X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - zależy jaki ten poliester. Ja mam taką tunikę i bardzo ją lubię, ubieram na bluzkę na ramiączkach bo jest cienka jak bibuła. Ale na ukropy się nie nadaje

Slyszalyscie że za tydzień na weekend może być nawet 40stopni? My się chyba do piwnicy przeniesiemy

Tunia76 lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    My tez mamy w czwartek. Jednak im starszy czlowiek, tym wiekszy panikarz. Mowie o sobie, jak szczepilam kiedys Michalka, tez czytalam stop nop, czy probowalam sobie na internecie wyrobic opinie, ale powiedzialam sobie, lepiej szczepic niz nie, bo nie szczepiac podejmuje wieksze ryzyko i zachowywałam zimna krew ;) Teraz mam wieksze obawy ;)
    Polecam grupę Szczepienia-rozwiewamy wątpliwości zamiast stop nop🙂

DorotaAnna, Lolka30, espoir, Karollinax26, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia nieskalana, ja czytalam oczywiscie i rzeczy propogujace szczepienia i do stop nop tez doszlam. Jak widac zdecydowalam sie szczepic, sle zdecydowanie nie uwazam, ze to jest temat czarno-bialy, a biale to szczepic, a czarne - nie szczepic.

B_002, Bubek, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    O 9.30 się obudziła, od tego czasu nie spała i beczała non stop. Jakimś cudem wyszłam na spacer, na razie zasnęła. Może na 15 minut ...
    Moj tez prawie nie spi. Szybkie drzemki po 15 min. Ale jak nie spi jest pogodny i radosny.

B_002 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka i jak Ci idzie kp? Mnie po raz pierwszy dzis po poludniu zlapal kryzys i mam wrazenie ze mam malo mleka i odciagam mniej, malo po 100-120 ml a odciagalam po 150-180 w kazdej sesji. Maly jest niespokojny i duzo placze i to dlatego moze. I jeszcze Michalek byl pod wieczor bardzo zmeczony i duzo jeczal i marudzil. Dwojka jeczaco placzacych to dla mnie chyba za duzo.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Tunia - zależy jaki ten poliester. Ja mam taką tunikę i bardzo ją lubię, ubieram na bluzkę na ramiączkach bo jest cienka jak bibuła. Ale na ukropy się nie nadaje

Slyszalyscie że za tydzień na weekend może być nawet 40stopni? My się chyba do piwnicy przeniesiemy
    No właśnie tak mi się wydaje, że będzie mi w niej za gorąco. Tymbardziej, że ja z tych zimnolubnych.
    Chrzciny za 2 tygodnie, a ja nadal goła.😥

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka!!! Muszę Ci podziękować. Kiedyś napisałaś ze Twój Szymon śpi tylko na boczkach w nocy. U nas usypianie na plecach w łóżeczku trwało ponad godzinę. Dziś drugi wieczór usypiam go na boku i pada w 15 min i zasypia twardo a nie wybudza się co chwila!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, nadal masz problem z wypróżnieniem ? Mówiłaś o tych hemoroidach, masz wewnętrzne ? Zaobserwowałaś jakąś krew w dwójce ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Wiewiórka!!! Muszę Ci podziękować. Kiedyś napisałaś ze Twój Szymon śpi tylko na boczkach w nocy. U nas usypianie na plecach w łóżeczku trwało ponad godzinę. Dziś drugi wieczór usypiam go na boku i pada w 15 min i zasypia twardo a nie wybudza się co chwila!
    Cieszę się :) Szymona na plecach po chwili coś wybudza, chyba brzuszek. A na boku śpi pięknie i długo. Z kolei rano dobrze go obrócić śpiącego na brzuch, wtedy śpi do 10 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 22:42

Aga2606 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Daffi, nadal masz problem z wypróżnieniem ? Mówiłaś o tych hemoroidach, masz wewnętrzne ? Zaobserwowałaś jakąś krew w dwójce ?
    Nadal mam straszny problem ale doczytalam ze jak choruje na te dwunastnice to przy lekach i diecie to niestety normalne..
    Co do hemoroida mam wewnętrznego ostatnim razem nie bolal ale wczesniei bol byl taki jakby mi ktos zywcem nacinal odbyt.. Krwi w dwojce nie widze bo mam spadowa toalete ale na papierze nieraz widzę..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja mam takie atrakcje. Muszę się wybrać na kolonskopię po kp, bo będę chciała w znieczuleniu. Mój ojciec ma (miał?) raka jelita, więc tym bardziej muszę pilnować.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. Nie wiem co robic.. W przyszlym tyg zapowiadają u nas 40 stopni w cieniu.. My w piątek mamy mieć szczepienie.. Po zdychamy tutaj wszyscy.. Szczepilybyscie czy odroczylybyscie?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwię się słuchajcie i zaczynam panikować...
    nie jestem pewna czy ma to związek ze szczepieniem ostatnim czy nie ale Mały zrobił się bardzo ospały...
    nie sieje żadnej paniki ani nic ale On zjada i śpi przez dłuższy czas albo przysypia albo ma takie odjazdy jakie miał mając max 2 tygodnie...
    jutro bacznie oboje będziemy obserwować i w pon.zawijam się do pediatry...
    je,niby jest aktywny bo i się śmieje i gada po swojemu ale wg mnie zdecydowanie mniej jest aktywny niż np.2 tyg.temu...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też zapowiadają się bardzo ciepłe dni w przyszłym tygodniu więc chyba oszaleje...mieszkam na poddaszu zaadoptowanym na strych więc pod tym dachem jest tak gorąco po całym słonecznym dniu, że nie idzie wyrobić...

proszę Was o radę...
    stoję przed wyborem-jechać do Polski czy nie...
    Okazuje się,że musielibyśmy jechać pociągiem do kraju.
    Cała podróż to 12 godzin z 1 przesiadką.
    I problemem jest zarówno ilość bagaży,długość podróży jak i to,że jechaliśmy cały dzień.
    Wcześniej kiedy była mowa o podróży do kraju brałam pod uwagę tylko podróż ze znajomą i tu ani ilość bagaży nie jest problemem ani czas podróży-max 7 godzin z włączonym w to postojem ok.1 h plus jechalibysmy w nocy(brak upału no i noc czyli dzieciaki może by spały)ale ona nie da rady...
    Mąż mnie męczy żebyśmy spróbowali bo obiecalismy córce i że moi rodzice nadal Natanka nie wiedzieli...Fajnie-probowac??? ja przyznam szczerze,że przeraża mnie podróż 12h z tak małym dzieckiem i cała ta otoczka-ilość bagaży,przediadka,pies, upał...
    Czy odważyłybyście się na taką wyprawę?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga ja bym się nie zdecydowała ba taka podróż ale pisze to przez pryzmat mojego dziecka, które jest nerwowe i placzliwe. Może gdyby był bezproblemowy to bym rozwazyla podróż chociaż wątpię

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Cieszę się :) Szymona na plecach po chwili coś wybudza, chyba brzuszek. A na boku śpi pięknie i długo. Z kolei rano dobrze go obrócić śpiącego na brzuch, wtedy śpi do 10 :D
    Filip też rano ląduje na brzuchu jak zaczyna stekac 😜

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja mam takie atrakcje. Muszę się wybrać na kolonskopię po kp, bo będę chciała w znieczuleniu. Mój ojciec ma (miał?) raka jelita, więc tym bardziej muszę pilnować.

Wiewióra, co się u Ciebie dzieje? Bo u mnie dwójka jakby z takim śluzem lekko podbarwionym krwią a po wypróżnieniu czuje pieczenie.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga moje dziecko po szczepieniu tez takie ospałe było, ale na drugi dzień mu to przeszło. Ja to w ogóle po szczepionce na rota zawału prawie dostała bo.kolejnego dnia dziecko dostało pokrzywki na buzi więc od razu dzwoniłam spanikowana do lekarza, że coś się dzieje, że nop, ale na szczęście okazało się ze to tylko była reakcja alergiczna....
    Co do podróży to ja bym siee nie wybrała, ale moje dziecko nie za bardzo lubi jeździć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dzisiaj nie udalo mi sie nakarmic malego z butelki cholera. W ogole on ma fazy ze zjada na dokarmianiu po 50 ml, a wlasnie ma zalecone 70 ml. Ladnie przybieral do tej pory, wiec moze sie nie zaglodzi, jak raz nie zje. Zjadl cos z piersi. Ciesze sie, ze jego sila ssania rosnie i w ogole przez dwa dni nie uzywamy nakladek. Przez nakladki to jedzenie bylo zdecydowanie slabsze. Wiecej ciumkał, mlaskal i cmokal. Ale za to z piersi jak jest zdenerwowany to czasem mu nie idzie, bo czasem jest za krotko od czasu odciagania i musi sie mocniej napracowac by mleko plynelo. Ostatnio przybieral pr ez ostatnie dwa dni po 50 g dziennie. Dzis po wielkiej kupie, jak by to ujal Michalek „ofujadce” rano wazyl 5630 g. A konkretnie osral body, pieluche, podklad a nawet pieluche z flaneli. Dziewczyny ktore karmią piersią, czy Wasze dzieci jedza prze cale karmienie tak żwawo ruszajac żuchwą, czy jedzą czesc czasu energicznie, a czesc tak przysypiajac, bez pewnosci ze cos zjadaja? Pytam, bo sie zastanawiam czy on sie mogl najesc z samej piersi. Ile czasu im zabiera to jedzenie obecnie?
    U nas karmienie ekspresowe 5 do 7 min takiego żwawego ssania i koniec, sporadycznie 10 do 12 min, ale tylko jak mu się przyśnie w trakcie ssania ;)

Misiabella lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella, Marcelina je bardzo krótko 5 min.

Misiabella lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 3548 3549 3550 3551 3552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ