Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie ukaszen komarów i innych wredot, to świetnie działa ocet. Posmarować i już nie swędzi. No ale u takich maluchów to raczej odpada.
Jak syn był w przedszkolu, to na ukaszenia był fenistil żel, smarowalam mu babel na ręce i zostało mu przebarwienie na skórze. W gimnazjum jeszcze miał, a czy teraz ma to nie wiem, a wyjechał na weekend to nie mogę sprawdzić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyespoir kochana czy w Anglii to jest normalne, że że szpitala wszystkich tak szybko wypisują? Nawet dzieci po zabiegach?
Właśnie dzwoniła do mnie mama, że mój 3 letni siostrzeniec miał wczoraj późnym wieczorem pod narkozą zabieg usuwali mu 14 ząbków czyścili zatokę ☹️ a o 7 rano już byli w domu. Dodatkowo ma zagrożone oczko a oni go wypisali. Czy to normalne czy z tym szpitalem jest coś nie tak ? -
z życia matki trójki dzieci.
czas na śniadanie. dałam im do misek płatki z mlekiem (Maciusiowi mleka na dnie, żeby nie wylał) i idę do kuchni z Wojtusiem robić sobie tosty. w trakcie Bartek mówi, że zjadł, więc mówię "ok", bo co mogłoby mnie tu zaniepokoić... okazało się, że Bartek dzisiaj wyjątkowo zjadł same płatki, mleko zostawił. wykorzystał to Maćko. jak weszłam do salonu, to mleko było wszędzie, na całej podłodze, a na jej środku, w wielkiej kałuży leżał na brzuchu Maćko (w ubraniu, a jakże...) i machał rękami i nogami (pływał)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 10:24
B_002, Fasolka77, Paula 90, Mama36, mysla.nieskalana, Karmelllka90, Kasiulka90, Wiewióreczka, Kiwona, DorotaAnna, Bubek, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Fasolka77 wrote:A my dalej śpimy!!! Ech To górskie powietrze .....Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
espoir wrote:z życia matki trójki dzieci.
czas na śniadanie. dałam im do misek płatki z mlekiem (Maciusiowi mleka na dnie, żeby nie wylał) i idę do kuchni z Wojtusiem robić sobie tosty. w trakcie Bartek mówi, że zjadł, więc mówię "ok", bo co mogłoby mnie tu zaniepokoić... okazało się, że Bartek dzisiaj wyjątkowo zjadł same płatki, mleko zostawił. wykorzystał to Maćko. jak weszłam do salonu, to mleko było wszędzie, na całej podłodze, a na jej środku, w wielkiej kałuży leżał na brzuchu Maćko (w ubraniu, a jakże...) i machał rękami i nogami (pływał)...jak Ty to wszystko ogarniasz?????
espoir lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:z życia matki trójki dzieci.
czas na śniadanie. dałam im do misek płatki z mlekiem (Maciusiowi mleka na dnie, żeby nie wylał) i idę do kuchni z Wojtusiem robić sobie tosty. w trakcie Bartek mówi, że zjadł, więc mówię "ok", bo co mogłoby mnie tu zaniepokoić... okazało się, że Bartek dzisiaj wyjątkowo zjadł same płatki, mleko zostawił. wykorzystał to Maćko. jak weszłam do salonu, to mleko było wszędzie, na całej podłodze, a na jej środku, w wielkiej kałuży leżał na brzuchu Maćko (w ubraniu, a jakże...) i machał rękami i nogami (pływał)...
Coś na ten temat wiem bo mam w bliskiej rodzinie podobną sytuację jak u Ciebie tylko są trzy dziewczynki 😊espoir lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Witam wszystkie mamusie i ich słodziaki🙋
Syn mnie wczoraj zarejestrował do poradni zaburzeń krzepnięcia. Termin 15.06.2020.
Czyli rok zastrzyków przede mną. 😞
A nie chcesz pójść wcześniej prywatnie?
Ja wiem.. płaci się składki to powinno się dać pójść na NFZ Ale czasem czekanie jest bardziej męczące.
-
Tunia76 wrote:Odnośnie ukaszen komarów i innych wredot, to świetnie działa ocet. Posmarować i już nie swędzi. No ale u takich maluchów to raczej odpada.
Jak syn był w przedszkolu, to na ukaszenia był fenistil żel, smarowalam mu babel na ręce i zostało mu przebarwienie na skórze. W gimnazjum jeszcze miał, a czy teraz ma to nie wiem, a wyjechał na weekend to nie mogę sprawdzić.
Był kiedyś w Rossmannie ale ostatnio wszędzie wykupiony. Mi się udało zamówić na Allegro. Do zestawu dokupiłam też coś po ukąszeniach (też Chicco) w razie czego, chociaż chronie dziecko jak mogę, a sama jestem pogryzionaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 11:12
-
nick nieaktualny
-
co do zabiegów, to nie wiem, bo mam małe doświadczenie. mój Mąż miał usuwane ósemki pod narkozą i po wybudzeniu z godzinę czekali i mógł iść do domu. Maciuś pod narkozą miał rezonans i po wybudzeniu czekali żeby coś zjadł i mógł iść... ja dzień po cesarce byłam w domu... chyba normalne...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:co do zabiegów, to nie wiem, bo mam małe doświadczenie. mój Mąż miał usuwane ósemki pod narkozą i po wybudzeniu z godzinę czekali i mógł iść do domu. Maciuś pod narkozą miał rezonans i po wybudzeniu czekali żeby coś zjadł i mógł iść... ja dzień po cesarce byłam w domu... chyba normalne...
Ehh... trochę nas to przeraziło. Bo ja np po operacji tarczycy pod narkozą całą noc czułam się okropnie wymiotowałam strasznie. Jakby mnie tak puścili do domu łoj. -
Karolinka, Wiewiórka, właśnie pamiętam o tych krówkach, ale jakoś nie miałam okazji kupić
Do Rossmanna zawsze tylko szybko po pieluchy, bo już dziecko płacze w domu albo w samochodzie 😅
Poza tym czekolady nic nie zastąpi... A jeszcze mąż mnie wkurza jak je przy mnie Kinderka albo Knopersa albo Lindta albo jogurt Fantasia 😅 -
Karmelllka90 wrote:Kurde. W Polsce to się leży te 3 doby no ale może to ma związek z tym zwrotem kasy dla szpitala.
Ehh... trochę nas to przeraziło. Bo ja np po operacji tarczycy pod narkozą całą noc czułam się okropnie wymiotowałam strasznie. Jakby mnie tak puścili do domu łoj.Karmelllka90 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny