WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a propo espumisanu ja daje już chyba prawie 2 miesiące do kazdego karmienia. Dawałam po 10 kropelek teraz daje po 5 jak zaczęłam odstawiać i dawać co drugie karmienie po 5 to zaczął robić zielone kupy. Wiec znowu daje do kazdego po 5 poczekam jeszcze z 2 tyg i znowu spróbuje odstawić. Widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Skoro mamy dzień szczerości to powiem Wam, że jeśli chce się wyciągnąć złe intencje z czyjejś wypowiedzi to się je znajdzie.
    Ja też nie przytaczam (przytaczałam :)) opinii ekspertów i badań po to, żeby kogoś martwić albo mu dokopać.
    Sama jestem osobą bardzo świadomą i wychodzę z założenia, że udawanie, że nie ma problemu tego problemu nie rozwiąże. Wzmianki o potencjalnych zagrożeniach czytam i przyjmuję do wiadomości w razie "w". Nigdy nie pomyślałabym, że ktoś moje "wrzutki" bierze jako atak albo wpieranie problemu.

Sama bardzo chętnie czytam takie artykuły i badania przytoczone przez Was. Wiele się z tego nauczyłam.

Forum służy wzajemnej wymianie zdań i rozmowie o tym co dla nas ważne. A u nas nie można już poruszyć żadnego tematu żeby nie być narażonym na atak.
    Karmienie piersią be, MM be, nosidła be, spanie be, "fachowcy" be...
    Nie czuję się tu komfortowo i od jakiegoś czasu sukcesywnie ograniczam aktywność na forum.
    Ale będę się odzywać ;) Bez badań :D

Paula nie miej do mnie żalu ;) ja się po prostu czasem wkurzam bo gdybym chciała wszystkie publikacje naukowe przeczytać to bym zwariowała doszukując się w swoim dziecku samych anomalii

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    B002

Jesli moge ci podpowiedziec na zastoj w piersi ,wez sobie kapsulke Ibupromu 400 mg ( mozna przy kp)i cieply prysznic ,polewac piersi ciepla woda przez 15 minut delikatnie masowac w kierunku sutka,po prysznicu sciagnac laktatorem tylko do uczucia ulgi powinno pomoc,trzymam kciuki !:)

Ja synka od 5 tygodni karmie Mm Nan Optipro plus, niestety synek mial przedluzajaca sie zoltaczke podwyzszony wynik ggtp na 141,bilirubine mial ponad 7 bylismy 4 dni w szpitalu kazali odstawic od piersi,wyniki zaczely spadac wiec zapisano mi Bromergon na wyciszenie laktacji ,bardzo dlugo bylo mi przykro ze nie bede go karmic ale najwazniejsze ze jest najedzony i nie boli go brzuszek :)
    Czytam i nie wierzę.

Mama_kwietniowa, Daffi lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był :)
    a zelki i cukierki anzyowe lub lukrecje? ja je pochlone a w domu nikt nie cierpi smaku i zapachu;

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, poczuła się urażona wypowiedzią Pauli na temat mm, więc odpowiedziała, tak jak ja tu kiedyś Kasiulce o liczeniu ciążowych tygodni, pamiętasz ? 😁
    Jeju taaak, cały czas to doskonale pamiętam i nadal mi głupio 😩 Bo absolutnie nigdy nie chciałam tu nikogo obrazić.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Tyle bab w jedyn miejscu to musiał i kiedyś to nastąpić :) Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa ;)

Mój post absolutnie nie był spowodowany chęcią aby ktokolwiek z tego forum zniknął ... wyraziłam jedynie swoją opinię natomiast widzę że dzięki temu ujawniła się nam nowa koleżanka kwietniowa mama i jeśli dzięki temu pomożemy kolejnej osobie i powysyłamy jakieś rzeczy dla dzidzi, która się niebawem urodzi to ja się z tego bardzo cieszę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Czytam i nie wierzę.

Nie chcialam polubić,tylko zapytac o co chodzi cos napisalam nie tak ?

Aa pewnie o to ze kazano mi odstawic od piersi ? Tez bylam zdziwiona.... stwierdzili jakas zoltaczke mleka kobiecego chociaz przyznam szczerze ze 1 raz sie z takim czyms spotkalam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:19

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kasiulka a propo espumisanu ja daje już chyba prawie 2 miesiące do kazdego karmienia. Dawałam po 10 kropelek teraz daje po 5 jak zaczęłam odstawiać i dawać co drugie karmienie po 5 to zaczął robić zielone kupy. Wiec znowu daje do kazdego po 5 poczekam jeszcze z 2 tyg i znowu spróbuje odstawić. Widocznie potrzebuje jeszcze trochę czasu
    Ja do każdego karmienia nie daję, bo bym musiała co godzinę dawać 😂😂😂 Ale Basia tu kiedyś pisała, że daje 4 razy dziennie po 10 kropelek i właśnie to stosuję. 4 razy w ciągu dnia przed karmieniem, a na noc nie daję, bo w nocy nie ma boleści, ładnie śpi.

DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był :)
    Przeczytalam post i tak mysle hmmmm czy jest cos, czego ja nie lubie... tez nie znalazlam😃 wciagne wazystko😀

martusiawp lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja nie lubię chałwy i sezamek.. A tak mogłabym słodycze jeść na śniadanie, obiad i kolacje.. Niestety..
    Kocham chalwe i sezamki!😃

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    a zelki i cukierki anzyowe lub lukrecje? ja je pochlone a w domu nikt nie cierpi smaku i zapachu;

Ja tam wszystko wpierdziele :D

Daffi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kasionek a te knopersy w postaci batona!!! Ja tego kwadratowego nie rusze ale batonowego cale opakowanie 🙈
    Nie widziałam że coś takiego jest! A cholera słodycze odstawilam

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Babizny jedne pol dnia na forum mnie nie ma a wy jak dzieci w pisakownicy ;)
    Nie klucic mi sie tu...narzekalysmy na majowki a tu sie podobnie robi....przeciez forum to cenne zrodlo informacji nie psujcie tego...przezylysmy razem porody plakalysmy razem...przypomnijcie sobie to....i spokoj...a Karmelka ty sie nie obrazaj i nie odchodz....
    Ja wiedziałam że jak jest za dużo bab to w końcu to musi pier*olnac

Kasiulka90, Lili90, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja nie lubię chałwy i sezamek.. A tak mogłabym słodycze jeść na śniadanie, obiad i kolacje.. Niestety..
    Faktycznie, chlwa jest be. I bezy!!!!

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    Nie chcialam polubić,tylko zapytac o co chodzi cos napisalam nie tak ?
    Przy przedluzajacej się zoltaczke nie odstawia się mleka mamy ewentualnie na jeden dzień i.sprawdza.sie czy bilibirynka spada. Bada się próby wątrobowe sprawdzajac czy to na pewno zółtaczka cyckowa. I ona schodzi sama nawet do 16 tyg. A na zatrzymanie laktacji nie bierze się Bromergon i to jest napisane w ulotce. Ze podaję się go w wypadku martwych porodów i w celu unoromawnia prolaktyny. Więc ktoś Cię nieźle załatawił.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja wiedziałam że jak jest za dużo bab to w końcu to musi pier*olnac

...miesiaczki zaczely nam po ciazy wracac😅

Kasionek, malutka_mycha, Syska2202, estrella, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Faktycznie, chlwa jest be. I bezy!!!!
    ...ja tam i beze tez opierdziele😀
    Ale mi smaka narobilyscie z rana

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Anyzki uwielbiam. No właśnie ta lukrecja pamiętam, że nie do końca mi smakowała.Ale jak zjadłam wszystkie słodycze w domu to i za nią się wzięłam.

Daffi lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Tyle bab w jedyn miejscu to musiał i kiedyś to nastąpić :) Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa ;)
    Zanim przeczytałam Twoje napisałam to samo :D
    Ja zawsze pracowałam z samymi babami więc wiem jak jest...

f1d9680377.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też muszę dawać. Raz nie zabrałam z sobą jak na dłużej wychodzilismy i na drugi dzień widziałam że się męczy. Więc każda w swoim czasie musi to odstawić, nie ma złotej zasady

DorotaAnna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 3628 3629 3630 3631 3632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ