X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja w sumie na fb to tylko na naszej grupie siedzę i jakieś stronki z tablicy przeglądam. Ale może faktycznie czegoś poszukam.

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A dzisiaj mam lepszy dzień. Znowu jakąś bzdura daje mi nadzieję. Tym razem Nina na mój śpiew zareagowała i w momencie jak zaczęła się denerwować a usłyszała mój głos to się uspokoiła. 2 razy :)

Mycha!!! Jest dobrze!!

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się pożegnać.
    Już od jakiegoś czasu czułam się tu źle, bo mam za idealne dziecko na to forum. Ale cieszę się i nie będę udawała że jest inaczej. Dla mnie to naturalne.
    Życzę wam czerpania przyjemności z macierzyństwa bo ten czas leci za szybko i nawet nie wiadomo kiedy będziemy tęsknić za tymi chwilami! A dzieci...tak jak my każde jest inne.
    Z częścią z was utrzymuje i będę utrzymywać kontakt poza forumowy, a dla lepszego samopoczucia reszty znikam :*
    Dzięki za te wspólne 11 miesięcy. Było fajnie byc częścią tej grupy. Ale nie chce powodować w nikim frustracji a nie daj Boże ktoś z tego powodu będzie się wyzloszczal na Bogu winne maleństwo.
    I idę właśnie do mojego idelanie jęczącego dziecka bo mama za długo pisze posta 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 09:56

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Aaaaa i my dzisiaj o 14.30 kolejny raz się szczepimy 6w1 i pneumokoki. Boje się bardziej niż za poerwszym razem. Oby znów tak łagodnie to przeszedł :)

Będzie dobrze!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No widzisz twoje dziecko też jest grzeczne in
    ty to rozumiesz. Ale w oczach innych klame bo mam grzeczne dziecko. Hmm...wśród moich sióstr Leonka jest 5 dzieckiem i każde z dzieci było spokojne dla mnie ciagly płacz dziecka i narzekanie na nie to właśnie sytuacja nie zrozumiala więc ja się nie wypowiadam... Nie wiem na ile to prawdy ale Fasolka to chyba przesadA przecież dziecko nie może wisieć na cycku cały czas a pozostali czas płakać... To nie możliwe że nie śpi przecież dziecko potrzebuje snu nawet są o tym badania naukowe... Ja pierdole mogłam sobie darować wchodzenie na forum.

nigdzie nie napisałam że kłamiesz tylko że klawiatura wszystko przyjmie.... poza tym są dzieci które wymagają więcej niż inne,które więcej płaczą etc... popatrz na Kasiulke jak biedna cierpi....

Mama_kwietniowa lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle że nie ma co porównywać wieku i dojrzałości jeżeli to jest pierwsze dziecko to wszystkie jesteśmy w czarnej dupie i taka prawda jeżeli chodzi o doświadczenie.

Ja rozumiem o co chodziło Fasolce. Nie tylko Ty Karmelka masz grzeczne dziecko. Ale jeżeli wiem że nie wszystkie mają tak jak ja że moje dziecko śpi jak w zegarku po 3-4 godziny to nie pisze o tym codziennie żeby komuś nie zrobić przykrości po prostu! A jeżeli Ty teraz piszesz że nie rozumiesz jak dziecko może jeść i płakać i prawie nie spać gdzie wczoraj np Kasiulka wstawiła filmik jak Klemek płacze, gdzie taki problem ma też np Karolina to strasznie mało w Tobie empatii i szczerze Ci współczuje.

Fasolka77, Daffi, Mama_kwietniowa, Mama36, estrella, KarmeLoVe, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wychodzi na to że mało w życiu widziałaś.

Jestem dużo mlodsza niż ty a wydaje mi się że bardziej dojrzała.
    Widzisz moje dziecko po około 2 tygodniach gdzie przesypialo całe noce dzisiaj się obudziła o 2 w nocy bo chciała zjasc, więc jej dałam i poszłyśmy spać. Dla mnie to naturalne bo sama się napilam wody bo chciało mi się pić. Nie marudzę że się nie wyspalam. Taka kolej rzeczy.

Skończę te wywody.

A teraz ty Karmellka wiesz lepiej co ja w życiu widziałam ;) no proszę cię .... Zdziwiłabyś się dziewczyno....kończę temat bo nie ma sensu się wdawać w jakieś pyskówki.

Mama_kwietniowa, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Dziewczyny co Wy robicie. Widzę, ze znowu się robi nieciekawie na forum i to jak zwykle przez Karmelke!

Fasolka77, Mama_kwietniowa, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Myśle że nie ma co porównywać wieku i dojrzałości jeżeli to jest pierwsze dziecko to wszystkie jesteśmy w czarnej dupie i taka prawda jeżeli chodzi o doświadczenie.

Ja rozumiem o co chodziło Fasolce. Nie tylko Ty Karmelka masz grzeczne dziecko. Ale jeżeli wiem że nie wszystkie mają tak jak ja że moje dziecko śpi jak w zegarku po 3-4 godziny to nie pisze o tym codziennie żeby komuś nie zrobić przykrości po prostu! A jeżeli Ty teraz piszesz że nie rozumiesz jak dziecko może jeść i płakać i prawie nie spać gdzie wczoraj np Kasiulka wstawiła filmik jak Klemek płacze, gdzie taki problem ma też np Karolina to strasznie mało w Tobie empatii i szczerze Ci współczuje.

Cieszę się że ktoś zrozumiał sens mojej wypowiedzi. Lubię przebywać z ludźmi którzy mają w sobie choć trochę empatii a nie tylko ciągle o sobie o sobie o sobie...fakt jestem dojrzała ale czuję się młodo i życie zdążyło mnie już nauczyć pokory

chce_byc_mama, Daffi, Mama_kwietniowa, estrella, KarmeLoVe, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka jak u Was na froncie? Nocki spokojne?
    Nocki prawie zawsze są spokojne 😉 Jak śpi, to chyba żołądek wyłącza pracę i dopiero nad ranem idą bączki, więc jest płacz. Ale noce są całe szczęście ok 👍 Dziękuję za troskę, Kochana 😘
    Wczoraj zjadłam burgera z serem żółtym w środku 😮 Poobserwuję Klemka 2-3 dni i jeśli będzie ok, to potem wciągnę z dziką chęcią Knoppersa, który od miesiąca czeka na mnie w lodówce 😂

Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze, że spotkanie przebiegło w tak milej atmosferze 😊

Kiwona też mam czasem takie momenty jak ty :* czasem sobie nawet poplacze i sama do konca nie wiem o co mi chodzi ;) ale wtedy patrze na ten moj maly skarb i sobie powtarzam kobieto ogarnij się, przeciez teraz ta cala reszta juz zalezy od ciebie! I powiem ci, ze z usmiechem w strone lustra od razu wygladam lepiej 😁

I tak w ogole to ja też nie zawsze dostaje odpowiedź i czasem zostaja moje wypociny bez echa. Ale spokojnie... przwciez ja sama tez nie odpisuje na kazdy post ;) mamy za duża produkcję

DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, stresant a wiecie co Wasze dzieciaki potrafią a Karmelki napewno nie? Sikać do góry!! Także widzicie każde dziecko ma jakieś umiejętności które inne dziecko niekoniecznie. I nie ma co się porównywać i denerwować :)

Fasolka77, Daffi, Mama_kwietniowa, Mama36, stresant, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kurde Dziewczyny co Wy robicie. Widzę, ze znowu się robi nieciekawie na forum i to jak zwykle przez Karmelke!

Ale dlaczego przez Karmelkę ? Nie czaję serio czemu tak piszesz. Dziewczyna ma swoje problemy jak każda z nas tutaj na pewno, o problemach nie pisze, tylko czerpie z tego macierzyństwa to, co najlepsze.

Karmelka była z nami od początku i nie widziałam, żeby były przez nią jakieś spiny.

mysla.nieskalana, Lili90, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Nocki prawie zawsze są spokojne 😉 Jak śpi, to chyba żołądek wyłącza pracę i dopiero nad ranem idą bączki, więc jest płacz. Ale noce są całe szczęście ok 👍 Dziękuję za troskę, Kochana 😘
    Wczoraj zjadłam burgera z serem żółtym w środku 😮 Poobserwuję Klemka 2-3 dni i jeśli będzie ok, to potem wciągnę z dziką chęcią Knoppersa, który od miesiąca czeka na mnie w lodówce 😂

smacznego Kasia! na zdrowie! ;) słuchaj jak ja zrezygnowałam z espumisanu to Bunio zrobił się spokojniejszy ...jeśli dajesz to może spróbuj na a1 2 dni odstawić? oczywiście to moja rada zrobisz jak uważasz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasola, stresant a wiecie co Wasze dzieciaki potrafią a Karmelki napewno nie? Sikać do góry!! Także widzicie każde dziecko ma jakieś umiejętności które inne dziecko niekoniecznie. I nie ma co się porównywać i denerwować :)

Dorotko!!! You made my day!!! ;) ;)

Mama_kwietniowa, DorotaAnna, stresant lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja to się zaniedbałam po ciąży, bo nie mam kompletnie czasu. Nie maluje się, tylko jak gdzieś wychodzę, czasem i na spacer idę straszyć bez tapety. Ubrania kupowałam sobie jeszcze przed ciąża. Muszę się wybrać na rzęsy i ogarnąć paznokcie.

Chociaż usłyszałam komplement od M, że macierzyństwo mi służy.
    Nadrabiam, ale tego posta po prostu nie mogę pominąć 😄😄😄 Karola, Ty ekhm (nie przeszłoby mi to przez gardło) zaniedbana?! Może bym Ci uwierzyła, gdyby nie fotki na fb!!! Wyglądasz pięknie, promiennie! A poza tym masz cudną twarz, oczyska, usta, że Ty kochana bez makijażu jesteś sexbombą! No i widzisz, nawet M. znowu cieknie ślinka na Twój widok 😉😌

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie spokoj, jest ti miejsce dla kazdego. Dzielimy tu smutki ale tez radosci, Karmelka chce sie podzielic radosciami i nie ma nic w tym zlego, bardziej mi sie nie podobaja jej personalne ataki, jak wypowiedz sie jej nie spodoba. Ale uczymy sie tu wzajemnie komunikacji przez internet, co nie jest łatwe.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    NIE umie??!! Myślę że to jednak kwestia czasu

Przepraszam.. Musiałam😂😂

Daffi, Mama_kwietniowa, Fasolka77, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo kwietniowa kim jesteś ujawnij się nam tutaj :)

DorotaAnna, Mama_kwietniowa, estrella, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej calej sytuacji nie rozumiem jak dojrzała kobieta moze wyskakiwac z wiekiem innej dojrzalej kobiecie.. W takich chwilach zastanawiam się czy jestem w piaskownicy..
    Jak mozna mowic komuś ze malo widzial i malo jest doswiadczony.. Znamy się tu na tyle na ile sobie pozwolimy.. Ile zechcemy o sobie powiedziec.. Kazdy moze siw przedstawic z innej strony niekoniecznie zgodnej z prawdą.. Cóż zasada ograniczonego zaufania w sieci bardzo sie przydaje..
    Ja mam drugie dziecko i nie umialabym powiedzieć komus ze wiem wiecej bo ja mam dwoje a ty jedno.. Sa dzieci łatwiejsze i trudniejsze nad którymi rodzic musi dluzej pracowac by poznac co kiedy potrzeba lub sie dzieje.. Nie rozumiem niektórych słów jakie padly w sprawiw tych placzacych dzieci.. Wyszlo na to ze jak placza to mają chujowe madki które sobie z nimi niw radza i jakbym byla Kasiulka poczulabym solidny policzek. Troszke generalizacji poszlo bo jakies dziecko jest istnym cudem to każde które tym cudem nie jest to mu cos dolega?

Fasolka77, KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 3626 3627 3628 3629 3630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ