Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTunia - zależy jaki ten poliester. Ja mam taką tunikę i bardzo ją lubię, ubieram na bluzkę na ramiączkach bo jest cienka jak bibuła. Ale na ukropy się nie nadaje
Slyszalyscie że za tydzień na weekend może być nawet 40stopni? My się chyba do piwnicy przeniesiemyTunia76 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:My tez mamy w czwartek. Jednak im starszy czlowiek, tym wiekszy panikarz. Mowie o sobie, jak szczepilam kiedys Michalka, tez czytalam stop nop, czy probowalam sobie na internecie wyrobic opinie, ale powiedzialam sobie, lepiej szczepic niz nie, bo nie szczepiac podejmuje wieksze ryzyko i zachowywałam zimna krew
Teraz mam wieksze obawy
DorotaAnna, Lolka30, espoir, Karollinax26, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mysia nieskalana, ja czytalam oczywiscie i rzeczy propogujace szczepienia i do stop nop tez doszlam. Jak widac zdecydowalam sie szczepic, sle zdecydowanie nie uwazam, ze to jest temat czarno-bialy, a biale to szczepic, a czarne - nie szczepic.
B_002, Bubek, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:O 9.30 się obudziła, od tego czasu nie spała i beczała non stop. Jakimś cudem wyszłam na spacer, na razie zasnęła. Może na 15 minut ...
B_002 lubi tę wiadomość
-
Szonka i jak Ci idzie kp? Mnie po raz pierwszy dzis po poludniu zlapal kryzys i mam wrazenie ze mam malo mleka i odciagam mniej, malo po 100-120 ml a odciagalam po 150-180 w kazdej sesji. Maly jest niespokojny i duzo placze i to dlatego moze. I jeszcze Michalek byl pod wieczor bardzo zmeczony i duzo jeczal i marudzil. Dwojka jeczaco placzacych to dla mnie chyba za duzo.
-
Paula 90 wrote:Tunia - zależy jaki ten poliester. Ja mam taką tunikę i bardzo ją lubię, ubieram na bluzkę na ramiączkach bo jest cienka jak bibuła. Ale na ukropy się nie nadaje
Slyszalyscie że za tydzień na weekend może być nawet 40stopni? My się chyba do piwnicy przeniesiemy
Chrzciny za 2 tygodnie, a ja nadal goła.😥 -
Wiewiórka!!! Muszę Ci podziękować. Kiedyś napisałaś ze Twój Szymon śpi tylko na boczkach w nocy. U nas usypianie na plecach w łóżeczku trwało ponad godzinę. Dziś drugi wieczór usypiam go na boku i pada w 15 min i zasypia twardo a nie wybudza się co chwila!
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Wiewiórka!!! Muszę Ci podziękować. Kiedyś napisałaś ze Twój Szymon śpi tylko na boczkach w nocy. U nas usypianie na plecach w łóżeczku trwało ponad godzinę. Dziś drugi wieczór usypiam go na boku i pada w 15 min i zasypia twardo a nie wybudza się co chwila!
Szymona na plecach po chwili coś wybudza, chyba brzuszek. A na boku śpi pięknie i długo. Z kolei rano dobrze go obrócić śpiącego na brzuch, wtedy śpi do 10
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 22:42
Aga2606 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Daffi, nadal masz problem z wypróżnieniem ? Mówiłaś o tych hemoroidach, masz wewnętrzne ? Zaobserwowałaś jakąś krew w dwójce ?
Co do hemoroida mam wewnętrznego ostatnim razem nie bolal ale wczesniei bol byl taki jakby mi ktos zywcem nacinal odbyt.. Krwi w dwojce nie widze bo mam spadowa toalete ale na papierze nieraz widzę.. -
Karollinax26 wrote:Daffi, nadal masz problem z wypróżnieniem ? Mówiłaś o tych hemoroidach, masz wewnętrzne ? Zaobserwowałaś jakąś krew w dwójce ?
-
martwię się słuchajcie i zaczynam panikować...
nie jestem pewna czy ma to związek ze szczepieniem ostatnim czy nie ale Mały zrobił się bardzo ospały...
nie sieje żadnej paniki ani nic ale On zjada i śpi przez dłuższy czas albo przysypia albo ma takie odjazdy jakie miał mając max 2 tygodnie...
jutro bacznie oboje będziemy obserwować i w pon.zawijam się do pediatry...
je,niby jest aktywny bo i się śmieje i gada po swojemu ale wg mnie zdecydowanie mniej jest aktywny niż np.2 tyg.temu... -
U Nas też zapowiadają się bardzo ciepłe dni w przyszłym tygodniu więc chyba oszaleje...mieszkam na poddaszu zaadoptowanym na strych więc pod tym dachem jest tak gorąco po całym słonecznym dniu, że nie idzie wyrobić...
proszę Was o radę...
stoję przed wyborem-jechać do Polski czy nie...
Okazuje się,że musielibyśmy jechać pociągiem do kraju.
Cała podróż to 12 godzin z 1 przesiadką.
I problemem jest zarówno ilość bagaży,długość podróży jak i to,że jechaliśmy cały dzień.
Wcześniej kiedy była mowa o podróży do kraju brałam pod uwagę tylko podróż ze znajomą i tu ani ilość bagaży nie jest problemem ani czas podróży-max 7 godzin z włączonym w to postojem ok.1 h plus jechalibysmy w nocy(brak upału no i noc czyli dzieciaki może by spały)ale ona nie da rady...
Mąż mnie męczy żebyśmy spróbowali bo obiecalismy córce i że moi rodzice nadal Natanka nie wiedzieli...Fajnie-probowac??? ja przyznam szczerze,że przeraża mnie podróż 12h z tak małym dzieckiem i cała ta otoczka-ilość bagaży,przediadka,pies, upał...
Czy odważyłybyście się na taką wyprawę? -
MamaAga ja bym się nie zdecydowała ba taka podróż ale pisze to przez pryzmat mojego dziecka, które jest nerwowe i placzliwe. Może gdyby był bezproblemowy to bym rozwazyla podróż chociaż wątpięStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiewióreczka wrote:Cieszę się
Szymona na plecach po chwili coś wybudza, chyba brzuszek. A na boku śpi pięknie i długo. Z kolei rano dobrze go obrócić śpiącego na brzuch, wtedy śpi do 10
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiewióreczka wrote:Ja mam takie atrakcje. Muszę się wybrać na kolonskopię po kp, bo będę chciała w znieczuleniu. Mój ojciec ma (miał?) raka jelita, więc tym bardziej muszę pilnować.
Wiewióra, co się u Ciebie dzieje? Bo u mnie dwójka jakby z takim śluzem lekko podbarwionym krwią a po wypróżnieniu czuje pieczenie. -
nick nieaktualnyMamaAga moje dziecko po szczepieniu tez takie ospałe było, ale na drugi dzień mu to przeszło. Ja to w ogóle po szczepionce na rota zawału prawie dostała bo.kolejnego dnia dziecko dostało pokrzywki na buzi więc od razu dzwoniłam spanikowana do lekarza, że coś się dzieje, że nop, ale na szczęście okazało się ze to tylko była reakcja alergiczna....
Co do podróży to ja bym siee nie wybrała, ale moje dziecko nie za bardzo lubi jeździć. -
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Dzisiaj nie udalo mi sie nakarmic malego z butelki cholera. W ogole on ma fazy ze zjada na dokarmianiu po 50 ml, a wlasnie ma zalecone 70 ml. Ladnie przybieral do tej pory, wiec moze sie nie zaglodzi, jak raz nie zje. Zjadl cos z piersi. Ciesze sie, ze jego sila ssania rosnie i w ogole przez dwa dni nie uzywamy nakladek. Przez nakladki to jedzenie bylo zdecydowanie slabsze. Wiecej ciumkał, mlaskal i cmokal. Ale za to z piersi jak jest zdenerwowany to czasem mu nie idzie, bo czasem jest za krotko od czasu odciagania i musi sie mocniej napracowac by mleko plynelo. Ostatnio przybieral pr ez ostatnie dwa dni po 50 g dziennie. Dzis po wielkiej kupie, jak by to ujal Michalek „ofujadce” rano wazyl 5630 g. A konkretnie osral body, pieluche, podklad a nawet pieluche z flaneli. Dziewczyny ktore karmią piersią, czy Wasze dzieci jedza prze cale karmienie tak żwawo ruszajac żuchwą, czy jedzą czesc czasu energicznie, a czesc tak przysypiajac, bez pewnosci ze cos zjadaja? Pytam, bo sie zastanawiam czy on sie mogl najesc z samej piersi. Ile czasu im zabiera to jedzenie obecnie?
Misiabella lubi tę wiadomość