WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja nigdy nie spędziłam z moją dłużej niż godzinę (nie licząc wesela). po jednym dniu już bym sobie w łeb dała, ale my się nie lubimy. kiedyś nawet wywaliła mnie ze znajomych na fejsie. czaisz? szczyt chamstwa :D
    Moja wyslala mnie zaproszenie do znajomych z fejsa. Odrzucilam z niemala satysfakcja ;) chciala mnie kontrolowac a na to pozwolic nie moglam :)

espoir, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po raz drugi nie widać żeby dziecko bylo szczepione. Ani mniej nie je, ani więcej nie śpi, ani nie płacze. Może jakieś placebo podają?

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy u lekarza i nie zgodzilam sie na szczepienie. Coz lekarka i pielegniarka byly na mnie z deczka wkurzone, ale chyba same sobie zdaly sprawe jak absurdalnie zabrzmial ich argument, ze potencjalna lub realna choroba starszego syna - czyli bostonka panujaca w przedszkolu nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. A ja im na to zadalam pytanie : a bostonka u szczepionego jest czy nie? Skoro jest, to ja nie podejmę takiego ryzyka, bo maly moze sie zarazic. Cos jeszcze pierdzielily ze termin na 16 lipca dopiero, ale ja mam zabukowany na szczepienie na ospe dla Michalka i moge wskoczyc z malym na jego miejsce, a 16 zaszczepic Michalka. Potem lekarka sama mi zasugerowala bym szczepila 16 lipca a wczesniej udala sie do neurologa, bo niestety maly ma jej zdanie wzmozone napiecie w obreczy barkowej, a oslabione w brzusznej. Powiedziala ze lekarz neurolog moze wystawic zaswiadczenie ze maly powinien byc szczepiony szczepionka bezkomorkowa i wtedy 5:1 bede miec bezplatnie. Ciekawe czy neurolog bedzie podzielal jej zdanie. Maly wazy 5800 i mierzy 61 centymetrow. Jest na 50 centylu. Tylko glowe cos ma duza, bo ma 40 cm i jest powyzej 70 centyla. Wczesniej cialo mial na 25 centylu a glowe na 50tym wiec mu podskoczylo symetrycznie. No ale ja jak to ja juz mam zapalona czerwona lampke. Jaki obwod glowy maja wasze dzieci? I ciemiaczko ma 2cmx2cm, nic nie powiedziala na ten temat ale gdzies mi sie obilo o uszy ze to duzo. Jesli chodzi o cytomegalie troche mnie uspokoila, uwaza ze to igg podwyzszone to sa przeciwciala ktore maly otrzymal ode mnie przez lozysko, bo gdyby chorowal w zyciu plodowym to mialby tez podwyzszone igm bo to tak szybko nie schodzi. Badanie by sie w tym 100 procentowo utwierdzic mozna bylo zrobic w 1 miesiacu zycia. Jeszcze ide do tej profesor i zobaczymy co ona powie.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    My za pół godziny będziemy na miejscu :) wracamy w niedziele wiec pewnie nie będę miała kiedy do Was zaglądać. Miłego weekendu dziewczyny! 😘

A dokąd jedziecie? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia zdradź ten sekret na samodzielne zasypianie 🤭 mój tylko przytulony brzuchem do brzucha zasypia 🤦‍♀️

Mi wszyscy mówią „matko jaki on duży jest”, lekarka w szpitalu się nie mogła nadziwić, że tyle przybrał od urodzenia a teraz wpisałam pomiary w siatki centylowe i wyszło, że jest z wagi na 25centylu a z wzrostu na 50. No to jaki z niego wielkolud? 🤦‍♀️🤦‍♀️

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Heh, muszę Cie rozczarowac, teściowa na razie jest mocna tylko w gębie. I nic straconego, w końcu nadejdzie ten moment gdy się zetrzemy :) na szczęście z nią będzie szybki szpil bo ta babka zazwyczaj nie ma swojego zdania. A jak jeszcze wparuje mój mąż który się nie pierdoli w tańcu no to cóż, żałuję kobity :)
    gadałam z mama na ten temat, musiałam to z siebie wyrzucić, a ta się pyta czy powiedziałam to że "swoją mina i swoim tonem". Mówię że tak, to zdziwiona była że teściowej przyszło do głowy dyskutować że mną. Więc możesz sobie wyobrazić :D

Eeee ;)
    Brawo Mycha!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, dobry. W normie.

Ja sama ostatnio miałam 0,20.

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeutka na szkole rodzenia mówiła, że można iść od 6tż na basen. Kusi mnie to, że w hotelu nie trzeba po basenie wychodzić na dwór więc chyba spróbujemy iść z Heniem. Jak mu się nie spodoba to wyjdziemy

malutka_mycha, DorotaAnna lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to dlaczego nikt tych badań od razu nie robił? Przecież wiedzieli że miałaś cmv, to skoro można było jakoś sprawdzić czy syn się nie zaraził to nie rozumiem na co czekali.
    Nina ma 38 cm obwód główki.
    Kiedy ta wizyta u profesor?
    orientowalas się jakie są u Was terminy do neurologa? Bo ja dopiero na 1 sierpnia mam termin wizyty :/

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i wyje, zrobiłam badanie na krew utajoną w kale, wynik mam dodatni.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, ale to wcale nie musi być nic strasznego. Spokojnie :*
    Bez dodatkowych badań wynik dodatni o niczym nie świadczy jeszcze.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te wszystkie dolegliwości prędzej skończę w psychiatryku ....

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Wróciłam właśnie od pediatry dzisiaj mała miała być szczepiona na meningokoki ale się nie zgodziłam bo oczywiście pediatra chciała ale nie pasowało mi to że są upały a to dość ostra szczepionka. No ale uszanowała moje zdanie - spróbowałabym nie.
    A dwa pojechałam do niej bo będąc nad morzem nieświadoma tego że piwo bavaria oczywiście 0,0% zwiększa laktację naprodukowałam sobie mleka i tak na prawdę mam małą tylko na piersi ale wydawało mi się wczoraj że się nie najdła i chciałam ją doakfmic a nie miałam już hippa więc dałam jej Bebilon i kurde dzisiaj mała miała bardzo rzadką kupkę dwa razy jak dla mnie biegunka. Pediatra stwierdziła nietolerancję pokarmową 🤷 dała nam Bebilon pepti, że jeśli będę miała potrzebę dokarmiania to tym. Po hippie mi ulewała po piersi nie ulewa.
    Lolka ty chyba podawałam ten Bebilon pepti??
    Kurde narobiłam sobie tylko zamętu znowu z tymi cyckami 😭😭😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A to nie może być od hemoroidów ?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A to nie może być od hemoroidów ?

Tylko nie wiem czy je mam.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tylko nie wiem czy je mam.
    Aha czyli nie masz zewnętrznych? Ja mam jednego. Co prawda nie krwawi nie boli ale jest 😠 i czasem daje nie przyjemne odczucie w pupie ... Brałam na to czopki ale nie pomagały więc sobie tak z nim żyje w symbiozie.
    Karolinka mnie się wydaje że najprędzej będziesz miała jakieś hemoroidy ale oczywiście trzeba sprawdzić.

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego Wy chodzicie do pediatry jak nie chcecie szczepić? wystarczy zadzwonić i powiedzieć, że dziecko przeziębione... chce Wam się tak jeździć? ;)
    w ogóle Wy się strasznie boicie odroczeń szczepień, a przecież to normalne... w Polsce to tak szczerze większość rodziców jak szczepienia wypadają w zimie, odracza je do wiosny z tego co słyszę. nikt nie może Was zmusić jeśli powiecie, że z dzieckiem coś nie tak (chore, ma biegunkę czy inne takie)... pamiętajcie o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 18:51

DorotaAnna lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Misia to dlaczego nikt tych badań od razu nie robił? Przecież wiedzieli że miałaś cmv, to skoro można było jakoś sprawdzić czy syn się nie zaraził to nie rozumiem na co czekali.
    Nina ma 38 cm obwód główki.
    Kiedy ta wizyta u profesor?
    orientowalas się jakie są u Was terminy do neurologa? Bo ja dopiero na 1 sierpnia mam termin wizyty :/
    To ze mialam cmv to w sferze domyslow. Mialam cmv przebyta i przeciwciala. Ostatni raz sprawdzalam w 34 tc. W 38 tc urodzilam. Wiec istnieje ryzyko ze moglam miec miedzy 34 a 38 tc swieza infekcje. Ale to badanie co mial maly nie potwierdza tego ani nie wyklucza. Budzi podejrzenia ze mogl to miec ze wzgledu na przedwczesny porod i tachykardia podczas niego, oraz ta zoltaczka jest podejrzana.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze sie nie orientowalam z neurologiem. Zapisze sie na nfz i szybciej pojde tez prywatnie. Bo nasza lekarka powiedziala ze opinie prywatnego odnosnie szczepionki tez honoruja.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy sie dobrze wyrazilam, ale chodzi o to ze moje badania w czasie ciazy wskazywaly na stara infekcje, ze kiedys tam chorowalam. Dlatego mialam przeciwciala i moglam je przekazac malemu. Tylko na samej koncowce juz sie nie badalam i wtedy istnieje ryzyko, ze moglabym miec.

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 3589 3590 3591 3592 3593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ