X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co to jest szlag? ;)
    Po pysku :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Po pysku :)

Brzydzę się przemocą ;)

Daffi, Karollinax26, nick nieaktualny, B_002, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama19 nigdy nic nie wiadomo co sobie ktoś pomyśli :P Ale taką mam nadzieję że nikt tu się nie czuje urażony 😊
    Mi to forum dużo daje wiedzy i informacji o których nawet bym czasem ale pomyślała.
    Nie zawsze zdążę być na bieżąco i nie zawsze się udzielam ale staram się czytać.

Ja na moje dziecko też nie mogę narzekać. Wiele z was ma trudniej i nie wiem czasem bo poradzić, więc się nie odzywam.
    Ja dziś miałam na przykład spokojny dzień do południa, dużo uśmiechów, zabawy, drzemek, aż tu nagle płacz i to tak nie wiadomo dlaczego. Potem się okazało że chyba brzuszek bo się bardzo napinała i pierdziała ale bez kupy. To było jakieś pół godziny płaczu z wielkimi łzami i nie mogłam jej uspokoić. Tak mi było jej szkoda. Teraz śpi.

Ja się muszę zająć tym cyckiem teraz, chodzę z tą kapustą. Śmierdzi tym sokiem pod nosem 😂 No ale skoro pomaga to można się poświęcić. Mała śpi to ja sobie trochę spróbuję odciągnąć mleka laktatorem.
    Mama do mnie za chwilę przyjdzie bo jest u brata i pomoże z obiadem. W takie dni pomoc jest nieoceniona.

A jeszcze dzisiaj przed południem bardzo chciałam wyjść z domu i wyszłam na 1,5h. Moja najlepsza przyjaciółka wylądowała nagle w szpitalu i już jest w domu. Musiałam ją odwiedzić, a bez dziecka poszło sprawniej. Moja mama się zajęła w tym czasie :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Brzydzę się przemocą ;)
    Ee ja tam raz na jakiś czas nie widzę problemu :) pod warunkiem że nie bije się slabszego

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Paula, Anete .. czy Wy jeszcze też plamicie po porodzie ? Kurde, na usg wszystko było ok, a ja nadal plamię.

Powiem Ci, że od trzech-czterech dni, odpukać, nie plamię. Aczkolwiek jeszcze jest jakby taki śluz trochę.

Oho tak patrzę teraz, że mam 26 stron do nadrobienia 🙉 chyba nie mam szans 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 15:40

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ee ja tam raz na jakiś czas nie widzę problemu :) pod warunkiem że nie bije się slabszego

Żartowałam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Żartowałam :)
    Fasolka wiem. Z Twoich postów aż kipi agresja😜😜

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co to jest szlag? ;)
    No w ryja Fasola, w ryja! 😂

Fasolka77, Karollinax26, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może weźmiecie mnie za wariatkę, ale muszę to powiedzieć :D Co prawda rzadko pisze, ekstremalnie rzadko wręcz.
    Znam was lepiej niż wy mnie - nie trudno się dziwić, ale jestem z wami od dwóch kresek. Teraz po porodzie czytam was na bierząco, bo wczęsniej nie wyrabiałam z ilością stron jakie trzaskałyście. I tak mnie naszła refleksja, że gdyby nie wy, to byłabym jak to moje dziecko gacie zasrane i w ciemnym lesie. Tyle co się tu dowiedziałam od was, ile razy się pocieszałam, że nie tylko ja mam takie problemy.
    I czasem jak już piszę, to mam wrażenie, że smuce i zastanawiam się 5 razy czy się odezwać, ale wtedy właśnie myśle sobie, że może któraś z was ma podobny "problem" i będzie wam raźniej tak ja mi, że nie jestem z tym sama i że może to normalne ;)
    Tak więc tak, tak się dzisiaj chciałam uzewnętrznić :) A właśnie dzisiaj bo od dwóch dni czytam was i mam wilgotne oczy, a dzisiaj to jakieś apogeum.

Kiwona, B_002, Lolka30, Daffi, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pneumokokach i rota. Jest rozdrażnienie i senność, była luźna kupa i jest dużo bakow. Ja czekam na K, niech wraca z pracy, zje i ja mma wychodne. Pojadę do biedry 😂 ponoć jest promka na Dady, w dwupaku taniej. Bym kupiła, ale nie wiem czy 2 czy 3. Kazik waży dzisiaj 6700. Która się wypowie? Pampersy używamy 2 jeszcze i sa ok. Dady 3 są od 4 do 9 kg ponoć. Któraś używa już 3? Mama19?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ♥️
    Ja też dzisiaj mam wilgotne oczy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka wiem. Z Twoich postów aż kipi agresja😜😜

Idziesz na solo? ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Może weźmiecie mnie za wariatkę, ale muszę to powiedzieć :D Co prawda rzadko pisze, ekstremalnie rzadko wręcz.
    Znam was lepiej niż wy mnie - nie trudno się dziwić, ale jestem z wami od dwóch kresek. Teraz po porodzie czytam was na bierząco, bo wczęsniej nie wyrabiałam z ilością stron jakie trzaskałyście. I tak mnie naszła refleksja, że gdyby nie wy, to byłabym jak to moje dziecko gacie zasrane i w ciemnym lesie. Tyle co się tu dowiedziałam od was, ile razy się pocieszałam, że nie tylko ja mam takie problemy.
    I czasem jak już piszę, to mam wrażenie, że smuce i zastanawiam się 5 razy czy się odezwać, ale wtedy właśnie myśle sobie, że może któraś z was ma podobny "problem" i będzie wam raźniej tak ja mi, że nie jestem z tym sama i że może to normalne ;)
    Tak więc tak, tak się dzisiaj chciałam uzewnętrznić :) A właśnie dzisiaj bo od dwóch dni czytam was i mam wilgotne oczy, a dzisiaj to jakieś apogeum.

Tysia a czemu ryczysz? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam powiem ze tez choć jakiś super często nie pisze to jestem od Was uzależniona! Nawet otwarcie pisze ze zazdroszczę wam przespanych nocy 😜 ale uwielbiam to jak dzielimy się tu naszym szczęściem i problemami; nie zmieniajmy tego!!!

malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, ja dziś pierwszy raz kupiłam Dady, cały czas jechałam na Premium Care ale pod domem rossmana mi brak, więc kupiłam Dady. Wzięłam trójki, Marcelina chyba 3 tyg temu ważyła 5340. Powiem Ci, że te trójki to już takie całkiem dobre są.

Kiwona lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja dopiero będę startować z 3, właśnie kończymy 2. Chociaż nie, mam jeszcze 2 z pampersa ale te niebieskie active A one wg opakowania są większe bo 3-8kg chyba.

Kiwona lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tysia a czemu ryczysz? ;)
    Żebym to jeszcze wiedziała :D Pewnie dalej hormony buzują, ale tu Kasiulce smutno, tu Kiwona kocha was jak siostry to i mi się udzieliło :D

Kiwona, malutka_mycha, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia89 wrote:
    Żebym to jeszcze wiedziała :D Pewnie dalej hormony buzują, ale tu Kasiulce smutno, tu Kiwona kocha was jak siostry to i mi się udzieliło :D

Aaaa to rycz 😄 myślałam że coś się stało....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Jesteśmy po pneumokokach i rota. Jest rozdrażnienie i senność, była luźna kupa i jest dużo bakow. Ja czekam na K, niech wraca z pracy, zje i ja mma wychodne. Pojadę do biedry 😂 ponoć jest promka na Dady, w dwupaku taniej. Bym kupiła, ale nie wiem czy 2 czy 3. Kazik waży dzisiaj 6700. Która się wypowie? Pampersy używamy 2 jeszcze i sa ok. Dady 3 są od 4 do 9 kg ponoć. Któraś używa już 3? Mama19?
    Ale dady te filoetowe czy zielone?? Osobiscie fioletowych nie polecam, zielone jak dla mnie od biedy mogą byc. Proponuje wziąć 3 bo 2 to maja tyci tyci. Moj dzisiaj ważył 5625 i uzywamy sporadycznie 3 z dady, ale te z zielonego opakowania.

Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove po szczepieniu już?? Jak Oli???

My już po, jak na razie po powrocie ładnie sie bawił, a teraz śpi :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3632 3633 3634 3635 3636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ