X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i co ta Karmelka pojechala nad morze?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Oj.. To mój bardzo dobrze kojarzy!
    Od razu jak czuje ręce to jest nagle koniec syreny. A tylko poczuje podłoże to syrena się uruchamia... Czasem się mega z tego śmiejemy.

Mój wyczuwa nawet delikatny kat nachylenia jak się szykuje do odlozenia ;)

Karollinax26, Misiabella, Wiewióreczka, Mama36, B_002, valetta94 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Przeczytałam że się obudziłaś sama bo orgazm 🙈😂
    Wprawdzie nie z orgazmem ale ja się mega podniecona obudziłam :) nie wiem o co Kaman, wieczorem też nakręcony byłam :D

martusiawp, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Moj tez przekręca głowę jak widać na zdjęciu w koszulce metalowej.. ale tez czasem wygina się w C w ta stronę wiec mimo ze pediatra powiedział ze ok to ja dla świetego spokoju pójdę do fizjo jak będziemy w pl. Koleżanka ma 5 łatkę która krzywi głowę nadal wiec mnie wyczulila.

A propos libido to do tej pory u mnie tez 0. Czułam się jak mleczarnia a nie kobieta:p ale wczoraj wreszcie pierwszy raz! Bałam sie ale mam lepsze szycie niż po pierwszym porodzie wiec właściwie nic nie bolało!

martusiawp, Mama36, Kasiulka90, Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Moja też 😁
    Nawet jak zaśnie mi na rękach i próbuje wstać to już oczy otwiera, chyba wie jaka jest kolej rzeczy 😁

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Mój słyszy jak mówię do męża: spróbuje go odłożyć, i wtedy on już ma oczy jak 5 zł :D chociaż no mówię on nie zaśnie na rękach ogólnie nie lubi raczej bujania. Ale czasem ma takie dni jak są skoki na przykład że tylko przytulać i przytulać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 07:42

Mama36, Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip zjadl cyca i podziękowal najpiękniej w świecie. Zaśmiał się poraz pierwszy w głos😘😘😘

DorotaAnna, Misiabella, Tunia76, Wiewióreczka, malutka_mycha, Mama36, Kasiulka90, Tysia89, Lolka30, Fasolka77, martusiawp, Bubek, B_002, valetta94 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Filip zjadl cyca i podziękowal najpiękniej w świecie. Zaśmiał się poraz pierwszy w głos😘😘😘

Zazdroszczę :) mój śmieje się w głos ale tylko przez sen. Czekam aż zacznie to robić nie śpiąc :)

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Zazdroszczę :) mój śmieje się w głos ale tylko przez sen. Czekam aż zacznie to robić nie śpiąc :)
    U nas narazie to byl pierwszy raz... Ciekawe czy powtorzy i moglby uprzedzic bym nagrala:p kocham jak dzieciaki smieja sie w glos.

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella, tylko 2 dni tak robiłam, a właściwie półtora dnia. Po pierwsze po to, żeby pokaleczone sutki trochę odpoczęły, po drugie żeby rozkręcić laktację 🙂 To drugie udało się aż z zapasem, a na to pierwsze mam inną radę - kapturki. Ale coś czuję, że sutki wygoją mi się dopiero wtedy, kiedy całkowicie przestanę karmić. Są w aż tak fatalnym stanie. Ale przynajmniej karmienie mnie nie boli, a wcześniej często był to ból taki nawet 9/10.

Klemek jak typowy facet tak kocha moje piersi, że nieprędko z nich zrezygnuje 😄 Całe szczęście pije i z butli i z piersi, i nawet woda mu smakuje, więc mam nadzieję, że za kilka miesięcy rozszerzanie diety też nam dobrze pójdzie 😊

Tysia89, DorotaAnna, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, w ogóle jestem pod wrażeniem, jak szybko się Twój Filipek rozwija i jakie robi postępy 🙂 Jest niby 10 dni młodszy od mojego Klemka, a sporo go wyprzedza z tego, co opisujesz. Jest też dużo większy, ale w sumie Ty miałaś starszą ciążę.

W każdym razie super facio z niego 😊

Wszystkie możemy być dumne z naszych dzieci! 🤗🤗🤗

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, w ogóle jestem pod wrażeniem, jak szybko się Twój Filipek rozwija i jakie robi postępy 🙂 Jest niby 10 dni młodszy od mojego Klemka, a sporo go wyprzedza z tego, co opisujesz. Jest też dużo większy, ale w sumie Ty miałaś starszą ciążę.

W każdym razie super facio z niego 😊

Wszystkie możemy być dumne z naszych dzieci! 🤗🤗🤗
    Bardzo dziękuję.. Bardzo miło czytało sie Twoj komentarz az sie chyba zarumienilam. Sama jestem podekscytowana nim.. Zupelne inne macierzyństwo mam teraz niz z Julia. Fifi silny chlop.. Ponad 6kg zywej wagi :) za tydzien szczepienie to sie okaże ile rzeczywiście tej wagi.
    Pozatym zastanawiam sie czy to nie kwestia przenoszenia. Oboje z Jula urodzili sie w 41+2.. I Julia błyskawicznie sie rozwijala fizycznie ale bardzo pozno mowila.. Dopiero jak miala 3 lata skladala jakies zdania.. Wczesniej pojedyncze hasla byly.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wolę żeby Ignaś najpierw rozwijał się intelektualnie a potem fizycznie żebym mogła z nim się dogadać zanim zacznie mi spieprzać na spacerach 😂😂😂

Kasiulka90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekam na szybszy rozwoj fizyczny. Na spacerach wcale nie bylo ciężko. Jula nie uciekala trzymala sie blisko i nie mogla nas z oczu stracic. Jedynie ciężkie byly powroty z placu zabaw.. Wtedy byl placz i nie chciala wracać.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Klemek tak intensywnie wierzga nogami i tak silnie główkę trzyma, że czuję, że będzie z niego niezły uciekinier 😂 Nie mam pojęcia, jak za nim nadążę.

Właśnie skończyłam karmić prawą piersią. Z lewej wyciekło w pół godziny 55 ml... Odpuściłam nocne zbieranie, bo nie chciało mi się wstawać i chodzić do kuchni, żeby wstawić mleko do lodówki. Więc znowu 3 pieluchy przemoczone 😂
    Tak, wiem, już pewnie macie mnie dość 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 10:24

Paula 90, Fasolka77, Misiabella, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, Klemek tak intensywnie wierzga nogami i tak silnie główkę trzyma, że czuję, że będzie z niego niezły uciekinier 😂 Nie mam pojęcia, jak za nim nadążę.

Właśnie skończyłam karmić prawą piersią. Z lewej wyciekło w pół godziny 55 ml... Odpuściłam nocne zbieranie, bo nie chciało mi się wstawać i chodzić do kuchni, żeby wstawić mleko do lodówki. Więc znowu 3 pieluchy przemoczone 😂
    Ja wcale dosc nie mam ale zazdroszcze Ci na maxa tego mleczka!!! U mnie zamiast lepiej to tylko gorzej. Juz chwilami mam dosc.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Ja podziwiam a nie mam dość 😘

Mój też właśnie ruchliwy fest. A zwłaszcza jak gadać zaczyna albo go jakaś zabawka zainteresuje. Śmiejemy się z mężem że jakby mu dać rower to by do Wrocka i z powrotem dojechał w pół godziny.
    Dlatego się śmieje że dobrze żeby się najpierw ogarnął z gadaniem co byśmy sobie wyjaśnili reguły. Bo jak widzę te dzieci co spieprzają przed samą ulica rodzicom to się zastanawiam czy zawczasu nie kupić smyczy. Już obczajałam na Aliexpress takie specjalne plecaczki ze smyczą 🤔😂

• espoir Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek miał taki plecaczek z paskiem, ale on szybko załapał chodzenie za rękę... Maćko gorzej, bo ten to w ogóle za rękę nie chce :P

Paula 90, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - Ty się Kochana nie poddawaj. Mówiłam o mojej koleżance która prawie straciła mleko całkiem, jej córka przestała przybierać, trafili do szpitala, podawali modyfika i po trzecim miesiącu pracy z cyckami przeszli z powrotem na 100%kp jestem z niej dumna jak cholera. Wiadomo, dużo tutaj organizm ma do gadania bo nie u każdego się uda ale gdyby nie walczyła to by nie wygrała😉
    Niezmiennie trzymam kciuki za Was.

A jak psina? Już w pełni sił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stressant tak jesteśmy byliśmy o 4 na miejscu, generalnie obiecałam mężowi tak jak zawsze na wakacjach że odłączam się od internetu ale poszedł z małą po coś na śniadanie więc siedzę w kiblu 😎

valetta94 kochana nie masz się martwic, zarówno ja czy wiewiórka mogłybyśmy się nie dzielić tym z wami. Ale zarówno wiewiórka 🐿️ pisała na co zwracać uwagę dzięki temu ja interweniowałam już 3,5 tygodnia temu i gdyby nam fizjo pokazała to co robimy teraz byłoby po sprawie o tak jak u Basi! Po prostu trzeba obserwować. Moja Leosia też przechylała główkę i dalej przechyla i przekręca na obie strony ale już ma preferencje do przyciągania na prawo gdybym to zaniedbała byłby duży problem.
    Tu chodzi tylko o obserwacje. Teraz jestem u dobrej fizjoterapeutki po prostu żałuję że w gorącej wodzie kąpana nie zaczęłam na termin drugi u niej bo jeden mi przepadł przez zepsute auto.
    Jedyne co to mamafizjoterapeuta mówiła żeby nie ufać w kwestii kręczu tak na ślepi pediatrom bo dla nich to też fizjologia moja niby zawsze pytała o ta główkę ale ja mówiła " nie no w obie strony przekręca". Bez spiny . My dwa dni rozciagalismy Leosie co prawda nacierpialam się przy tym ale dzisiaj główkę pięknie trzyma w symetrii 🙏🙏🙏🙏🙏🙏 także nie miałam na celu cię straszyć nie miałam jak zdjęcia wrzucić na FB a tu nie chciałam więc dałam przykłady dziewczynom bo zapytały jak to wygląda. Akurat na waszych zdjęciach to zauważyłam.

Paula idealnie się określiłaś ... Samozwanczy ekspert z internetu ❤️❤️❤️ jak dobrze że nie straszysz już dziewczyn śmiercią dzieci tak jak to było w ciąży uff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 10:45

‹‹ 3538 3539 3540 3541 3542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ