WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny bądźcie ostrożne w takich komentarzach żeby i Karolinie nie namieszać w głowie
    Masz rację. Ale niech M ma bałagan. Jak dla mnie zasłużył na ten bałagan, serio. Niech by chłop wcześniej przetarl oczy.
    Nie dość, że Karola to równa babka, to te zdjęcia... Matko. Zazdroszczę urody i figury. A przede wszystkim podziwiam, jak ogarnęła o ogarnia sama. Ja bym nie dała rady.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    No właśnie boję się, że nie będą jej mieli na stanie. Jeżeli nie - mogę poprosić o szczepienie w innym dniu tylko na pneumokoki? Wtedy dziś by dostał 6w1 i rotarix doustnie
    my 5w1 i rota a 12.07 mamy pneuumokoki.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Masz rację. Ale niech M ma bałagan. Jak dla mnie zasłużył na ten bałagan, serio. Niech by chłop wcześniej przetarl oczy.
    Nie dość, że Karola to równa babka, to te zdjęcia... Matko. Zazdroszczę urody i figury. A przede wszystkim podziwiam, jak ogarnęła o ogarnia sama. Ja bym nie dała rady.

Dokładnie Karola to nasz kolejny forumowy cyborg :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelove możesz po szczepieniu spróbować dać Oliwierowi pedicetamol gdybym ja dała mojemu Buniowi to pewnie by się tak bidulek nie spłakal...to też działa tak przeciwbólowo oprócz tego że przeciwgorączkowo

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a bo my jestesmy krajem zacofanym.. w DE czy NL jest to od kilku lat... ale chyba widzialam po malu reklamy w PL tv :D

https://www.knoppers.pl/batonorzechowy

Jest to bo ja to jem non stop! Zajebisty baton

Kasionek, Daffi, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    karmelove możesz po szczepieniu spróbować dać Oliwierowi pedicetamol gdybym ja dała mojemu Buniowi to pewnie by się tak bidulek nie spłakal...to też działa tak przeciwbólowo oprócz tego że przeciwgorączkowo
    A to nie jest tak, że to blokuje wydzielanie przeciwciał w pewnym stopniu?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    B002

Jesli moge ci podpowiedziec na zastoj w piersi ,wez sobie kapsulke Ibupromu 400 mg ( mozna przy kp)i cieply prysznic ,polewac piersi ciepla woda przez 15 minut delikatnie masowac w kierunku sutka,po prysznicu sciagnac laktatorem tylko do uczucia ulgi powinno pomoc,trzymam kciuki !:)

Ja synka od 5 tygodni karmie Mm Nan Optipro plus, niestety synek mial przedluzajaca sie zoltaczke podwyzszony wynik ggtp na 141,bilirubine mial ponad 7 bylismy 4 dni w szpitalu kazali odstawic od piersi,wyniki zaczely spadac wiec zapisano mi Bromergon na wyciszenie laktacji ,bardzo dlugo bylo mi przykro ze nie bede go karmic ale najwazniejsze ze jest najedzony i nie boli go brzuszek :)
    To my mamy taka sytuacje, ale mi nikt nie kazal odstawiac malego od mojego mleka- karmie troche z piersi, a troche odciagnietym. U mnie ggtp bylo 161, bilirubina 9,4. Teraz zaczela spadac na 2,5 miesiaca jego zycia. Bilirubina teraz wynosi 4,9, ggtp spadlo do 60. Troche jest podwyzszona blilirubina bezposrednia, 0,43 czy 0,49, a norma do 0,3

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie jak Paula pisze o takich rzeczach, bo mnie one interesuja. Lubie Karmelki opisy, nie lubie jak jest tylko tak piekielnie zlosliwa. Taki typ, ale mysle ze dalaby rade sie powstrzymac ;) Zostan z nami kobieto :)

Kasiulka90, Paula 90 lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja jak czytałam opisy( nie tylko Karmelki) grzecznych dzieci, które mało płaczą, samecsie bawią itd i opisy rzeki mleka z piersi to zastanawialam się co ze mnie za matka co ani nie eykarmi ani się nie zajmie dzieckiem tak żeby nie plakalo na okrągło...Długo nie pisałam o tym na forum jak to u nas wygląda, a potem się okazało że jak już któraś z nas napisze że jest źle to oddzywa się ktoś inny że ma tak samo.I nie tylko ja mam problem z kp. Wiadomo że wolimy się dzielić sukcesami i pozytywnymi rzeczami, ale proponuję dla równowagi żeby częściej pisać o problemach z jakimi się mierzymy bo wcale nie jest tak jak nam się wydaje że tylko nasze dziecko płacze a my nie potrafimy mu pomóc. Tzn Przynajmniej mi jest raźniej że nie jestem sama w takiej sytuacji. I będziemy się nawzajem wspierać w tych problemach.
    Nie przeszkadzaja mi opisy grzecznych dzieci ani badania Pauli. Przeszkadza mi że udaje że nie ma problemu jak jest bo widzę że jakbym napisała to dostałaby wsparcie.
    Takze piszmy dziewczyny co nas boli, chwalmy się sukcesami i nie obrazajmy za brak odpowiedzi na posta, bo wiadomo że ciężko się do wszystkiego odnieść.

Kasiulka90, Fasolka77, Mama36, malutka_mycha, B_002, DorotaAnna, Daffi, Misiabella, Kiwona, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    A to nie jest tak, że to blokuje wydzielanie przeciwciał w pewnym stopniu?

Nie wiem...ja po półgodzinnym płaczu Bunia zadzwoniłam do pediatry i kazał podać pedicetamol

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Mi się też coś zdaje, że M ma bałagan w głowie teraz.
    I bardzo dobrze!

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dokładnie Mama !!! A my jesteśmy tego świetnym przykładem że po burzy zawsze wychodzi słońce i jest o niebo lepiej
    Ale z czystej złośliwości niech się chłop pomeczy. A później Karola mu pokaże fige z makiem i środkowy palec :D

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove właśnie miałam pytać czy nie rozwazasz?

Ja się chyba też wybiorę. Na codzień wydaje mi się że dobrze sobie radzę a później przychodzi jakąś pierdola i wyje. Chyba muszę sobie to wszystko przepracowac a sama raczej nie dam rady.

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam i nie wierzę...

odechciało się pisać.

B_002 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie że nie nadążam za wami i znowu jakieś spiny...

Chciałam tylko napisać, że poznałam Karmelkę osobiście i to wspaniała dziewczyna, czasem trochę przewrażliwiona i doszukująca się u siebie czy u dziecka jakiś nieprawidłowości.
    Ale nie sądzę żeby chciała kogokolwiek urazić. Ja przynajmniej nigdy nie poczułam się urażona jej postami.
    Czasem każda z nas napisze coś co akurat w danym momencie dyskusji nie jest zbyt odpowiednie. Ja wtedy powstrzymuję się od komentowania dalej żeby temat ucichł.
    Ze swojej strony też przepraszam jeśli ktoś poczuł się kiedyś urażony moimi wpisami, bo nawet mogłam się zdawać sobie sprawy, a nie zawsze jestem na bieżąco i czasem kilka stron mi umknie.

Szkoda by było jakby Karmelka odeszła z forum bo jest tu od początku. Jej rady często były dla nas pomocne.
    A tak szczerze to zazdroszczę jej spokojnego dziecka. Każda by takie chciała mieć i może jest tu odrobina zazdrości ze strony każdej z nas.
    Mam w rodzinie takich którm pierwsza córka dała popalić w wielu niemowlęcym, ale już druga była oazą spokoju i pogodnym bezproblemowym dzieckiem, podobnie jak u Karmelki.

Nie bądźmy dla siebie złośliwe, a jeśli mamy chęć odpowiedzieć niemiło to może napijmy się szklanki wody, weźmy głęboki oddech i powstrzymajmy się od komentarza.
    Wyjdzie nam to wszystkim na zdrowie, bo choć temat mnie teraz bezpośrednio nie dotyczy to nie czyta się miło takiego forum.

Ja was wszystkie lubię 😊

Misiabella, mysla.nieskalana, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Basiu, ja tydzień temu miałam dokładnie taki zastój, jaki opisujesz. Jedna pierś praktycznie cała w guzach, na dekolcie największy. Nie robiłam kompletnie nic. Guzy z piersi zeszły mniej więcej po 24 godzinach, a z dekoltu dopiero na trzeci dzień. Bolało mnie to tylko jak dotykałam. Aha, no wiadomo, ciepły prysznic pomógł, bo kierowałam strumień na guz. Ale nie masowałam, nie obkładałam kapustą. Miałam trochę zaczerwienienia.
    Dzięki, od razu mi lepiej jak przeczytałam że tak miałaś i samo przeszło.
    Ja ogólnie gorączki nie mam i dobrze się czuję. Zaczerwienienia też nie mam ale twarde guzki więc wygląda to na zatkany kanalik. Ostatnio miałam trochę poraniony sutek w tej piersi więc może skąd taka sytuacja. Moja Zosia chyba wyczuła że mamie trzeba pomóc bo jak zwykle karmienie trwa 10 minut to dziś na tej piersi wisi 20-25 minut, może też wolniej leci i dlatego. Ale bardzo mi to pomaga.
    No i pięknie śpi od rana a nie zawsze tak jest więc mogę się zająć tą piersią, mam na to czas.
    Schlodziłam kapustę, już idę rozbijać liście. Wezmę też ibuprom profilaktycznie żeby uniknąć zapalenia.

Nie jestem w stanie każdej odpisać, dzięki dziewczyny za pomoc! 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 13:20

Mama_kwietniowa, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny, M myśli o powrocie, jak się same domyśliłyście ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tak dziewczyny, M myśli o powrocie, jak się same domyśliłyście ...
    Karola chcesz tego? On mysli? On powinien byc pewien i zabiegac o to dzien i noc z jezorem na wierzchu jak wycienczony lew upalem..
    Tylko pytanie czy to dla was dobre rozwiazanie? Ja sie obawiam ze ob wroci na miesiąc.. Dostrzeze trudy roli ojca i calej sytuacji z pojawienien sie malenstwa i da noge bo uzna ze to nie dla niego. O ile Marcepan teraz tego nie odczuje szczegolnie to Ty bardzo i ona od Ciebie to wyczuje :(

KarmeLoVe, Fasolka77, DorotaAnna, B_002, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Karola chcesz tego? On mysli? On powinien byc pewien i zabiegac o to dzien i noc z jezorem na wierzchu jak wycienczony lew upalem..
    Wiem że sytuacja jest poważna i przepraszam ale opis jest świetny :D

Natomiast z całą resztą się zgadza. Karola wydaje mi się że będziesz to rozważać że względu na Marcelinke ale w tym wszystkim pamiętaj też o sobie i dopiero wtedy podejmij najlepsza decyzję dla WAS

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    Misiabella

O widzisz macie taki sam.przypadek z tymi wynikami jak my? Tylko dlaczego wsadzili mnie na taka mina i kazali przestac kp ?! .. :/ i teraz nie dojz ze musimy brac jakieś leki,mamy koszty bo mm to wydatek dobre 300 zl a moze wcale to nie bylo wina karmienia... a wy dostajecie jakies leki ? My 19 mamy powtorzyc wyniki....bo dodatkowo pojawil sie jakis niedobor zelaza...

A ten Bromergon kazali brac bo mialm tak rozkrecona laktacje ze samo by sie chyba nie udało zasuszyc... ciekawa czy jest szansa zeby przywrocic laktacje 🤔 ?
    Zadnych lekow nie bierzemy oprocz zelaza, bo jestesmy na skraju anemii. Gdyby bilirubina nie zaczela spadac to mielismy wziasc ursofol czy cos takiego. A ile u Was wynosi bilirubina bezposrednia, czyli zwiazana?

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 3630 3631 3632 3633 3634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ