X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mój mąż też tak gada. Co Młody zakwęka to "pewnie jest głodny".
    Szlag mnie trafia.
    A teraz 5 dni nie było go w domu bo non stop w pracy i wczoraj stwierdził, że to nienormalne że dziecko ciągle coś chce. To mu powiedziałam, że okres noworodkowy minął nam jakieś 2 miesiące temu i skoro nie ogarnął, że dziecko rośnie to jego problem.
    Chyba przewrażliwiona jestem. Ale jak słyszę ciągle że jest głodny, boli go brzuszek albo "czego on tak krzyczy" to mam ochotę go udusić.
    Plus ciagłe narzekania męża że on zmęczony, że go plecy bolą. Już sam stwierdził, że narzeka jakby miał 70 lat i musi przestać a mimo to dalej narzeka.
    Na początku był do rany przyłóż a teraz mnie wkurwia na każdym kroku.

Jak Wasi mężowie/partnerzy się ogarnęli do bycia ojcem? Jak przyjęli zakończenie ich własnego "dzieciństwa"?
    My to w transie jestesmy. Ja mialam 22 lata jak sie Jula urodzila a M 26.. Teraz sie tylko lekko postarzelismy ale tylko lekko :p i Filipek nie zmienil za wiele tyle ze trzeba więcej skupić sie nad kims nie nad soba. O ile poczatek byl sredni bo Fifi plakal i nigdy nie wiadomo bylo o co chodzi.. Najedzony, przebrany, utulony a kwekal i kwekal.. Mialam wrażenie ze M ucieka, nie pomagał za wiele i nie zostawal z nim bo bal sie ze nie skuma co robic. Ale teraz jest juz super. Ja chodze na paznokcie.. Teraz czeka mnie fryzjer i bez obaw ide bo oni dadza sobie swietnie rademl. Z tym ze moj ma pracę teraz na nocną zmiane i średni użytek z niego w dzien... Oczy mu leca i ciagle nietomny. Po porannych zmianach tez tak ma.. Najlepsze sa drugie ale wtefy mamy go tylko do poludnia i cale popoludnie sami wlacznie z kapiela itp. Choc i ja tak sama kąpię to przydaje sie pomoc do zrobienia mleka bo nigdy nie wiemy czy cyc malemu starczy czy trzeba mu mm a wtedy syrena ze hej.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Szlag mnie trafia.
    A teraz 5 dni nie było go w domu bo non stop w pracy i wczoraj stwierdził, że to nienormalne że dziecko ciągle coś chce. To mu powiedziałam, że okres noworodkowy minął nam jakieś 2 miesiące temu i skoro nie ogarnął, że dziecko rośnie to jego problem.
    Chyba przewrażliwiona jestem. Ale jak słyszę ciągle że jest głodny, boli go brzuszek albo "czego on tak krzyczy" to mam ochotę go udusić.
    Plus ciagłe narzekania męża że on zmęczony, że go plecy bolą. Już sam stwierdził, że narzeka jakby miał 70 lat i musi przestać a mimo to dalej narzeka.

Jak Wasi mężowie/partnerzy się ogarnęli do bycia ojcem? Jak przyjęli zakończenie ich własnego "dzieciństwa"?
    Oj ile razy ja już trzaskałam drzwiami, meblami i kurwowałam z nerwów. On wróci z pracy, pogada do małego 2 minuty i do komputera :| a ja codziennie, odkurzanie, pranie, sprzątanie i oczywiście wszystko przy dziecku. Im młody większy i rozumniejszy tym ojciec więcej czasu z nim spędza, bo poguga, uśmiechnie się no jakaś interakcja jest. Na początku robi przy małym więcej niż ja, bo ledwo chodziłam po cięciu. A od kiedy trafiliśmy do szpitala to już na mnie spadła cała odpowiedzialność i po powrocie tak zostało. Czasem muszę go "zmuszac", wez do niego pogadaj, weź go na ręce itp. ale chyba nie o to pytałaś Paula, ale musiałam się trochę wyżalić. Nie tak sobie to wszystko wyobrażałam ;)

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Witaj. Bardzo mi przykro ze wasz poczatek poznawczy zaczal wie tak nieoczekiwanie i smutno a zarazem bardzo sie ciesze ze to dzielnie przetrwaliscie i jestescie juz razem zdrowi w domu. Opowiedz cos o sobie.. Ile masz lat.. Ktory to Twoj maluszek. Itp
    Daffi, było trochę stresu, ale od początku wierzyłam, że wszystko się dobrze skończy.
    Mam 31 lat, to była moja 3 ciąża - pierwsza poronilam w 6 tc, mam 2,5 letniego syna i teraz małego Bruna.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie bez takich skrajności. Mąż dobrze sobie radzi, nie trzeba go gonić, pyta w czym może pomóc ale wiem że nie poradzilby sobie sam. Nie ma na tyle cierpliwości żeby szukać powodu dlaczego mała płaczę. Sprawdzi 3 najbardziej prawdopodobne powody a później już się zaczyna denerwować bo nie potrafi jej uspokoić. Fakt, że u mnie uspokaja się dużo szybciej.

Was wkurza jak ktoś mówi "pewnie jest głodny" a ja, jak Nina zakweka to z nadzieją w głosie pytam "może jest głodna?" :D

india, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina dziś marudna. Jeść nie chce, nie wiem czy to ta pogoda :(

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, mój Klemek jest głodomorem, a przez ostatnie dni zauważyłam, że jakoś mało jadł, a dużo spał. No i waga łazienkowa pokazuje tyle samo co tydzień temu. Upał dzieciakom nie służy.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle winna tego, że nie mam decyzji jeszcze w sprawie becikowego jest moja szefowa ..
    Wkurwiona jestem na maxa, napisałam jej smsa żeby zmieniła księgową.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na męża nie mogę narzekać a i tak to czasem robię 😜 przy Kini mi pomagał, a teraz robi chyba jeszcze więcej. Czasem śpi z małą jak tej nocy żebym mogła odpocząć, myje butle, karmi, dużo zajmuje się starsza, robi też obiady więc ogólnie mam ogromną pomoc z jego strony. W zasadzie jak jest w domu to albo zajmuje się Kinia a ja w tym czasie Ola, później się wymieniamy więc nie jest źle. Chociaż, czasem mnie wkurza jak wczoraj rano kiedy Kinia nie chciała iść do przedszkola a on się martwił że spozni się do pracy więc wkurzony rzucił 'za jakie grzechy' i to mnie mega rozzloscilo... Poza tym czasem zamiast zająć jakoś małą to dziwi się że ta domaga się uwagi i nie chce cały czas leżeć w bujaczku. No ale rozumiem, że mu się może nie chcieć po pracy i chciałby tak poprostu odpocząć. No a z dwójką takich małych to ciężko o chwilę spokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Na pewno boli. Skoro czerwone robi sie stan zapalny. A to bardzo boli bo ja mam problem z wrosnietym paznokciem a tez nie raz u ręki zrobi mi sie zastrzal to sie dotknac nie idzie. Detreomycyna sciaga stan zapalny ale jest na recepte i trzeba pilnować by bron boze posmarowane miejsce nie trafiło do ust dziecka. Najlepiej założyć plasterek jesli to u rączki i ja na noc robię wtedy spi i nie ma takiego strachu.

To muszę się wybrać do lekarza po receptę ☹️ masakra ciągle coś... Jak nie katar to teraz to. Chwili spokoju nie ma.

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Witaj, dużo zdrówka dla Synka i dla Ciebie :*
    Ile teraz waży? Karmisz mm? Jak duża różnicajest między dziećmi? Jak starsze reaguje na młodsze?
    Aktualnie, w terminie porodu, synek waży 4 kg, przy urodzeniu ważył 2300 g. Karmie go piersią i dokarmiam swoim odciagnietym - w szpitalu jadł tylko moje mleko z butelki, więc musimy stopniowo się przestawiać. Początkowo nie miał siły długo ssać, ale z dnia na dzień zjada z piersi coraz więcej, więc mam nadzieję, że uda nam się całkiem zrezygnowac z odciagania. Starszy 2,5 letni syn nie chciał ssać piersi, mimo że urodził się w terminie i przez 1,5 roku odciagalam mu mleko laktatorem. Teraz wolałabym tego uniknąć ;)
    Mikołaj bardzo dobrze zareagował na brata, czekał bardzo na jego wyjście do domu. Teraz też nie widzę u niego jakichkolwiek o, nak zazdrości. Jest dla niego czuły i pomaga w miarę swoich możliwości. Nastawialam się na sceny zazdrości, a tu póki co nic takiego nie miało miejsca.

Daffi, MamaAga85, martusiawp, Paula 90 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ma być ochłodzenie do 21 stopni... chyba się jutro zaszczepimy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    "Musiałaś coś zjeść, że go brzuszek boli. Pamiętaj, tylko gotowane mięso i ryż!"

M-A-S-A-K-R-A-!!!

No tak!!! U mnie K. To samo!!! Musiałaś coś zjeść!!!!

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mój też, aż się boję jak to będzie, bo w pon wraca do regularnej, nowej pracy od 8 do 16. On ogarnia do tego stopnia, że w nocy nawet pierwszy się budzi jak Kazik kweka. Wszystko potrafi przy nim zrobić. Fakt, że ja prędzej odgaudje potrzeby młodego, no ale mam większe doświadczenie no i instynkt pewnie robi swoje. Ale bez najmniejszych obaw mogłabym ich zostawić nawet na parę dni i mam pewność, że by sobie poradzili.

Ja też bym bez obaw zostawiła młodego tatusiowi poza cycem którego niestety nie może mu dać wypełnia swoje obowiązki rewelacyjnie ....wspanialeg go kąpie...czego ja niestety nie potrafię albo robię nieudolnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak zwykle winna tego, że nie mam decyzji jeszcze w sprawie becikowego jest moja szefowa ..
    ooo masakra! czulam ze cos nie tak bo za dlugo. Biedna:( ja mam chwilowy spokoj bo hajs placi mi teraz firma wiec nie musi nic ksiegowy wysylac do ZUS. ale spokojnie jeszcze tylko do sierpnia bo potem konczy mi sie umowa w firmie i zus przejmie macierzynski.. i zas jedno z3 bedzie musial ksiegowy dostarczyc.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    To muszę się wybrać do lekarza po receptę ☹️ masakra ciągle coś... Jak nie katar to teraz to. Chwili spokoju nie ma.
    ale pociesze cie ze jak juz posmarujesz mascia to u nas po 1 dniu widocznie zmniejszylo sie zaczerwienienie... a po drugim nie bylo juz wcale. obecnie czekamy az pazurek odrosnie znow dojdzie d czerwonosci niestety ale zrobia malemu tamponik pod i sporbujemy go wyprowadzic.

estrella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jutro ma być ochłodzenie do 21 stopni... chyba się jutro zaszczepimy
    nooo my w piatek mamy i ma byc 23 stopnie. udalo sie nam a tak sie martwilam jak to jest z takim upalem i jeszcze dziecko po szczepieniu moze byc dodatkowo obolale i marudne.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak radzicie sobie w te upały ? Jak schłodzić maluszka ? Nie mamy klimy w mieszkaniu.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też mam problem z księgową mojego szefa 😒 Do zusu nie wpłynął mój wniosek o zasiłek macierzyński i od porodu ciągle jestem bez wypłaty... 2 tygodnie się upominam. A oni się tłumaczą, że urwanie dupy mają, bo koniec czerwca.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać pewnie ale jeszcze nic nie zamawiałam z Ali, jak długo czeka się na przesyłkę ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Szlag mnie trafia.

Mój ogarnia dobrze, umie przy nim wszystko zrobic, radzą sobie jak wyjdę do galerii, zazwyczaj odgaduje o co chodzi małemu. Jak mały ma zły dzień i jest marudny to woli żebym ja się nim zajmowała :D ale że to koniec jego dzieciństwa to jeszcze chyba mu nikt nie powiedział 🤔

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 3575 3576 3577 3578 3579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ