Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedy dostalyscie pierwszej miesiączki po porodzie przy KP?
I jak to wyglądało, jak wcześniej czy coś innego zauwazylyscie?
Pytam bo mialam w poetek wizytę, było ok. W sobotę "podczas" zaczęłam krwawic a dziś to już wogole katorga. Nie wiem czy jechać na IP czy nie...
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
KarmeLoVe az tak mocno Cie zalewa? Ja nie dostałam jeszcze miesiaczki a raptem tydzien szybciej urodzilam.
Jesli na wizycie bylo ok to nie powinno byc nic niepokojacego moze poprostu dostalas okres i on moze byc obfitszy niz poprzednie zanim to wszystko wroci do normy. Ale jak cie to uspokoi to jedz do szpitala na oddzial i niech jakis Gin moze usg zrobi i rozwieje watpliwosci?KarmeLoVe lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:I to nie przechodzi? 😁
Ja sama po sobie widzę że kilka lat temu byłam bardziej beztroska, skakałam na bungee, ze spadochronem... a im starsza jestem to jakoś podchodzę do takich rzeczy z większą ostrożnością. Oczywiście że chętnie bym to powtórzyła, ale mam większą świadomość ryzyka. Coraz bardziej boję się co się może zdarzyć w różnych sytuacjach i myślę że o dziecko też będę się bała do końca życia, chociaż z drugiej strony chciałabym żeby korzystała i nie bała się wyzwań w przyszłości 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 10:35
DorotaAnna lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi wrote:Dziewczyny szczepilybyscie w te upaly? Bije się z myslami co robic..
U mas było ponad 30 st jak szczepiona Leona wszystko było ok nie miał nawet temperatury👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi wrote:KarmeLoVe az tak mocno Cie zalewa? Ja nie dostałam jeszcze miesiaczki a raptem tydzien szybciej urodzilam.
Jesli na wizycie bylo ok to nie powinno byc nic niepokojacego moze poprostu dostalas okres i on moze byc obfitszy niz poprzednie zanim to wszystko wroci do normy. Ale jak cie to uspokoi to jedz do szpitala na oddzial i niech jakis Gin moze usg zrobi i rozwieje watpliwosci?
Edit. A nie chce też panikowac, bo ja z byle pierdola ostatnio byłam na IP. Skrzepow nie mam więc to raczej nie dlatego, że coś się nie oczyscilo... Widzialaby chyba w usg w poetek, nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 10:53
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
KarmeLoVe wrote:Kiedy dostalyscie pierwszej miesiączki po porodzie przy KP?
I jak to wyglądało, jak wcześniej czy coś innego zauwazylyscie?
Pytam bo mialam w poetek wizytę, było ok. W sobotę "podczas" zaczęłam krwawic a dziś to już wogole katorga. Nie wiem czy jechać na IP czy nie...
ja karmie tylko piersia ale nie mam jeszcze miesiaczki -
Daffi wrote:Dziewczyny szczepilybyscie w te upaly? Bije się z myslami co robic..
Raz była dość marudna wieczorem (po rotawirusie i pneumokokach jednego dnia) więc dałam jej Pedicetamol i poszła spać.
Myślę że upały nie są aż taką przeszkodą w szczepieniu, ale jak masz wątpliwości to porozmawiaj z pediatrą.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Daffi, szczepiłam 6w1 i te wszystkie płatne. Pediatra chwaliła mój wybór.
Karmelova, ja zaczynam znów jakoś plamić, tak na różowo lekko, może jakiś mini okres czy coś.
My się z Marceliną ogarniamy i jedziemy do dziadków, rodziców mojej mamy.B_002 lubi tę wiadomość
-
Pozdrowienia z cieplej Grecji, dziś nas ostatni dzień i czeka nas powrót, powiem wam ze Hubert tak grzeczne dziecko chyba klimat mu sprzyja bo w ogóle nie płacze
je i spi i lezy na leżaczku w cieniu, upały mu nie przeszkadzają a ja nie jestem zmęczona w sumie mam do pomocy siostrę ale pilnowała tylko raz młodego jak byłam na kolacji, za to starszy daje popalic : P ciężki z niego przypadek 😜 tak ze ja polecam wakacje z niemowlakiem napewno łatwiej jest teraz niż będzie za 3 miesiące . Trzymajcie kciuki żeby droga powrotna minęła szybko
DorotaAnna, mysla.nieskalana, martusiawp, B_002, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość
-
angella908 wrote:Pozdrowienia z cieplej Grecji, dziś nas ostatni dzień i czeka nas powrót, powiem wam ze Hubert tak grzeczne dziecko chyba klimat mu sprzyja bo w ogóle nie płacze
je i spi i lezy na leżaczku w cieniu, upały mu nie przeszkadzają a ja nie jestem zmęczona w sumie mam do pomocy siostrę ale pilnowała tylko raz młodego jak byłam na kolacji, za to starszy daje popalic : P ciężki z niego przypadek 😜 tak ze ja polecam wakacje z niemowlakiem napewno łatwiej jest teraz niż będzie za 3 miesiące . Trzymajcie kciuki żeby droga powrotna minęła szybko
alez mnie podbudowalas
my za tydzien do wlochB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny Kochane, jeszcze raz wielkie dzięki za głosy na załogę mojego brata. Wygrali rower i jeszcze dziś zostanie on oddany na aukcje żeby wspomóc dzieciaki z domu dziecka 😘😘😘😘😘😘😘
mysla.nieskalana, martusiawp, B_002, Kasiulka90, Misiabella, india lubią tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Dzisiaj nie udalo mi sie nakarmic malego z butelki cholera. W ogole on ma fazy ze zjada na dokarmianiu po 50 ml, a wlasnie ma zalecone 70 ml. Ladnie przybieral do tej pory, wiec moze sie nie zaglodzi, jak raz nie zje. Zjadl cos z piersi. Ciesze sie, ze jego sila ssania rosnie i w ogole przez dwa dni nie uzywamy nakladek. Przez nakladki to jedzenie bylo zdecydowanie slabsze. Wiecej ciumkał, mlaskal i cmokal. Ale za to z piersi jak jest zdenerwowany to czasem mu nie idzie, bo czasem jest za krotko od czasu odciagania i musi sie mocniej napracowac by mleko plynelo. Ostatnio przybieral pr ez ostatnie dwa dni po 50 g dziennie. Dzis po wielkiej kupie, jak by to ujal Michalek „ofujadce” rano wazyl 5630 g. A konkretnie osral body, pieluche, podklad a nawet pieluche z flaneli. Dziewczyny ktore karmią piersią, czy Wasze dzieci jedza prze cale karmienie tak żwawo ruszajac żuchwą, czy jedzą czesc czasu energicznie, a czesc tak przysypiajac, bez pewnosci ze cos zjadaja? Pytam, bo sie zastanawiam czy on sie mogl najesc z samej piersi. Ile czasu im zabiera to jedzenie obecnie?
B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
-
angella908 wrote:Jedziecie zwiedzać ? Czy do rodziny ?
Ja miałam mega obawy ale jestem zadowolona z tej wycieczki
zwiedzanie w tym roku minimalne...glownie plazing i smazing, chociaz my z tych co nie wysiedza wiec pewnie zweidzac i tak bedziemy, ale glownie chodzi o morzeB_002 lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:A mnie się właśnie kończy pierwszy okres..ale ja karmię modyfikiem. Na pierwsze 2 dni musiałam kupić te podkłady bella mama,bo była masakra.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:No co Ty? To ja nie wiem co ja miałam, myslalalam że okres A po 2 tyg znów dostałam ale wystarczyły mi grubsze wkładki właściwie.
-
Karollinax26 wrote:Ja mam też coś, co absolutnie nie można nazwać okresem, jedynie „brudzeniem”.
Przy samym KP to nie ze wcześnie na okres ? Nie znam się.
Nie wiem, pytałam dziś mamę, mówi, że ledwo jej się skończyło krwawienie pologowe, a zaczął jej się okres. Może taka nasza uroda. Karmie ok 10-12 razy na dzień więc myślałam, że mimo wszystko będę wolna od miesiączki.
Urodzony 3.05.2019 ❤️