Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:Valetta u nas spanie w dzień też tylko na rękach. Gdy tylko próbuje odłożyć Ona ma jakieś czujniki i otwiera przynajmniej jedno oko żeby sprawdzić co się dzieje.
Jeśli Twojej Mamie uda się uśpić na łóżku to opatentuj to i nam tu sprzedaj! Ja czekam z napięciem i nadzieja....😉
Moja mama jest cwana bo 3 dni po Lili urodzil sie moj bratanek Tymek. Mieszkali wszyscy razem przez 2 miesiace bo brat czekal na odbior mieszkania. No i ona go usypiala na lozku metodą o nazwie: 'kolysanie dupci'. No ja wczoraj kolysalam dupcie na lozku to jak sie Lila zaczela drzec i hop w chuste i ciszaTakze niech mama pokolysze to moze zrozumie kazde dziecko jest inne a ta metode moze sobie wsadzic
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Valetta kochana, moja śpi tylko na rękach za dnia, o ile w ogóle śpi. Każda próba odłożenia kończy się wybudzeniem. Znów na rączki i znów śpi. Ja sobie nie daję wmówić, że tak ją nauczyłam, ona po prostu tak lubi i tego potrzebuje.
O właśnie uwazam tak samo!! To sa takie maluszki, ze potrzebuja tej bliskosci i Przytulania. Ale wytlumacz to 65 letniej mamie, ktora cała trójkę niby usypiala odkladajac do lozeczka i odchodząc.. Jezeli my nie mamy z tym problemu to dlaczego innym to tak przeszkadza? Nie dlugo swiat zacznie je bardziej interesować i beda nam uciekac a przytulac bedziemy je na sile. A w jakiej pozycj Ci zasypia na raczkach? Musisz chodzic czy da sie na siedzaco? -
espoir wrote:mojego Męża dzisiaj na popo do pracy zawołali i ogarnęłam sama kąpiel i usypianie trójki
czuję się dumna jakbym nie wiem co zrobiła
Szacun!! A ja sie nad soba uzalam bo na jeden dzien zostalam sama
Maz dzis wrocil o 7 z tesciem przywieźli lozko, wiec zabieram sie za sprzątanie. Mamy 3 pokoje i 2 lozka. W pokoju Lili go nie ma bo miala sie tam przeprowadzic za rok. A moi rodzice musza spac osobno bo mój tata chodzi spac o 20stej i by nam tylko utrudnial zycie swoim zrzedzeniem :o i stad to zamieszanie z lozkiem.. Takze dostanie pokoj Lileczki. -
MamaAga85 wrote:U Nas kąpiel w sypialni na podłodze bo tak mi w sumie wygodnie.Fakt,że plecy dostają nieźle wpier###ale w mojej ciasnej łazience nie ma jak postawić wanienki...
Jak sama musiałam ogarnąć to mniej wody wlałam i po kłopocie.Recznik na łóżku i prosto z wanny na ręcznik.Do niedawna sypialnie nagrzewałam suszarką do włosów(Karmelka dzięki za pomysł).Teraz przy tych upałach nie ma takiej konieczności.
Ja zawsze po kapieli susze malutka ona to uwielbia. Oczywiście tylko chwilkę, ale robi przy tym takie słodkie minki. Wrzuce wam filmik na fb. Juz jak widzi suszarkę to robi ta mine i czeka tylko na bzzzzmartusiawp lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Haha jak zwykle wygrywasz 😂.
Valetta są uniwersalne stelaże możesz dokupić. My kupiliśmy używany za 30zl. Właśnie zmieniliśmy wanienke na większą bo ta mniejszą zostawiliśmy u rodziców. Filip zdziwiony że ma tyle miejsca, ubijamy go na wszystkie strony i sobie wtedy bąki puszcza 🙈😂.
Jaka wanienke kupiliscie? Lila tez po maalu wyrasta z rekinka a mial byc niby taki super jak zapewnial producent taaa -
valetta94 wrote:O właśnie uwazam tak samo!! To sa takie maluszki, ze potrzebuja tej bliskosci i Przytulania. Ale wytlumacz to 65 letniej mamie, ktora cała trójkę niby usypiala odkladajac do lozeczka i odchodząc.. Jezeli my nie mamy z tym problemu to dlaczego innym to tak przeszkadza? Nie dlugo swiat zacznie je bardziej interesować i beda nam uciekac a przytulac bedziemy je na sile. A w jakiej pozycj Ci zasypia na raczkach? Musisz chodzic czy da sie na siedzaco?
Oj różnie kochana, na siedząco to zazwyczaj musi być przy cycku, inaczej nie zaśnie. Często też muszę chodzić, bo takie ma panna wymagania. -
Ja dziś poszłam sobie zrobić badania z krwi. Morfologie mam w miare ok,ale nie wiem co zrobić z tarczycą. W ciąży miałam niedoczynność i brałam Letrox50.Po ciązy kazał mi zmniejszyć o połowe i sprawdzić po paru tygodniach. No i wyszło mi TSH 0,008. Myślicie zeby odstawić Letrox? Oczywiście pójde do endo ale terminy jak zwykle z kosmosu.
-
Cały wczorajszy dzień kłuło mnie serce... dzisiaj dalej mnie kłuje - nie wiem co to...??
Wieczorem kłuło mnie tak, ze nie mogłam się położyć i mąż kazał mi wziąć aspirynę. Jakoś się nad tym nie zastanawiałam, ale dzisiaj Młody śpi od rana... wstał na mleko i poszedł znowu w kime.
Czytam wiec teraz ulotkę, a tam napisane żeby nie brać jeśli karmi się piersią. Wzięłam Anadin extra a w składzie 300mg aspiryny, 200mg paracetamolu i 45mg kofeiny.... to pewnie przeszło do mleka...
-
Paula 90 wrote:Jakbym wiedziała że Ignas będzie spał ponad dwie godziny (i nadal śpi) to bym sobie pazury malnęła i nie straszyła na FB brakiem żarówiastego różu 😂
Fasola - no nie daje rady, widzisz 😚
Hahaha, ja w środę pomalowałam i młody się zaczął ruszaćjuż miałam lecieć zmywać bo byłam sama w domu ale pogibalam wózkiem i usnął uff
malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
valetta94 wrote:O właśnie uwazam tak samo!! To sa takie maluszki, ze potrzebuja tej bliskosci i Przytulania. Ale wytlumacz to 65 letniej mamie, ktora cała trójkę niby usypiala odkladajac do lozeczka i odchodząc.. Jezeli my nie mamy z tym problemu to dlaczego innym to tak przeszkadza? Nie dlugo swiat zacznie je bardziej interesować i beda nam uciekac a przytulac bedziemy je na sile. A w jakiej pozycj Ci zasypia na raczkach? Musisz chodzic czy da sie na siedzaco?
My nie usypiamy... W dzień sam zasypia, czasem na rękach... W nocy po karmieniu hop do łóżeczka i Bunio śpiFasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:Ja dziś poszłam sobie zrobić badania z krwi. Morfologie mam w miare ok,ale nie wiem co zrobić z tarczycą. W ciąży miałam niedoczynność i brałam Letrox50.Po ciązy kazał mi zmniejszyć o połowe i sprawdzić po paru tygodniach. No i wyszło mi TSH 0,008. Myślicie zeby odstawić Letrox? Oczywiście pójde do endo ale terminy jak zwykle z kosmosu.
-
Fasolka77 wrote:Hahaha, ja w środę pomalowałam i młody się zaczął ruszać
już miałam lecieć zmywać bo byłam sama w domu ale pogibalam wózkiem i usnął uff
-
martusiawp wrote:
Bubek udanej randki 😀
randka dopiero dzis,
chce wypic 1 drinka jakos wieczorem i wtedy karmic rano juz o jakiejs 6....chyba starczy co?
CO MYŚLICIE? w ogole to mam wyrzuty ze ide na tego 1 drinka...
Mam nadzieje ze mi cyc nie rozsadzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 15:26
martusiawp lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Ja dziś poszłam sobie zrobić badania z krwi. Morfologie mam w miare ok,ale nie wiem co zrobić z tarczycą. W ciąży miałam niedoczynność i brałam Letrox50.Po ciązy kazał mi zmniejszyć o połowe i sprawdzić po paru tygodniach. No i wyszło mi TSH 0,008. Myślicie zeby odstawić Letrox? Oczywiście pójde do endo ale terminy jak zwykle z kosmosu.
Paula, Espoir, dzięki za namiarymysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Oczywiście, że musisz odstawić. Nadczynności się dorobiłaś. Letrox brałas pewnie tylko w ciąży, bo wcześniej niedoczynność nie była wysoka?
Paula, Espoir, dzięki za namiaryWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 15:20
Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Moje cycki tylko po nocy lekko twarde, poza tym flaczkowate zwisy 😊 ale od dwóch dni zaczęłam znów wspomagać się Femaltikerem.
espoir wrote:patrzę na te zdjęcia na fejsie i nie widzę w nich nic złego... cała trójka mi tak głowę wykręca(ła), dla mnie normalne...
stresant wrote:W H & M przeceny zamowilam 2 sukienki wielkosc M...mam 70 kg i 163cm wzrostu, jak jeszcze beda za duze to sie chyba potne....ostatnio zamowila L i wielka jak namiot...a fajna bo zakladana na boczki wiazana...eh
https://www2.hm.com/de_at/productpage.0720635008.html
na zdjeciu z innym kolorem widac jaki to dekolt, a jak cyce wepchnelam to w ogole...no zaluje
-
Paula, czy mogę zamrozić mleko, które stało kilka godzin w lodówce? Czy mrozi się wyłącznie świeże? Ciepłe czy schłodzone w lodówce?
Edit: już wiem, na stronie Medeli jest to super dokładnie opisaneI już wiem, że całe wczorajsze 110 ml z lodówki muszę wylać, bo wlewałam ciepłe do zimnego 😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 15:57
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Cały wczorajszy dzień kłuło mnie serce... dzisiaj dalej mnie kłuje - nie wiem co to...??
Wieczorem kłuło mnie tak, ze nie mogłam się położyć i mąż kazał mi wziąć aspirynę. Jakoś się nad tym nie zastanawiałam, ale dzisiaj Młody śpi od rana... wstał na mleko i poszedł znowu w kime.
Czytam wiec teraz ulotkę, a tam napisane żeby nie brać jeśli karmi się piersią. Wzięłam Anadin extra a w składzie 300mg aspiryny, 200mg paracetamolu i 45mg kofeiny.... to pewnie przeszło do mleka...
Może pogoda ? Stres ?
Mi się dziś i wczoraj też jakoś ciężko oddycha, pogoda straszna, taka szklarnia, że szok ..