WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie 7:30, 8:15 i teraz znowu płacze... Pielucha przebrana, kupy były, jest przytulany i nadal się nie uspokoił, więc znowu zaraz cyca wyciągnę i przy nim zaśnie 😟

mhsvcbxmf17updrl.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była 6 godzinna przerwa w karmieniu. Od kiedy Nina zaczęła więcej jeść i lepiej przybierać pozwalam nam się w nocy wyspać. Następna przerwa już niestety tylko 3godzinna a następna 1,5. Tendencja spadkowa

Fasolka, Kasiulka współczuję dziewczyny. A macie później problem żeby uśpić chłopaków?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    O kurcze a my chcieliśmy iść do mopsu kilka rzeczy poogarniac, ale na razie to nie ma chyba po co tam iść bo nas rly stratuja
    A to nie jest tak że online można teraz a osobiście dopiero od 1 sierpnia?

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    spokojnie mozesz isc. dzis ruszyly wnioski internetowe. te skladane w placowkach papierowo dopiero od sierpnia :P
    a ze jeszcze dzis mozna skladac 300+ w necie to do bankow nie zalogujemy sie szybko :P
    Dzięki :D ja się kompletnie nie orientuje

f1d9680377.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A to nie jest tak że online można teraz a osobiście dopiero od 1 sierpnia?
    Właśnie mnie Daffi uświadomiła :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi z tym zoltkiem to faktycznie, podawałam Kini więc też były takie zalecenia 🙂 matko, niby nie tak dawno to robiłam a już zapomniałam 😜 będę musiała od nowa zagłębić się w temat bo przecież gluten tez się wprowadza obserwując reakcje.

Paula ciekawe te wyniki badań... Ja lubię owoce i warzywa i sporo jadłam w ciąży więc się przekonamy 😊 chociaż z Kinia jadłam sporo słodkiego no i nie powiem lubi słodycze ale jak widzi brokuła to aż piszczy żeby od razu gotować 😃

Olcia wczoraj zasnęła po 21 i wstała o 7 😃 ale o 2.30 zrobiła pobudke na mleko, na szczęście napila się i zasnęła.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no wlasnie ja tez nie moge!
    mam w apce tak zrobione ze bez wpisywania hasel rozwijam tylko moje obecne srodki i nawet to mam niedostepne buahahha
    a chcialam sprawdzic czy mi firma macierzynski wyplaci :P
    czasu jest naprawde duzo na zlozenie.. co za roznica czy zloze dzis czy za 2 tyg... kase dostaja wszyscy i takw pazdzierniku...
    NIE.. Właśnie wypłacać będą już w lipcu. Sprostowali to.

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Eheeee zobaczymy 😜 Po tych dwumiesięcznych przejściach nastawiam się na trudne dziecko. Od kilku dni w kooooońcu zaczyna się bawić (20 minut, ale dobre i to). Do tej pory przez całą dobę codziennie był tylko płacz, jedzenie i sen. Nadal nie ma snu bez cycka.

Najbardziej zszokowało mnie, jak Karmelka napisała, że po raz pierwszy od 6 tygodni usłyszała płacz Leosi. A ja od 3 tygodnia życia Klemka codziennie mam co najmniej pół dnia płaczu... Chyba nareszcie nastał czas, że się z tym pogodziłam. Wcześniej regularnie rosła we mnie frustracja, że nie mam mu jak pomóc. A Wy na forum mnie nie rozumiałyście, wręcz czułam się naskakiwana momentami, że jestem przewrażliwioną matką pierwszego dziecka. Ech, miałam tego nie wyżalać na forum 😔 Ale tyle piszecie o wsparciu, a ja tego wsparcia nie miałam...
    no z tego braku placzu Leosi to i ja bylam w szoku :P u nas Filip pierwsze 4 tyg darł sie :P choc M mowi ze on jak na niemowle wcale nie placze glosno i wczoraj sasiadka mnie tez pytala ze malutki taki spokojny ze nam w ogole nie lacze.. ja ocy jak 5 zl i mowie jak nie jak oczatki byly ciezkie, kapiele to byl wrzask.. sasiedzi nic nie slysza.. nie chcialam juz doytywac czy slychac jak ja sie drę :P
    Kasiulka wyzalaj co masz na sercu.. robi się lżej.. ogolnie mimo roznic zdan i sporow nadal tzrymamy sie razem choc uwierz mi ze ja konto usuwac tu chcialam juz wiele razy bo nie umiem sie pogodzic z niektorymi rzeczami. ale uznalam ze mam to w nosie kazda zrobi co uwaza a mnie nikt do niczego nie jest w stanie zmusic.
    Mam nadzieje ze Klemek da jednak mamie w koncu odpoczac. ze role sie odwroca. o ile zycze nam spokoju wszytskim tak nie wiemy co ząbkowanie dla nas szykuje. moze byc tak ze te spokojne i nieplaczace dzieci dadzą popalić a te niespokojne sie uspokoją . tego Ci zycze.
    my tez mielismy przestoj w placzu ale ostatnio nie ma dnia zeby Filip nie zaplakal a bo mu sie nudzi i sie kogos domaga.. albo sie obudzi a jaw kcuhni albo w wc i za dlugo nie reaguje na jego stekanie to odpali sie mocniej.
    damy rade ten okres niemowlectwa naprawde szybko mija.. pozniej bedziemy tesknic za malymi placzacymi bobasami ktore sa w jednym miejscu a ubolewac bedziemy bo nasze zywe srebra dadza nam popalic w inny sposob:P i tak z roku na rok im starsze tym nowsze problemy sie pojawia :P bunty, pyskówki takie jest rodzicielstwo a my kobiety silne babki przetrwamy to wszystko.

estrella, espoir, Kasiulka90, DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    NIE.. Właśnie wypłacać będą już w lipcu. Sprostowali to.
    aaaa to wszystko jasne skad takie oblezenie. widzicie jaka doinformowana jestem?? :P

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Właśnie mnie Daffi uświadomiła :D
    tzn mama napisala ze cos sprostowali wiec sie okazuje ze nie jestem na czasie.. trzeba by poszukac info czy online i papierowo tez od dzis czy jednak nie.
    bo mnie potem znajdziesz i w d.. nakopiesz :P

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Daffi z tym zoltkiem to faktycznie, podawałam Kini więc też były takie zalecenia 🙂 matko, niby nie tak dawno to robiłam a już zapomniałam 😜 będę musiała od nowa zagłębić się w temat bo przecież gluten tez się wprowadza obserwując reakcje.

Paula ciekawe te wyniki badań... Ja lubię owoce i warzywa i sporo jadłam w ciąży więc się przekonamy 😊 chociaż z Kinia jadłam sporo słodkiego no i nie powiem lubi słodycze ale jak widzi brokuła to aż piszczy żeby od razu gotować 😃

Olcia wczoraj zasnęła po 21 i wstała o 7 😃 ale o 2.30 zrobiła pobudke na mleko, na szczęście napila się i zasnęła.
    z ciekawosci czytalam i sie okazuje ze rozszerzanie diety w 6 miesiacu powinno zaczac sie tez od zoltka ale trzeba uwazac zeby bialka nie dodac bo jajo to podobno jeden z najsilniejszych alergenow.. widze ze niektorzy surowe jaja oddzielaja od zoltka i przyrzadzaja.. ja poprostu gotowalam jajko na twardo wyciagalam pozniej zoltko, dusilam i mieszalam z czyms.. podobno zoltko dostarcza zelazo ktore dziecko traci zmagazynowane przy rozszerzaniu diety.

estrella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka, Kasiulka współczuję dziewczyny. A macie później problem żeby uśpić chłopaków?
    Ja śpię z Klemkiem, bo inaczej bym chodziła jak Zombie. W nocy karmienie średnio co 2 godziny, a w dzień co godzinę, półtorej, zależy, na ile mu pozwolę, bo od jakiegoś czasu sam z siebie w dzień nie kończy jeść, sama go muszę odstawiać! Bo inaczej bym karmiła półtorej godziny ciągiem (raz chciałam sprawdzić i dosłownie 1,5 h udawał, że je).
    Sytuacja sprzed chwili: dałam cyca, poprzełykał 2 minuty i oczywiście śpi i już czuję, że zrobił sobie ze mnie smoczka, więc wyciągam, a kapturek pełen mleka, aż wylatuje, z jego buzi również. Więc laktacja jest. Nie można powiedzieć, że dziecko się nie najada. Ledwo wyciągnęłam, oczywiście już szukał, ruszał całą głową, zaczął mręczeć, więc włożyłam cyca z powrotem, bo doskonale znam scenariusz.
    Smoczka nadal nie preferuje 😒

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak czyscicie zabawki nowe? Np takie puzzle piankowe? Wyprać się nie da. .. przecieracie tylko szmatką przed pierwszym użyciem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    tzn mama napisala ze cos sprostowali wiec sie okazuje ze nie jestem na czasie.. trzeba by poszukac info czy online i papierowo tez od dzis czy jednak nie.
    bo mnie potem znajdziesz i w d.. nakopiesz :P
    Haha, gdybym się wylądowała w sam środek dzikiego tłumu to chyba byłabym w stanie Cie odszukać :D

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Haha, gdybym się wylądowała w sam środek dzikiego tłumu to chyba byłabym w stanie Cie odszukać :D
    sama podalabym adres :D
    By sie Fifi przy okazji z Ninka zapoznal :)

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, dziękuję Kochana, popłakałam się 😘
    Ja sobie tyle razy obiecywałam, że nie będę pisać kilka dni, ale chyba się od Was uzależniłam, to jest silniejsze ode mnie 😂😂😂

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka pisz śmiało co Ci leży na sercu, ja się wyzalilam o mamie i o wiele lepiej mi się zrobiło. Ja nie wiem co to nieplaczace dziecko i jestem w szoku ze takie istnieją 🙂 za to wiem co to dziecko wymagające bo Kinia dała nam w kość od urodzenia do 1,5 roku i wiem jakie to jest frustrująca kiedy inne dzieci śpią a Ty kolejna noc spędzasz z placzacym dzieckiem na ręku. Ale to mija, co wcale nie znaczy że jest łatwiej 😉 tak jak pisze Daffi później pojawiają się inne problemy 🙂 no ale damy radę, teraz trzeba zacisnac zęby i znieść to wszystko no i cierpliwie czekać na lepszy czas 🙂

Olga też sporo na początku płakała, jadła i spała, nie było mowy o żadnej aktywności, poza snem i jedzeniem był płacz. Na szczęście na razie minęło ale kto wie jak będzie. Teraz potrafi polezec sama, a ma dni że trzeba przy niej siedzieć i co chwila brać na rączki 😉 ja każdego wieczora zasypiam z obawa że będzie się budzić jak Kinia 😜 i nie mogę uwierzyć, że na razie daje nam się wysypiac... Aż się boję co będzie jak zacznie zabkowac 🙉

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Laski jak czyscicie zabawki nowe? Np takie puzzle piankowe? Wyprać się nie da. .. przecieracie tylko szmatką przed pierwszym użyciem?
    Puzzle też do pralki ;-)
    Plastikowe zabawki i pluszaki bez pozytywek też do pralki.
    Gryzaki wyparzam.
    A takie co się nic nie da zrobić to chusteczki antybakteryjne (z alkoholem).

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    z ciekawosci czytalam i sie okazuje ze rozszerzanie diety w 6 miesiacu powinno zaczac sie tez od zoltka ale trzeba uwazac zeby bialka nie dodac bo jajo to podobno jeden z najsilniejszych alergenow.. widze ze niektorzy surowe jaja oddzielaja od zoltka i przyrzadzaja.. ja poprostu gotowalam jajko na twardo wyciagalam pozniej zoltko, dusilam i mieszalam z czyms.. podobno zoltko dostarcza zelazo ktore dziecko traci zmagazynowane przy rozszerzaniu diety.

Tak, ja robiłam tak samo. Gotowalam na twardo i dawałam żółtko, białko dopiero po jakimś czasie i zaczynałam od minimalnych ilości, u nas nic się nie działo więc stopniowo zwiekszalam.

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karola się wyłamała, ale na mnie nadal możesz liczyć. 4 karmienia po północy... 😒 Chyba przestanę czytać forum rano bo aż mam nerwy 😂

Kasiulka ja liczę że kiedyś sobie to odbijemy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:08

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3614 3615 3616 3617 3618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ