Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula u nas też się przestawiło jakiś czas temu i ten sen jak jest krótszy to po nim znów zabawa i dopiero następne karmienie.
Po takim krótkim śnie daję małej kilka łyków wody i wtedy dłużej wytrzymuje do pory karmienia i fajnie się bawi 😊Paula 90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyFasola - my braliśmy 5w1 bo kiedyś tu dziewczyny pisały że podobno po 6w1 jest więcej odczynów poszczepiennych. Ale nie weryfikowalam tego, mój lekarz nie sugerował żadnej z nich.
No i tak zostało. Ale nie wpadły mi w ręce żadne źródła jakoby faktycznie któraś miała być lepsza.
-
Karollinax26 wrote:Fasolka, ja też miałam 6w1. Nikt mi nie mówił, że to źle.
Ja nie wiem, jedna coś napisze że gdzieś przeczytała i już od razu panika się roznosi na forum.
Jakby to było źle to by nikt takiej szczepionki nie brał. Znam osoby które nią szczepiły dzieci i żadnemu nic nie było.
Moja Zosia też lepiej zniosła to 6w1 niz ostatnie pneumokoki i rota.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Espoir - kiedyś pisałaś że karmisz na jednej stronie z obu piersi. Próbowałam i próbowałam i się naumialam 😁 Dzięki za to, nie muszę migrować po całym łóżku w te i na zad. Nie pomyslalabym że się tak da 😉
Paula 90 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Cześć kochane 😘 podobno mnie tu któraś szukała 😁 jestem żyje mamy się dobrze 😊 wczoraj byliśmy na szczepieniu 6w1 i pneumokoki 😊 mała spała i marudziła naprzemiennie 😊 rośnie jak na drożdżach już waży 5700 😊 coraz lepiej się rozumiemy chociaż czasami wszystko nieźle szwankuje haha 😄 z cyckami już wyszłam na prostą ALLELUJA 😂 częściej się udzielam na fcb bo jest szybciej i łatwiej a tu skrobiecie a skrobiecie i nie mam czasu nadrabiać 😁 już jestesmy po chrzcinach , były w mega upale ponad 33 stopnie także myślałam że się ugotujemy ale mała dobrze to zniosła 😃 co do okresu to myślałam że dostałam a dalej plamie i huj wie co to jest 😂 co tam u Was napiszcie pokrótce ? ,😘😘
B_002, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Fasola - my braliśmy 5w1 bo kiedyś tu dziewczyny pisały że podobno po 6w1 jest więcej odczynów poszczepiennych. Ale nie weryfikowalam tego, mój lekarz nie sugerował żadnej z nich.
No i tak zostało. Ale nie wpadły mi w ręce żadne źródła jakoby faktycznie któraś miała być lepsza.
A z tego co mi wiadomo to 6w1 jest najczęściej podawaną szczepionką w krajach UE. Może stąd się bierze większa ilość NOP-ów... (o ile to prawda).
Ja już nie wnikam.
Każdy wybiera samodzielnie i nie nam oceniaćAle nie ma się też co nakręcać bo te wszystkie szczepionki są dopuszczone w Polsce a więc są bezpieczne dla zdrowych dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 16:59
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Ostatnio jedna z nas tu napisała (nie pamiętam kto) że dziecko zasypia samo tylko na boku.
Postanowiłam spróbować i odkładałam ją na bok a ona jak była zmęczona to zaczyna wtedy płakać żeby ją nosić (już się mała nauczyła 😂). No więc ja jej wtedy daję smoczek, uciszam, leżę obok i głaskam. Ona na mnie patrzy a ja wciąż powtarzam "Ciiii" i tak sobie leżymy. Pod warunkiem że smoczek uspokoi ten marudny płacz to jest szansa że zaraz zaśnie. Zaczęło mi się tak udawać.
A raz dziś po prostu leżała na plecach i zasnęła, pierwszy raz się zdarzyło i na to nie mam rady bo nie wiem jak to się stało 😁 Oby zdarzało się częściej.
A ile twój maluch teraz waży i ile macie tygodni?
No to muszę spróbować tej pozycji na boku 😊 Heniek ma 11 tygodni, w zeszłą środę ważył 5380g, teraz pewnie gdzieś 5670g.
Od kilku dni zasypia koło 21 i budzi się koło 4-5 co i tak już jest dla mnie wielkim sukcesem 💪B_002 lubi tę wiadomość
-
Anete wrote:No to muszę spróbować tej pozycji na boku 😊 Heniek ma 11 tygodni, w zeszłą środę ważył 5380g, teraz pewnie gdzieś 5670g.
Od kilku dni zasypia koło 21 i budzi się koło 4-5 co i tak już jest dla mnie wielkim sukcesem 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 17:11
-
B_002 wrote:Karolina to nie jest źle.
Ja nie wiem, jedna coś napisze że gdzieś przeczytała i już od razu panika się roznosi na forum.
Jakby to było źle to by nikt takiej szczepionki nie brał. Znam osoby które nią szczepiły dzieci i żadnemu nic nie było.
Moja Zosia też lepiej zniosła to 6w1 niz ostatnie pneumokoki i rota.
ja też nie pisałam nigdzie, że to źle...B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:Ja już nawet nie komentuje bo się boję,że was opierdziele za to sianie paniki bez podstaw. 🤷♀️
ej laski.. nikt nie sieje paniki.. pytałam kto brał i tyle... potem, ze Bunio płakał bardzo... w sumie nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie co jest najlepsze.. jedni ida trybem NFZ, inni 5w1 ktoś 6w1... i to jest każdego z nas decyzja.. mnie też lekarz nie potrafił doradzić tylko powiedział, że można tak i tak i to rodzice decydują...B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
A ja od początku mowilam ze boje sie krztusca pelnokomorkowego a ze lekarz nie mial podstaw dac nam bezkomorkowego to musialam zdecydować sie na jakas skojarzona. I uznalam po konsultacji i rozeznaniu ze dla nas będzie najlepsza akojarzona plus osobna wzw. Ot tyle. Zadnej paniki nie widzę raczej kazda wyraziła opinie jakimi szczepiła bądź planuje szczepić.
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasolka77 wrote:O co chodzi w tym karmieniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 18:20
martusiawp, Paula 90, Kasiulka90, Mama36 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Do mnie dotarła wyprawka krakowska kolory biało granatowe
Kocyk w Lajkoniki
Body kopertowe w obwarzanki rozm. 74
Czapka z okiem smoka