X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co to jest szlag? ;)
    Po pysku :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Po pysku :)

Brzydzę się przemocą ;)

Daffi, Karollinax26, Mama36, B_002, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 nigdy nic nie wiadomo co sobie ktoś pomyśli :P Ale taką mam nadzieję że nikt tu się nie czuje urażony 😊
    Mi to forum dużo daje wiedzy i informacji o których nawet bym czasem ale pomyślała.
    Nie zawsze zdążę być na bieżąco i nie zawsze się udzielam ale staram się czytać.

Ja na moje dziecko też nie mogę narzekać. Wiele z was ma trudniej i nie wiem czasem bo poradzić, więc się nie odzywam.
    Ja dziś miałam na przykład spokojny dzień do południa, dużo uśmiechów, zabawy, drzemek, aż tu nagle płacz i to tak nie wiadomo dlaczego. Potem się okazało że chyba brzuszek bo się bardzo napinała i pierdziała ale bez kupy. To było jakieś pół godziny płaczu z wielkimi łzami i nie mogłam jej uspokoić. Tak mi było jej szkoda. Teraz śpi.

Ja się muszę zająć tym cyckiem teraz, chodzę z tą kapustą. Śmierdzi tym sokiem pod nosem 😂 No ale skoro pomaga to można się poświęcić. Mała śpi to ja sobie trochę spróbuję odciągnąć mleka laktatorem.
    Mama do mnie za chwilę przyjdzie bo jest u brata i pomoże z obiadem. W takie dni pomoc jest nieoceniona.

A jeszcze dzisiaj przed południem bardzo chciałam wyjść z domu i wyszłam na 1,5h. Moja najlepsza przyjaciółka wylądowała nagle w szpitalu i już jest w domu. Musiałam ją odwiedzić, a bez dziecka poszło sprawniej. Moja mama się zajęła w tym czasie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Brzydzę się przemocą ;)
    Ee ja tam raz na jakiś czas nie widzę problemu :) pod warunkiem że nie bije się slabszego

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula, Anete .. czy Wy jeszcze też plamicie po porodzie ? Kurde, na usg wszystko było ok, a ja nadal plamię.

Powiem Ci, że od trzech-czterech dni, odpukać, nie plamię. Aczkolwiek jeszcze jest jakby taki śluz trochę.

Oho tak patrzę teraz, że mam 26 stron do nadrobienia 🙉 chyba nie mam szans 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 15:40

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ee ja tam raz na jakiś czas nie widzę problemu :) pod warunkiem że nie bije się slabszego

Żartowałam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Żartowałam :)
    Fasolka wiem. Z Twoich postów aż kipi agresja😜😜

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co to jest szlag? ;)
    No w ryja Fasola, w ryja! 😂

Fasolka77, Karollinax26, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może weźmiecie mnie za wariatkę, ale muszę to powiedzieć :D Co prawda rzadko pisze, ekstremalnie rzadko wręcz.
    Znam was lepiej niż wy mnie - nie trudno się dziwić, ale jestem z wami od dwóch kresek. Teraz po porodzie czytam was na bierząco, bo wczęsniej nie wyrabiałam z ilością stron jakie trzaskałyście. I tak mnie naszła refleksja, że gdyby nie wy, to byłabym jak to moje dziecko gacie zasrane i w ciemnym lesie. Tyle co się tu dowiedziałam od was, ile razy się pocieszałam, że nie tylko ja mam takie problemy.
    I czasem jak już piszę, to mam wrażenie, że smuce i zastanawiam się 5 razy czy się odezwać, ale wtedy właśnie myśle sobie, że może któraś z was ma podobny "problem" i będzie wam raźniej tak ja mi, że nie jestem z tym sama i że może to normalne ;)
    Tak więc tak, tak się dzisiaj chciałam uzewnętrznić :) A właśnie dzisiaj bo od dwóch dni czytam was i mam wilgotne oczy, a dzisiaj to jakieś apogeum.

Kiwona, B_002, Lolka30, Daffi, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pneumokokach i rota. Jest rozdrażnienie i senność, była luźna kupa i jest dużo bakow. Ja czekam na K, niech wraca z pracy, zje i ja mma wychodne. Pojadę do biedry 😂 ponoć jest promka na Dady, w dwupaku taniej. Bym kupiła, ale nie wiem czy 2 czy 3. Kazik waży dzisiaj 6700. Która się wypowie? Pampersy używamy 2 jeszcze i sa ok. Dady 3 są od 4 do 9 kg ponoć. Któraś używa już 3? Mama19?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ♥️
    Ja też dzisiaj mam wilgotne oczy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka wiem. Z Twoich postów aż kipi agresja😜😜

Idziesz na solo? ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Może weźmiecie mnie za wariatkę, ale muszę to powiedzieć :D Co prawda rzadko pisze, ekstremalnie rzadko wręcz.
    Znam was lepiej niż wy mnie - nie trudno się dziwić, ale jestem z wami od dwóch kresek. Teraz po porodzie czytam was na bierząco, bo wczęsniej nie wyrabiałam z ilością stron jakie trzaskałyście. I tak mnie naszła refleksja, że gdyby nie wy, to byłabym jak to moje dziecko gacie zasrane i w ciemnym lesie. Tyle co się tu dowiedziałam od was, ile razy się pocieszałam, że nie tylko ja mam takie problemy.
    I czasem jak już piszę, to mam wrażenie, że smuce i zastanawiam się 5 razy czy się odezwać, ale wtedy właśnie myśle sobie, że może któraś z was ma podobny "problem" i będzie wam raźniej tak ja mi, że nie jestem z tym sama i że może to normalne ;)
    Tak więc tak, tak się dzisiaj chciałam uzewnętrznić :) A właśnie dzisiaj bo od dwóch dni czytam was i mam wilgotne oczy, a dzisiaj to jakieś apogeum.

Tysia a czemu ryczysz? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem ze tez choć jakiś super często nie pisze to jestem od Was uzależniona! Nawet otwarcie pisze ze zazdroszczę wam przespanych nocy 😜 ale uwielbiam to jak dzielimy się tu naszym szczęściem i problemami; nie zmieniajmy tego!!!

malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, ja dziś pierwszy raz kupiłam Dady, cały czas jechałam na Premium Care ale pod domem rossmana mi brak, więc kupiłam Dady. Wzięłam trójki, Marcelina chyba 3 tyg temu ważyła 5340. Powiem Ci, że te trójki to już takie całkiem dobre są.

Kiwona lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja dopiero będę startować z 3, właśnie kończymy 2. Chociaż nie, mam jeszcze 2 z pampersa ale te niebieskie active A one wg opakowania są większe bo 3-8kg chyba.

Kiwona lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tysia a czemu ryczysz? ;)
    Żebym to jeszcze wiedziała :D Pewnie dalej hormony buzują, ale tu Kasiulce smutno, tu Kiwona kocha was jak siostry to i mi się udzieliło :D

Kiwona, malutka_mycha, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Żebym to jeszcze wiedziała :D Pewnie dalej hormony buzują, ale tu Kasiulce smutno, tu Kiwona kocha was jak siostry to i mi się udzieliło :D

Aaaa to rycz 😄 myślałam że coś się stało....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Jesteśmy po pneumokokach i rota. Jest rozdrażnienie i senność, była luźna kupa i jest dużo bakow. Ja czekam na K, niech wraca z pracy, zje i ja mma wychodne. Pojadę do biedry 😂 ponoć jest promka na Dady, w dwupaku taniej. Bym kupiła, ale nie wiem czy 2 czy 3. Kazik waży dzisiaj 6700. Która się wypowie? Pampersy używamy 2 jeszcze i sa ok. Dady 3 są od 4 do 9 kg ponoć. Któraś używa już 3? Mama19?
    Ale dady te filoetowe czy zielone?? Osobiscie fioletowych nie polecam, zielone jak dla mnie od biedy mogą byc. Proponuje wziąć 3 bo 2 to maja tyci tyci. Moj dzisiaj ważył 5625 i uzywamy sporadycznie 3 z dady, ale te z zielonego opakowania.

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove po szczepieniu już?? Jak Oli???

My już po, jak na razie po powrocie ładnie sie bawił, a teraz śpi :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3632 3633 3634 3635 3636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ