Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:Mamo kwietniowa kim jesteś ujawnij się nam tutaj
Miałam pisać właśnie to samoKarmeLoVe, chce_byc_mama lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
chce_byc_mama wrote:Kurde Dziewczyny co Wy robicie. Widzę, ze znowu się robi nieciekawie na forum i to jak zwykle przez Karmelke!
Ale takie jest życie. Też mnie paliło jak mała nie dawała się odłożyć. Czytałam,ze.wasze dzieci śpią po.16 h a moje 16h wisiał na cycku. Ale takie mam dziecko a wy macie inne. I jeśli ktoś ma byc z tego powodu szykanowany to nie chce tu być. -
Kasiulka90 wrote:Nocki prawie zawsze są spokojne 😉 Jak śpi, to chyba żołądek wyłącza pracę i dopiero nad ranem idą bączki, więc jest płacz. Ale noce są całe szczęście ok 👍 Dziękuję za troskę, Kochana 😘
Wczoraj zjadłam burgera z serem żółtym w środku 😮 Poobserwuję Klemka 2-3 dni i jeśli będzie ok, to potem wciągnę z dziką chęcią Knoppersa, który od miesiąca czeka na mnie w lodówce 😂Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Lili Pola to chyba tez ma jakis radar wbudowany... niby spi ale jak chce ja zostawic sama to od razu pobudka
Mycha mysle, ze warto taka grupe znaleźć. Ja w swojej po prostu jestem, nie udzielam sie jak u nas. Zdarzylo mi sie zadac jakies pytanie i grupa mi pomogła (wlasnie w kwestii skierowan do specjalistów) Ale czasem też sobie czytam inne historie o ttch malych wojownikachach... dzieci sa jednak niesamowite, mimo tak wielu przwciwnosci losu... To tez takie dodatkowe wsparcie 😊 psychika lubi platac figle, też musialam sie zmagać z roznymi nastrojami, a nawet poczuciem winy.
Nadrabiam dalej i noe wierze...
Co to za ewakuacje z forum??
Karmelka nie wyglupiaj sie!Fasolka77, Lili90, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ale dlaczego przez Karmelkę ? Nie czaję serio czemu tak piszesz. Dziewczyna ma swoje problemy jak każda z nas tutaj na pewno, o problemach nie pisze, tylko czerpie z tego macierzyństwa to, co najlepsze.
Karmelka była z nami od początku i nie widziałam, żeby były przez nią jakieś spiny.
No już nie raz zwróciłam uwagę na jej obraźliwe posty i czepianie się innych. Teraz pisze Fasolce, ze jest niedojrzala I mysli jak 14latka, wczesniej czepiala sie chyba Pauli i byly to teksty w stylu “nie pierdol” wcale nie pisane zartobliwie. Jeszcze wczesniej dogryzala innej dziewczynie ale nie pamietam juz ktorej z Was... juz nie jednej wbila szpile. nie podoba mi sie to.
Kazda z nas moze miec inne zdanie, ale prosze szanujmy sieMama36, Mama_kwietniowa, DorotaAnna, Fasolka77, stresant, KarmeLoVe, estrella, martusiawp, Tysia89 lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Kasionek a te knopersy w postaci batona!!! Ja tego kwadratowego nie rusze ale batonowego cale opakowanie 🙈
Kasiulka90, DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Babizny jedne pol dnia na forum mnie nie ma a wy jak dzieci w pisakownicy
Nie klucic mi sie tu...narzekalysmy na majowki a tu sie podobnie robi....przeciez forum to cenne zrodlo informacji nie psujcie tego...przezylysmy razem porody plakalysmy razem...przypomnijcie sobie to....i spokoj...a Karmelka ty sie nie obrazaj i nie odchodz....Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama_kwietniowa wrote:Hej dziewczyny,nie chcialam sie wtracac w wasz watek czytalam sobie forum ale nigdy nie pisalam gdyz natrafilam na nie zbyt pozno zeby "dolaczyc" ,a zalozylam konto poniewaz wyczytalam na wrzesniowkach ze jedna mama jest w trudnej sytuacji zyciowej i bardzo chcialam ja wspomoc/wesprzec (sama mam.rodzicow po rozwodzie wiem jakie to trudne) a z racji tego ze moj synek urodzil sie w kwietniu bede miec mase rzeczy ktore mogę po nim jej oddac
Cos o mnie jestem Mama 3 dzieci ,mam 30 lat,jestem z pomorskiego co wiecej na codzien pracuje obecnie jestem na macierzyskimsynek ma 10 tygodni, coreczka 7 lat i drugi synek 3 latka . Nie wiem co jeszcze mogla bym o sobie powiedziec
pozdrawiam was serdecznie
-
nick nieaktualnySkoro mamy dzień szczerości to powiem Wam, że jeśli chce się wyciągnąć złe intencje z czyjejś wypowiedzi to się je znajdzie.
Ja też nie przytaczam (przytaczałam) opinii ekspertów i badań po to, żeby kogoś martwić albo mu dokopać.
Sama jestem osobą bardzo świadomą i wychodzę z założenia, że udawanie, że nie ma problemu tego problemu nie rozwiąże. Wzmianki o potencjalnych zagrożeniach czytam i przyjmuję do wiadomości w razie "w". Nigdy nie pomyślałabym, że ktoś moje "wrzutki" bierze jako atak albo wpieranie problemu.
Sama bardzo chętnie czytam takie artykuły i badania przytoczone przez Was. Wiele się z tego nauczyłam.
Forum służy wzajemnej wymianie zdań i rozmowie o tym co dla nas ważne. A u nas nie można już poruszyć żadnego tematu żeby nie być narażonym na atak.
Karmienie piersią be, MM be, nosidła be, spanie be, "fachowcy" be...
Nie czuję się tu komfortowo i od jakiegoś czasu sukcesywnie ograniczam aktywność na forum.
Ale będę się odzywaćBez badań
Kasiulka90, Fasolka77, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Ostatnio mój mąż zadał mi poważne pytanie "czy jest jakiś słodycz którego nie lubię" dłuugo myślałam i nie znalazłam. Wiec nie ważne jaki knopers ważne żeby był
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Basiu, ja tydzień temu miałam dokładnie taki zastój, jaki opisujesz. Jedna pierś praktycznie cała w guzach, na dekolcie największy. Nie robiłam kompletnie nic. Guzy z piersi zeszły mniej więcej po 24 godzinach, a z dekoltu dopiero na trzeci dzień. Bolało mnie to tylko jak dotykałam. Aha, no wiadomo, ciepły prysznic pomógł, bo kierowałam strumień na guz. Ale nie masowałam, nie obkładałam kapustą. Miałam trochę zaczerwienienia.
Fasolka77 wrote:nigdzie nie napisałam że kłamiesz tylko że klawiatura wszystko przyjmie.... poza tym są dzieci które wymagają więcej niż inne,które więcej płaczą etc... popatrz na Kasiulke jak biedna cierpi....
Co do empatii Karmelki - wczoraj też mi napisała, że mi bardzo współczuje.
Fasolka77 wrote:smacznego Kasia! na zdrowie!słuchaj jak ja zrezygnowałam z espumisanu to Bunio zrobił się spokojniejszy ...jeśli dajesz to może spróbuj na a1 2 dni odstawić? oczywiście to moja rada zrobisz jak uważasz
A daję go dopiero od tygodnia i jest poprawa (a miesiąc wcześniej mu zaszkodził, więc dziwna sprawa).
Kasionek wrote:Kasiula wcinaj knopersa. Jeju już wiem dlaczego masz taką figurę bo u mnie knopers nie leży dłużej niż 15 min. Tyle trwa walka.z sobą 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:01
Fasolka77, Tysia89 lubią tę wiadomość
-
Chce byc mama swiete slowa popieram w 100% niestety nie wszyscy jestesmy idealni i trzeba sie umiec dogadac z roznymi ludzmi...te posty tez bardzo mi sie nie podobaly ...ja nigdy bym nikogo nie osadzala i wydawala opini na jego temat....bardzo wszystkie was lubie....mam 3dzieci kazde inne jedno wiecej wymagajace drugie wiecej ...rozumie kazda z was
Mama_kwietniowa, Fasolka77, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mama_kwietniowa wrote:Hej dziewczyny,nie chcialam sie wtracac w wasz watek czytalam sobie forum ale nigdy nie pisalam gdyz natrafilam na nie zbyt pozno zeby "dolaczyc" ,a zalozylam konto poniewaz wyczytalam na wrzesniowkach ze jedna mama jest w trudnej sytuacji zyciowej i bardzo chcialam ja wspomoc/wesprzec (sama mam.rodzicow po rozwodzie wiem jakie to trudne) a z racji tego ze moj synek urodzil sie w kwietniu bede miec mase rzeczy ktore mogę po nim jej oddac
Cos o mnie jestem Mama 3 dzieci ,mam 30 lat,jestem z pomorskiego co wiecej na codzien pracuje obecnie jestem na macierzyskimsynek ma 10 tygodni, coreczka 7 lat i drugi synek 3 latka . Nie wiem co jeszcze mogla bym o sobie powiedziec
pozdrawiam was serdecznie
WitamyMama_kwietniowa lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Paula, ja Twoje linki czasem otwieram, czasem nie. Tak samo jak coś naukowego przytaczasz, to jeśli mnie to dotyczy albo mi się podoba, to czytam, a jeśli mam to w nosie to olewam 😂
Dokładnie ja tak samo. A czasem tak jak ostatnio skomentowałam „nie otwieram żeby się nie denerwować” że coś jest nie tak z moim dzieckiem 😂Kasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama_kwietniowa wrote:Mama36
Tak wlasnie potrzebuje ciuszki najbardziej,artykuly higieniczne wszystko co moze sie przydac dla chlopca - na forum jej nick to "komunikacja24", podawala nawet dane aby mozna bylo przeslac zbedne dla nas rzeczy,zastrzegala ze nie chce żadnych pieniedzy.. a ja z racji ze teraz mam synka-a co za tym pelno ciuszkow bardzo chce pomoc,bo to bardzo przykre zostac sama w ciazy i jeszcze rozwod, a maz powiedzial ze ma wziac czapke i isc pod kosciol,az sie poplakalam jak to przeczytałam !a tez wlasnie ma 3 dzieci
dziewczyny może się umówimy co która wyśle zeby uniknąć sytuacji że dziewczyna dostanie tony ciuszków w których dzidzia I tak nie założy co wy na to? Jakaś lista i każda sobie pobiera co tam będzie mogła wysłać?Mama_kwietniowa lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelka, poczuła się urażona wypowiedzią Pauli na temat mm, więc odpowiedziała, tak jak ja tu kiedyś Kasiulce o liczeniu ciążowych tygodni, pamiętasz ? 😁
Nigdy w żaden sposób nie czułam się urażona wypowiedziami Karmelki, wręcz przeciwnie! Zawsze służyła jakąś pomocą, dobrym słowem.
Moje dziecko też jest płaczące, jestem ze wszystkim sama, bo nie mogę oczekiwać że mama będzie na każde moje zawołanie. Nie mam weekendów, „wolnych” wyjść ale lubię poczytać opisy Karmelki o jej spokojnej Leonce, serio. Zawsze w taki żartobliwy sposób o niej pisze, że serce rośnie. To złe? Nie sądzę.Kasiulka90, B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Babizny jedne pol dnia na forum mnie nie ma a wy jak dzieci w pisakownicy
Nie klucic mi sie tu...narzekalysmy na majowki a tu sie podobnie robi....przeciez forum to cenne zrodlo informacji nie psujcie tego...przezylysmy razem porody plakalysmy razem...przypomnijcie sobie to....i spokoj...a Karmelka ty sie nie obrazaj i nie odchodz....Oby było jak z facetami, że każda wyleje swoje żale i dalej zgodnie pójdziemy razem w ten nasz swiat macierzyństwa
DorotaAnna, Fasolka77, Kasiulka90, malutka_mycha, Mama_kwietniowa, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mama_kwietniowa wrote:Mama36
Tak wlasnie potrzebuje ciuszki najbardziej,artykuly higieniczne wszystko co moze sie przydac dla chlopca - na forum jej nick to "komunikacja24", podawala nawet dane aby mozna bylo przeslac zbedne dla nas rzeczy,zastrzegala ze nie chce żadnych pieniedzy.. a ja z racji ze teraz mam synka-a co za tym pelno ciuszkow bardzo chce pomoc,bo to bardzo przykre zostac sama w ciazy i jeszcze rozwod, a maz powiedzial ze ma wziac czapke i isc pod kosciol,az sie poplakalam jak to przeczytałam !a tez wlasnie ma 3 dzieci
Kiedy dzidzia ma przyjść na świat?Fasolka77