WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem całe życie otyła,bo mnie w dziecinstwie karmili startym jabłkiem z biszkoptami :D do dzis to mamie wypominam :D albo to,ze mna rzuciła do łózeczka bo sie darłam :D mogła sie nie przyznawac chociaż :D

espoir, malutka_mycha, estrella, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    ALLELUJA!!!! Maz odwiozl wlasnie tesciowa na lotnisko!!!😀😀😀😀

Otwieram szampana!!!🍾

Nooo!!! Ucałowałas mamusię? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:22

espoir, B_002, malutka_mycha, martusiawp, Bubek lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mi dzisiaj ciśnienie teściowa podniosła, pierwszy raz. Przyjechała zabrać mała na spacer, u bralam ja tylko w pieluszke bo upał nieziemski. A ona ze mam ją ubrać bo wieje wiatr (CIEPŁY!!!) i że wstyd z gołym dzieckiem jeździć. Powiedziałam że nie. Trzy raz z poważna mina i odpowiednim tonem to powtórzyłam. Na co ona stwierdziła że sama ja ubierze. Przed samym wyjściem jeszcze raz powtórzyłam że ma jej nie ubierać, właśnie idę je sprawdzić bo wiem gdzie poszły. Jak mnie nie posłuchała to będzie dym
    Dobrze, sprawdzaj teściową. Trzeba wymagać żeby słuchały się naszych zaleceń w sprawie dziecka.
    Ja będę miała taką przeprawę z teściową odnośnie jedzenia, będę musiała sprawdzać czy podaje Zosi ten jej mocno słodzony kompot i inne słodkości. Ja bym wolała żeby dziecko unikało cukru w pierwszych latach. Wiem że może w ukryciu przede mną częstować Zosię, jak będzie tak robić to też będzie DYM!

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    A najbardziej lubie jak się mnie pytają "karmisz?" ,a ja odpowiadam "nie,głodny chodzi" :D
    Hahaha, świetne!! Mam nadzieję że ktoś mnie tak spyta i wtedy sobie pożyczę ten tekst!

espoir, martusiawp, mysla.nieskalana, Bubek, Lolka30 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dobrze, sprawdzaj teściową. Trzeba wymagać żeby słuchały się naszych zaleceń w sprawie dziecka.
    Ja będę miała taką przeprawę z teściową odnośnie jedzenia, będę musiała sprawdzać czy podaje Zosi ten jej mocno słodzony kompot i inne słodkości. Ja bym wolała żeby dziecko unikało cukru w pierwszych latach. Wiem że może w ukryciu przede mną częstować Zosię, jak będzie tak robić to też będzie DYM!
    U mnie napewno tak będzie. Ona uważa, że najlepiej wie co dziecko powinno jeść, robić, ubierać się. Moja teściowa wogole nie stosuje się do tego, co ja mówię.
    Dlatego Wiki będzie chodzić do żłobka.

B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za pół godziny będziemy na miejscu :) wracamy w niedziele wiec pewnie nie będę miała kiedy do Was zaglądać. Miłego weekendu dziewczyny! 😘

Paula 90, Kasiulka90, malutka_mycha, espoir, estrella, martusiawp, mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobić Wikusi morfologie. Jeśli będzie kiepska, to będziemy musiały przejść na mm.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nooo!!! Ucałowałas mamusię? ;)

He no bylo beznamietne “do widzenia” i buziaki w policzek na niby😉

Uff... jakos przetrwalam. W sumie nie bylo za tak zle, myslalam, ze bedzie duzo gorzej. Kilka razy mnie wkurwila, kilka razy dostala zjebe od mojego meza (najczesciej za nie mycie rak i fochy) i dzisiaj pojechala. Teraz my wybieramy sie do Polski, ale na szczescie nie bedziemy u niej nocowac bo nie mamy zadnego przenosnego lozeczka i moja mama przyszykowala dla nas pokoj u moich rodzicow: kupila dla Malego lozeczko, basenik i mate

Jak sie tesciowa dowie to chyba padnie😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 14:43

malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77, Lili90, Bubek lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja mam zrobić Wikusi morfologie. Jeśli będzie kiepska, to będziemy musiały przejść na mm.
    A czym przejście na mm argumentuje lekarz? To bardzo częsta "recepta" na wszystko. Lekarze jak nie wiedzą na co to zrzucaja na KP...

espoir, Kasiulka90, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Biere popcorn! ;)
    Heh, muszę Cie rozczarowac, teściowa na razie jest mocna tylko w gębie. I nic straconego, w końcu nadejdzie ten moment gdy się zetrzemy :) na szczęście z nią będzie szybki szpil bo ta babka zazwyczaj nie ma swojego zdania. A jak jeszcze wparuje mój mąż który się nie pierdoli w tańcu no to cóż, żałuję kobity :)
    gadałam z mama na ten temat, musiałam to z siebie wyrzucić, a ta się pyta czy powiedziałam to że "swoją mina i swoim tonem". Mówię że tak, to zdziwiona była że teściowej przyszło do głowy dyskutować że mną. Więc możesz sobie wyobrazić :D

B_002, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie napewno tak będzie. Ona uważa, że najlepiej wie co dziecko powinno jeść, robić, ubierać się. Moja teściowa wogole nie stosuje się do tego, co ja mówię.
    Dlatego Wiki będzie chodzić do żłobka.
    Ja mam teściową 85km od nas i nie chce jej się do nas często przyjeżdżać a my odwiedzamy ją raz w miesiącu na weekend więc krzywdy dziecku nie zrobi słodyczami od czasu do czasu. Ale mimo to będę ją upominać gdy będzie przy mnie próbować je dziecku dawać.
    Moja mama ma 160km i widzimy się z nią średnio co tydzień 😂 Ale ona nie jest uciążliwa ani dla mnie ani dla męża i słucha się naszych zaleceń w 100 procentach 😊

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    ALLELUJA!!!! Maz odwiozl wlasnie tesciowa na lotnisko!!!😀😀😀😀

Otwieram szampana!!!🍾

Ja jeśli bym wytrzymała dwa tygodnie z moją teściową zgłosiłabym się do komisji noblowskiej po mojego pokojowego nobla. Bo na bank by mi się wtedy należał.
    Albo dzwoniłabym do Tworek :D

malutka_mycha, espoir, chce_byc_mama, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też planuje przez pierwsze 2-3 lata w ogóle słodkiego nie dawać a później w rozsądnych ilościach bo uważam że wszystko jest dla ludzi. I niestety po tym jak futruje swoich siostrze ców widzę ze z tym też będzie problem :)

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja mam teściową 85km od nas i nie chce jej się do nas często przyjeżdżać a my odwiedzamy ją raz w miesiącu na weekend więc krzywdy dziecku nie zrobi słodyczami od czasu do czasu. Ale mimo to będę ją upominać gdy będzie przy mnie próbować je dziecku dawać.
    Moja mama ma 160km i widzimy się z nią średnio co tydzień 😂 Ale ona nie jest uciążliwa ani dla mnie ani dla męża i słucha się naszych zaleceń w 100 procentach 😊
    Dziwnym trafem nasze matki są "lepsze" 😏🤔

Tunia76, espoir, martusiawp, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A czym przejście na mm argumentuje lekarz? To bardzo częsta "recepta" na wszystko. Lekarze jak nie wiedzą na co to zrzucaja na KP...
    Biorę duże dawki clexane. I jeśli będą szkodzić dziecku, to musimy przejść na mm. Ja leku nie mogę odstawić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Moja teściowa mieszka na Ruczaju, a bilety ma gratis. Na razie mam spokój, bo zajmuje się swoimi rodzicami 99lat i 93lata.
    Tesciowka już planuje jak bedzie z Wiki chodzić do muzeów, teatrów, filharmonii. Tylko placu zabaw jakoś nie planuje. Wnuki jej niestety nie lubią, bo ona cały czas je szkoli, a nie przytula.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja jeśli bym wytrzymała dwa tygodnie z moją teściową zgłosiłabym się do komisji noblowskiej po mojego pokojowego nobla. Bo na bank by mi się wtedy należał.
    Albo dzwoniłabym do Tworek :D
    ja nigdy nie spędziłam z moją dłużej niż godzinę (nie licząc wesela). po jednym dniu już bym sobie w łeb dała, ale my się nie lubimy. kiedyś nawet wywaliła mnie ze znajomych na fejsie. czaisz? szczyt chamstwa :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Biorę duże dawki clexane. I jeśli będą szkodzić dziecku, to musimy przejść na mm. Ja leku nie mogę odstawić.
    Aaa, to insza inszość.
    A macie jakieś objawy? Coś wskazuje na przenikanie do mleka?

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w koncu wyszlo slonce, to chyba na czesc odjazdu tesciowej😉😉😉

Siedze juz 2 godziny na ogrodzie i sie opalam, a Maly w wozku na tarasie lezy w cieniu. Raz mi sie juz obudzil, ale dostal butle i znowu w kime grzeczny czlopczyk nie przeszkadza dzis Mamusi😉

Zalozylam najwieksza gore od bikini jaka mam no i mam suty na wierzchu! Wszystko za male... musze kupic cos nowego bo w staniku do karmienia to sie chyba opalac nie bede

espoir, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja nigdy nie spędziłam z moją dłużej niż godzinę (nie licząc wesela). po jednym dniu już bym sobie w łeb dała, ale my się nie lubimy. kiedyś nawet wywaliła mnie ze znajomych na fejsie. czaisz? szczyt chamstwa :D
    Moja nawet smsa nie umie odczytać ani napisać. A ma 55 lat. Moja babcia 73 i nawet MMSy ogarnia.
    A wyrzuciła mnie kiedyś z domu od niej. Bo weszła mężowi (ówczesnemu "chłopakowi") do pokoju bez pukania w trakcie jak się bzykalismy w środku nocy (na pobyt mój w nocy wyrazila zgodę). On miał 22 lata. Ja 19. Byliśmy w trakcie szukania mieszkania.
    Ona chyba myślała że my w szachy będziemy grać.

Kiedyś jak przytyłam przez leki i miałam na tym punkcie straszne kompleksy to mi powiedziała że wyglądam jak świnia i ona by się wstydziła tak wyjść na ulicę.
    Tylko że ona waży 20kg więcej niż ja przy moim wzroście.

Kochana jest 😂

‹‹ 3587 3588 3589 3590 3591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ