Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w rossmanie jest promocja 2+2 na produkty do pielęgnacji stóp. Macie jakieś sprawdzone produkty? Ja nigdy nie miałam problemu ale po ciąży mam tak suche twarde i szorstkie pięty i podbicie pod palcami że szok a nie wiem co kupić👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Dziewczyny, przyjebałam wózkiem w niski murowany słupek...Szymon akurat zasypiał...Krzyczał 5 minut jak opętany, teraz śpi. Boję się, że jakiś wstrząs mózgu może mieć, bo z impetem walnęłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 19:11
Wiewióreczka, B_002, DorotaAnna, Tunia76, martusiawp, malutka_mycha, Bubek, Mama36 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:ja kiedyś tak w kosz przywaliłam... i pierwsze co wypowiedziałam po tym to było "dobrze, że kosz, a nie czyjś samochód, bo musiałabym bulić kasę" także tak
Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002, DorotaAnna, Paula 90, espoir, Tysia89, Fasolka77, Tunia76, Lolka30, martusiawp, malutka_mycha, Bubek, Misiabella, estrella lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny w rossmanie jest promocja 2+2 na produkty do pielęgnacji stóp. Macie jakieś sprawdzone produkty? Ja nigdy nie miałam problemu ale po ciąży mam tak suche twarde i szorstkie pięty i podbicie pod palcami że szok a nie wiem co kupić
-
nick nieaktualnyTunia - ja mam "posmak" bycia samotna matka kiedy mąż ma zmiany dzienne.
Zwykle ma dwie-trzy dzienne a potem dwie nocne. Na dziennych wychodzi z domu o 4:30 rano i wraca o 21. Nie mam tu nikogo, najbliżej rodzina 80km.
I są dni że jest naprawdę ciężko. A to przecież tylko parę dni, potem ma wolne i jest w domu kilka dni.
Chociaż z drugiej strony dużo lepiej organizujemy się z Ignasiem i z psem jak męża nie ma. Bo wtedy wiem że muszę sobie poradzić i nikt mi nie rozwala planu.
Właśnie minely nam trzy dni w samotności i mąż jest na nocnej zmianie. Jutro będzie cały dzień spał więc też jakby go nie było. Ale rano w drodze do domu może nam zrobić zakupy i pójść z psem a to dwie najtrudniejsze rzeczy dla mnie terazTunia76, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mysla.nieskalana wrote:Bo Ty to jesteś już na tym etapie,że jak Wojtuś połknie piątke to mu odliczysz z kieszonkowego,a my to wiesz- nie śpi-chory,śpi-jeszcze bardziej chory,pierdnie-boli go,nie pierdzi-bedzie umierał..
Świetnie ujętemysla.nieskalana, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny K. Mi nowi, że może lepiej pojedynczo szczepić a nie 5 czy 6 w 1... Bo to za duże dawki etc... Mam mętlik w głowie... Dajcie argumenty za tymi 5 i 6 w 1 i za tymi pojedynczymi na NFZ bo się wykoncze tymi rozkminami....
https://www.szczepienia.pl/szczepienia-skojarzone-6w1/szesc-korzysci-jedna-decyzja/mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Brzmisz raczej na normalną 😆😆😆
Dzięki Dziewczyny, pocieszyłyście mnie. Szymcio mega się uśmiecha. Może tego mu było trzeba...😅Karollinax26, mysla.nieskalana, DorotaAnna, espoir, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
mysla.nieskalana wrote:Fasolka,umów sie z pediatra moze i pogadaj,zadna z nas tu chyba nie jest ekspertka. My podjelismy decyzje po rozmowie z pediatra własnie.
Rozmawiałam z pediatra ale chuja mi pomógł....Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Rozmawiałam z pediatra ale chuja mi pomógł....
Fasolka, to co to za pediatra? Moja mi wyjaśniła i poradziła.
To, że Bunio dostanie wszystko oddzielnie, nie znaczy że jego organizm będzie mniej obciążony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 21:18
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Czy któraś z Was rozważa kp przez dwa lata i dłużej? A może macie w planach karmienie w tandemie z następnym maluszkiem?
To ostatnie kończy w lipcu 3 lata i nadal go karmi piersią, ale tylko w nocy.
Więc można bardzo długo kp jeśli się tylko chce.
Ja syna karmiłam 1,5 roku i jakoś tak naturalnie on zrezygnował z piersi. Nie było jakiegoś odstawiania na siłę. Siostry dzieci też same zrezygnowały z cyca jeden już po 6 miesiacach, a drugi po roku.
Uważam, że nie ma co planować ile się będzie karmić. Przy dzieciakach niewiele da się zaplanować.
Lolka30, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, estrella, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:https://www.szczepienia.pl/szczepienia-skojarzone-6w1/szesc-korzysci-jedna-decyzja/
dzięki Karola... o ile przemawia do mnie fakt, ze jest mniej wkłuć to zastanawiam się nad tym czy organizm dziecka narażony na raz na dużą ilość "obcych" lepiej sobie poradzi niż w przypadku pojedynczych dawek aplikowanych np co 2 tygodnie...?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Dziewczyny K. Mi nowi, że może lepiej pojedynczo szczepić a nie 5 czy 6 w 1... Bo to za duże dawki etc... Mam mętlik w głowie... Dajcie argumenty za tymi 5 i 6 w 1 i za tymi pojedynczymi na NFZ bo się wykoncze tymi rozkminami....
No i przede wszystkim mniej ukłuć, a i tak szkoda tego płaczącego maluszka.Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN