Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
estrella wrote:Dziewczyny mała ma czerwony paluszek i chyba ropka jej się zebrała przy paznokciu ☹️ bo widzę takie żółte... Co ja mogę z tym zrobić? Czym posmarować?
estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Dorotka, nawet dla samotnych biorą pod uwagę kryterium dochodowe jeśli chodzi o 500+ i te świadczenia rodzinne. Taki lajf.
Co za Chujki👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasiulka90 wrote:Orientujecie się może, jak wygląda kwestia 500+ na pierwsze dziecko? Kiedy można składać wnioski? Rozumiem, że jeśli mam konto na zus pue, to mogę złożyć przez tę stronę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 08:46
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Mi też przyszedł do głowy octanisept. A obcinałam jej pazurka czy coś?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
estrella wrote:Dziewczyny mała ma czerwony paluszek i chyba ropka jej się zebrała przy paznokciu ☹️ bo widzę takie żółte... Co ja mogę z tym zrobić? Czym posmarować?
detreomycyna i octenisept.
-
Dziewczyny jutro jedziemy na weekend. Co ja powinnam zabrać z takich mniej oczywistych rzeczy niż ciuchy i pampersy? Xd czy brałyście książeczkę zdrowia jak jechaliście albo będziecie jechać na kilka dni gdzieś? Octanisept? Pedicetamol? Jestem przerażona pakowaniem👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
My złożyliśmy na becikowe niedawno i wczoraj dostaliśmy pismo o uzupełnienie dokumentów. Mąż miła umowę zlecenie jakąś i chca pit11. Przecież maja dostęp do pitow że skarbówki, więc nie kumam.
Kazik mnie zaskoczył, bo jadł 1.15 i potem o 3.30 obudził mnie kopniaki w twarz (śpi z nami). Skubany. Już był głodny. Ale mąż go przejął na szczęście.
Estrella, no Kazik przybiera aż za ładnie, klusek się robi. Je naprawdę dużo, dopomina się bardzo i nie odszukasz go. Ostatnio byliśmy u tesciow i zaczął kwekac, więc zrobiłam butle. Teściowa próbowała to skomentować, że za szybko, bo jeszcze nie płacze. Ale zbylam to (mam spoko teściowa), bo to nasze dziecko i my wiemy, że takie kwekanie trwa krótko i w jednej chwili przechodzi w płacz i wrzask, więc nie dam sobie wmówić, że robię coś źle 😉 Z pierwszym synem się stresowałam i na takie uwagi reagowałam inaczej, bo robiłam tak, żeby pasowało innym, ale teraz w ogóle się innymi nie przejmuje.estrella, Tysia89, Misiabella lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny jutro jedziemy na weekend. Co ja powinnam zabrać z takich mniej oczywistych rzeczy niż ciuchy i pampersy? Xd czy brałyście książeczkę zdrowia jak jechaliście albo będziecie jechać na kilka dni gdzieś? Octanisept? Pedicetamol? Jestem przerażona pakowaniem
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Dziewczyny jutro jedziemy na weekend. Co ja powinnam zabrać z takich mniej oczywistych rzeczy niż ciuchy i pampersy? Xd czy brałyście książeczkę zdrowia jak jechaliście albo będziecie jechać na kilka dni gdzieś? Octanisept? Pedicetamol? Jestem przerażona pakowaniem
Octenisept, pedicetamol, espumisan, czopki glicerynowe, kateter, wit.D, probiotyk jak bierzecie, termometr, katarek, sól fizjologiczna i waciki jałowe (do wycierania twarzy i jakby coś do oka wpadło na przykład), fenistil na ukąszenia, krem na odparzenia, moskitiere na wózek, laktator (ja biorę), butelki do laktatora i do podania mleka, nożyczki do paznokci, książeczka zdrowia, sól fizjologiczna do noska (jakiś marimer czy coś), podkłady higieniczne lub podkład do przewijania, chustki, żel antybakteryjny (żeby przetrzeć ręce w razie braku dostępu do wody - na mieście na przykład), balsam do ciała, krem do opalania (jak uzywacie), parasolka do wózka, wózek, pompkę i zestaw naprawczy albo detkę jesli pompowane koła, igła i nitka, zabawki, pieluszki tetrowe...
I nie wiem co jeszczeAle przy pakowaniu coś na pewno Ci wpadnie
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Mogę do Was dołączyć? Miałam być czerwcowa mamusia, ale zycie potoczyło się inaczej i 24 kwietnia, w 32 tc, przyszedl na świat Bruno. Pierwszych 26 dni swojego życia spędził na IT, a od ponad miesiąca jest już z nami w domu
Chętnie poczytam i pogadam o smutkach i radościach macierzyństwa, bo moja czerwona grupa dopiero się rozpakowuje
Paula 90, estrella, Anete, Daffi, Fasolka77, Kiwona, MamaAga85, Karollinax26, Kasiulka90, martusiawp, india, Lolka30, Misiabella, Bubek, B_002 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
Kiwona wrote:Też o tym myślę, nie mogłam zasnąć przez to. Będę robiła listę, żeby niczego nie pominąć. Bierzemy pampku, mleko i butelki, wezmę jakiś paracetamol w razie W. Do tego ręcznik i rzeczy kąpielowe (wezmę tylko Kazikowe i wszyscy będziemy używać). Mąż chce zabrać wanienke jak się zmieści, ale mamy największą i ja bym nie brała, na 2 noce bez sensu moim zdaniem. Krem z filtrem, na komary środki,termometr. Smoczki i ubranka w zapasie. Marko, nie zapakujemy się. Mam jeszcze starszaka. I siostrzenice bierzemy. Czizas.
My jedziemy na 3 noce, bierzemy łóżeczko tusrystyczne bo my nie przyzwyczajeni żeby mały z nami spał i do niego materac... ja tez nie wiem jak my się pakujemy... wanienkę chciałabym wziąć ale chyba musielibyśmy wynająć przyczepkę xdKiwona lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Octenisept, pedicetamol, espumisan, czopki glicerynowe, kateter, wit.D, probiotyk jak bierzecie, termometr, katarek, sól fizjologiczna i waciki jałowe (do wycierania twarzy i jakby coś do oka wpadło na przykład), fenistil na ukąszenia, krem na odparzenia, moskitiere na wózek, laktator (ja biorę), butelki do laktatora i do podania mleka, nożyczki do paznokci, książeczka zdrowia, sól fizjologiczna do noska (jakiś marimer czy coś), podkłady higieniczne lub podkład do przewijania, chustki, żel antybakteryjny (żeby przetrzeć ręce w razie braku dostępu do wody - na mieście na przykład), balsam do ciała, krem do opalania (jak uzywacie), parasolka do wózka, wózek
, pompkę i zestaw naprawczy albo detkę jesli pompowane koła, igła i nitka, zabawki, pieluszki tetrowe...
I nie wiem co jeszczeAle przy pakowaniu coś na pewno Ci wpadnie
Jezu sporo tego... 😁 a to przecież tylko kilka apteczna drogeryjnych rzeczy a gdzie reszta👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Dziewczyny jutro jedziemy na weekend. Co ja powinnam zabrać z takich mniej oczywistych rzeczy niż ciuchy i pampersy? Xd czy brałyście książeczkę zdrowia jak jechaliście albo będziecie jechać na kilka dni gdzieś? Octanisept? Pedicetamol? Jestem przerażona pakowaniem
To co Paula napisała. Ja wezmę jeszcze leżaczek, żel do kąpieli, kocyki i otulacze. My jutro wyjeżdżamy na 1,5tygodnia. Przyczepka by się przydała 🙉Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Mi też przyszedł do głowy octanisept. A obcinałam jej pazurka czy coś?
Tak właśnie ostatnio obcinalam ale wszystko było ok a tu dziś czerwono i widzę że opuchniety. Ona strasznie pcha te rączkę do buzi więc może po obcieciu było bardziej wrażliwe i przez to zebrała się ropka. -
nick nieaktualny
-
kalika wrote:Cześć dziewczyny! Mogę do Was dołączyć? Miałam być czerwcowa mamusia, ale zycie potoczyło się inaczej i 24 kwietnia, w 32 tc, przyszedl na świat Bruno. Pierwszych 26 dni swojego życia spędził na IT, a od ponad miesiąca jest już z nami w domu
Chętnie poczytam i pogadam o smutkach i radościach macierzyństwa, bo moja czerwona grupa dopiero się rozpakowuje
Witamy
Jak tam sobie radzicie z takim wcześniaczków? Jaki duży się urodził albo raczej jaki mały?macie jakieś oznaki/dolegliwości tego wcześniactwa? Poród sam się zaczął?
Super że jesteście razem w domku chyba najtrudniejszy jest ten okres szpitalny👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Anete wrote:To co Paula napisała. Ja wezmę jeszcze leżaczek, żel do kąpieli, kocyki i otulacze. My jutro wyjeżdżamy na 1,5tygodnia. Przyczepka by się przydała 🙉
My we wrześniu wyjeżdżamy na 1,5 tyg dobrze że teraz tylko na 3 dnini blisko to będę miała trening xd bo we wrześniu w góry jedziemy👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️