X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w rossmanie jest promocja 2+2 na produkty do pielęgnacji stóp. Macie jakieś sprawdzone produkty? Ja nigdy nie miałam problemu ale po ciąży mam tak suche twarde i szorstkie pięty i podbicie pod palcami że szok a nie wiem co kupić

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • espoir Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziewczyny, przyjebałam wózkiem w niski murowany słupek...Szymon akurat zasypiał...Krzyczał 5 minut jak opętany, teraz śpi. Boję się, że jakiś wstrząs mózgu może mieć, bo z impetem walnęłam :(
    ja kiedyś tak w kosz przywaliłam... i pierwsze co wypowiedziałam po tym to było "dobrze, że kosz, a nie czyjś samochód, bo musiałabym bulić kasę" także tak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 19:11

Wiewióreczka, B_002, DorotaAnna, Tunia76, martusiawp, malutka_mycha, Bubek, Mama36 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja kiedyś tak w kosz przywaliłam... i pierwsze co wypowiedziałam po tym to było "dobrze, że kosz, a nie czyjś samochód, bo musiałabym bulić kasę" także tak ;)
    Jesteś niemożliwa 😆😆😆

espoir lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Bo Ty to jesteś już na tym etapie,że jak Wojtuś połknie piątke to mu odliczysz z kieszonkowego,a my to wiesz- nie śpi-chory,śpi-jeszcze bardziej chory,pierdnie-boli go,nie pierdzi-bedzie umierał..

Wiewióreczka, Kasiulka90, B_002, DorotaAnna, Paula 90, espoir, Tysia89, Fasolka77, Tunia76, Lolka30, martusiawp, malutka_mycha, Bubek, Misiabella, estrella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny w rossmanie jest promocja 2+2 na produkty do pielęgnacji stóp. Macie jakieś sprawdzone produkty? Ja nigdy nie miałam problemu ale po ciąży mam tak suche twarde i szorstkie pięty i podbicie pod palcami że szok a nie wiem co kupić
    Sama chętnie bym cos kupila. W kwietniu robilam pedicure ale teraz mam strasznie wysuszone stopy.. Jednak gorace poslogi a ja boso chodze bo inaczej nie umiem..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam krem do stóp Compeed!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - ja mam "posmak" bycia samotna matka kiedy mąż ma zmiany dzienne.
    Zwykle ma dwie-trzy dzienne a potem dwie nocne. Na dziennych wychodzi z domu o 4:30 rano i wraca o 21. Nie mam tu nikogo, najbliżej rodzina 80km.
    I są dni że jest naprawdę ciężko. A to przecież tylko parę dni, potem ma wolne i jest w domu kilka dni.
    Chociaż z drugiej strony dużo lepiej organizujemy się z Ignasiem i z psem jak męża nie ma. Bo wtedy wiem że muszę sobie poradzić i nikt mi nie rozwala planu.
    Właśnie minely nam trzy dni w samotności i mąż jest na nocnej zmianie. Jutro będzie cały dzień spał więc też jakby go nie było. Ale rano w drodze do domu może nam zrobić zakupy i pójść z psem a to dwie najtrudniejsze rzeczy dla mnie teraz

Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie kupować kosmetyki do stóp to zwróćcie uwagę bo niektóre składniki (kwasy na przykład) nie mogą być stosowane przy kp. A w tych kremach złuszczających/zmiękczających często się to zdarza

Bubek lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Bo Ty to jesteś już na tym etapie,że jak Wojtuś połknie piątke to mu odliczysz z kieszonkowego,a my to wiesz- nie śpi-chory,śpi-jeszcze bardziej chory,pierdnie-boli go,nie pierdzi-bedzie umierał..

Świetnie ujęte ;)

mysla.nieskalana, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny K. Mi nowi, że może lepiej pojedynczo szczepić a nie 5 czy 6 w 1... Bo to za duże dawki etc... Mam mętlik w głowie... Dajcie argumenty za tymi 5 i 6 w 1 i za tymi pojedynczymi na NFZ bo się wykoncze tymi rozkminami....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny K. Mi nowi, że może lepiej pojedynczo szczepić a nie 5 czy 6 w 1... Bo to za duże dawki etc... Mam mętlik w głowie... Dajcie argumenty za tymi 5 i 6 w 1 i za tymi pojedynczymi na NFZ bo się wykoncze tymi rozkminami....

https://www.szczepienia.pl/szczepienia-skojarzone-6w1/szesc-korzysci-jedna-decyzja/

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Brzmisz raczej na normalną 😆😆😆

Dzięki Dziewczyny, pocieszyłyście mnie. Szymcio mega się uśmiecha. Może tego mu było trzeba...😅
    To może i ja spróbuję 😂😂😂

Karollinax26, mysla.nieskalana, DorotaAnna, espoir, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,umów sie z pediatra moze i pogadaj,zadna z nas tu chyba nie jest ekspertka. My podjelismy decyzje po rozmowie z pediatra własnie.

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fasolka,umów sie z pediatra moze i pogadaj,zadna z nas tu chyba nie jest ekspertka. My podjelismy decyzje po rozmowie z pediatra własnie.

Rozmawiałam z pediatra ale chuja mi pomógł....

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sprawdzałam w książeczce syna jak to było dawniej.
    I miał w jeden dzień 4 kłucia. Skoro i tak dostał wszystko naraz, to chyba lepiej mniej kluc.
    Ale ja się zupełnie nie znam na tych szczepionkach.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Rozmawiałam z pediatra ale chuja mi pomógł....

Fasolka, to co to za pediatra? Moja mi wyjaśniła i poradziła.

To, że Bunio dostanie wszystko oddzielnie, nie znaczy że jego organizm będzie mniej obciążony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 21:18

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was rozważa kp przez dwa lata i dłużej? A może macie w planach karmienie w tandemie z następnym maluszkiem?

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czy któraś z Was rozważa kp przez dwa lata i dłużej? A może macie w planach karmienie w tandemie z następnym maluszkiem?
    Moja szwagierka od 10 lat jest w ciąży, albo karmiąca. Ale zawsze jak zachodziła w kolejną ciążę to kończyła z kp.(ma 4dzieci).
    To ostatnie kończy w lipcu 3 lata i nadal go karmi piersią, ale tylko w nocy.
    Więc można bardzo długo kp jeśli się tylko chce.
    Ja syna karmiłam 1,5 roku i jakoś tak naturalnie on zrezygnował z piersi. Nie było jakiegoś odstawiania na siłę. Siostry dzieci też same zrezygnowały z cyca jeden już po 6 miesiacach, a drugi po roku.
    Uważam, że nie ma co planować ile się będzie karmić. Przy dzieciakach niewiele da się zaplanować.

Lolka30, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90, estrella, Paula 90 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    https://www.szczepienia.pl/szczepienia-skojarzone-6w1/szesc-korzysci-jedna-decyzja/

dzięki Karola... o ile przemawia do mnie fakt, ze jest mniej wkłuć to zastanawiam się nad tym czy organizm dziecka narażony na raz na dużą ilość "obcych" lepiej sobie poradzi niż w przypadku pojedynczych dawek aplikowanych np co 2 tygodnie...?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Te szczepionki skojarzone 5w1 i 6w1 mają bezkomórkową szczepionkę na krztusiec, z tego co słyszałam to lepiej.
    No i przede wszystkim mniej ukłuć, a i tak szkoda tego płaczącego maluszka.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3554 3555 3556 3557 3558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ