WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A co jest nie tak z tymi 6w1??
    Ja myślę ze kwestoa tolerancji szczepien jest indywidualna. Na 10 dzieci szczepionych ta sama szczepionka znajdzie sie takie co w ogóle jej nie odczuje i znajda sie te co goraczkuja czy czuja sie nieswojo i tak samo jest po 5w1 i pakiecie NFZ. Na to nie ma reguly.

Mama36, estrella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka nie potrafila powiedziec ktora szczepionka lepsza, 6w1 czy 5w1, powiedziala ze zauwazyla ze teraz jest tendencja wsrod rodzicow by szczepic 5w1. Ja nie opieram sie nigdy w 100 procentach na tym co powie lekarz, zwlaszcza taki rodzinny, czy pierwszy lepszy pediatra. Watpie by oni w ogole sie orientowali ktora szczepionka daje wiecej nopow, albo analizowali sklad. Odpowiedxialnosc zawsze spoczywa na rodzicu i jego decyzjach. Przed szczepieniem podpisuje sie karteczke, ze sie wyraza zgode, zeby zdjac odpowiedialnosc z lekarzy.

Mama36 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka mogłaś nie budzić tylko się wyspać!
    U nas po szczepieniu Zosia miała przerwę między karmieniami aż 8h. Potrzebowała się wyspać i zregenerować.
    Ja jej nie obudziłam ani raz odkąd skończyła 2 tygodnie i położna powiedziała że dobrze przybiera na wadze to nie trzeba wybudzać.
    Marzysz o przespanych nocach to daj dziecku spać :D

Bałam się, że będzie głodny...no i o cycki...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam kolejny stres bo temperatura spadła do 35,8....nie za nisko? Pedicetamol dałam tylko raz wczoraj o 16.30

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Bałam się, że będzie głodny...no i o cycki...
    Spokojnie, Mama19 też mówiła że Krystek miewał przerwy po 9h i cycki nie wybuchły 😊
    Zacznij spać spokojnie bez budzika i wybudzania dziecka a może okaże się ze Bunio też by przespał prawie całą noc.
    U mnie 5-6h przerwy zdarzają się już niemal każdej nocy :)

Mama36 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Teraz mam kolejny stres bo temperatura spadła do 35,8....nie za nisko? Pedicetamol dałam tylko raz wczoraj o 16.30
    Nie, my też tak mieliśmy po szczepieniu. Dziecko jest osłabione ale temperatura jest ok :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Spokojnie, Mama19 też mówiła że Krystek miewał przerwy po 9h i cycki nie wybuchły 😊
    Zacznij spać spokojnie bez budzika i wybudzania dziecka a może okaże się ze Bunio też by przespał prawie całą noc.
    U mnie 5-6h przerwy zdarzają się już niemal każdej nocy :)

Nie używam budzika, sama się budzę...zgodnie z rytmem dziecka w sumie albo budzi mnie dziecko

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Boja się ze beda go kobiety jesc garsciami jak pozwola? I wola trzymac sie ze w domu tylko paracetamol tak mi sie wydaje. Jakby kobieta uslyszala ze jej dozwolone to zapewne siegnelaby po ketoprofen zamiast paracetamolu.

Albo jest tak jak z niektorymi lekami ze się go bierze jeśli ryzyko jego nie wziecia jest gorsze.

Być może jest tak jak mówisz, ale jak ja męża wysłałam mimo wszystko do apteki po cc to pani też mu tam powiedziała że ketonal po cc to mozna tylko jakaś tam.dawke i tylko przez te pierwsze godziny po. Dlatego myślałam, że powod jest jakiś ważniejszy 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jak spi całą noc ze mną w łózku to spi z przerwa 5,5 godz, a jak go odkładam do łóżeczka to robi przerwy 2,5 mac 3 godz. O co mu chodzi?? Materac tam go gryzie czy aż tak potrzebuje czuć mnie przy sobie?

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Basia ja właśnie też swoją teściowa lubię, tylko właśnie z mama jest swobodniej. Coś mi się nie podoba to od razu jej to mówię, a tutaj nie chce zepsuć relacji więc staram się być delikatna. Gdybym żyła z nią w złych stosunkach to chyba paradoksalnie byłoby łatwiej bo bym się nie pieprzyla w politykę tylko walila prosto z mostu :(
    Dokładnie też tak mam.
    Jeszcze tak mi miło, bo dzwoni pyta się jak się czujemy w te upały. Zaprasza do siebie bo mają chłodny dom z ogródkiem. Ze jej nie będzie ale żebym przyjechała pomieszkac.. (skłaniam się bo tam jest tak mega.. W ogóle te co mają dom z ogrodem wiedzą, nie muszę pisać)
    Więc ja złego słowa nie powiem., ale wiadomo z mamą swobodniej i w domu rodzinnym swobodniej. :)

malutka_mycha, B_002, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Moje dziecko jak spi całą noc ze mną w łózku to spi z przerwa 5,5 godz, a jak go odkładam do łóżeczka to robi przerwy 2,5 mac 3 godz. O co mu chodzi?? Materac tam go gryzie czy aż tak potrzebuje czuć mnie przy sobie?
    Chyba mój też.. My śpimy z Krystem bo się Malz upiera. Chcę mieć go przy sobie i wtedy dziecko cała noc prawie śpi. Dopiero teraz się obudził. W łóżeczku budzi się szybciej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka!!! Za dużo czytasz! Ja nawet nie sprawdzałam jakie mogą być powikłania. Trzeba się zacząć martwić dopiero jak coś się zacznie dziać.
    Ja pierdole, jaki płacz mózgoqy, pierwsze słyszę
    NIE przejmuj się.. Ja mam 3 dziecko i nie wiem co to 😂😂😂
    Nie czytam bo nie mam powodu, jak mówisz. :)
    Nasz płakał dużo po tym przedostatnim szczepieniu bidulek. Płakał.. Bo płakał.. Franca mu się źle wkuła bo było czerwone dookoła (nie było naszej, jakaś inna) następnego dnia już było supcio.

malutka_mycha, B_002, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Stresant, żyje żyje. Jakoś mi czasu brakuje, po prostu. Nastrój też czasem ok a czasem bez kija nie podchodz. Idę jeszcze w lipcu od mojej psychiatry i zobaczymy, może jakieś leki mi znów na parę miesięcy zaproponuje, to wyjdę na prostą.
    Dostałam 2 okres już. Nie cierpię.
    Kiwonka myślę cały czas o Tobie. Mam. Nadzieję że będzie dobrze i znajdziesz więcej czasu dla Nas :)
    A jak starszy jako braciszek? Wysyłasz gdzieś na kolonie w ogóle? Ex zabiera na wakacje??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka liczę na to że zobaczę od Ciebie wiadomość że Brunio już od rana uśmiechnięty i wszystko super! 😁😍

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka współczuję max.. Ja robiłam teraz zęby bez zNieczulenia (aparat i ciąża zrobiły swoje, nic nawet nie czułam a tu 4 dziury) i się upocilam, a co dopiero zrywanie paznokcia. Kuruj się tam!!!

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka tak podawalismy bebilon pepti ale zaczęłam jeść nabiał znów i wszystko jest ok więc przeszliśmy na hippa ha bo ten pepti jest rzadki strasznie i Filip to nie lubił i ulewal. Wiem że z pepti są też rtf więc jak masz sporadycznie podawać to może spróbuj tych. A ketonal bez recepty jak dziewczyny piszą.

Daffi ja szczepilam 5w1 bo dostałam od neurolog zalecenie na krztusiec bezkomowrkowy i miałam za Free. Nie czytałam przed szczepieniem co lepsze, nie czytałam o Nopach nie czytałam o Szymonku (Z forum widziałam tylko że jest jakaś medialna sprawa). Wiedziałam że i tak będę szczepic nieważne o przeczytam, a tylko sobie nerwów doloze.

mysla.nieskalana, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tak ma być, temperatura ciała powinna spadać w trakcie snu :) jak mierzyli mi temperaturę w szpitalu o 4 rano to rzadko miałam więcej niż 35,5 :)

Szymon wczoraj miał 5w1. Płakał też mocno, dwa razy dawałam czopek z paracetamolem

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, my tez idziemy do neurologa i lekarka nasza powiedziala ze neurolog powinien wydac nam to zalecenie na krztusiec bezkomorkowy i mielibysmy 5w1 za free. Neurolog wydaje akie zalecenie na podstawie odchylen w napieciu miesniowym?

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Michalek plakal 2 godziny po szczepieniu, ale nie pamietam jakim, i to byl gorszy placz niz przy kolce, taki placz co potrafi przerazic rodzica i zryc mu psychike w tamtym momencie po sam beret. Nie da sie kolo tego przejsc na luzaka, czy obojetnie. Nie pomyslisz o dziecko mi placze bo boli go nozka, tylko co to kurna jest...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Być może jest tak jak mówisz, ale jak ja męża wysłałam mimo wszystko do apteki po cc to pani też mu tam powiedziała że ketonal po cc to mozna tylko jakaś tam.dawke i tylko przez te pierwsze godziny po. Dlatego myślałam, że powod jest jakiś ważniejszy 😉
    Ja dostawalam ketonal w kazdym dniu swojego pobytu.. Juz pozniej nawet odmawialam ze nie potrzebuje bo czuje sie swietnie. Więc dostawalam dłużej niż te pierwsze godz po. Nie mniej jednak jest to silny lek. Mi kiedys po nim wywalilo cisnienie 160/100 myslalam ze zwariuje serce tak mi walilo. Nigdy więcej sama go nie wzielam teraz po cc byl pierwszy raz ale to bylo w szpitalu pod okiem lekarzy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3593 3594 3595 3596 3597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ