Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:A co jest nie tak z tymi 6w1??
Mama36, estrella lubią tę wiadomość
-
Moja lekarka nie potrafila powiedziec ktora szczepionka lepsza, 6w1 czy 5w1, powiedziala ze zauwazyla ze teraz jest tendencja wsrod rodzicow by szczepic 5w1. Ja nie opieram sie nigdy w 100 procentach na tym co powie lekarz, zwlaszcza taki rodzinny, czy pierwszy lepszy pediatra. Watpie by oni w ogole sie orientowali ktora szczepionka daje wiecej nopow, albo analizowali sklad. Odpowiedxialnosc zawsze spoczywa na rodzicu i jego decyzjach. Przed szczepieniem podpisuje sie karteczke, ze sie wyraza zgode, zeby zdjac odpowiedialnosc z lekarzy.
Mama36 lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Fasolka mogłaś nie budzić tylko się wyspać!
U nas po szczepieniu Zosia miała przerwę między karmieniami aż 8h. Potrzebowała się wyspać i zregenerować.
Ja jej nie obudziłam ani raz odkąd skończyła 2 tygodnie i położna powiedziała że dobrze przybiera na wadze to nie trzeba wybudzać.
Marzysz o przespanych nocach to daj dziecku spać
Bałam się, że będzie głodny...no i o cycki...
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Bałam się, że będzie głodny...no i o cycki...
Zacznij spać spokojnie bez budzika i wybudzania dziecka a może okaże się ze Bunio też by przespał prawie całą noc.
U mnie 5-6h przerwy zdarzają się już niemal każdej nocyMama36 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Fasolka77 wrote:Teraz mam kolejny stres bo temperatura spadła do 35,8....nie za nisko? Pedicetamol dałam tylko raz wczoraj o 16.30
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Spokojnie, Mama19 też mówiła że Krystek miewał przerwy po 9h i cycki nie wybuchły 😊
Zacznij spać spokojnie bez budzika i wybudzania dziecka a może okaże się ze Bunio też by przespał prawie całą noc.
U mnie 5-6h przerwy zdarzają się już niemal każdej nocy
Nie używam budzika, sama się budzę...zgodnie z rytmem dziecka w sumie albo budzi mnie dzieckoB_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Boja się ze beda go kobiety jesc garsciami jak pozwola? I wola trzymac sie ze w domu tylko paracetamol tak mi sie wydaje. Jakby kobieta uslyszala ze jej dozwolone to zapewne siegnelaby po ketoprofen zamiast paracetamolu.
Albo jest tak jak z niektorymi lekami ze się go bierze jeśli ryzyko jego nie wziecia jest gorsze.
Być może jest tak jak mówisz, ale jak ja męża wysłałam mimo wszystko do apteki po cc to pani też mu tam powiedziała że ketonal po cc to mozna tylko jakaś tam.dawke i tylko przez te pierwsze godziny po. Dlatego myślałam, że powod jest jakiś ważniejszy 😉 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Basia ja właśnie też swoją teściowa lubię, tylko właśnie z mama jest swobodniej. Coś mi się nie podoba to od razu jej to mówię, a tutaj nie chce zepsuć relacji więc staram się być delikatna. Gdybym żyła z nią w złych stosunkach to chyba paradoksalnie byłoby łatwiej bo bym się nie pieprzyla w politykę tylko walila prosto z mostu
Jeszcze tak mi miło, bo dzwoni pyta się jak się czujemy w te upały. Zaprasza do siebie bo mają chłodny dom z ogródkiem. Ze jej nie będzie ale żebym przyjechała pomieszkac.. (skłaniam się bo tam jest tak mega.. W ogóle te co mają dom z ogrodem wiedzą, nie muszę pisać)
Więc ja złego słowa nie powiem., ale wiadomo z mamą swobodniej i w domu rodzinnym swobodniej.malutka_mycha, B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLili90 wrote:Moje dziecko jak spi całą noc ze mną w łózku to spi z przerwa 5,5 godz, a jak go odkładam do łóżeczka to robi przerwy 2,5 mac 3 godz. O co mu chodzi?? Materac tam go gryzie czy aż tak potrzebuje czuć mnie przy sobie?
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Fasolka!!! Za dużo czytasz! Ja nawet nie sprawdzałam jakie mogą być powikłania. Trzeba się zacząć martwić dopiero jak coś się zacznie dziać.
Ja pierdole, jaki płacz mózgoqy, pierwsze słyszę
Nie czytam bo nie mam powodu, jak mówisz.
Nasz płakał dużo po tym przedostatnim szczepieniu bidulek. Płakał.. Bo płakał.. Franca mu się źle wkuła bo było czerwone dookoła (nie było naszej, jakaś inna) następnego dnia już było supcio.malutka_mycha, B_002, espoir lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Stresant, żyje żyje. Jakoś mi czasu brakuje, po prostu. Nastrój też czasem ok a czasem bez kija nie podchodz. Idę jeszcze w lipcu od mojej psychiatry i zobaczymy, może jakieś leki mi znów na parę miesięcy zaproponuje, to wyjdę na prostą.
Dostałam 2 okres już. Nie cierpię.
A jak starszy jako braciszek? Wysyłasz gdzieś na kolonie w ogóle? Ex zabiera na wakacje?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelka tak podawalismy bebilon pepti ale zaczęłam jeść nabiał znów i wszystko jest ok więc przeszliśmy na hippa ha bo ten pepti jest rzadki strasznie i Filip to nie lubił i ulewal. Wiem że z pepti są też rtf więc jak masz sporadycznie podawać to może spróbuj tych. A ketonal bez recepty jak dziewczyny piszą.
Daffi ja szczepilam 5w1 bo dostałam od neurolog zalecenie na krztusiec bezkomowrkowy i miałam za Free. Nie czytałam przed szczepieniem co lepsze, nie czytałam o Nopach nie czytałam o Szymonku (Z forum widziałam tylko że jest jakaś medialna sprawa). Wiedziałam że i tak będę szczepic nieważne o przeczytam, a tylko sobie nerwów doloze.mysla.nieskalana, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Fasolka77 wrote:Teraz mam kolejny stres bo temperatura spadła do 35,8....nie za nisko? Pedicetamol dałam tylko raz wczoraj o 16.30
jak mierzyli mi temperaturę w szpitalu o 4 rano to rzadko miałam więcej niż 35,5
Szymon wczoraj miał 5w1. Płakał też mocno, dwa razy dawałam czopek z paracetamolem -
Lolka, my tez idziemy do neurologa i lekarka nasza powiedziala ze neurolog powinien wydac nam to zalecenie na krztusiec bezkomorkowy i mielibysmy 5w1 za free. Neurolog wydaje akie zalecenie na podstawie odchylen w napieciu miesniowym?
-
U nas Michalek plakal 2 godziny po szczepieniu, ale nie pamietam jakim, i to byl gorszy placz niz przy kolce, taki placz co potrafi przerazic rodzica i zryc mu psychike w tamtym momencie po sam beret. Nie da sie kolo tego przejsc na luzaka, czy obojetnie. Nie pomyslisz o dziecko mi placze bo boli go nozka, tylko co to kurna jest...
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Być może jest tak jak mówisz, ale jak ja męża wysłałam mimo wszystko do apteki po cc to pani też mu tam powiedziała że ketonal po cc to mozna tylko jakaś tam.dawke i tylko przez te pierwsze godziny po. Dlatego myślałam, że powod jest jakiś ważniejszy 😉