Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili90 wrote:Jak zwykle po nocy nadrabiam cały dzień na forum. Jak wy to robicie, ze macie tyle czasu w ciągu dnia, żeby coś pisać???? Dobra wiem to ja jestem niezorganizowana....
Co do zakończenia dziecinstwa u męża to u nas chyba to jeszcze nie nastąpiło. A nawet wkurza mnie ostatnio na potęgę😡 kurczę no wielki bohater bo on chodzi do pracy a i czasami dzieckiem się "zajmuje". Ale jak on się nim zajmuje polozy dziecko na mate a samw telefonie siedzi, dziecko zacznie zaczepiac go do rozmowy to od razu smoka mu pakuje bo przecież on kweczy i marudzi. Dziecko śpi to się nie wezmie do roboty tylko siedzi obok łóżeczka no bo on miał go przecież pilnować... normalnie jakby miał nam w czasie snu z domu uciec. Jak już go wezmie ponosic a ja ide coś robić to oczywiscie stały teks "pojdziemy zobaczyc co mama robi" i tak łazi za dupą cały czas. Oczwiscie standar placz= brzuch go boli i nie może złapać snu. Ale sobie wyrzuciłam swoje żale
To ide dalej czytać bo dopiero doszlam do godz 10🙈🙈🙈
O obrócił mój też tak robi! Z tym pilnowaniem dziecka, a dziecko śpi... ale ja to od razu mu mówię żeby nie pierd***ł i wziął się do roboty😂martusiawp, Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Ja z Wrocławia, tzn aktualnie bo jestem sloikiem hihi. Ale z Dolnego Śląska tak czy inaczej. To nasze pierwsze dziecko, długo się o nie staraliśmy.
Ale brzydko o sobie mówisz. Ja znam słowo napływowy 😊
Kryst spał do Teraz. Dziękuję. Wszystko w temacie.Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Co za noc!!!! Bunio poszedł spać o 21:30.... Karmienia 1:30, 4:30 i pobudka o 6:45..... Ja pierdziu!!! Rewelka!!!!
martusiawp, Mama36, malutka_mycha, Daffi, B_002, estrella, Kasiulka90, MamaAga85, Wiewióreczka, Paula 90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:I nagle wyskoczyła na 50 centyl, z 15
MamaAga fajne przerwy, to się już można wyspać
Bubek ale Wy nie mialyscie problemów z waga? To taki jeden tydzień nie jest chyba tragedia
mam nadzieje....wagowo dr powiedziala ze jest na 13 centylu...moze taka jej uroda
-
Mama36 wrote:Lolka a co to słoik bo pierwsze słyszę. Przyjezdny?
Ale brzydko o sobie mówisz. Ja znam słowo napływowy 😊
Kryst spał do Teraz. Dziękuję. Wszystko w temacie.
Tak się mówi o ludziach którzy mieszkają w Warszawie ale nie są z Warszawy👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:Co za noc!!!! Bunio poszedł spać o 21:30.... Karmienia 1:30, 4:30 i pobudka o 6:45..... Ja pierdziu!!! Rewelka!!!!
estrella, Fasolka77, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
ja Was szybko pozdrawiam z rana i lece dalej pakowac ...zostal juz tylko Franio
gorzej bo nie mam walizki ani torby zeby go spakowac.....jakos z tym nie liczylam ze dziecko tez trza zaopatrzyc w cos na wypadek wyjazdu
mamy 4 walizki a osob 5
Karmelka cos ucichla....
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Fasolka 77, Nowy Sącz.
Lolka30, w takim razie bardzo się cieszę, że macie swojego upragnionego maluszka. W tym tyg dowiedziałam się o ciąży koleżanki, która starała się o dzidziusia od 9 lat. Za nimi masa badań, które nie ujawniły żadnej nieprawidłowości, więc nawet nie bardzo można było coś zrobić. Az tu nagle niespodzianka pod postacią 2 kresek
W tv mówią, że Wrocław opanowały szczury - serio widać je na ulicach?
06.2015 - nasz aniołek:*
-
B_002 ja wczoraj też przez cały dzień 8 gołąbków wtrąbiłam, ale już nic nie piszę, bo zauważyłam, że jak ktoś ma wpojone, że ma uważać co je, to choćby skały srały to się go nie przekona, że nie ma diety matki karmiącej...
Fasolka77, martusiawp, Paula 90, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
a co do chłopów, to cóż, ja już osiągnęłam etap, że jak Mąż wraca z pracy, to sama po cichu do dzieci mówię "a idźcie zobaczyć co Wasz tunio robi"
najlepiej jak akurat stary na tronie siedzi
mysla.nieskalana, Misiabella, DorotaAnna, Kasiulka90, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp, malutka_mycha, Paula 90, B_002, Kiwona lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:B_002 ja wczoraj też przez cały dzień 8 gołąbków wtrąbiłam, ale już nic nie piszę, bo zauważyłam, że jak ktoś ma wpojone, że ma uważać co je, to choćby skały srały to się go nie przekona, że nie ma diety matki karmiącej...
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Szkoda,że nie ma diety matki karmiącej butelką,bo może bym schudła
Mój śpi do 10 codziennie.. Leżę obok niego.. Godz 7. Znalazłam fajny trening FAT burning.. Pół godzinki.. Mówię czas zacząć.. Mały śpi, na luziku zrobię codziennie rano. Ale uznałam że znalezienie treningi to też wysiłek i poszłam jeszcze spać. Obiecuję od jutra! 🙈😂😂Kasiulka90, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp, espoir, malutka_mycha, Paula 90, estrella, B_002, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jem wszystko... Nawet się nie zastanawiam co.. Tak a propo karmienia piersią. Fakt odstawilam wtedy czekoladę ale to nie ma, Znaczenia, reszta słodyczy wjeżdża jak wściekłe... Nie uważam Teraz ani przy środkowym synu.. I nic się nigdy nie stało.
Te pierwsze 2 Msc to po prostu przyzwyczajenie układu pokarmowego dziecka do życia na zewnątrz, w końcu był w brzuchu 9 Msc. To co się dziwić.
Ale zawsze każda matka na początku panikuj. Ja też panikowalamFasolka77, Kasiulka90, martusiawp, espoir, B_002 lubią tę wiadomość
-
Bubek, a w jakim trymestrze przechodzilas cytomegalie? Ja bym nie miala zadnych obaw, gdyby nie ta tachykardia przy porodzie. Bo kazda matka ktora przechodzila cytomegalie kiedys tam przekazuje dziecku przeciwciala przez łozysko i wtedy wirus jest reaktywny w klasie igg i to jest na plus i nie oznacza przebytej choroby. Wtedy w klasie igg jest a w igm niereaktywna. A jak jest przedwczesny porod i tachykardia to sytuacja taka rodzi podejrzenia odnosnie zakazenia. Choc Michalek tez mial tachykardie przy porodzie. No nic musze do tej profesor hematolog, gastroenterolog pojsc i moze ona powie czy sa jakies metody zeby to stwierdzic. Nie kazde dziecko zarazone cytomegalia jako plod w 3 trymestrze bedzie mialo powiklania, tylko jakis procent, ale sa to straszne powiklania i wizja utraty sluchu czy wzroku jest przerazajaca.
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Tak się mówi o ludziach którzy mieszkają w Warszawie ale nie są z Warszawy
Jakoś bardzo brzydko jak dla mnie. Zn. Tyle osób napływowychni od żadnej nie słyszałam że ktoś jest sloikiem 🙈🙈
Nazwijmy to jakoś ładniej...