X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj grillowalismy z małą do drugiej w nocy. O 23 dostała jesc i wyszliśmy na grilla dostaliśmy zaproszenie jako jedyni z małym dzieckiem w wózku. Ale mała sobie spala pod moskitiera o 2 byliśmy już w apartamencie jak ja rozbieralam to nawet się nie obudziła ! Ale wykorzystałam to i jeszcze ja dokarmilam na spaniu wstała o 7:20 więc się wyspalismy. Ale deszcz jak na razie pada mała ma teraz drzemkę mąż też a ja nie mam co robić ...

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Te badania kosztują 8000zł. Dla mnie za drogo.
    Oj to się nie dziwię że wolisz poczekać. Ale terminy straszne.
    Moja kuzynka czekała na operację ortopedyczną ponad 2 lata i w tym czasie chodziła z uszkodzonym kolanem i pogłębiła jej się kontuzja.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, a ten krem Chicco na komary jakoś pachnie? Bo ja kupiłam od dziewczyny z Opola naturalny spray na kleszcze (ponoć na komary też działa) i on pachnie mocno, tak jakby cytrusowo. Mam nadzieję, że ta woń nie będzie mi przeszkadzała. Dzisiaj będziemy mieli okazję go wypróbować. Jeśli się sprawdzi, to będę Wam pocztą wysyłać 😅 Bo naprawdę ekstra naturalny skład.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Basiu, a ten krem Chicco na komary jakoś pachnie? Bo ja kupiłam od dziewczyny z Opola naturalny spray na kleszcze (ponoć na komary też działa) i on pachnie mocno, tak jakby cytrusowo. Mam nadzieję, że ta woń nie będzie mi przeszkadzała. Dzisiaj będziemy mieli okazję go wypróbować. Jeśli się sprawdzi, to będę Wam pocztą wysyłać 😅 Bo naprawdę ekstra naturalny skład.

Pewnie z olejkiem cytronelowym.
    Na olejku jest napisane, żeby nie stosować poniżej 3r.ż. ale w rozcieńczeniu powinien być chyba ok

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 9.30 się obudziła, od tego czasu nie spała i beczała non stop. Jakimś cudem wyszłam na spacer, na razie zasnęła. Może na 15 minut ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 14:56

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w sprawie stwarsnien w piersi przez zatkany kanalik: długo to się Wam utrzymuje? Próbuje zachowac spokój ale jakoś mi to ciągle siedzi w głowie...

age.png
    age.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, ja też mam takie zgrubienia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Na delikatny zapach. Poniżej wklejam etykietkę z opakowania.
    A ten twój olejek to jak się nazywa?.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12c30a7ab6ca.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 17:02

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko i tak ciagle z nimi funkcjonujesz? Nic gorszego sie nie dzieje??

age.png
    age.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja też mam, codziennie się zdarzają w nocy przy dłuższych przerwach w karmieniu.
    Podczas karmienia rozmasowuję i potem nie ma. Nic więcej się nie dzieje więc można funkcjonować.

Sansivieria lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, ja dzisiaj też mam te zgrubienia i po karmieniu nie zeszły. Może przy kolejnym zejdą, a może jutro. Chyba dopiero drugi raz coś takiego mam. Za dużo pokarmu i jednorazowa większa przerwa w karmieniu są winne. Spokojnie, dziecko Ci to wyciągnie, tylko może przystawiaj częściej.

Basiu, mój olejek się nie nazywa, bo to samoróbka dziewczyny z Opola 😊 Jest tam jakaś etykieta naklejona, ale to chyba nie jest zarejestrowane jako kosmetyk.

Sansivieria, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Kilka dni już mam jedno, jakby dziś trochę mniejsze, bo wczoraj pomasowałam ale ja i tak idę na usg cycków w czwartek, profilaktycznie. Przyznam się, nigdy nie robiłam! 🤦🏻‍♀️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie udalo mi sie nakarmic malego z butelki cholera. W ogole on ma fazy ze zjada na dokarmianiu po 50 ml, a wlasnie ma zalecone 70 ml. Ladnie przybieral do tej pory, wiec moze sie nie zaglodzi, jak raz nie zje. Zjadl cos z piersi. Ciesze sie, ze jego sila ssania rosnie i w ogole przez dwa dni nie uzywamy nakladek. Przez nakladki to jedzenie bylo zdecydowanie slabsze. Wiecej ciumkał, mlaskal i cmokal. Ale za to z piersi jak jest zdenerwowany to czasem mu nie idzie, bo czasem jest za krotko od czasu odciagania i musi sie mocniej napracowac by mleko plynelo. Ostatnio przybieral pr ez ostatnie dwa dni po 50 g dziennie. Dzis po wielkiej kupie, jak by to ujal Michalek „ofujadce” rano wazyl 5630 g. A konkretnie osral body, pieluche, podklad a nawet pieluche z flaneli. Dziewczyny ktore karmią piersią, czy Wasze dzieci jedza prze cale karmienie tak żwawo ruszajac żuchwą, czy jedzą czesc czasu energicznie, a czesc tak przysypiajac, bez pewnosci ze cos zjadaja? Pytam, bo sie zastanawiam czy on sie mogl najesc z samej piersi. Ile czasu im zabiera to jedzenie obecnie?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze za tydzien mamy szczepienie i zaczynam sie bac. Zwlaszcza ze maly wciaz ma zoltaczke i jest zolty. Nagle pojawily sie jak grzyby po deszczu po smierci Szymonka, rozne informacje o powaznych nopach u dzieci po szczepieniach i boje sie kurde. Nie chce by stalo sie cos mojemu Bobrzykowi...u mnie w rodzinie, jest dziewczynka ktora ma mutacje jakiegos genu, spowodowana albo przez wirusy albo bakterie w zyciu plodowym, bo rodzice jej tego wadliwego genu nie przekazali i nie powinna byc szczepiona. Po szczepieniu jak dostala temperatury uaktywnila sie u niej padaczka wczesnodziecieca, a potem jeszcze jak byla w mediach histeria zwiazana z epidemia odry to jej rodzice pobiegli ja zaszczepic szczepionka mmr. Mala uwstecznila sie po niej w rozwoju. Byc moze ze po 3 urodzinach zacznie znow sie rozwijac prawidlowo, ale bedzie hen hen za rowiesnikami. Teraz oni twierdza ze juz nigdy jej nie zaszczepia, a przed mmr chodzili do neurologa ktory powiedzial ze moze byc szczepiona. Jeszcze wczesniej lekarz w czd twierdzil ze powinna miec odroczone szczepienia. Gdyby nie to straszenie w tv ta odra, to by tego moze nie zrobili, nie spanikowali ze juz musza ja szczepic. Zadnej epidemii odry nie bylo, ale jakies lobby chyba dziala...Po szczepieniu mala przestala chodzic i wstawac, wpadala w taki stupor i jakby odlatywala, byla nieobecna. Sa dzieci ktore nie powinny byc szczepione, badan genetycznych nikt przed szczepieniami nie robi. I to nie chodzi o to ze dziecko i bez szczepienia na cos i tak nie zachoruje, tylko ze takie szczepienie moze cos poglebic i pogorszyc.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko ze choc tamta mala miala ta padaczke wczesnodziecieca, powoli, ale sie rozwijala, pozniej niz rowiesnicy ale jednak. Jak miala 1,5 roku to dopiero zaczela stawac przy lozku i raczkowac, potem niesmialo chodzic, a teraz powoli zaczyna znow podnosic sie przy lozku, dzieki rehabilitacji. Teraz ma 2 lata i 3 miesiace. Takze to czesto nie jest tak, ze jak ktos nie chce szczepic to jest idiota itd. Tylko ma zle doswiadczenia na przyklad.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Oj to się nie dziwię że wolisz poczekać. Ale terminy straszne.
    Moja kuzynka czekała na operację ortopedyczną ponad 2 lata i w tym czasie chodziła z uszkodzonym kolanem i pogłębiła jej się kontuzja.
    Mnie czekają badania genetyczne związane z zakrzepicą (one tyle kosztują). Od nich zależy późniejsze leczenie. Na razie do póki karmię piersią i tak nie ma innej możliwosci, tylko zastrzyki.
    O ile pamiętam, to Ty też możesz mieć ten problem. Ty jeszcze jesteś młodziutka, a niestety po 40 to już z górki.😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 16:36

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szczepienie w czwartek. Codziennie mierzę małej temperaturę. Boję się jak cholera.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy w czwartek. Jednak im starszy czlowiek, tym wiekszy panikarz. Mowie o sobie, jak szczepilam kiedys Michalka, tez czytalam stop nop, czy probowalam sobie na internecie wyrobic opinie, ale powiedzialam sobie, lepiej szczepic niz nie, bo nie szczepiac podejmuje wieksze ryzyko i zachowywałam zimna krew ;) Teraz mam wieksze obawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 16:57

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

nam sie wczoraj udala randka, krotka ale zawsze.

Mia troche marudzila przy butli - cycus jednak lepszy.

No i chyle czola wszystkim karmiacym butla....wstawac, grzac, myc butle, przynosic, podawac....o ludzie. 2 razy w nocy to zrobilam i mialam dosc. Cyce to tylko hop i jest. Oby jak najdluzej.

a dzis maz ma wychodne i ja z coreczkami zostaje...

joblo mi cos w krzyzu jeszcze i nie moge sie schylac :/

Misiabella, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sukienka 100% poliestru będzie praktyczna? Czy będzie w niej gorąco?
    Kupiłam na zalando i nie wiem czy odsyłać.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 3547 3548 3549 3550 3551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ