WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Mamo kwietniowa kim jesteś ujawnij się nam tutaj :)

Miałam pisać właśnie to samo

KarmeLoVe, chce_byc_mama lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Kurde Dziewczyny co Wy robicie. Widzę, ze znowu się robi nieciekawie na forum i to jak zwykle przez Karmelke!
    Mnie długo nie było ale Karmelka to część forum. Nasza zakupoholiczka. Rozumiem,ze to frustrujące kiedy właśnie nieumyta i głodna kolejną godzinę nosisz dziecko a potem czytasz że kogoś jest takie spokojne
    Ale takie jest życie. Też mnie paliło jak mała nie dawała się odłożyć. Czytałam,ze.wasze dzieci śpią po.16 h a moje 16h wisiał na cycku. Ale takie mam dziecko a wy macie inne. I jeśli ktoś ma byc z tego powodu szykanowany to nie chce tu być.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Nocki prawie zawsze są spokojne 😉 Jak śpi, to chyba żołądek wyłącza pracę i dopiero nad ranem idą bączki, więc jest płacz. Ale noce są całe szczęście ok 👍 Dziękuję za troskę, Kochana 😘
    Wczoraj zjadłam burgera z serem żółtym w środku 😮 Poobserwuję Klemka 2-3 dni i jeśli będzie ok, to potem wciągnę z dziką chęcią Knoppersa, który od miesiąca czeka na mnie w lodówce 😂
    Kasiula wcinaj knopersa. Jeju już wiem dlaczego masz taką figurę bo u mnie knopers nie leży dłużej niż 15 min. Tyle trwa walka.z sobą 😅

Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Pola to chyba tez ma jakis radar wbudowany... niby spi ale jak chce ja zostawic sama to od razu pobudka ;)

Mycha mysle, ze warto taka grupe znaleźć. Ja w swojej po prostu jestem, nie udzielam sie jak u nas. Zdarzylo mi sie zadac jakies pytanie i grupa mi pomogła (wlasnie w kwestii skierowan do specjalistów) Ale czasem też sobie czytam inne historie o ttch malych wojownikach <3 ach... dzieci sa jednak niesamowite, mimo tak wielu przwciwnosci losu... To tez takie dodatkowe wsparcie 😊 psychika lubi platac figle, też musialam sie zmagać z roznymi nastrojami, a nawet poczuciem winy.

Nadrabiam dalej i noe wierze...
    Co to za ewakuacje z forum??
    Karmelka nie wyglupiaj sie!

Fasolka77, Lili90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek a te knopersy w postaci batona!!! Ja tego kwadratowego nie rusze ale batonowego cale opakowanie 🙈

Kasiulka90, estrella, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ale dlaczego przez Karmelkę ? Nie czaję serio czemu tak piszesz. Dziewczyna ma swoje problemy jak każda z nas tutaj na pewno, o problemach nie pisze, tylko czerpie z tego macierzyństwa to, co najlepsze.

Karmelka była z nami od początku i nie widziałam, żeby były przez nią jakieś spiny.

No już nie raz zwróciłam uwagę na jej obraźliwe posty i czepianie się innych. Teraz pisze Fasolce, ze jest niedojrzala I mysli jak 14latka, wczesniej czepiala sie chyba Pauli i byly to teksty w stylu “nie pierdol” wcale nie pisane zartobliwie. Jeszcze wczesniej dogryzala innej dziewczynie ale nie pamietam juz ktorej z Was... juz nie jednej wbila szpile. nie podoba mi sie to.
    Kazda z nas moze miec inne zdanie, ale prosze szanujmy sie

Mama36, Mama_kwietniowa, DorotaAnna, Fasolka77, stresant, KarmeLoVe, estrella, martusiawp, Tysia89 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kasionek a te knopersy w postaci batona!!! Ja tego kwadratowego nie rusze ale batonowego cale opakowanie 🙈
    Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był :)

Kasiulka90, DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babizny jedne pol dnia na forum mnie nie ma a wy jak dzieci w pisakownicy ;)
    Nie klucic mi sie tu...narzekalysmy na majowki a tu sie podobnie robi....przeciez forum to cenne zrodlo informacji nie psujcie tego...przezylysmy razem porody plakalysmy razem...przypomnijcie sobie to....i spokoj...a Karmelka ty sie nie obrazaj i nie odchodz....

Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    Hej dziewczyny,nie chcialam sie wtracac w wasz watek czytalam sobie forum ale nigdy nie pisalam gdyz natrafilam na nie zbyt pozno zeby "dolaczyc" ,a zalozylam konto poniewaz wyczytalam na wrzesniowkach ze jedna mama jest w trudnej sytuacji zyciowej i bardzo chcialam ja wspomoc/wesprzec (sama mam.rodzicow po rozwodzie wiem jakie to trudne) a z racji tego ze moj synek urodzil sie w kwietniu bede miec mase rzeczy ktore mogę po nim jej oddac :)

Cos o mnie jestem Mama 3 dzieci ,mam 30 lat,jestem z pomorskiego co wiecej na codzien pracuje obecnie jestem na macierzyskim :) synek ma 10 tygodni, coreczka 7 lat i drugi synek 3 latka . Nie wiem co jeszcze mogla bym o sobie powiedziec :) pozdrawiam was serdecznie
    A której to trzeba pomóc? Coś wiesz więcej? Ciuszków trzeba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mamy dzień szczerości to powiem Wam, że jeśli chce się wyciągnąć złe intencje z czyjejś wypowiedzi to się je znajdzie.
    Ja też nie przytaczam (przytaczałam :)) opinii ekspertów i badań po to, żeby kogoś martwić albo mu dokopać.
    Sama jestem osobą bardzo świadomą i wychodzę z założenia, że udawanie, że nie ma problemu tego problemu nie rozwiąże. Wzmianki o potencjalnych zagrożeniach czytam i przyjmuję do wiadomości w razie "w". Nigdy nie pomyślałabym, że ktoś moje "wrzutki" bierze jako atak albo wpieranie problemu.

Sama bardzo chętnie czytam takie artykuły i badania przytoczone przez Was. Wiele się z tego nauczyłam.

Forum służy wzajemnej wymianie zdań i rozmowie o tym co dla nas ważne. A u nas nie można już poruszyć żadnego tematu żeby nie być narażonym na atak.
    Karmienie piersią be, MM be, nosidła be, spanie be, "fachowcy" be...
    Nie czuję się tu komfortowo i od jakiegoś czasu sukcesywnie ograniczam aktywność na forum.
    Ale będę się odzywać ;) Bez badań :D

Kasiulka90, Fasolka77, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był :)
    Ja nie lubię chałwy i sezamek.. A tak mogłabym słodycze jeść na śniadanie, obiad i kolacje.. Niestety..

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja tydzień temu miałam dokładnie taki zastój, jaki opisujesz. Jedna pierś praktycznie cała w guzach, na dekolcie największy. Nie robiłam kompletnie nic. Guzy z piersi zeszły mniej więcej po 24 godzinach, a z dekoltu dopiero na trzeci dzień. Bolało mnie to tylko jak dotykałam. Aha, no wiadomo, ciepły prysznic pomógł, bo kierowałam strumień na guz. Ale nie masowałam, nie obkładałam kapustą. Miałam trochę zaczerwienienia.

Fasolka77 wrote:
    nigdzie nie napisałam że kłamiesz tylko że klawiatura wszystko przyjmie.... poza tym są dzieci które wymagają więcej niż inne,które więcej płaczą etc... popatrz na Kasiulke jak biedna cierpi....
    Dziewczyny kochane, ja to wszystko pisałam, bo miałam akurat wczoraj doła strasznego i super mnie z niego wyprowadziłyście. Spisałyście się na medal! Już w ciąży pisałam Wam, że mam tendencję do depresji i w razie wu proszę o pomoc. Klemek ma od daaawna te boleści, miał dużo więcej o wiele gorszych ataków, ale nie marudziłam Wam o tym, bo dałam radę. Ja nie cierpię - przyjmuję to na klatę i cieszę się wymarzonym macierzyństwem. Pamiętacie szeroki bezzębny uśmiech mojego synka? 😄 To jest moja największa miłość i wynagradza wszystkie "niedogodności" ❤

Co do empatii Karmelki - wczoraj też mi napisała, że mi bardzo współczuje.

Fasolka77 wrote:
    smacznego Kasia! na zdrowie! ;) słuchaj jak ja zrezygnowałam z espumisanu to Bunio zrobił się spokojniejszy ...jeśli dajesz to może spróbuj na a1 2 dni odstawić? oczywiście to moja rada zrobisz jak uważasz :)
    No właśnie ten wczorajszy atak był po tym jak po raz pierwszy od kilku dni mu nie dałam rano Espumisanu... :( A daję go dopiero od tygodnia i jest poprawa (a miesiąc wcześniej mu zaszkodził, więc dziwna sprawa).

Kasionek wrote:
    Kasiula wcinaj knopersa. Jeju już wiem dlaczego masz taką figurę bo u mnie knopers nie leży dłużej niż 15 min. Tyle trwa walka.z sobą 😅
    Hahahha ja kocham słodycze najbardziej na świecie i przez nie zawsze najbardziej mi waga skacze 😅 Teraz mi się udaje powstrzymywać, bo robię to dla dziecka - żeby mu ulżyć w bólu. Bo mi się to wydawało słuszne (alergen nabiał).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:01

Fasolka77, Tysia89 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama swiete slowa popieram w 100% niestety nie wszyscy jestesmy idealni i trzeba sie umiec dogadac z roznymi ludzmi...te posty tez bardzo mi sie nie podobaly ...ja nigdy bym nikogo nie osadzala i wydawala opini na jego temat....bardzo wszystkie was lubie....mam 3dzieci kazde inne jedno wiecej wymagajace drugie wiecej ...rozumie kazda z was

Mama_kwietniowa, Fasolka77, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja Twoje linki czasem otwieram, czasem nie. Tak samo jak coś naukowego przytaczasz, to jeśli mnie to dotyczy albo mi się podoba, to czytam, a jeśli mam to w nosie to olewam 😂

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    Hej dziewczyny,nie chcialam sie wtracac w wasz watek czytalam sobie forum ale nigdy nie pisalam gdyz natrafilam na nie zbyt pozno zeby "dolaczyc" ,a zalozylam konto poniewaz wyczytalam na wrzesniowkach ze jedna mama jest w trudnej sytuacji zyciowej i bardzo chcialam ja wspomoc/wesprzec (sama mam.rodzicow po rozwodzie wiem jakie to trudne) a z racji tego ze moj synek urodzil sie w kwietniu bede miec mase rzeczy ktore mogę po nim jej oddac :)

Cos o mnie jestem Mama 3 dzieci ,mam 30 lat,jestem z pomorskiego co wiecej na codzien pracuje obecnie jestem na macierzyskim :) synek ma 10 tygodni, coreczka 7 lat i drugi synek 3 latka . Nie wiem co jeszcze mogla bym o sobie powiedziec :) pozdrawiam was serdecznie

Witamy :)

Mama_kwietniowa lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, ja Twoje linki czasem otwieram, czasem nie. Tak samo jak coś naukowego przytaczasz, to jeśli mnie to dotyczy albo mi się podoba, to czytam, a jeśli mam to w nosie to olewam 😂

Dokładnie ja tak samo. A czasem tak jak ostatnio skomentowałam „nie otwieram żeby się nie denerwować” że coś jest nie tak z moim dzieckiem 😂

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    Mama36

Tak wlasnie potrzebuje ciuszki najbardziej,artykuly higieniczne wszystko co moze sie przydac dla chlopca - na forum jej nick to "komunikacja24", podawala nawet dane aby mozna bylo przeslac zbedne dla nas rzeczy,zastrzegala ze nie chce żadnych pieniedzy.. a ja z racji ze teraz mam synka-a co za tym pelno ciuszkow bardzo chce pomoc,bo to bardzo przykre zostac sama w ciazy i jeszcze rozwod, a maz powiedzial ze ma wziac czapke i isc pod kosciol,az sie poplakalam jak to przeczytałam ! :( a tez wlasnie ma 3 dzieci

dziewczyny może się umówimy co która wyśle zeby uniknąć sytuacji że dziewczyna dostanie tony ciuszków w których dzidzia I tak nie założy co wy na to? Jakaś lista i każda sobie pobiera co tam będzie mogła wysłać?

Mama_kwietniowa lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, poczuła się urażona wypowiedzią Pauli na temat mm, więc odpowiedziała, tak jak ja tu kiedyś Kasiulce o liczeniu ciążowych tygodni, pamiętasz ? 😁

Nigdy w żaden sposób nie czułam się urażona wypowiedziami Karmelki, wręcz przeciwnie! Zawsze służyła jakąś pomocą, dobrym słowem.

Moje dziecko też jest płaczące, jestem ze wszystkim sama, bo nie mogę oczekiwać że mama będzie na każde moje zawołanie. Nie mam weekendów, „wolnych” wyjść ale lubię poczytać opisy Karmelki o jej spokojnej Leonce, serio. Zawsze w taki żartobliwy sposób o niej pisze, że serce rośnie. To złe? Nie sądzę.

Kasiulka90, B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Babizny jedne pol dnia na forum mnie nie ma a wy jak dzieci w pisakownicy ;)
    Nie klucic mi sie tu...narzekalysmy na majowki a tu sie podobnie robi....przeciez forum to cenne zrodlo informacji nie psujcie tego...przezylysmy razem porody plakalysmy razem...przypomnijcie sobie to....i spokoj...a Karmelka ty sie nie obrazaj i nie odchodz....
    Tyle bab w jedyn miejscu to musiał i kiedyś to nastąpić :) Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa ;)

DorotaAnna, Fasolka77, Kasiulka90, malutka_mycha, Mama_kwietniowa, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_kwietniowa wrote:
    Mama36

Tak wlasnie potrzebuje ciuszki najbardziej,artykuly higieniczne wszystko co moze sie przydac dla chlopca - na forum jej nick to "komunikacja24", podawala nawet dane aby mozna bylo przeslac zbedne dla nas rzeczy,zastrzegala ze nie chce żadnych pieniedzy.. a ja z racji ze teraz mam synka-a co za tym pelno ciuszkow bardzo chce pomoc,bo to bardzo przykre zostac sama w ciazy i jeszcze rozwod, a maz powiedzial ze ma wziac czapke i isc pod kosciol,az sie poplakalam jak to przeczytałam ! :( a tez wlasnie ma 3 dzieci

Kiedy dzidzia ma przyjść na świat?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3627 3628 3629 3630 3631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ