WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to zbliża się ta magiczna data skończonych 3 miesięcy czy to zbieg okoliczności, ale od niedzieli moje dziecko jest spokojniejsze, bardziej skupione na tym co robi, śpi wreszcie również w dzień i ZASYPIA SAMODZIELNIE!
    A dziś to już zasnęła poprostu leżąc na łóżku i to bez żadnej mojej ingerencji, bez smoczka, bez szumisia! Właśnie delektuję się tą chwilą spokoju i piję kawę <3

martusiawp, MamaAga85, Tysia89, Fasolka77, malutka_mycha, Kasiulka90, estrella, Tunia76, espoir, Mama36, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dzielny Bunio❤❤❤

Daffi współczuję tego pobrania u Filipka...😥😥😥mam nadzieję,że szybko zapomni...

Tunia u nas po rota mówili,że 3 dni myć dokładnie ręce po każdej zmianie pieluszki a każdą kupę dodatkowo pakować w woreczek przed wyrzuceniem do kosza w domu.

My po szybkiej wizycie u mojego rodzinnego bo dałam dupy na całej linii i zapomniałam o wizycie kontrolnej w zw.z cukrzycą😱😱😱 teraz w zw.znich urlopami mam kontrol 27 lipca...

Przy okazji się zważylam w przychodni i mam oststatnie 5-5.5kg z ciąży(ważę 81-81.5).I tak dużo nadal ale jak na to,że miałam 21 na plus to i tak spoko😉

Dziś nie ma u nas afrykańskich upałów😱Maly w bluzie i pod delikatnym kocykiem na dworze.18 stopni plus wiatr.Poczulam się jakbym zamarzała jak wyszłam na dwór😂😂😂😂😂

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to ja z Tobą piję wirtualną kawę i ja dodatkowo jem oczywiście słodkości coby moje kilogramy zbyt szybko nie uciekły😂😂😂

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A te centyle to ja sama sobie sprawdzam na kidzfriend. Żadna położna ani lekarka słowem mi nie wspomniała o centylu. Dla nich się liczy różnica w wadze.
    Ja też sobie sama sprawdzam. Ponoć może być różnica że dziecko najpierw było na 15 centylu, teraz na 60 itd, ale wszystko jest w normie jeśli wzrost jest również na podobnym centylu w tabeli. Ja sobie sprawdzałam bo mi się wydawało że Zosia za dużo przybiera ale na długość rośnie w tym samym tempie co przyrost wagi na siatce centylowej więc się trochę uspokoiłam.
    Przeczytałam kiedyś że jak dzieci za dużo przybierają na wadze to potem mogą mieć skłonności do nadwagi. Dla mnie jest to szczególnie istotne bo mój mąż miał w dzieciństwie problemy z nadwagą, a teraz dużo ćwiczy i zdrowo je więc nie jest gruby, ale musi uważać bo skłonność do łatwego tycia została.
    Moja teściowa uważa że jak dziecko chce jeść to się trzeba tylko z tego cieszyć, ale to właśnie ona doprowadziła do tego że mąż był kiedyś małym pulpecikiem. Ja nie chcę żeby moje dziecko się tak roztyło i będę pilnować żeby babcia nie przekarmiała.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Basiu to ja z Tobą piję wirtualną kawę i ja dodatkowo jem oczywiście słodkości coby moje kilogramy zbyt szybko nie uciekły😂😂😂
    Ja również! Słodycze do kawy są obowiązkowe 😂😂😂

MamaAga85 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja nie szczepiła na Rota ale jak rozmawiałam z lekarzem to mówił że w 7-10 dobie jest największe ryzyko zarażenia wiec te 2 tyg na pewno trzeba uważać Tunia

To ja coś pewnie pomyliłam...czytałam ulotkę ale nie ma w niej takiej informacji

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja również! Słodycze do kawy są obowiązkowe 😂😂😂
    Oczywista oczywistość😂☕🍫🍰

B_002 lubi tę wiadomość

31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też sobie sama sprawdzam. Ponoć może być różnica że dziecko najpierw było na 15 centylu, teraz na 60 itd, ale wszystko jest w normie jeśli wzrost jest również na podobnym centylu w tabeli. Ja sobie sprawdzałam bo mi się wydawało że Zosia za dużo przybiera ale na długość rośnie w tym samym tempie co przyrost wagi na siatce centylowej więc się trochę uspokoiłam.
    Przeczytałam kiedyś że jak dzieci za dużo przybierają na wadze to potem mogą mieć skłonności do nadwagi. Dla mnie jest to szczególnie istotne bo mój mąż miał w dzieciństwie problemy z nadwagą, a teraz dużo ćwiczy i zdrowo je więc nie jest gruby, ale musi uważać bo skłonność do łatwego tycia została.
    Moja teściowa uważa że jak dziecko chce jeść to się trzeba tylko z tego cieszyć, ale to właśnie ona doprowadziła do tego że mąż był kiedyś małym pulpecikiem. Ja nie chcę żeby moje dziecko się tak roztyło i będę pilnować żeby babcia nie przekarmiała.
    U nas w rodzinie jest taka dziewczyna która roztyli w dzieciństwie, bardzo długo później walczyli żeby z tego wyszła. Do teraz do chidzinek nie należy i w sumie nie wiadomo czy ma to z tym coś wspólnego ale ma 15 lat a jest baaardzo wysoka, a w rodzinie są raczej średniacy.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czyli najbardziej zaraźliwe bedzie 7.07.
    Chrzciny i powiem by nie całować bo rota.😀

Kto chce niech całuje 😂😂😂 będzie na catering 🤪

Tunia76, Lili90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie wiem czy to zbliża się ta magiczna data skończonych 3 miesięcy czy to zbieg okoliczności, ale od niedzieli moje dziecko jest spokojniejsze, bardziej skupione na tym co robi, śpi wreszcie również w dzień i ZASYPIA SAMODZIELNIE!
    A dziś to już zasnęła poprostu leżąc na łóżku i to bez żadnej mojej ingerencji, bez smoczka, bez szumisia! Właśnie delektuję się tą chwilą spokoju i piję kawę <3

Basia super! Ja od kilku dni też zauważam różnice...nie to dziecko...chwilo trwaj!
    Bunio po szczepieniu leży na macie, trzyma w rączce pszczółkę i pierdzi 🤣🤣

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o co chodzi, moje dziecko się "naprawiło". Jest grzeczny, usypia spokojnie i długo śpi bez bujania. Czekam aż wstanie żeby dać cycka i iść na dwór. A on śpi już 1,5h a jadł 3,5h temu. Przebudza się i usypia znowu.
    Zwykle walczył ze snem, trzeba się było nagimnastykować żeby usnął w dzień.
    Już zaczęłam się martwić czy wszystko ok. A może to kwestia rozwoju?

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia super! Dajesz nadzieję :)
    U nas od wczoraj Ninka nie potrafi spać w dzień, chyba że na spacerze. A tak urządza sobie słynne turbo drzemki :)

Daffi współczuję stresu :/ porażka że takie osoby pracują w przychodni.

Mi dzisiaj ciśnienie teściowa podniosła, pierwszy raz. Przyjechała zabrać mała na spacer, u bralam ja tylko w pieluszke bo upał nieziemski. A ona ze mam ją ubrać bo wieje wiatr (CIEPŁY!!!) i że wstyd z gołym dzieckiem jeździć. Powiedziałam że nie. Trzy raz z poważna mina i odpowiednim tonem to powtórzyłam. Na co ona stwierdziła że sama ja ubierze. Przed samym wyjściem jeszcze raz powtórzyłam że ma jej nie ubierać, właśnie idę je sprawdzić bo wiem gdzie poszły. Jak mnie nie posłuchała to będzie dym

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg cycków. W cycku lewym mam coś małego, około centymetra. Radiolog nie widziała cech złośliwych, mówiła że nie jest to torbiel ale może być włókniak albo dysplazja. Nie jest to unaczynione.
    Być może dlatego, że piersi przy karmieniu mają troszkę inną budowę.
    Nie kazała mi tego dotykać codziennie, a już na pewno nie kilka razy dziennie, jak to robiłam. Jak muszę to raz w tygodniu a najlepiej raz w miesiącu. Kontrola za pół roku.

Kasiulka90, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas w rodzinie jest taka dziewczyna która roztyli w dzieciństwie, bardzo długo później walczyli żeby z tego wyszła. Do teraz do chidzinek nie należy i w sumie nie wiadomo czy ma to z tym coś wspólnego ale ma 15 lat a jest baaardzo wysoka, a w rodzinie są raczej średniacy.
    No właśnie i dlatego ja zwracam uwagę na to jak często dziecko je żeby jednak nie przekarmiać. Muszę rozróżniać kiedy chce jej się pić z powodu upału a kiedy jest głodna. Czasem wystarczy kilka łyków wody i dziecko bawi się dalej albo zasypia i przerwy między kamieniami są odpowiednie.
    Moja mała przybiera na wadze dość intensywnie, ale na razie w normie. Na karcie ze szpitala jest że urodziła się na 3 centylu a teraz jest już na około 60-70!
    Dopóki jest w normie to ok, ale będę obserwować bo nie chcę żeby się powtórzyła sytuacja jak u męża.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALLELUJA!!!! Maz odwiozl wlasnie tesciowa na lotnisko!!!😀😀😀😀

Otwieram szampana!!!🍾

B_002, Kasiulka90, Fasolka77, espoir, DorotaAnna, Tunia76, malutka_mycha, Paula 90, stresant, estrella, MamaAga85, martusiawp, Mama36, Tysia89, Misiabella, Lili90, Lolka30, Kiwona, Wiewióreczka, india lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas od wczoraj Ninka nie potrafi spać w dzień, chyba że na spacerze. A tak urządza sobie słynne turbo drzemki :)
    My też mieliśmy etap turbodrzemek ale chyba już się zakończył! Znowu mam trochę czasu dla siebie i na ogarniecie domu :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    ALLELUJA!!!! Maz odwiozl wlasnie tesciowa na lotnisko!!!😀😀😀😀

Otwieram szampana!!!🍾
    Wspaniale! Otwieraj, należy Ci się 😊 Przetrwałaś!!!

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Mi dzisiaj ciśnienie teściowa podniosła, pierwszy raz. Przyjechała zabrać mała na spacer, u bralam ja tylko w pieluszke bo upał nieziemski. A ona ze mam ją ubrać bo wieje wiatr (CIEPŁY!!!) i że wstyd z gołym dzieckiem jeździć. Powiedziałam że nie. Trzy raz z poważna mina i odpowiednim tonem to powtórzyłam. Na co ona stwierdziła że sama ja ubierze. Przed samym wyjściem jeszcze raz powtórzyłam że ma jej nie ubierać, właśnie idę je sprawdzić bo wiem gdzie poszły. Jak mnie nie posłuchała to będzie dym
    Mnie dziś stara sąsiadka na klatce schodowej jak wracałam ze spaceru zaczepiła słowami :"Kasia,ale na taki upał to Ty z nim nie wychodź!" :D a ze dwa tygodnie temu stało tych starych rur przed blokiem chyba z 5 i wszystkie jednogłosnie stwierdziły ,że czapeczkę musze mu ubrac :D

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej lubie jak się mnie pytają "karmisz?" ,a ja odpowiadam "nie,głodny chodzi" :D

Fasolka77, Tunia76, malutka_mycha, stresant, martusiawp, Misiabella, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:

Biere popcorn! ;)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3586 3587 3588 3589 3590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ