak samo robię z ręcznikiem.
    A wanienke mam na podłodze bo nie mam stojaka. Nie kupiliśmy bo nie ma już gdzie trzymać tych wszystkich gratów, a nie mam problemy z kąpaniem na podłodze.
    Jak była mniejsza to wanienke stawialiśmy na stole w pokoju.
    Ja mam wanienke w brodziku prysznica. Nie mam kłopotu ze schylaniem sie i kąpielą w tej pozycji.

B_002 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karola masz rację!
    Mi położna powiedziała że takich rzeczy to się dzieci mogą nauczyć po skończonych 3 miesiącach bo wcześniej to mózg nie ogarnia na tyle żeby dzieci potrafiły coś wymusić, nie widzą jeszcze związku przyczynowo-skutkowego.
    Ich zachowanie wcześniej jest związane z ich potrzebami a nie wymuszaniem czegoś na nas.
    Ale potem już zaczynają kojarzyć takie zależności że jak zapłaczą to ktoś je weźmie na ręce, więc trzeba będzie wtedy uczyć spać samodzielnie :)
    Oj.. To mój bardzo dobrze kojarzy!
    Od razu jak czuje ręce to jest nagle koniec syreny. A tylko poczuje podłoże to syrena się uruchamia... Czasem się mega z tego śmiejemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle wczoraj Kryst się pierwszy raz kapal z Tata. Tylko jest za mały chyba bo nie zrobiło to na nim większego wrażenia w ogóle. Ani wanna ani tata
    . Bo tata tylko kąpię u Nas (no chyba że ja sama) więc czuł się jakby byl codziennie kapany chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam sama bo organizm przyzwyczajony.. A moje dziecko śpi jak zabite.. Dobra...czekamy

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas kąpie na podłodze, też nie mam stojaka, bo wydawał mi się zbędny.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedliśmy o 19 i dopiero teraz.
    Ja już wyspana jestem 🙄

Kasiulka90, martusiawp, Mama36, espoir lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kasiulka w tym czasie gdy co 2 godz odciagalas pokarm po te 40 min to kto Ci się Dzieckiem zajmował? Co 2 godz w dzień i w nocy? To ogrom pracy!!! A jak wtedy karmilas? Tym osiągniętym z butelki czy jak?
    Ojj było ciężko. Nockę sobie odpuściłam. Ogólnie mam męża 24/7 w domu, więc mi mega pomaga. To nie było idealnie co 2 godziny przez 40 minut - podałam mniej więcej, bo po prostu karmiłam wyłącznie ściągniętym mlekiem (z butelki), nie dawałam wtedy piersi. Więc musiałam ściągać często i długo. Były takie chwile, że młody już wołał jeść, a ja nie zdążyłam ściągnąć odpowiedniej ilości - dałam mu część, ściągałam na szybko, potem dostał kolejną porcję. Ale mąż go wtedy uspokajał.

Sansivieria lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja kapie Małego tylko z mężem. Jak go nie ma to Młody brudny😳
    Przydział obowiązków mojego męża to obcinanie paznokci i kąpiel. Wyjeżdża na cały przyszły weekend i już się boję, jak to ogarnę sama 😅 Do tej pory tylko raz kąpałam 🙄

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, sorry ze przeoczylam, ale dlaczego odciagasz mleko i karmisz odciagnietym? Ja mam zle doswiadczenia na tym polu, dlatego balabym sie kazde karmienie karmic z butelki, zeby dziecku za bardzo sie nie spodobalo. Wiem ze sa dzieci co potrafia tak i tak, ale kiedys taka uznana neurologopeda dziecieca Aleksandra Łada mi mowila, ze najbezpieczniej jest w takiej sytuacji karmic butelka ze smoczkiem o wolnym przepływie i trudną, bo jak dziecko wyczuje łatwiejsza opcje i jeszcze nie bedzie to stosowane chocby naprzemiennie, moze odrzucic pierś.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja się obudziłam sama bo organizm przyzwyczajony.. A moje dziecko śpi jak zabite.. Dobra...czekamy
    Przeczytałam że się obudziłaś sama bo orgazm 🙈😂

Mama36, malutka_mycha, martusiawp, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju myslalam ze 6:30 i wstalam a tu 5:30 dopiero na kompie zobaczylam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Przeczytałam że się obudziłaś sama bo orgazm 🙈😂
    Hahaha.. Już nie pamiętam co to jest. Moje libido jest zerowe 🙈

Kryst dopiero teraz się obudził. O 5:40 na karmienie. Cudnie!
    Jadł 20:30, 22 trochę dopoiłam i teraz.. Aż szkoda że musiałam się obudzić byłabym tak wyspana że szok!

stresant, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Hahaha.. Już nie pamiętam co to jest. Moje libido jest zerowe 🙈

Kryst dopiero teraz się obudził. O 5:40 na karmienie. Cudnie!
    Jadł 20:30, 22 trochę dopoiłam i teraz.. Aż szkoda że musiałam się obudzić byłabym tak wyspana że szok!

moje tez...sama nie wiem dlaczego, chyba a czas macierzynstwa zanika :)

‹‹ 3537 3538 3539 3540 3541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ