WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny czy u was też wystąpił ten płacz? Martwię się ....
    Kochana, moje dzieciaki i bez szczepienia czasem dłużej płakały... na pewno wszystko będzie dobrze, tylko może być marudny i obolały...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka spokojnie.. W jego malym ciele toczy sie niezły bój.. On ma prawo byc rozdrazniony, placzliwy, miec mniejszy apetyt a moze byc nawet tak ze bedzie normalny wesoly.. Kazde dziecko inaczej a to ze plakal pol godz nie czyni tego NOPem poprostu moze nozka go bolala albo czuje sie obolaly po szczepieniu.

Jutro nowy dzien zobaczysz ze bedzie lepszy.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które szczepily skojarzonymi.. Powiedzcie proszę jaka czy 5w1 czy 6w1 i dlaczego.

b2ujp2.png

• Bubek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Bubek, Malutka, mój Klemek od urodzenia cały czas jest na 5 centylu, a wszystko jest w porządku.
    pocieszylas mnie troszke ! dzieki :)
    malutka_mycha wrote:
    Na naszym przykładzie widać że wszystko się może nagle zmienić. Tydzień temu byłyśmy na 15 centylu, teraz na 50.kiedy się ważycie?

dopiero za miesiac na szczepieniu, bede pewnie stawac na wadze sama i z nia...

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny które szczepily skojarzonymi.. Powiedzcie proszę jaka czy 5w1 czy 6w1 i dlaczego.
    My szczepiliśmy 6w1, zawiera szczepionkę na wzwB więc nie trzeba szczepić na to osobno.
    Więcej info wkleiłam niedawno na fb z segregatora mamy-ginekolog.

Daffi, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja właśnie też swoją teściowa lubię, tylko właśnie z mama jest swobodniej. Coś mi się nie podoba to od razu jej to mówię, a tutaj nie chce zepsuć relacji więc staram się być delikatna. Gdybym żyła z nią w złych stosunkach to chyba paradoksalnie byłoby łatwiej bo bym się nie pieprzyla w politykę tylko walila prosto z mostu :(

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a co Ty dzisiaj szczepilas? Chyba mi umknęło.

My dzisiaj szczepiliśmy wzw i rota. Za 3 tygodnie 5w1.
    Ja wzięłam 5w1, bo tak mi poleciła pediatra i szwagierka. Szwagierka ostatnie dziecko szczepila 6w1 i były jakieś problemy z napięciem mięśniowych czy kreczem szyjki. Nie pamiętam już. W kazdym razie ona byla anty 6w1, a ja nie znam się na tych szczepionkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 22:09

Daffi lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam metlik.

Basiu ja znam schemat ale chce waszych opinii co wam pediatrzy polecili. Jesteśmy różnych stron i jesten ciekawa. Bo to ze różnia sie iloscia wkluc i cena to wiem.. Ale czy jest cos co przemawia bardziej A 5w1 lub 6w1.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na SORze bo grałam z psem na ogródku piłka a mamy palety z meblami ogrodowymi i nie wiem jak.to zrobiłam kopnełam z całej siły zamiast piłkę to paletę rozwaliłam paznokcia środkiem palca tak, że mi się wbił w palca na SORze przyjęli mnie od razu bo matka karmiąca piersią ale nie chcieli mi podać znieczulenia wygrzebali i zerwali na żywca a teraz mi pozwolili wziąć ibuprofen nie chcieli mi nawet ketonalu wypisać a jest na receptę czy tak można? Przecież po cesarkach wam dawali jakieś przeciwbólowe mocniejsze mi dawali paracetamol w kroplówce ale nawet tego mi nie dali teraz . Ledwo żyje z bólu nic mnie w życiu tak nie bolało !! Przecież to jest znęcanie się nad człowiekiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ale mam metlik.

Basiu ja znam schemat ale chce waszych opinii co wam pediatrzy polecili. Jesteśmy różnych stron i jesten ciekawa. Bo to ze różnia sie iloscia wkluc i cena to wiem.. Ale czy jest cos co przemawia bardziej A 5w1 lub 6w1.
    Ja szczepilam 5w1 bo się naczytalam o tej 6w1 różnych nie ciekawych rzeczy. Ale nie chce straszyć. Tunia dała przykład z bliskiej rodziny więc widac coś jest na rzeczy.

Daffi lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja po cesarce dostawałam ketonal i paracetamol.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam Kinie i Olge też szczepię 5w1 bo z tego co słyszałam to lepiej dać osobno WZW b... W tej 6w1 ponoć coś jest nie tak... Stara i nowa pediatra polecaly 5w1 podobnie jak położna więc się nie zaglebialam w temat tylko im zaufalam 🙂

Daffi, Tunia76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka spokojnie, pol h płaczu to u nas i bez szczepionki się zdarza 🙂 to nic nie znaczy... Daj mu czas, może go nóżki bolą czy tak przeżywa te uklucia i odreagowuje teraz... Dzieci roznie reagują. Jak nie ma obrzęku czy zaczerwienienia to niczym nie smaruj. Będzie dobrze 🙂

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ketonalem to o coś chodzi, ale nie wiem o co dokładnie 🙈🙈 w szpitalu po cesarce teze dostalam raz ketonal, ale w domu już nie pozwolili tego brać. Tak więc jakiś powód jest,że nie można, ale czy któraś z nas wie jaki???

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To co się mnie cholera czepiaja? Teraz to mnie wku*wilas. To ja myślałam że tylko my mamy problem z waga, tłumacze że może taka jej uroda a ta nas po sporach ciaga. Aaaaaaa
    Że tak na szybko wtrace... Mój starszy syn był przez kilka lat od 3 do 10 centyla, nie więcej. I na tym 10 został. Też się czepiał lekarze na początku, więc dla świętego spokoju przeszliśmy specjalistów, czyli neurolog, kardiolog i już nie pamiętam, co. Mieliśmy też rtg kości nadgarstka żeby sprawdzić, czy wszystko ok (już nie pamiętam, o co to chodziło) i odpusicli. Taka jego uroda. Ja bym się więc nie przypieprzala 😘

malutka_mycha, Kasiulka90, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Basia zdradź ten sekret na samodzielne zasypianie 🤭 mój tylko przytulony brzuchem do brzucha zasypia 🤦‍♀️

Mi wszyscy mówią „matko jaki on duży jest”, lekarka w szpitalu się nie mogła nadziwić, że tyle przybrał od urodzenia a teraz wpisałam pomiary w siatki centylowe i wyszło, że jest z wagi na 25centylu a z wzrostu na 50. No to jaki z niego wielkolud? 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Ostatnio jedna z nas tu napisała (nie pamiętam kto) że dziecko zasypia samo tylko na boku.
    Postanowiłam spróbować i odkładałam ją na bok a ona jak była zmęczona to zaczyna wtedy płakać żeby ją nosić (już się mała nauczyła 😂). No więc ja jej wtedy daję smoczek, uciszam, leżę obok i głaskam. Ona na mnie patrzy a ja wciąż powtarzam "Ciiii" i tak sobie leżymy. Pod warunkiem że smoczek uspokoi ten marudny płacz to jest szansa że zaraz zaśnie. Zaczęło mi się tak udawać.
    A raz dziś po prostu leżała na plecach i zasnęła, pierwszy raz się zdarzyło i na to nie mam rady bo nie wiem jak to się stało 😁 Oby zdarzało się częściej.

A ile twój maluch teraz waży i ile macie tygodni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 23:49

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Basia ja właśnie też swoją teściowa lubię, tylko właśnie z mama jest swobodniej. Coś mi się nie podoba to od razu jej to mówię, a tutaj nie chce zepsuć relacji więc staram się być delikatna. Gdybym żyła z nią w złych stosunkach to chyba paradoksalnie byłoby łatwiej bo bym się nie pieprzyla w politykę tylko walila prosto z mostu :(
    Ja mam podobne. Zawsze jak z nią rozmawiam i chcę jakoś przekazać swoje zdanie to tak to formułuję żeby zrozumiała i żeby jej nie urazić. Mam do niej szacunek i chcę żebyśmy się dobrze dogadywały. Ale w sprawach naszego dziecka musi się stosować do naszych zaleceń :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, żyje żyje. Jakoś mi czasu brakuje, po prostu. Nastrój też czasem ok a czasem bez kija nie podchodz. Idę jeszcze w lipcu od mojej psychiatry i zobaczymy, może jakieś leki mi znów na parę miesięcy zaproponuje, to wyjdę na prostą.
    Dostałam 2 okres już. Nie cierpię.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ketonal nie jest na receptę i ja dostawałam w szpitalu po cc, morfine tez mi dawali.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazik po 6w1 miał podwyższona temp i był trochę marudny, więc podałam mu pedicetamol i spokój.
    W pon idę z nim na rota i pneumokoki. Oby było ok!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 3591 3592 3593 3594 3595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ