WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jedząc 2 razy dziennie nic dziwnego, że tak mało ważysz...
    Dokładnie. Ja sama jestem z trójka dzieci. Fakt dwójka jest samodzielna ale muszę ugotować obiad codziennie. Nie ma że boli. Zakupy... Sprzątanie i jem non stop prawie niestety.
    Karola musisz się ogarnąć troszkę. Da się. Naprawdę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:34

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ktoras chce zlozyc wniosek o 500+ a ma PUE to polecam. tam sie nie wiesza i wysylasz raz dwa podpisujac profilem PUE. roboty na 2 minuty.

martusiawp, Kasiulka90, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Eheeee zobaczymy 😜 Po tych dwumiesięcznych przejściach nastawiam się na trudne dziecko. Od kilku dni w kooooońcu zaczyna się bawić (20 minut, ale dobre i to). Do tej pory przez całą dobę codziennie był tylko płacz, jedzenie i sen. Nadal nie ma snu bez cycka.

Najbardziej zszokowało mnie, jak Karmelka napisała, że po raz pierwszy od 6 tygodni usłyszała płacz Leosi. A ja od 3 tygodnia życia Klemka codziennie mam co najmniej pół dnia płaczu... Chyba nareszcie nastał czas, że się z tym pogodziłam. Wcześniej regularnie rosła we mnie frustracja, że nie mam mu jak pomóc. A Wy na forum mnie nie rozumiałyście, wręcz czułam się naskakiwana momentami, że jestem przewrażliwioną matką pierwszego dziecka. Ech, miałam tego nie wyżalać na forum 😔 Ale tyle piszecie o wsparciu, a ja tego wsparcia nie miałam...

Kasiulka w życiu na Ciebie nie naskoczyłam ...przykre to co piszesz :( łącze się w bólu bo Bunio dopiero od kilkunastu dni jest "lepszy". Wierzę, że u Was też nadejdzie wkrótce lepszy czas

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy to możliwe, że ten dzieć wysysa ze mnie, to co zjem ? 🙄 jem 2-3 razy dziennie, ważę 46. Czy przy KP aż tak się chudnie ? Jak się ratować ? 🤦🏻‍♀️
    Ja nie chudne przy KP ja tyje w oczach. Ale ogólnie 30 ml mleka to jakieś 22kcal.Takze karmiac tylko piersią mamy jakieś 500 kcal dodatkowe. Także kochana to garow i jeść.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wkładam Wojtusia w leżaczek i idę z nim do kuchni. nie mam nie wiem ile czasu, ale te 15 minut na ogarnięcie śniadania mi daje.
    ziemniaki na obiad od 3 lat obieram na podłodze w salonie (Bartek wyciąga z worka, Maćko od niego bierze i podaje mi, bo przecież każdy chce pomóc)...
    trzeba szukać sposobów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 11:20

Mama36, martusiawp, Kasiulka90, Karmelllka90, estrella, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U nas dziś była 6 godzinna przerwa w karmieniu. Od kiedy Nina zaczęła więcej jeść i lepiej przybierać pozwalam nam się w nocy wyspać. Następna przerwa już niestety tylko 3godzinna a następna 1,5. Tendencja spadkowa

Fasolka, Kasiulka współczuję dziewczyny. A macie później problem żeby uśpić chłopaków?

Ja nie usypiam, pada kiedy chce :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja wkładam Wojtusia w leżaczek i idę z nim do kuchni. nie mam nie wiem ile czasu, ale te 15 minut na ogarnięcie śniadania mi daje.
    ziemniaki na obiad od 3 lat odbieram na podłodze w salonie (Bartek wyciąga z worka, Maćko od niego bierze i podaje mi, bo przecież każdy chce pomóc)...
    trzeba szukać sposobów...
    Kryst w bujaczku a ja np tańczę kręcę dupa śpiewam gotując żeby go rozweselic. Albo gotuję na raty. Ściągam z gazu.. Potem nakładam...znow ściągam.
    Jak się nie uda to zawsze mam. Awaryjne pierogi czy krokiety gotowe.
    Śniadanie z nim.Na ręku aow ogarnie. Bo kanapkę da zrobić chociażby.
    Musli nasypac do jogurtu... Czy zjeść po prostu bułkę chociaż.

martusiawp, estrella, espoir, B_002 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 mam nadzieję, że nigdy mojego posta nie odebrałaś źle. pisałam kilka razy, że tu jest czasem niepotrzebna panika, ale zawsze dopisywalam, że prawo pierwszego dziecka... bo sama taka byłam.

i nigdy mi nie chodziło o płacz, a raczej o schizy w stylu "wczoraj się zesrał 3 razy, a dzisiaj wcale" lub jednego dnia pisanie "moje dziecko nie śpi wcale", a następnego "moje dziecko śpi od godziny, zaczęłam się martwić czy wszystko z nim ok" - oczywiście teraz też piszę z przymrużeniem oka, bo sama taka byłam :D

Kasiulka90, DorotaAnna, Fasolka77, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kasiulka strasznie mi przykro że poczułaś się taka „bez wsparcia” :( tak naprawdę to moje dziecko nie płacze dużo wiec nie wiem jak Ci pomóc :( a próbowałaś różne smoczki o różnych kształtach? Teoretycznie jak karmisz przez nakładki to niby powinien złapać smoka bo przecież i to silikon i to... mam nadzieje że Klemek z tego wyrośnie :)
    Tak, różne kształty. Miałam ogromną nadzieję, że złapie smoczka z tej samej firmy co te moje kapturki, ale cóż... Ogólnie to moja mama ma super podejście do niego i mu wkłada smoka do buzi na chama, przytrzymuje i czeka cierpliwie aż zajarzy. I tak 10-15 minut potrafi ssać. Może po prostu ode mnie nie chce, bo mama = cyc 😂

Malutka, nie wiem, co będzie z rozszerzaniem diety. Później się będę martwiła. Ale 2 razy mu podałam wodę i pił tak samo zachłannie jak mleko, aż musiałam wyciągać po 30 ml, bo by chyba ze 100 wydurdał. Dlatego się dziwiłam, że Wasze dzieci nie chcą.

Kurde weekend był fajny, a dzisiaj mam doła. Dochodzę do wniosku, że nie jest fajnie mieć pracującego męża w domu. On jest partnerem prawie idealnym, super się dopasowaliśmy, dużo pomaga przy Klemku, ale nie da rady na dłuższą metę pracować z dzieckiem za ścianą. On musi mieć ciszę... Pewnie dlatego ja się tak poddałam i dużo karmię. Bo wtedy jest cisza i spokój. Błędne koło.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no z tego braku placzu Leosi to i ja bylam w szoku :P u nas Filip pierwsze 4 tyg darł sie :P choc M mowi ze on jak na niemowle wcale nie placze glosno i wczoraj sasiadka mnie tez pytala ze malutki taki spokojny ze nam w ogole nie lacze.. ja ocy jak 5 zl i mowie jak nie jak oczatki byly ciezkie, kapiele to byl wrzask.. sasiedzi nic nie slysza.. nie chcialam juz doytywac czy slychac jak ja sie drę :P
    Kasiulka wyzalaj co masz na sercu.. robi się lżej.. ogolnie mimo roznic zdan i sporow nadal tzrymamy sie razem choc uwierz mi ze ja konto usuwac tu chcialam juz wiele razy bo nie umiem sie pogodzic z niektorymi rzeczami. ale uznalam ze mam to w nosie kazda zrobi co uwaza a mnie nikt do niczego nie jest w stanie zmusic.
    Mam nadzieje ze Klemek da jednak mamie w koncu odpoczac. ze role sie odwroca. o ile zycze nam spokoju wszytskim tak nie wiemy co ząbkowanie dla nas szykuje. moze byc tak ze te spokojne i nieplaczace dzieci dadzą popalić a te niespokojne sie uspokoją . tego Ci zycze.
    my tez mielismy przestoj w placzu ale ostatnio nie ma dnia zeby Filip nie zaplakal a bo mu sie nudzi i sie kogos domaga.. albo sie obudzi a jaw kcuhni albo w wc i za dlugo nie reaguje na jego stekanie to odpali sie mocniej.
    damy rade ten okres niemowlectwa naprawde szybko mija.. pozniej bedziemy tesknic za malymi placzacymi bobasami ktore sa w jednym miejscu a ubolewac bedziemy bo nasze zywe srebra dadza nam popalic w inny sposob:P i tak z roku na rok im starsze tym nowsze problemy sie pojawia :P bunty, pyskówki takie jest rodzicielstwo a my kobiety silne babki przetrwamy to wszystko.

Ja nie wierzę w nieplaczace dzieci....gdyby Bunio nie płakał to bym się zaniepokoiła...

Lili90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Kasiulka90 Maćko tak samo jadł. z cycka robił smoka...
    A taki fajny chłopczyk wyrósł 😁❤❤❤ Uwielbiam to zdjęcie Twojej trójki 😍
    To jak Ty dałaś radę go tyle karmić mając jedno ciut starsze dziecko obok?! 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 10:57

espoir lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    z ciekawosci czytalam i sie okazuje ze rozszerzanie diety w 6 miesiacu powinno zaczac sie tez od zoltka ale trzeba uwazac zeby bialka nie dodac bo jajo to podobno jeden z najsilniejszych alergenow.. widze ze niektorzy surowe jaja oddzielaja od zoltka i przyrzadzaja.. ja poprostu gotowalam jajko na twardo wyciagalam pozniej zoltko, dusilam i mieszalam z czyms.. podobno zoltko dostarcza zelazo ktore dziecko traci zmagazynowane przy rozszerzaniu diety.

Dusilas?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    A taki fajny chłopczyk wyrósł 😁❤❤❤ Uwielbiam to zdjęcie Twojej trójki 😍
    To jak Ty dałaś radę go tyle karmić mając jedno ciut starsze dziecko obok?! 😱
    Bartek siedział obok na łóżku i czytaliśmy książki, układał puzzle, klocki... kiedyś Wam pokaże w jakich pozycjach karmię ;)

Kasiulka90, martusiawp, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Daffi, dziękuję Kochana, popłakałam się 😘
    Ja sobie tyle razy obiecywałam, że nie będę pisać kilka dni, ale chyba się od Was uzależniłam, to jest silniejsze ode mnie 😂😂😂

Kasiulka ja się nie dziwię, że u ciebie tyle mleczka skoro Klemek tyle na cycu wisi..ale nie wiem jak ci pomóc....konsultowalas to z kimś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka w życiu na Ciebie nie naskoczyłam ...przykre to co piszesz :( łącze się w bólu bo Bunio dopiero od kilkunastu dni jest "lepszy". Wierzę, że u Was też nadejdzie wkrótce lepszy czas
    Nieee absolutnie, żadna nie naskoczyła! Nikt mi nic złośliwego nie napisał, po prostu jestem takim ekstremalnie wrażliwym typem człowieka, który potrafi się popłakać, kiedy ktoś inny jest dręczony. Za bardzo przyjmuję wszystko do siebie. Ale damy radę. Najważniejsze, że mam zdrowe dziecko, oby tak zostało. Mimo tych wszystkich trudności ogromnie się cieszę macierzyństwem ❤ To spełnienie moich marzeń 😍 Kocham Klemka najmocniej!

Fasolka77, estrella, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dusilas?
    no tak zgniatalam :P

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Kasiulka90 mam nadzieję, że nigdy mojego posta nie odebrałaś źle. pisałam kilka razy, że tu jest czasem niepotrzebna panika, ale zawsze dopisywalam, że prawo pierwszego dziecka... bo sama taka byłam.

i nigdy mi nie chodziło o płacz, a raczej o schizy w stylu "wczoraj się zesrał 3 razy, a dzisiaj wcale" lub jednego dnia pisanie "moje dziecko nie śpi wcale", a następnego "moje dziecko śpi od godziny, zaczęłam się martwić czy wszystko z nim ok" - oczywiście teraz też piszę z przymrużeniem oka, bo sama taka byłam :D
    Chodziło mi konkretnie o brak diety matki karmiącej... Słysząc po raz 89646784469 płacz mojego dziecka z bólu brzuszka, po 3 czy 4 spokojniejszych dniach, oczywiście wmówiłam sobie, że to przez fasolkę po bretońsku, którą zjadłam. A mama i ciocia mnie utwierdziły w tym przekonaniu i poleciły jeść lekkostrawnie + nadal bez nabiału. Więc nadal nie wiem, co mojemu dziecku szkodzi, ale jak się słyszy przez pół dnia taki przeraźliwy, nieutulony płacz, to naprawdę człowiek się zastanawia, co robi źle. Ten płacz rozrywa serce.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    estrella może do trzech razy sztuka? ja dopiero teraz wiem co to znaczy :P Wojtuś płacze tylko jak jest głodny. ale on to podejrzewam ma instynkt przetrwania włączony i jak ludzie, którzy spotkają niedźwiedzia - nie rusza się byle jego bracia nic od niego nie chcieli :D woli udawać, że nie istnieje - może się odczepią :P

Uwielbiam twoje poczucie humoru!!!! ;)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Czy to możliwe, że ten dzieć wysysa ze mnie, to co zjem ? 🙄 jem 2-3 razy dziennie, ważę 46. Czy przy KP aż tak się chudnie ? Jak się ratować ? 🤦🏻‍♀️

Ja nie chudnę ale jem tyle słodkiego, że aż dziw, że nie tyje...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj będzie jakoś 2 tygodnie jak Leosia przesypia calutkie noce już bez dokarmiania przez sen. Wczoraj jadła 21:45 i wstała o 5:56 zjadła 150 ml i poszła spać i już sama ja wybudzilam o 9 i teraz już co 3 godziny musi jeść bo dzięki temu noc cała przespana.
    A przez to że i ja śpię calusienkie nocki to sex musi myć codziennie bo jestem mega zrelaksowana i libido mam pod kosmos... Aż przyznam że mnie męczy bo jest i tak że chodzę nabuzowana chcica cały dzień a mąż w pracy :/

‹‹ 3616 3617 3618 3619 3620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ