WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Bubek, Malutka, mój Klemek od urodzenia cały czas jest na 5 centylu, a wszystko jest w porządku.
    To co się mnie cholera czepiaja? Teraz to mnie wku*wilas. To ja myślałam że tylko my mamy problem z waga, tłumacze że może taka jej uroda a ta nas po sporach ciaga. Aaaaaaa

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu na wzw i rota. Płakała okropnie. Syn musiał po nas przyjść, bo Wikusia pozwalała się nieść tylko w pionie i moje obie ręce były zajęte.

Pytanko ile po rota trzeba uważać żeby się nie zarazić. Zapomniałam zapytać.

zem3df9hh3tl9qot.png

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moja mama chce iść z małą na basen ale też jak będzie stabilnie główkę trzymać. Są specjalne zajęcia dla maluchów już po 1mz ale tylko na wiosnę i jesień. Więc musimy we własnym zakresie.

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To co się mnie cholera czepiaja? Teraz to mnie wku*wilas. To ja myślałam że tylko my mamy problem z waga, tłumacze że może taka jej uroda a ta nas po sporach ciaga. Aaaaaaa
    Przepraszam, chciałam pocieszyć, a nie Cię wkurzyć 😁😁 Urodził się maleńki, ale przybiera odpowiednio, więc nikt się nie czepia. Chyba nie chodzi o centyle tylko to przybieranie w normie - 26-31 g na dobę. U nas zależy od tygodnia. Czasem przybiera za mało, a w kolejny tydzień np. aż 41 g dobowo. Więc różnie bywa.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te centyle to ja sama sobie sprawdzam na kidzfriend. Żadna położna ani lekarka słowem mi nie wspomniała o centylu. Dla nich się liczy różnica w wadze.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No coś Ty mama, jest nawet chyba jakiś taki serial w stylu trudne sprawy pt. Słoiki 😂.
    Mi to określenie nie przeszkadza ja lubię słoiki od mamy (bo to od tego powstało określenie, bo naplowowi przyjeżdżają ze sloikami od mamy 😂).

Kalika ja szczerze mówiąc nie zauważyłam szczurów, ale mało wychodzę ostatnio z moim małym krzykaczem 😆. Mama36 spotkałas jakieś?
    Szczury!!?? Jak żyje 37 lat to raz widział am na żywo na ulicy. Mnie omijają szerokim łukiem widocznie.

kalika lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Przepraszam, chciałam pocieszyć, a nie Cię wkurzyć 😁😁 Urodził się maleńki, ale przybiera odpowiednio, więc nikt się nie czepia. Chyba nie chodzi o centyle tylko to przybieranie w normie - 26-31 g na dobę. U nas zależy od tygodnia. Czasem przybiera za mało, a w kolejny tydzień np. aż 41 g dobowo. Więc różnie bywa.
    O kurcze, to moja za mało przybrała, bo 23,34g na dobe. Ale doktorka nic nie mówiła.
    Wiki waży teraz 5570g i dł. 63cm
    Teraz będę się martwić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Karmellka?
    Nic nie pisała jak po pobycie nad morzem.
    A może gdzieś tam na plaży się zaszyla i nie ma zasiegu😜

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodziłam do pracy przez rondo matecznego (Kraków) to szczury normalnie sobie chodziły po chodniku. Ludzi sie nie bały. Za to ja ich tak😜

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie na luz z tą waga. Naprawde. Grunt że przybiera.
    Jedna od drugiej łapie fazę i się nakręca. Mamy dzieci zdrowe uśmiechnięte. Wyluzujcie!
    Naprawdę mam doświadczenie żeby tak mówić. Mój pierwszy jak miał miesiąc ważył 2400gr. Był po operacji jelit i żołądka .. Wymiotowal (tak.. Nie Ulewał..wymiotowal) jedzeniem i jak lekarz mi mówił że jest dobrze to przyjmowałam to i się cieszyłam.. A wyrobicie z 20/30gr w tą czy w tamtą stronę już panikę.
    Proszę was! Zwariujecie.. A ja przez Was :)
    Luzzzzuuu trochę... 😘🤘✌️
    Jedno dziecko jest grubsze drugie chudsze...a od oceniania stanu zdrowia są lekarze.

espoir, Tunia76, Kasiulka90, Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, mysla.nieskalana, estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 ja też czasem widzę, że niepotrzebnie się tu panikuje z niektórych powodów, ale wiesz - przy pierwszym dziecku się inaczej patrzy na wiele rzeczy, więc wiem, że swoje muszą przejść by zrozumieć :)

Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat chyba powody do lekkiej paniki mam, z tym zdrowym dzieckiem też bym polemizowala. Ale ok, już się zamykam żeby nie siać paniki

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    No ja akurat chyba powody do lekkiej paniki mam, z tym zdrowym dzieckiem też bym polemizowala. Ale ok, już się zamykam żeby nie siać paniki
    To niw było Mycha do Ciebie. Nie chciałam pisać "oprócz Malutkiej", bo jakoś tak głupio mi było.
    Może racja że pierwsze dziecko więcej się wymyśla.. Ale ja uważam że to internety niestety robią źle w głowie. Ja też miałam pierwsze chore wlqnsie a jak mówię... Mówił mi lekarz że jest dobrze, to ja robiłam wielkie ufff... Idziemy dalej. Nie mialam wtedy do kogo porównywać, czytać głupot. Więc może lwpiej te które tak bardzo się martwią o wszystko nie czytajcie neta? Będzie łatwiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 11:54

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim nie powinno się porównywać dzieci do siebie, bo każde jest inne, jedno szybciej przybiera na wadze, drugie siada, trzecie mówi, a takie porównywanie może dać więcej szkody niż pożytku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 11:52

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozeee jaka zla jestem!!
    Chcialam ulatwic sobie życie i dziecku i sie nie opłaciło. Poszlam zrobic Filipowi crp do tej diagnostyki.. Raz ze blizej a dwa wyniki online.. I co?? Pani najpierw stos telefonow wykonala jak to u nich jest z takimi maluszkami bo mowilam ze mial raz pobierane z paluszka. Okazalo sie ze w diagnostyce tez tylko z paluszka.. Mysle sobie o matulu bedzie znow wrzasku.. Ale maly spal i nie poczul uklucia.. Rozbudzil eie trochę i po kwekal ale bez placzu. Pani robila wszystko w wózku az drzalam na mysl ze wszystko upapra we krwi.. Ona chyba pierwszy raz od takiego malutka pobierala.. Polozyla igle w wozku na nogi a on wierzgal.. Kazalam szybko zabrac i przytrzymalam mu raczke.. I co? I okazalo sie ze Pani do czerwonej probowki pobrala a miala do bialej. I dawaj jeszcze raz. Wtedy Filip juz bardzo plakal wrecz wrzeszczal.. Uwalila mi wozek i spodnie malemu.. A na koniec HIT! Zakula sie igłą po Filipiw i to dość mocno bo krew przecielala przez opatrunek. Wyszlam stamtad upocona az się trzeslam.. Spoznilam sie na wizyte do lekarza po leki bo juz mi sie konczyly na szczescie mnie poznal i wzial do gabinetu a Jula zostala z malym i spacerowala przed przychodnia. Malutki zapomnial juz co go dzis spotkalo.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś w nocy padł rekord ciągłego snu: od 21 do 4:20. Jupiiiii🤗🤗ostatecznie wstalysmy o 9 więc możemy się czuć wyspane...

Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi współczuję!!
    Kurde to gdzie pewnie chodzić z takimi maluchami?
    Tylko do szpitala?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi współczuję!!
    Kurde to gdzie pewnie chodzić z takimi maluchami?
    Tylko do szpitala?
    Chcialam uniknąć szpitala ale cóż.. Następnym razem moge spróbować jeszcze w przychodni odpłatnie.

A szczepionki zakupuje na miejscu w przychodni tyle sie dowiedzialam. Jutro na 12. 30 mamy.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie.
    Ile dni po szczepieniu na rota trzeba uważać, żeby się nie zarazić od dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 12:27

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no martwie sie o te Karmelke nad morzem miala byc do pieniedzialku a dzis czwrtek i nic.....to do niej nie podobne nic nie pisac.......

Kiwona tez sie nie odzywa...zyjesz kochana w te upaly? u nas dzis o 5 rano bylo 25 stopni.....

a ja mam chrype...wczoraj taka rozgrzana z 35 topniowego upalu weszlam do starej restauracji..gdzie wprawdzie nie bylo klimy ale stare grube mury nie przepuszczaly ciepla i bylo tam 21 stopni.....przyjemnie ale do 2 godziny dostalam katar i chrype...mam nadzieje ze maly nie bedzie chory....troche kicha i marudny jest.....

‹‹ 3584 3585 3586 3587 3588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ