Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka a propo espumisanu ja daje już chyba prawie 2 miesiące do kazdego karmienia. Dawałam po 10 kropelek teraz daje po 5 jak zaczęłam odstawiać i dawać co drugie karmienie po 5 to zaczął robić zielone kupy. Wiec znowu daje do kazdego po 5 poczekam jeszcze z 2 tyg i znowu spróbuje odstawić. Widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Skoro mamy dzień szczerości to powiem Wam, że jeśli chce się wyciągnąć złe intencje z czyjejś wypowiedzi to się je znajdzie.
Ja też nie przytaczam (przytaczałam) opinii ekspertów i badań po to, żeby kogoś martwić albo mu dokopać.
Sama jestem osobą bardzo świadomą i wychodzę z założenia, że udawanie, że nie ma problemu tego problemu nie rozwiąże. Wzmianki o potencjalnych zagrożeniach czytam i przyjmuję do wiadomości w razie "w". Nigdy nie pomyślałabym, że ktoś moje "wrzutki" bierze jako atak albo wpieranie problemu.
Sama bardzo chętnie czytam takie artykuły i badania przytoczone przez Was. Wiele się z tego nauczyłam.
Forum służy wzajemnej wymianie zdań i rozmowie o tym co dla nas ważne. A u nas nie można już poruszyć żadnego tematu żeby nie być narażonym na atak.
Karmienie piersią be, MM be, nosidła be, spanie be, "fachowcy" be...
Nie czuję się tu komfortowo i od jakiegoś czasu sukcesywnie ograniczam aktywność na forum.
Ale będę się odzywaćBez badań
Paula nie miej do mnie żaluja się po prostu czasem wkurzam bo gdybym chciała wszystkie publikacje naukowe przeczytać to bym zwariowała doszukując się w swoim dziecku samych anomalii
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Mama_kwietniowa wrote:B002
Jesli moge ci podpowiedziec na zastoj w piersi ,wez sobie kapsulke Ibupromu 400 mg ( mozna przy kp)i cieply prysznic ,polewac piersi ciepla woda przez 15 minut delikatnie masowac w kierunku sutka,po prysznicu sciagnac laktatorem tylko do uczucia ulgi powinno pomoc,trzymam kciuki !
Ja synka od 5 tygodni karmie Mm Nan Optipro plus, niestety synek mial przedluzajaca sie zoltaczke podwyzszony wynik ggtp na 141,bilirubine mial ponad 7 bylismy 4 dni w szpitalu kazali odstawic od piersi,wyniki zaczely spadac wiec zapisano mi Bromergon na wyciszenie laktacji ,bardzo dlugo bylo mi przykro ze nie bede go karmic ale najwazniejsze ze jest najedzony i nie boli go brzuszekMama_kwietniowa, Daffi lubią tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był
-
Karollinax26 wrote:Karmelka, poczuła się urażona wypowiedzią Pauli na temat mm, więc odpowiedziała, tak jak ja tu kiedyś Kasiulce o liczeniu ciążowych tygodni, pamiętasz ? 😁
-
Lili90 wrote:Tyle bab w jedyn miejscu to musiał i kiedyś to nastąpić
Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa
Mój post absolutnie nie był spowodowany chęcią aby ktokolwiek z tego forum zniknął ... wyraziłam jedynie swoją opinię natomiast widzę że dzięki temu ujawniła się nam nowa koleżanka kwietniowa mama i jeśli dzięki temu pomożemy kolejnej osobie i powysyłamy jakieś rzeczy dla dzidzi, która się niebawem urodzi to ja się z tego bardzo cieszęFasolka77
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Czytam i nie wierzę.
Nie chcialam polubić,tylko zapytac o co chodzi cos napisalam nie tak ?
Aa pewnie o to ze kazano mi odstawic od piersi ? Tez bylam zdziwiona.... stwierdzili jakas zoltaczke mleka kobiecego chociaz przyznam szczerze ze 1 raz sie z takim czyms spotkalam ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:19
-
DorotaAnna wrote:Kasiulka a propo espumisanu ja daje już chyba prawie 2 miesiące do kazdego karmienia. Dawałam po 10 kropelek teraz daje po 5 jak zaczęłam odstawiać i dawać co drugie karmienie po 5 to zaczął robić zielone kupy. Wiec znowu daje do kazdego po 5 poczekam jeszcze z 2 tyg i znowu spróbuje odstawić. Widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu
DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:a zelki i cukierki anzyowe lub lukrecje? ja je pochlone a w domu nikt nie cierpi smaku i zapachu;
Ja tam wszystko wpierdzieleDaffi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
stresant wrote:Babizny jedne pol dnia na forum mnie nie ma a wy jak dzieci w pisakownicy
Nie klucic mi sie tu...narzekalysmy na majowki a tu sie podobnie robi....przeciez forum to cenne zrodlo informacji nie psujcie tego...przezylysmy razem porody plakalysmy razem...przypomnijcie sobie to....i spokoj...a Karmelka ty sie nie obrazaj i nie odchodz....Kasiulka90, Lili90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mama_kwietniowa wrote:Nie chcialam polubić,tylko zapytac o co chodzi cos napisalam nie tak ?
-
Daffi wrote:a zelki i cukierki anzyowe lub lukrecje? ja je pochlone a w domu nikt nie cierpi smaku i zapachu;
Daffi lubi tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Tyle bab w jedyn miejscu to musiał i kiedyś to nastąpić
Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa
Ja zawsze pracowałam z samymi babami więc wiem jak jest... -
DorotaAnna wrote:Kasiulka a propo espumisanu ja daje już chyba prawie 2 miesiące do kazdego karmienia. Dawałam po 10 kropelek teraz daje po 5 jak zaczęłam odstawiać i dawać co drugie karmienie po 5 to zaczął robić zielone kupy. Wiec znowu daje do kazdego po 5 poczekam jeszcze z 2 tyg i znowu spróbuje odstawić. Widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu
DorotaAnna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość