Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Hejka!
Wróciłam właśnie od pediatry dzisiaj mała miała być szczepiona na meningokoki ale się nie zgodziłam bo oczywiście pediatra chciała ale nie pasowało mi to że są upały a to dość ostra szczepionka. No ale uszanowała moje zdanie - spróbowałabym nie.
A dwa pojechałam do niej bo będąc nad morzem nieświadoma tego że piwo bavaria oczywiście 0,0% zwiększa laktację naprodukowałam sobie mleka i tak na prawdę mam małą tylko na piersi ale wydawało mi się wczoraj że się nie najdła i chciałam ją doakfmic a nie miałam już hippa więc dałam jej Bebilon i kurde dzisiaj mała miała bardzo rzadką kupkę dwa razy jak dla mnie biegunka. Pediatra stwierdziła nietolerancję pokarmową 🤷 dała nam Bebilon pepti, że jeśli będę miała potrzebę dokarmiania to tym. Po hippie mi ulewała po piersi nie ulewa.
Lolka ty chyba podawałam ten Bebilon pepti??
Kurde narobiłam sobie tylko zamętu znowu z tymi cyckami 😭😭😭 -
Karola
wygooglowane:
Przeciwwskazaniem do oddania próbki kału są:
krwawienia z guzków krwawniczych (z żylaków odbytu),
w przypadku kobiet także miesiączka (3 dni przed i 3 dni po),
nie wiem jak z twoim krwawieniem w chwili obecnej.. ale podejrzewalas tez hemoroidy. nie placz tylko idz sie zbadaj i sprawdz czy je masz. bo ta krew moze byc od nich. -
Pół godziny nieutulonego płaczu, zadzwoniłam do pediatry i kazał podać pedicetamol... Bunio nie spał od szczepienia poza 10 min turbo drzemka....leży pod karuzela i czasem zakwili... Czy już po traumie czy jutro albo w nocy mam się spodziewać atrakcji poszczepiennych?Fasolka77
-
Espoir, ja bylam po to zeby omowic wyniki badan i ustalic inny termin szczepienia. Telefonicznie moglabym porozmawiac wylacznie z recepcjonistka. Poza tym poszlam i dostslam skierowanie do neurologa i dowiedzialam sie ze maly powinien byc rehabilitowany.
-
mysla.nieskalana wrote:Dziś na grupie szczepiennej czytałam,że nieutulony płacz trwa minimum 3h. Może Go po prostu bolec po wkłuciu.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnymysla.nieskalana - no właśnie też tak czytałam. Tak samo jak żeby uznać codzienny płacz za kolki to ten płacz musi trwać odpowiedni czas w odpowiednim okresie.
Tak samo ostatnio u hafiji czytałam że zielona kupa to jest ciemna zieleń jak świeżo ścięta trawa.
Wcześniej uważałam że Ignas ma zielone kupy. A one miały inny odcień żółci.
Te określenia niespecyficzne wprowadzają nas w błąd i człowiek się stresuje niepotrzebnie.
Fasolka - mój Ignas był ospały przez cały dzień i noc. A braliśmy szczepienia o 11.
U nas przy szczepieniu na meningokoki stanowczo zalecają podać pedicetamol jeszcze przed szczepieniem i podawać regularnie zgodnie z ulotka. Ale mówiła mi że niektóre dzieci są wrażliwe też na inne szczepienia i im zaleca się pedicetamol nawet przy tych "standardowych". Może Bunio jest wrażliwszy albo wklula się w źle miejsce i go boli. Staraj się nie naruszać mu tych miejsc. Jak się pojawi opuchlizna to można okłady z sody. Ale nie wiem na jakiej zasadzie się je robi. Trzymam kciuki żeby u Bunia to była pojedyncza i odosobniona akcja 😘mysla.nieskalana, Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Misiabella wrote:A jeszcze sie nie orientowalam z neurologiem. Zapisze sie na nfz i szybciej pojde tez prywatnie. Bo nasza lekarka powiedziala ze opinie prywatnego odnosnie szczepionki tez honoruja.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misiabella wrote:Nie wiem czy sie dobrze wyrazilam, ale chodzi o to ze moje badania w czasie ciazy wskazywaly na stara infekcje, ze kiedys tam chorowalam. Dlatego mialam przeciwciala i moglam je przekazac malemu. Tylko na samej koncowce juz sie nie badalam i wtedy istnieje ryzyko, ze moglabym miec.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:mysla.nieskalana - no właśnie też tak czytałam. Tak samo jak żeby uznać codzienny płacz za kolki to ten płacz musi trwać odpowiedni czas w odpowiednim okresie.
Tak samo ostatnio u hafiji czytałam że zielona kupa to jest ciemna zieleń jak świeżo ścięta trawa.
Wcześniej uważałam że Ignas ma zielone kupy. A one miały inny odcień żółci.
Te określenia niespecyficzne wprowadzają nas w błąd i człowiek się stresuje niepotrzebnie.
Fasolka - mój Ignas był ospały przez cały dzień i noc. A braliśmy szczepienia o 11.
U nas przy szczepieniu na meningokoki stanowczo zalecają podać pedicetamol jeszcze przed szczepieniem i podawać regularnie zgodnie z ulotka. Ale mówiła mi że niektóre dzieci są wrażliwe też na inne szczepienia i im zaleca się pedicetamol nawet przy tych "standardowych". Może Bunio jest wrażliwszy albo wklula się w źle miejsce i go boli. Staraj się nie naruszać mu tych miejsc. Jak się pojawi opuchlizna to można okłady z sody. Ale nie wiem na jakiej zasadzie się je robi. Trzymam kciuki żeby u Bunia to była pojedyncza i odosobniona akcja 😘
Dzięki Paula! Z sody okłady robi się tak: łyżeczka sody na pół szklanki letniej wody i okładamy miejsce wkłucia
Bunio już wykąpany, złapał cyca i mam nadzieję że zaśnie...ja się ogarnę i idę spać razem z nim.Paula 90, Mama36, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:Ale to coś wskazuję na to że mogłaś przez te 4 tygodnie się zarazić? Ja myślałam że Twoje cmv w czasie ciąży było pewne i boisz się powikłań u maluszka ale tak na prawdę mogłaś tego nie mieć i teraz się trochę na darmo zamartwiasz (czemu się absolutnie nie dziwię). Ale czy teraz cokolwiek możesz zrobić żeby zapobiec ewentualnym powiklaniom? Bo jeżeli nie to pozostaje Ci obserwacja i próba zachowania spokoju bo później w wspomnieniach Ci pozostanie że cały czas drzalas o małego a nie ze fajnie spedzaliscie czas. I absolutnie nie odbierz tego że krytykuje Cie za podejście bo to naturalne że się martwisz i jeżeli można coś zrobić żeby zapobiec lub uzyskać pewność to to rób. Ale jak nie można to może spróbuj się nie doszukiwać.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dziwnym trafem nasze matki są "lepsze" 😏🤔
Chociaż moja teściowa nie jest zła i ją lubię. Ale w pewnych sprawach trudniej się dogadać niż z moją mamą. I mój mąż też to widzi.
Z moją mamą może napić się piwa, ogólnie to jakoś tak z nią swobodnie czas spędzamy że jak jest u nas to nam nie przeszkadza a jeszcze nam lżej bo pomaga, coś posprząta, ugotuje czy trochę zajmie się dzieckiem.
Mama mojego męża jak tylko on sobie piwo otwiera to ona zawsze musi coś skomentować że mógłby nie pić alkoholu wcale itd... No ogólnie starszej daty jest jeśli chodzi o różne sprawy. Moja mama od niej o 14 lat młodsza więc też ma inne podejście, bardziej po naszemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 20:58
malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN