WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    ...miesiaczki zaczely nam po ciazy wracac😅
    Racja :) ostatnio się z mężem poklocilam po czym na drugi dzień mnie przeprasza że on się nie zorientował że ja @ mam i że on już wie dlaczego taka zmierza byłam :D

Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    ...miesiaczki zaczely nam po ciazy wracac😅

Mnie tam żadne hormony nie buzuja 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:29

malutka_mycha, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Anyzki uwielbiam. No właśnie ta lukrecja pamiętam, że nie do końca mi smakowała.Ale jak zjadłam wszystkie słodycze w domu to i za nią się wzięłam.

nie wiem Daffi o czym piszesz ale jeśli lukrecja ma smak espumisanu to jest bleeee

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, weźcie mnie szturchnijcie. Mamy dziś pierwsze szczepienia. Sram w gacie. Tak bardzo, że aż nie chce iść. Stary powiedział, że sam młodego zawiezie jeżeli ja będę odwalac. No kurde. Ma rację. To dla niego, żeby go chronić. Ale właśnie tak sobie głowę sprulam na temat nopow, tak się boję, że zostanę z Olim jutro sama, a on dostanie drgawek, będzie się lał przez ręce. Kur.wa.serio.
    Wczoraj mu pobieralismy krew na crp, bo ma te węzły chłonne. Nawet nie zaplakal, a popatrzył na mnie : mamo, serio?
    Nigdy nie byłam anty, zawsze mówiłam, że zaszczepie, bo kocham. Czytałam mądre rzeczy. Teraz jak mam tą małą istotę zamiast się cieszyć... I tak, też Wam nie pisze, bo o ile mieliśmy trochę problemów z brzuszkiem pierwsze dwa tygodnie, to dziecko anioł. Wczoraj zgodnie w zartach stwierdziliśmy, że jeżeli drugie jest przeciwieństwem pierwszego, to nie wiem czy chcemy 😂 i nie chce dobijac żadnej której dziecko płacze i cierpi. Ale ja zamista się cieszyć, że u nas wszystko w porządku, to się doszukuje. Telepie portami. Wczoraj D ze swieczkami w oczach mi powiedział, że ma dość, że non stop szukam młodemu chorób, gdzie jest zdrowy, nie płacze. Zaczyna z nami rozmawiać i próbuje zasmiac się w głos - ale sam się dziwi co z tego wychodzi 😁😁 dziecko serio, nie z powodu problemów, a tak po prostu, trzyma ładnie główkę NOSZONE DO ODBICIA NA RAMIENIU, a ja mu już problemów z napięciem szukam. Byliśmy w lekarza - widziała jak go noszę, sprawdzała wszystko i wszystko ok - ale nie. Ja w głowie już sobie nawalilam...

Na spacer wychodzę też bez makijażu, z wielkim stresem. Ze o karmienie. Ze o nie dam rady. A w domu... Toniemy w balaganie. Serio. Nie umiem się zorganizować. Ale jesteśmy z dzieckiem szczęśliwi 😁 przechodzą mi powoli ataki paniki dot mojego serca, tego że mi słabo, niedobrze. Już nie dzwonie do D żeby wracał z pracy na już, bo mi źle. Ale kuźwa te szczepienia.
    Ja ocipieje do 15.
    Mielismy w dodatku kupić tą szczepionkę w syropie - aha. Zapomniałam żeby ogarnąć to wcześniej i teraz muszę się jakoś zebrać i przeleciec po aptekach zapytać czy mają na dziś!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nie widziałam że coś takiego jest! A cholera słodycze odstawilam
    a bo my jestesmy krajem zacofanym.. w DE czy NL jest to od kilku lat... ale chyba widzialam po malu reklamy w PL tv :D

https://www.knoppers.pl/batonorzechowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 11:34

malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Ok zadzwoniłam do apteki, obok punktu szczepień maja 20sztuk rotarixu.
    Ja pierdole.

Oliwier śpi, poplakuje dziś rano... Jakby nie dospal.
    Mamy wogole system że jednego dnia orzesypia cały dzień prawie z przerwami na zabawę, śpi pięknie w nocy, a później ma dzień, że śpi po 10/15 minut kilka razy, a resztę czasu się bawi.dzis mu mówiłam, że będzie igielka znowu, że zaboli jak po komarze i ma być dzielny... Tak jak wczoraj. Jest mi aż słabo. Spanikowalam.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • india Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech źle mi od rana przez te akcje... :(
    Wszystkie was lubie ale te "wytyki" mnie wkurzaja
    Osobiście bardzo lubię Karmelke i nie czułam siw urażona czy sfrustrowana przwz jej wypowiedzi, wygrzebane info przwz Paule tez sobie bardzo cenię. Sama jestem zbyt leniwa aby przekopywac neta... przeciez nie wszystko co udostępnione trzeba czytac.
    Nasze forum podobało mi się w dotychczasowej formie, a jak zaczniemy odchodzic, ograniczac soe w wypowiedziach to mam wrażenie, ze juz nigdy nie będzie tu tak samo :(
    Ide ochłonąć...

Kasiulka90, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi dzięki za opis tych ćwiczeń na podnoszenie główki. Zapisałam sobie, choć nie mam odwagi sama ich robić. Za 2 tyg wizyta u neonatolog to zapytam.

Karolka ja myślę że M już zaczyna rozumieć jak wiele stracił wycofujac się z Waszego życia i będzie próbował Cię odzyskać!!

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i chciałam szczepić prenavarem bo boję się synflorixu. Od dziś w całej Belgii wchodzi prenevar 13walentny, bo ustalili, że na te pneumo dzieci częściej chorują. Ale może być tak, że mają na stanie synflorix i tym będą chcieli go szczepic. Moge odmówić i zaszczepić innym razem prenevarem?
    Wracamy do polski jak będzie miał 9 miesięcy i nie chce namieszać...

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Daffi dzięki za opis tych ćwiczeń na podnoszenie główki. Zapisałam sobie, choć nie mam odwagi sama ich robić. Za 2 tyg wizyta u neonatolog to zapytam.

Karolka ja myślę że M już zaczyna rozumieć jak wiele stracił wycofujac się z Waszego życia i będzie próbował Cię odzyskać!!
    Mi się też coś zdaje, że M ma bałagan w głowie teraz.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Laski, weźcie mnie szturchnijcie. Mamy dziś pierwsze szczepienia. Sram w gacie. Tak bardzo, że aż nie chce iść. Stary powiedział, że sam młodego zawiezie jeżeli ja będę odwalac. No kurde. Ma rację. To dla niego, żeby go chronić. Ale właśnie tak sobie głowę sprulam na temat nopow, tak się boję, że zostanę z Olim jutro sama, a on dostanie drgawek, będzie się lał przez ręce. Kur.wa.serio.
    Wczoraj mu pobieralismy krew na crp, bo ma te węzły chłonne. Nawet nie zaplakal, a popatrzył na mnie : mamo, serio?
    Nigdy nie byłam anty, zawsze mówiłam, że zaszczepie, bo kocham. Czytałam mądre rzeczy. Teraz jak mam tą małą istotę zamiast się cieszyć... I tak, też Wam nie pisze, bo o ile mieliśmy trochę problemów z brzuszkiem pierwsze dwa tygodnie, to dziecko anioł. Wczoraj zgodnie w zartach stwierdziliśmy, że jeżeli drugie jest przeciwieństwem pierwszego, to nie wiem czy chcemy 😂 i nie chce dobijac żadnej której dziecko płacze i cierpi. Ale ja zamista się cieszyć, że u nas wszystko w porządku, to się doszukuje. Telepie portami. Wczoraj D ze swieczkami w oczach mi powiedział, że ma dość, że non stop szukam młodemu chorób, gdzie jest zdrowy, nie płacze. Zaczyna z nami rozmawiać i próbuje zasmiac się w głos - ale sam się dziwi co z tego wychodzi 😁😁 dziecko serio, nie z powodu problemów, a tak po prostu, trzyma ładnie główkę NOSZONE DO ODBICIA NA RAMIENIU, a ja mu już problemów z napięciem szukam. Byliśmy w lekarza - widziała jak go noszę, sprawdzała wszystko i wszystko ok - ale nie. Ja w głowie już sobie nawalilam...

Na spacer wychodzę też bez makijażu, z wielkim stresem. Ze o karmienie. Ze o nie dam rady. A w domu... Toniemy w balaganie. Serio. Nie umiem się zorganizować. Ale jesteśmy z dzieckiem szczęśliwi 😁 przechodzą mi powoli ataki paniki dot mojego serca, tego że mi słabo, niedobrze. Już nie dzwonie do D żeby wracał z pracy na już, bo mi źle. Ale kuźwa te szczepienia.
    Ja ocipieje do 15.
    Mielismy w dodatku kupić tą szczepionkę w syropie - aha. Zapomniałam żeby ogarnąć to wcześniej i teraz muszę się jakoś zebrać i przeleciec po aptekach zapytać czy mają na dziś!

doskonale cię rozumiem bo ja też się tutaj naczytałam o tych nopachach i innych rzeczach i też się strasznie balam tego szczepienia no ale trzeba iść.... zepnij poślady i dacie radę ...Ja się strasznie wystraszyłam tego płaczu po szczepieniu ale trwał tylko pół godziny i się utulił....po prostu dziecko czasem boli to ukłucie.... będzie dobrze! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

A ja życzę mimo wszystko żeby nie!
    Wiem że to by była satysfakcja, wiadomo jak się coś czuję do chłopa to nawet się o tym marzy.. Ale nie daj boże by jeszcze wróciła... Ja życzę Karolu super extra mega faceta który pokocha ja i Marcepana i będzie prawdziwym tata i partnerem.

Sansivieria, Fasolka77, DorotaAnna, estrella lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Aha i chciałam szczepić prenavarem bo boję się synflorixu. Od dziś w całej Belgii wchodzi prenevar 13walentny, bo ustalili, że na te pneumo dzieci częściej chorują. Ale może być tak, że mają na stanie synflorix i tym będą chcieli go szczepic. Moge odmówić i zaszczepić innym razem prenevarem?
    Wracamy do polski jak będzie miał 9 miesięcy i nie chce namieszać...

nie wiem jak jest w Belgii ale u nas możesz sobie zaszczepić inną szczepionkę i ja tak zrobiłam

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove widocznie Tobie nadmiar wiedzy szkodzi więc już nie czytaj i się nie doszukuj! Nopem zaczniesz się martwić jak wystąpi ale też nie szukaj mu na siłę czegokolwiek tylko obserwuj i baw się tak jak zawsze. Skoro masz takiego aniołka to nic tylko się cieszyć macierzyństwa. A szczepień będzie jeszcze przed Wami wiele więc wykitujesz jak będziesz się tak martwić. Oliwie to zuch chłopak, dzielnie zniesie dzisiejszy dzień :)

KarmeLoVe, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie wiem jak jest w Belgii ale u nas możesz sobie zaszczepić inną szczepionkę i ja tak zrobiłam
    No właśnie boję się, że nie będą jej mieli na stanie. Jeżeli nie - mogę poprosić o szczepienie w innym dniu tylko na pneumokoki? Wtedy dziś by dostał 6w1 i rotarix doustnie

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Mi się też coś zdaje, że M ma bałagan w głowie teraz.

dziewczyny bądźcie ostrożne w takich komentarzach żeby i Karolinie nie namieszać w głowie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A ja życzę mimo wszystko żeby nie!
    Wiem że to by była satysfakcja, wiadomo jak się coś czuję do chłopa to nawet się o tym marzy.. Ale nie daj boże by jeszcze wróciła... Ja życzę Karolu super extra mega faceta który pokocha ja i Marcepana i będzie prawdziwym tata i partnerem.

dokładnie Mama !!! A my jesteśmy tego świetnym przykładem że po burzy zawsze wychodzi słońce i jest o niebo lepiej

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

Ja ocipieje do 15.
    tez sie balam! a sie okazalo ze strach ma wielkie oczy. nie odczulismy szczepienia... wzmozylo mlodemu apetyt bo jadl 140ml mojego mleka i jeszcze 60ml mm.
    nie panikuj kochana :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelove widocznie Tobie nadmiar wiedzy szkodzi więc już nie czytaj i się nie doszukuj! Nopem zaczniesz się martwić jak wystąpi ale też nie szukaj mu na siłę czegokolwiek tylko obserwuj i baw się tak jak zawsze. Skoro masz takiego aniołka to nic tylko się cieszyć macierzyństwa. A szczepień będzie jeszcze przed Wami wiele więc wykitujesz jak będziesz się tak martwić. Oliwie to zuch chłopak, dzielnie zniesie dzisiejszy dzień :)
    Właśnie... Ja dlatego omijam posty Pauli z linkami 😁 dla bezpieczeństwa swojego dziecka, bo co się sama naczytam, wystarczy. Zamiast widzieć pozytywy... Szukam zawsze najgorszych rzeczy. I cieszy mnie, że ktoś wstawia coś mądrego, bo wiedzy nigdy dość. Ale chyba nie dla mnie, bo zamiast przyjąć, przetworzyc i żyć dalej, to ja sobie szukam drobnych anomalii i wpadam w paranoje. D chciał mnie wysłać do psychologa i szczerze, chyba skorzystam.

Fasolka77, Daffi, DorotaAnna lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    No właśnie boję się, że nie będą jej mieli na stanie. Jeżeli nie - mogę poprosić o szczepienie w innym dniu tylko na pneumokoki? Wtedy dziś by dostał 6w1 i rotarix doustnie

myślę, że tak :) Ja szczepiłam na razie też o szczepionką 6 w 1 i Rota a na pneumokoki idę za tydzień we wtorek

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 3629 3630 3631 3632 3633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ