Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Dziewczyny których dzieci skończyły już 3 miesiące czy wymieniacie już smoczki i smoczki od butelek na te przeznaczone dla dzieci 3-6m?
Jak to jest, czy one się tak bardzo różnią że dziecko nie powinno już pić przez te smoczki dla młodszych? Nie znam się, ma to jakieś wielkie znaczenie dla zgryzu i późniejszych ząbków na przykład?B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Na bank sie przestraszył. To taj jak mi spadl płyn na Filipa przy kapieli.. Tez byl wrzask straszny a nic mu się nie stalo. Byl juz w pierwszej fazie snu i go brutalnie wybudzilas i sie podwojnie zloscil.
Moja tesciowa z Filipem wpadla w żywopłot a pozniej barierke metalowa na chodniku co chroni potencjalnie przed autami.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Fasolka77 wrote:My wracamy...drugi postój na papu i jakieś 20 km do celu
Ja karmię piersia i nie mam żadnego krwawienia ani plamienia....
Karola szczepilsd 6w1? Zawsze 1 ukłucie? Po jakim czasie rota, pneumo i meningo?
Jaka jest różnica między 5 w1 a 6w1? My w tym tygodniu zaczynamy temat szczepień
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5290fc4634b.jpg -
KarmeLoVe wrote:Daffi... Jak?! 🙄😁
Ju od tego czasu nie miala Filipa na spacerze. -
KarmeLoVe wrote:Boli jak przy okresie, co mnie też stresuję, 😂 w pt miałam kontrolę, babka mówiła że narazie oznak płodności nie widzi i póki karmie teoretycznie jestem chroniona. A bum, w sobotę cos się zaczęło kręcić. Pobolewal mnie brzuch i plamilam, teraz krwawie.
-
B_002 wrote:My szczepimy 6w1. To tylko jedno ukłucie i jest w tej szczepionce wzwB, której nie ma w 5w1 i trzeba wtedy zaczepić na to osobno.
My na rota i pneumo szczepiliśmy 3 tygodnie po 6w1, jednego dnia, to też było jedno ukłucie bo rota jest doustnie.
Na memingo szczepimy po 6 miesiącu bo tak nam poleciła pediatra.
Dzięki Basia!! Planuję tak samoB_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMy smoczki uspokajające wymienialiśmy, ale raz i na te 0-3 bo wymieniamy raz w miesiącu tak jak napisane na opakowaniu. Kolejne mam kupione juz 3-6 i one są większe. Jak będzie termin wymiany to Ignas będzie miał już 11 tydzień więc spróbuję te większe.
Co do okresu - u mnie na dwóch badaniach USG (dwa tygodnie temu u dwóch różnych lekarzy) nie było widać żadnych oznak żeby coś miało się dziać a od trzech dni mam mega płodny śluz. Jeszcze takiego nigdy nie miałam, dosłownie konsystencja czopu ciążowego.
Ja mialam w gimnazjum w klasie znajomych, myśleliśmy że to bliznieta ale brat jest ze stycznia a siostra z października
I oboje kp.
Wiewiórka - Ignasia dzisiaj polizał pies po głowie jak leżał na macie i się zaczął drzeć jak opętany. Te chłopaki to takie delikatne... 😂Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBasia - my ciągle wahamy się z tymi meningokokami. A jakoś argumentowała Wasza pediatra to opóźnione szczepienie?
Nasi pediatrzy mówią żeby szczepić z kalendarzem. Czyli meningo byłyby w 6 tygodniu. Ale ja jakoś mam obawy. Młody nie ma kontaktu z dziećmi żadnymi póki co ale jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże. I tak się waham czy szczepić już czy jeszcze czekać -
Mnie siostra przewróciła z wózkiem na beton, tak że wypadlam z gondoli.
Skutków ubocznych nie widzę, ale nie mnie oceniać😜Misiabella, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, espoir, Kasiulka90, Lolka30, martusiawp, malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Basia - my ciągle wahamy się z tymi meningokokami. A jakoś argumentowała Wasza pediatra to opóźnione szczepienie?
Nasi pediatrzy mówią żeby szczepić z kalendarzem. Czyli meningo byłyby w 6 tygodniu. Ale ja jakoś mam obawy. Młody nie ma kontaktu z dziećmi żadnymi póki co ale jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże. I tak się waham czy szczepić już czy jeszcze czekaćPaula 90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Mnie siostra przewróciła z wózkiem na beton, tak że wypadlam z gondoli.
Skutków ubocznych nie widzę, ale nie mnie oceniać😜
Starsze dzieciaki bywają nieprzewidywalne.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Paula 90 wrote:Basia - my ciągle wahamy się z tymi meningokokami. A jakoś argumentowała Wasza pediatra to opóźnione szczepienie?
Nasi pediatrzy mówią żeby szczepić z kalendarzem. Czyli meningo byłyby w 6 tygodniu. Ale ja jakoś mam obawy. Młody nie ma kontaktu z dziećmi żadnymi póki co ale jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże. I tak się waham czy szczepić już czy jeszcze czekaćPaula 90, Misiabella lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Tunia76 wrote:Mnie siostra przewróciła z wózkiem na beton, tak że wypadlam z gondoli.
Skutków ubocznych nie widzę, ale nie mnie oceniać😜
Dzięki Dziewczyny, pocieszyłyście mnie. Szymcio mega się uśmiecha. Może tego mu było trzeba...😅KarmeLoVe, Tunia76, Paula 90, B_002, Kasiulka90, Lolka30, martusiawp, malutka_mycha, Bubek, estrella lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:KarmeLoVe pamiętaj jedna rzecz.. Karmienie nie chroni przed ciaza. Wiele kobiet nie ma okresu a miewaja owulacje. To jest bardzo mylne. Tak moja mama zaszla w ciaze 3 miesiace po urodzeniu mnie. I byla zdziwiona bo kiedys nie edukowali tak jak dzis.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
B_002 wrote:O kurczę, to Twoja mama musiała mieć niezły strach czy coś Ci się nie stało.
Starsze dzieciaki bywają nieprzewidywalne.KarmeLoVe, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
Weekend minął szybko. Nadrobiłam prace domowe typu sprzatanie, pranie i prasowanie, a i drobne spa dla siebie.
Cały czas się zastanawiam jak to robią samotne matki. Takie, które mieszkają same z dzieckiem i nie mają w pobliżu nikogo, ktoby wpadł i zajął się dzieckiem chociaż chwilę.
Jestem dla nich pełna podziwu. -
Tunia76 wrote:Daffi tego mieszkania na poddaszu to współczuję.
Mieszkaliśmy w mieszkaniu z oknami dachowymi od południa. W takie upały to szło oszaleć. Temperatura w mieszkaniu dochodziła do 38stopni.
w ubiegle lato spaliśmy cały tydzień w hotelu bo temp.w mieszkaniu była ponad 40 stopni -
Tunia76 wrote:Weekend minął szybko. Nadrobiłam prace domowe typu sprzatanie, pranie i prasowanie, a i drobne spa dla siebie.
Cały czas się zastanawiam jak to robią samotne matki. Takie, które mieszkają same z dzieckiem i nie mają w pobliżu nikogo, ktoby wpadł i zajął się dzieckiem chociaż chwilę.
Jestem dla nich pełna podziwu.
Żeby nie mama, pewnie bym siedziała w syfie i nic nie jadła 😊Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Daffi tego mieszkania na poddaszu to współczuję.
Mieszkaliśmy w mieszkaniu z oknami dachowymi od południa. W takie upały to szło oszaleć. Temperatura w mieszkaniu dochodziła do 38stopni.