Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Wstyd się przyznać pewnie ale jeszcze nic nie zamawiałam z Ali, jak długo czeka się na przesyłkę ?
-
kalika wrote:Mały jest kochany, większych problemów z nim nie ma, zachowuje się jak każdy mały niemowlak. Poród był nagły, niespodziewany, przez cc, bo zaczęłam krwawic - okazało się, że łożysko nachodzilo na blizne po pierwszym cc i w tym miejscu podkrwawialo. Synek był na świecie już godzinę po tym, jak zaczęłam krwawic. Urodził się w dobrej formie, miał 2300g. Przez pierwsze 4 doby miał wsparcie oddechu, bo był niewydolny, później przeszedł zakażenie układu moczowego. Obecnie nie ma zadny cech wcześniactwa poza niewielka anemia. Rehabilituję go, ale to raczej na zasadzie stymulacji niż korygowania nieprawidłowości. Co będzie dalej, to zobaczymy, ale póki co jest bardzo dzielny i trzyma się jak może
To super! 2300 to malutki ale nie tak źle mój np w 31/32 tc ważył ok 1700. Urodził się w 41 tc i ważył 2950. Fajnie że udaje Ci się przerzucać go na pierśkalika lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Wstyd się przyznać pewnie ale jeszcze nic nie zamawiałam z Ali, jak długo czeka się na przesyłkę ?
Karollinax26, martusiawp, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:Dziewczyny mała ma czerwony paluszek i chyba ropka jej się zebrała przy paznokciu ☹️ bo widzę takie żółte... Co ja mogę z tym zrobić? Czym posmarować?
estrella lubi tę wiadomość
-
Kalika witamy 😊
Ja tez jestem mamą wczesniaczka 😊
Moj mąż fajnie sobie radzi, ale mimo to jrgo ulubionym tekstem jest "ona chyba jest głodna " 😂😂😂 oczywiscie wyprowadza mnie tym z równowagi.
Ale juz sie zorientował jak to na mnie działa i teraz zwyczaj pyta "o ktorej jadła?" ale w chwili wypowiadania tego pytania jest mordowwny wzrokiem i wtedy dopowiada "bo jak nie jest glodna to zastanawiam sie dlaczego płacze, masz jakis pomysl?"mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, malutka_mycha, Lolka30, estrella, kalika lubią tę wiadomość
-
A ro mój mąż jak mały płacze a nie bardzo wiadomo o co chodzi ta mówi: wezmą go na leniwca! Tak się nauczył przy kółkach że to działa i to jest chyba jego jedyny sposób na uspokojenie dziecka. Ale zazwyczaj działa wiec się nie denerwuje
martusiawp, malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasiulka90 wrote:Malutka, mój Klemek jest głodomorem, a przez ostatnie dni zauważyłam, że jakoś mało jadł, a dużo spał. No i waga łazienkowa pokazuje tyle samo co tydzień temu. Upał dzieciakom nie służy.
No niewiarygodne!!! Kasia nasze chłopy to chyba genetyczne bliźnięta!!! U nas jest to samo!!!Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
mój Mąż niestety nie miał łatwego startu, bo po Bartku miałam baby bluesa czy początki depresji i ja w sumie nie robiłam nic prócz ryku o wszystko, więc akurat się spisał...
a teraz już jest wyszkolonyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 13:17
Fasolka77, malutka_mycha, Paula 90, Lolka30, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Kalika witamy w Naszym gronie🥰🥰🥰 cudownie,że z synkiem wszystko w porządku mimo tego,że spieszło Mu się by poznać rodzinkę ❤❤❤
ja też nic a nic z Ali dotąd nie zamówiłam...😑
u Nas ukrop w ##uj...roztapiam się kiedy mam Malego na rękach...płynie wszystko pomiędzy Nami...
na szczęście wiatrak działa od wczoraj od 18 bez przerwy😋😋😋
wczoraj w ramach ochłody jeszcze zachciało się nam przytulanek i każde z nas było się kąpać na nowo o 2 w nocy😂😂😂😂
Młody lezy obok mnie i niby coś tam przysypia ale spać nie śpi.
system karmienia -wczoraj 21.30 potem 4 ; 9.30 😋😋😋😋malutka_mycha, DorotaAnna, Kasiulka90, martusiawp, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny Kochane. Więc to chyba norma że te chłopy nie ogarniają tak jak my (z wyjątkami 😉). No mój też zostaje z Małym jak trzeba, ale jak coś jest nie tak to panika. A najlepiej żeby cały czas był w wózku albo huśtawce i nic nie chciał. Ehh...
Kalika - mega że udało Wam się kp. I podziwiam za wcześniejsze 1,5 roku odciągania. Mnie odciąganie raz na jakiś czas wkurza a co dopiero gdybym miała tak 6-7 razy dziennie 😅 Fajna macie różnice wieku. Między mną a bratem jest trzy lata i my też tak byśmy chcieli mieć 2,5-3 między dziećmi. Witaj w naszym gronie, czuj się jak u siebie 😘
Tyska - no właśnie dokładnie o taki opis mi chodziło. U nas jest dosłownie to samo.
Zaczyna nam podchodzić ropka pod to szczepienie po gruźlicy. Była taka gulka przez prawie miesiąc i teraz w końcu pęknie i zacznie schodzić. U Was już popękały i się pogoily czy nadal czekacie?kalika lubi tę wiadomość
-
Mycha super!!
bardzo się cieszę
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
I nagle wyskoczyła na 50 centyl, z 15
MamaAga fajne przerwy, to się już można wyspać
Bubek ale Wy nie mialyscie problemów z waga? To taki jeden tydzień nie jest chyba tragediaFasolka77, Misiabella, Kasiulka90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość