WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w Borach Tucholskich jesteśmy. Mamy domek jestesmy My mój brat z żoną i 8 miesięczną córką (tak, to ci od „schowaj psa bo tupta”), mój 14 letni brat i nie uwierzycie! Tak, tuptający pies xd

Jest super mały bardzo dużo i bardzo ładnie śpi :)

Estrella strasznie mi przykro jeżeli chodzi o Twoją mamę...:(

india, Fasolka77, estrella, Paula 90, Mama36, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Estrella przytulam Cię bardzo mocno❤❤to musi być dla Ciebie bardzo trudne... mimo tego,że steruje Nią choroba to bardzo ciężko słyszeć takie słowa i doświadczać tego ze strony rodzica...Pamiętaj jednak,że Ty jesteś wspaniałą mamą dwóch córeczek❤❤

Kiwona zazdro wyjazdu❤❤❤ na pewno będzie udany!!!zwłaszcza, że pierwszy z Kaziem no i ta niedzielna rocznica❤ wszystkiego dobrego dla Was na kolejne lata❤

Karmelka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu❤❤❤wspaniałości w kolejnych latach❤❤❤

My też mieliśmy 4 rocznicę ślubu w środę❤prezencik-seksik❤oby bez dalszych niespodzianek bo jakoś o zabezpieczeniu nikt nie pomyślał😂

U nas wczoraj było chłodniej ale nie zimno(ok.19stopni)i to mnie raczej nie załatwilo...w sumie to prędzej od upałów i ciągłego picia lodowatej wody...ale sama nie wiem...
    nie mam klimy żeby od tego się załatwić...siedziałam ciągle pod wiatrakiem🤔
    oby przeszło...

MamaAga zdrówka! A jak wasze sprawy? Coś się poprawiło? Wyjaśniło?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka w Borach Tucholskich jesteśmy. Mamy domek jestesmy My mój brat z żoną i 8 miesięczną córką (tak, to ci od „schowaj psa bo tupta”), mój 14 letni brat i nie uwierzycie! Tak, tuptający pies xd

A tam...po trawie nie słychać tuptania ;)
    Udanego pobytu!!!

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kiedy idziesz do psycho?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    MamaAga zdrówka! A jak wasze sprawy? Coś się poprawiło? Wyjaśniło?
    mąż część kasy pożyczył od prywatnej osoby...szkoda gadać ale wyjścia nie bylo...

tymczasem na spacerku❤ ja w długich spodniach wyskoczylam a tu upał w ciul...

czekam z Natankiem na córkę bo miała zakończenie roku szkolnego 😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    mąż część kasy pożyczył od prywatnej osoby...szkoda gadać ale wyjścia nie bylo...

tymczasem na spacerku❤ ja w długich spodniach wyskoczylam a tu upał w ciul...

czekam z Natankiem na córkę bo miała zakończenie roku szkolnego 😉

A macie szansę dorwać tego co was wkopał w tą sytuację?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez juz po zakonczeniu roku, same 1dyneczki :) Tu to najlepsza ocena jesli byscie sie dziwily ze sie ciesze ;)

czas zawiezc krolika do babci, i dopakowac sie bo w sobote na noc ruszamy

DorotaAnna, Fasolka77, MamaAga85, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za tyle wsparcia ❤️❤️❤️ nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy 🤗

MamaAga zdrówka życzę! 😘

Karmelka wszystkiego najlepszego i danych szczęśliwych chwil! ❤️

Basiu zapraszalam brata ale on nie lubi gościn i stwierdził że teraz musi na dwa fronty robić... Jak o mamę pytałam to nie chciał za dużo mówić i tylko skomentował że go wypytuje i wywiad robię... Tak jakbym to ja była ta zła. Wcześniej było inaczej, dogadywalismy się i wspieralismy kiedy mama miała gorsze momenty. Teraz poczułam że jego też tracę... Smutne to wszystko ale właśnie dla moich coreczek muszę iść do specjalisty i sobie pomóc bo mimo że staram się nie myśleć to to we mnie siedzi i nie mogę spokojnie żyć... Jakie to wszytko trudne ☹️

Fasolka77, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też sobie nakręciłam laktację tym karmi... od tygodnia piję jedno dziennie... Tylko zauwazylam na etykiecie, że to piwo ma do 0,5 alko...hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 14:06

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:

My w sierpniu jedziemy do Agroturystyki u Rychertów. Będą zwierzęta więc Kinia będzie zadowolona, niedaleko jezioro i lasy 🙂 Bory i Kaszuby to dobry kierunek 😉

B_002, martusiawp, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po szczepieniu. Wytrwalismy 2 wklucia.. Fifi przy wkluciu plakal ale szybko sie na szczescie uspokajal.
    Szczepionka na rota bardzo mu smakowala. Mpja pediatra twierdzi ze nie jestesmy w stanie zarazic sie od szczepionki dziecka w którejkolwiek dobie.
    Jedynie umyc mu rączki i wyparzyc smoczka po tej szcsepionce. No i oczywiście dbac o higiene myc rece etc.
    Pneumokoki mamy oddzielnie 12 lub 26 lipca mamy zobaczyc jaka pogoda 12 zeby nie bylo goraco i jak bedzie goraco to przelozyc na tego 26.
    Filipek obwód glowy ma 41cm, wazy 6550g i mierzy 65cm.

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jestesmy po szczepieniu. Wytrwalismy 2 wklucia.. Fifi przy wkluciu plakal ale szybko sie na szczescie uspokajal.
    Szczepionka na rota bardzo mu smakowala. Mpja pediatra twierdzi ze nie jestesmy w stanie zarazic sie od szczepionki dziecka w którejkolwiek dobie.
    Jedynie umyc mu rączki i wyparzyc smoczka po tej szcsepionce. No i oczywiście dbac o higiene myc rece etc.
    Pneumokoki mamy oddzielnie 12 lub 26 lipca mamy zobaczyc jaka pogoda 12 zeby nie bylo goraco i jak bedzie goraco to przelozyc na tego 26.
    Filipek obwód glowy ma 41cm, wazy 6550g i mierzy 65cm.

Czemu dwa wkłucia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak, moja teściowa to taka typowa z najgorszych dowcipów. I trochę przestają być śmieszne jak się je przeżywa na żywo 😂

Mąż jutro zaczyna znowu tryb pracy, zostaniemy sami na dwa dni. Nocka była dość trudna, Ignacy budził się co 2 godziny.

Szukam jakiegoś fajnego fizjoterapeuty żeby obejrzał Młodego. Zbliżamy się do 12 tygodni i dobrze byłoby się sprawdzić.

Moja przychodnia mnie wkurza. Mieli mi zadzwonić kiedy bexsero będzie i "nie wiedzą dlaczego nie zadzwonili bo już da szczepionki". Zapisałam nas na czwartek za tydzień bo mąż wtedy już będzie miał wolne całkiem.
    Wiecie może kiedy służba zdrowia uznaje że są skończone 3 miesiące? Chodzi o 12 tygodni czy 3 miesięcznicę narodzin? Bo jeśli 12 tygodni to wejdziemy na inny tryb szczepień na te meningokoki.

Coś zmęczona jestem. Idę sobie zjeść lody słony karmel. Jakoś trzeba sobie energii dostarczyć 😊

• Daffi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Czemu dwa wkłucia?
    Przy 5w1 sa 2 wklucia przy pierwszym szczepieniu bo oprocz skojarzonych tezec blonoca krztusiec polio osobno jest wzw b. Ty mialas to w tej jednej szczepionce a ja sobie poczytałam i uznalam ze bierzemy 5w1 i osobna wzw będziemy miec.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryst się obraca na boki!!!!
    Leży na plecach i podnosi nogi i i na bok cały.!!!
    Boże!! Siedzę i nagrywam jak głupia 😂😂😂

mysla.nieskalana, espoir, Fasolka77, B_002, Paula 90, Daffi, MamaAga85, Kasiulka90, malutka_mycha, estrella, martusiawp, DorotaAnna, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Przy 5w1 sa 2 wklucia przy pierwszym szczepieniu bo oprocz skojarzonych tezec blonoca krztusiec polio osobno jest wzw b. Ty mialas to w tej jednej szczepionce a ja sobie poczytałam i uznalam ze bierzemy 5w1 i osobna wzw będziemy miec.

Myślałam że bierzesz 6w1

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja też miałam 6w1. Nikt mi nie mówił, że to źle.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Brawo! Ladnie kombinuje.
    Polcia jak na razie robi to dosc niezdarnie, a najlepiej jej wychodzi jak ja lapie nerwik. Cierpliwie czekamy na postępy 😊

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przestawił się rytm. Wcześniej było karmienie, zabawa 1,5h, sen 1-1,5h i znowu karmienie.
    Teraz karmienie, zabawa 0,5h, sen 1h, zabawa 1h, sen 0,5h, karmienie.
    Upierdliwy taki system...

Espoir - kiedyś pisałaś że karmisz na jednej stronie z obu piersi. Próbowałam i próbowałam i się naumialam 😁 Dzięki za to, nie muszę migrować po całym łóżku w te i na zad. Nie pomyslalabym że się tak da 😉

B_002, espoir lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zosia też tak robi, dokładnie tak samo 😂
    Super to wygląda! Z brzucha na plecy już się też coraz lepiej obraca, już nie tak przypadkowo tylko bardziej to wygląda jakby się turlała specjalnie 😊

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 3597 3598 3599 3600 3601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ