X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a propo espumisanu ja daje już chyba prawie 2 miesiące do kazdego karmienia. Dawałam po 10 kropelek teraz daje po 5 jak zaczęłam odstawiać i dawać co drugie karmienie po 5 to zaczął robić zielone kupy. Wiec znowu daje do kazdego po 5 poczekam jeszcze z 2 tyg i znowu spróbuje odstawić. Widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Skoro mamy dzień szczerości to powiem Wam, że jeśli chce się wyciągnąć złe intencje z czyjejś wypowiedzi to się je znajdzie.
    Ja też nie przytaczam (przytaczałam :)) opinii ekspertów i badań po to, żeby kogoś martwić albo mu dokopać.
    Sama jestem osobą bardzo świadomą i wychodzę z założenia, że udawanie, że nie ma problemu tego problemu nie rozwiąże. Wzmianki o potencjalnych zagrożeniach czytam i przyjmuję do wiadomości w razie "w". Nigdy nie pomyślałabym, że ktoś moje "wrzutki" bierze jako atak albo wpieranie problemu.

Sama bardzo chętnie czytam takie artykuły i badania przytoczone przez Was. Wiele się z tego nauczyłam.

Forum służy wzajemnej wymianie zdań i rozmowie o tym co dla nas ważne. A u nas nie można już poruszyć żadnego tematu żeby nie być narażonym na atak.
    Karmienie piersią be, MM be, nosidła be, spanie be, "fachowcy" be...
    Nie czuję się tu komfortowo i od jakiegoś czasu sukcesywnie ograniczam aktywność na forum.
    Ale będę się odzywać ;) Bez badań :D

Paula nie miej do mnie żalu ;) ja się po prostu czasem wkurzam bo gdybym chciała wszystkie publikacje naukowe przeczytać to bym zwariowała doszukując się w swoim dziecku samych anomalii

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    B002

Jesli moge ci podpowiedziec na zastoj w piersi ,wez sobie kapsulke Ibupromu 400 mg ( mozna przy kp)i cieply prysznic ,polewac piersi ciepla woda przez 15 minut delikatnie masowac w kierunku sutka,po prysznicu sciagnac laktatorem tylko do uczucia ulgi powinno pomoc,trzymam kciuki !:)

Ja synka od 5 tygodni karmie Mm Nan Optipro plus, niestety synek mial przedluzajaca sie zoltaczke podwyzszony wynik ggtp na 141,bilirubine mial ponad 7 bylismy 4 dni w szpitalu kazali odstawic od piersi,wyniki zaczely spadac wiec zapisano mi Bromergon na wyciszenie laktacji ,bardzo dlugo bylo mi przykro ze nie bede go karmic ale najwazniejsze ze jest najedzony i nie boli go brzuszek :)
    Czytam i nie wierzę.

Mama_kwietniowa, Daffi lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był :)
    a zelki i cukierki anzyowe lub lukrecje? ja je pochlone a w domu nikt nie cierpi smaku i zapachu;

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, poczuła się urażona wypowiedzią Pauli na temat mm, więc odpowiedziała, tak jak ja tu kiedyś Kasiulce o liczeniu ciążowych tygodni, pamiętasz ? 😁
    Jeju taaak, cały czas to doskonale pamiętam i nadal mi głupio 😩 Bo absolutnie nigdy nie chciałam tu nikogo obrazić.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Tyle bab w jedyn miejscu to musiał i kiedyś to nastąpić :) Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa ;)

Mój post absolutnie nie był spowodowany chęcią aby ktokolwiek z tego forum zniknął ... wyraziłam jedynie swoją opinię natomiast widzę że dzięki temu ujawniła się nam nowa koleżanka kwietniowa mama i jeśli dzięki temu pomożemy kolejnej osobie i powysyłamy jakieś rzeczy dla dzidzi, która się niebawem urodzi to ja się z tego bardzo cieszę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Czytam i nie wierzę.

Nie chcialam polubić,tylko zapytac o co chodzi cos napisalam nie tak ?

Aa pewnie o to ze kazano mi odstawic od piersi ? Tez bylam zdziwiona.... stwierdzili jakas zoltaczke mleka kobiecego chociaz przyznam szczerze ze 1 raz sie z takim czyms spotkalam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:19

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kasiulka a propo espumisanu ja daje już chyba prawie 2 miesiące do kazdego karmienia. Dawałam po 10 kropelek teraz daje po 5 jak zaczęłam odstawiać i dawać co drugie karmienie po 5 to zaczął robić zielone kupy. Wiec znowu daje do kazdego po 5 poczekam jeszcze z 2 tyg i znowu spróbuje odstawić. Widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu
    Ja do każdego karmienia nie daję, bo bym musiała co godzinę dawać 😂😂😂 Ale Basia tu kiedyś pisała, że daje 4 razy dziennie po 10 kropelek i właśnie to stosuję. 4 razy w ciągu dnia przed karmieniem, a na noc nie daję, bo w nocy nie ma boleści, ładnie śpi.

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był :)
    Przeczytalam post i tak mysle hmmmm czy jest cos, czego ja nie lubie... tez nie znalazlam😃 wciagne wazystko😀

martusiawp lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja nie lubię chałwy i sezamek.. A tak mogłabym słodycze jeść na śniadanie, obiad i kolacje.. Niestety..
    Kocham chalwe i sezamki!😃

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a zelki i cukierki anzyowe lub lukrecje? ja je pochlone a w domu nikt nie cierpi smaku i zapachu;

Ja tam wszystko wpierdziele :D

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kasionek a te knopersy w postaci batona!!! Ja tego kwadratowego nie rusze ale batonowego cale opakowanie 🙈
    Nie widziałam że coś takiego jest! A cholera słodycze odstawilam

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Babizny jedne pol dnia na forum mnie nie ma a wy jak dzieci w pisakownicy ;)
    Nie klucic mi sie tu...narzekalysmy na majowki a tu sie podobnie robi....przeciez forum to cenne zrodlo informacji nie psujcie tego...przezylysmy razem porody plakalysmy razem...przypomnijcie sobie to....i spokoj...a Karmelka ty sie nie obrazaj i nie odchodz....
    Ja wiedziałam że jak jest za dużo bab to w końcu to musi pier*olnac

Kasiulka90, Lili90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja nie lubię chałwy i sezamek.. A tak mogłabym słodycze jeść na śniadanie, obiad i kolacje.. Niestety..
    Faktycznie, chlwa jest be. I bezy!!!!

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    Nie chcialam polubić,tylko zapytac o co chodzi cos napisalam nie tak ?
    Przy przedluzajacej się zoltaczke nie odstawia się mleka mamy ewentualnie na jeden dzień i.sprawdza.sie czy bilibirynka spada. Bada się próby wątrobowe sprawdzajac czy to na pewno zółtaczka cyckowa. I ona schodzi sama nawet do 16 tyg. A na zatrzymanie laktacji nie bierze się Bromergon i to jest napisane w ulotce. Ze podaję się go w wypadku martwych porodów i w celu unoromawnia prolaktyny. Więc ktoś Cię nieźle załatawił.

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja wiedziałam że jak jest za dużo bab to w końcu to musi pier*olnac

...miesiaczki zaczely nam po ciazy wracac😅

Kasionek, malutka_mycha, Syska2202, estrella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Faktycznie, chlwa jest be. I bezy!!!!
    ...ja tam i beze tez opierdziele😀
    Ale mi smaka narobilyscie z rana

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Anyzki uwielbiam. No właśnie ta lukrecja pamiętam, że nie do końca mi smakowała.Ale jak zjadłam wszystkie słodycze w domu to i za nią się wzięłam.

Daffi lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Tyle bab w jedyn miejscu to musiał i kiedyś to nastąpić :) Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa ;)
    Zanim przeczytałam Twoje napisałam to samo :D
    Ja zawsze pracowałam z samymi babami więc wiem jak jest...

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też muszę dawać. Raz nie zabrałam z sobą jak na dłużej wychodzilismy i na drugi dzień widziałam że się męczy. Więc każda w swoim czasie musi to odstawić, nie ma złotej zasady

DorotaAnna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 3628 3629 3630 3631 3632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ