X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle w kwestii tych rodziców na spacerach.
    Przed ciążą sobie zawsze mówiłam że "moje dziecko tak się nie będzie zachowywać" albo "ja się tak nie zaniedbam po ciąży". I co? I teraz sobie myślę: "każde dziecko ma czasem gorszy dzień" i "no to dzisiaj mamy dzień lumpa" (i pryskam włosy suchym szamponem, zakładam rozciągnięte szmaty i idę na spacer).

Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu - zaglądasz do nas? Co u Ciebie?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, Klemek tak intensywnie wierzga nogami i tak silnie główkę trzyma, że czuję, że będzie z niego niezły uciekinier 😂 Nie mam pojęcia, jak za nim nadążę.

Właśnie skończyłam karmić prawą piersią. Z lewej wyciekło w pół godziny 55 ml... Odpuściłam nocne zbieranie, bo nie chciało mi się wstawać i chodzić do kuchni, żeby wstawić mleko do lodówki. Więc znowu 3 pieluchy przemoczone 😂
    Tak, wiem, już pewnie macie mnie dość 😂

Zazdroszczę!!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha stressant jak dobrze że nie sugerowalam się prognoza pogody !! Nie ma upału ale jest bardzo przyjemnie tak na body z długim reawkiem i legginsy ewentualnie przykryć cienkim kocykiem ażurowym.

A przerwy robiliśmy co 3 godziny na 30 minut. Jedna na karmienie i przytulanie drug polezała na brzuszku. Niestety obudziła nam się o 23:45 zjadła i nie zasnęła do 2!! Mam nadzieję że się jej nie przestawi haha 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Hej!

Moj tez przekręca głowę jak widać na zdjęciu w koszulce metalowej.. ale tez czasem wygina się w C w ta stronę wiec mimo ze pediatra powiedział ze ok to ja dla świetego spokoju pójdę do fizjo jak będziemy w pl. Koleżanka ma 5 łatkę która krzywi głowę nadal wiec mnie wyczulila.

A propos libido to do tej pory u mnie tez 0. Czułam się jak mleczarnia a nie kobieta:p ale wczoraj wreszcie pierwszy raz! Bałam sie ale mam lepsze szycie niż po pierwszym porodzie wiec właściwie nic nie bolało!
    Patrycja Trala fizjoterapeuta poczytaj o niej na znanym lekarzu 👌👌 i jak wiesz kiedy w PL będziecie umowcie się z wyprzedzeniem . To jest ta co do mnie pisałaś wtedy o nią. Pisze ci wcześniej bo na prawdę dziewczyna ma terminy full zapchane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 11:11

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki karmelka! Już ja obczailam i zamierzam dziś dzwonić! Zazdroszczę morza, korzystajcie!!!!

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    W dzien miala 4 drzemki. Pierwsza w nosidle, druga w bujaczku ale krotka. Trzecia w bujaczku,ale nie udana bo chciala do nosidla. Nosidlo w praniu bo byla wielka kupcia i przecieklo wiec wsadzilam w chustę. No i spala dlugo. Czwarta drzemka na rekach tak jak usypiam na noc. Mama do mnie dzwoni i mowi ze tak ja nauczyłam w tej chuscie i teraz nie chce spac inaczej i mowi zebym ja odłożyła. Gdyby wiedziała ile razy ja próbowałam a zaraz oczy jak 5 zl. Jak odzwyczaic dziecko od spania w chuscie? Wasze dzieci tez takie tulisie sa? Mama przyjedzie w sobote i sie naslucham mądrych rad. Twierdzi ze mi pokaze jak ja uspac na lozku. Tyle ze ona jej nawet nie zna, pierwszy raz ja na oczy zobaczy. Mysli, ze kazde dziecko ma jednakowy schemat. Juz mi na nerwy dziala :/
    Haha uwielbiam to w mamie 😂😂 ale ja sobie już powiedziałam : ona nie chce źle ona chce dobrze, u niej się sprawdziło chce dla mnie dobrze.
    To tak jak czasem my na forum jedna radzi drugiej bo u nas się sprawdziło nie chcemy żeby ta druga się męczyła więc podpowiadamy. Ale właśnie zapominamy że każde dziecko inne ale chcemy dobrze tak samo nasze mamy. I teściowe też taka prawda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 11:15

B_002, valetta94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Dzięki karmelka! Już ja obczailam i zamierzam dziś dzwonić! Zazdroszczę morza, korzystajcie!!!!
    Tak właśnie słyszę że mąż tacha wózek po schodach ( niestety taki nam się trafil apartament na piętrze ale brałam co było) robimy śniadanko i w drogę później mogą bęc przelotne deszcze ale pojedziemy dalej gdzie nie pada.
    Mój pierwszy raz nad Polskim morzem !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 11:18

B_002, Aga2606 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka - wysłałam Ci na priv namiary na ten Rewal.
    Ale jedziemy tam pierwszy raz więc jeszcze nie wiem czy polecam 😉

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Rewalu byliśmy z 7 lat temu w "Pod Delfinem" - mega blisko morza, ale nie wiem czy dalej jest tam tak fajnie jak było, bo minęły wieki :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    DoCelu - zaglądasz do nas? Co u Ciebie?

Hej 😊 jestem jestem. Ciężko mi w te upały, brzuchol ogromny... Nic mi się nie chce 😂 obserwuje was od czasu do czasu aleneyniuz macie duże dzieciaczki. A ja wciąż jestem wielorybem 😊

Paula 90, Tysia89, Kasiulka90, espoir, Wiewióreczka, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Oj.. To mój bardzo dobrze kojarzy!
    Od razu jak czuje ręce to jest nagle koniec syreny. A tylko poczuje podłoże to syrena się uruchamia... Czasem się mega z tego śmiejemy.
    Moja też tak reaguje. Czasem mi się wydaje że jednak te dzieci już myślą w ten sposób teraz. Ale to chyba bardziej reakcje na to co aktualnie czują. Po prostu na rękach w pionie im lepiej :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - Ty się Kochana nie poddawaj. Mówiłam o mojej koleżance która prawie straciła mleko całkiem, jej córka przestała przybierać, trafili do szpitala, podawali modyfika i po trzecim miesiącu pracy z cyckami przeszli z powrotem na 100%kp jestem z niej dumna jak cholera. Wiadomo, dużo tutaj organizm ma do gadania bo nie u każdego się uda ale gdyby nie walczyła to by nie wygrała😉
    Niezmiennie trzymam kciuki za Was.

A jak psina? Już w pełni sił?
    Tyle przetrwalam ze sie nie poddam ale chcialabym zeby moje cycki choc trochr nabrzmiewaly.
    Walczymy dalej.

A psina juz super. Zapominamy ze w ogole miala operacje. Dzielnie zniosla strzyżenie u fryzjera. Juz rozrabia i sie w ogole nie zmienila.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Tyle przetrwalam ze sie nie poddam ale chcialabym zeby moje cycki choc trochr nabrzmiewaly.
    Walczymy dalej.

A psina juz super. Zapominamy ze w ogole miala operacje. Dzielnie zniosla strzyżenie u fryzjera. Juz rozrabia i sie w ogole nie zmienila.
    Chciałam polubić dwa razy jak espoir ale nie działa już... 😂

Mi nie nabrzmiewają już cycki a mleko leci. Nabrzmiewają w nocy tylko jak śpimy te 8godzin. Ale też bez szału 😉

Nasza psina też szybko do siebie doszła. I macie już spokój z cieczkami, rakiem jajników, rakiem macicy, ropomaciczem i pewnie dziesiątką innych chorób.
    A robili jakaś histopatologie czy nie było konieczności?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki tylko po nocy lekko twarde, poza tym flaczkowate zwisy 😊 ale od dwóch dni zaczęłam znów wspomagać się Femaltikerem.

Bubek lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chciałam polubić dwa razy jak espoir ale nie działa już... 😂

Mi nie nabrzmiewają już cycki a mleko leci. Nabrzmiewają w nocy tylko jak śpimy te 8godzin. Ale też bez szału 😉

Nasza psina też szybko do siebie doszła. I macie już spokój z cieczkami, rakiem jajników, rakiem macicy, ropomaciczem i pewnie dziesiątką innych chorób.
    A robili jakaś histopatologie czy nie było konieczności?
    Wet powiedzial ze nie trzeba ale chce jej jeszcze zrobic badanie krwi, mamy iść za tydzien. Powiedzial ze w ostatniej chwili uratowalismy ją przed ropomaciczem.
    Bardzo sie ciesze ze to juz za nami i ze koniec cieczek.. Moge wreszcie wyrzucic jej majciochy i nie bede musiala wapoldzielic wkładek 😂😂

Z tymi flaczkami cyckami to ja mam juz dlugo i rozumiem ze to sie normuje ale u mnie naprawdę jest problem. Jest troszke lepiej z Fifkiem ze mimo ze wolno leci minęło mu te mocne wsciekanie i daje rade i jeszcze cos tam ssie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym wiedziała że Ignas będzie spał ponad dwie godziny (i nadal śpi) to bym sobie pazury malnęła i nie straszyła na FB brakiem żarówiastego różu 😂

Fasola - no nie daje rady, widzisz 😚

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - moi rodzice mieli niewysterylizowana suczkę labradora i pamiętam że jak miała cieczkę to mieliśmy stare majtki ojca które miała nosić. W praktyce wyglądało to tak że zdzierała je z siebie co chwilę i wszystko było we krwi. A przy takim dużym psie to trochę tej krwi jest. Na samo wspomnienie mnie telepie bo ja musiałam to wszystko sprzątać. Plus rozdarte w strzępy podpaski

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Valetta a nie da się dokupić ? :)

A te stelaze sa uniwersalne? Ja mam dziwna wanienke w ksztalcie rekina.. se utrudnilan zycie :P

Odpisywalam wam wczoraj, ale odlozylam Lile i sie obudzila. W koncu zasnęła i poszlam wylac wode z wanienki, odwracam ja a tam wielki pajak jak moja reka schował sie w zgieciu!!! Panicznie boje sie pajakow. Zaczelam go splukiwac a dziad nie chcial zginac i ciagle machal nogami, ledwo się zmieścił w odplyw. Wpadl tam a ja zatkalam odplyw aby nie wylazl. Mowie wam przezylam horror, a to wszystko oczywiscie jak meza nie bylo :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - moi rodzice mieli niewysterylizowana suczkę labradora i pamiętam że jak miała cieczkę to mieliśmy stare majtki ojca które miała nosić. W praktyce wyglądało to tak że zdzierała je z siebie co chwilę i wszystko było we krwi. A przy takim dużym psie to trochę tej krwi jest. Na samo wspomnienie mnie telepie bo ja musiałam to wszystko sprzątać. Plus rozdarte w strzępy podpaski
    Z duzym psem jest na pewno trudniej. Ja swojej kupilam w zoologicznym takie typowe dla pieska ale ostatnio wlasnie przy cieczce ciagle je zdejmowala i tez potrafila wkladki poszarpac :p
    Juz zapominamy o tym na szczescie :)

b2ujp2.png

‹‹ 3539 3540 3541 3542 3543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ