Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak kupilam 1 to były takie calkie spoko, ale już 2 to masakra takie sztywne i id razu odparzenia się zrobiły. Teraz wzielam na próbę 3 w tym zielonym opakowaniu i są miekkie, ale jak dziecko nasika to taka pulpa mokra robi wiec zakladam tylko za dnia jak czesto zmieniam pieluche. Noc i spacery tylko premium care i jak dla nas sa najlepsze. Ale ja najblizszy Rossmann mam 22 km od domu także awryjnie musze czasami cos innego kupić.
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Jesteśmy po pneumokokach i rota. Jest rozdrażnienie i senność, była luźna kupa i jest dużo bakow. Ja czekam na K, niech wraca z pracy, zje i ja mma wychodne. Pojadę do biedry 😂 ponoć jest promka na Dady, w dwupaku taniej. Bym kupiła, ale nie wiem czy 2 czy 3. Kazik waży dzisiaj 6700. Która się wypowie? Pampersy używamy 2 jeszcze i sa ok. Dady 3 są od 4 do 9 kg ponoć. Któraś używa już 3? Mama19?
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Powiem Wam że ja jak czytałam opisy( nie tylko Karmelki) grzecznych dzieci, które mało płaczą, samecsie bawią itd i opisy rzeki mleka z piersi to zastanawialam się co ze mnie za matka co ani nie eykarmi ani się nie zajmie dzieckiem tak żeby nie plakalo na okrągło...Długo nie pisałam o tym na forum jak to u nas wygląda, a potem się okazało że jak już któraś z nas napisze że jest źle to oddzywa się ktoś inny że ma tak samo.I nie tylko ja mam problem z kp. Wiadomo że wolimy się dzielić sukcesami i pozytywnymi rzeczami, ale proponuję dla równowagi żeby częściej pisać o problemach z jakimi się mierzymy bo wcale nie jest tak jak nam się wydaje że tylko nasze dziecko płacze a my nie potrafimy mu pomóc. Tzn Przynajmniej mi jest raźniej że nie jestem sama w takiej sytuacji. I będziemy się nawzajem wspierać w tych problemach.
Nie przeszkadzaja mi opisy grzecznych dzieci ani badania Pauli. Przeszkadza mi że udaje że nie ma problemu jak jest bo widzę że jakbym napisała to dostałaby wsparcie.
Takze piszmy dziewczyny co nas boli, chwalmy się sukcesami i nie obrazajmy za brak odpowiedzi na posta, bo wiadomo że ciężko się do wszystkiego odnieść.Cieszę się waszymi sukcesami tymi większymi i drobniejszymi. Ja po cesarce musiałam się docieszać i mówić sobie "Justyna super, wziełaś sama prysznic", "Wow przeszłaś 10metrów bez zadyszki"
:D:D Ja się wściekam cały czas na karmienie piersią. Po początkach nigdy bym nie sądziła, że dotrwam do 3 miesiąca :o Ale dalej nie jest różowo z tym cyckiem, dzisiaj w nocy znowu wyginanie się po 3 pociągnięciach i spowrotem do cycka chce - czyściłam nos, ale bez rezultatu. A jak mu dam moje odciągnięte, to ssie bez mrugnięcia okiem do oporu. Widać, że rośnie, wyrasta z ciuszków, wytrzymuje bez smoczka te 2-3 godziny, ale gdzieś z tyłu głowy boje się, że się nie najada. Mam podobne obawy jak Daffi,a jak zaczął pchać dłonie do ust i je żuć to już w ogóle zwątpiłam, ale znowu przeczytałam, że wasze dzieciaki też tak robią i się uspokoiłam - oczywiście na 2 dni
Za to chyba nikt nie ma takiego "problemu" jak my - jak Julek, który robi kupy co 11 dni - a jaka była wczoraj radość, że sam się zesrał a nie przy pomocy czopka ... jak komuś o tym mówię to pyta się mnie JAAK?! a z tyłu głowy mam, że to normalne, że na piersi tak może być, to mimo to jak ktoś z przerażeniem w oczach pyta się mnie jak dziecko może nie robić kupy tyle czasu to myśle sobie co ze mnie za matka
ale ja mu nie bronie tej kupy robić
a on uśmiechnięte dziecko, spokojne, nie ryczy, tylko marudkuje.
mysla.nieskalana, Lolka30, Kiwona, Fasolka77, malutka_mycha, Kasiulka90, martusiawp, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O kurde Tysia Ty to masz oszczędne dziecko 😜. Co 11 dni? U nas ta radość jest co 2-3 dni 😂
malutka_mycha, Tysia89, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyTysia życzę Ci.. A zresztą wiem że tak będzie, że jeszcze chwila i dużo rzeczy które Nas martwi odejdą w niepamięć będzie lepiej.
Co prawda przyjdą nowe ale chyba strach będzie mniejszy bo dzieci ciut większe.
Z kupa nie pomogę bo mój robi pon środa piątek... (tak sobie ustawił) ale pamiętaj że zawsze możesz zadzwonić na konsultacje do położnej czy pediatry
Oni są po to żeby Nam pomagać. Sa dla Nas.. Nie my dla nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 17:07
malutka_mycha, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Tysia życzę Ci.. A zresztą wiem że tak będzie, że jeszcze chwila i dużo rzeczy które Nas martwi odejdą w niepamięć będzie lepiej.
Co prawda przyjdą nowe ale chyba strach będzie mniejszy bo dzieci ciut większe.
Z kupa nie pomogę bo mój robi pon środa piątek... (tak sobie ustawił) ale pamiętaj że zawsze możesz zadzwonić na konsultacje do położnej czy pediatry
Oni są po to żeby Nam pomagać. Sa dla Nas.. Nie my dla nich.Pamiętam, że u którejś z was mały miał przepuklinowy pępek jak Julo. My przeszliśmy się do fizjoterapeuty bo mały lubił głowe na 1 strone skręcać i fizjo zakleiła mu pępek na ponad 2 tygodnie jak dobrze pamiętam. Pomimo, że położna i pediatra nam odradzały, że to nie ma sensu, że to samo przejdzie, albo, że pepęk znowu wyjdzie. Ale po tym plastrze jest ogromna różnica, moje dziecko ma normalny pępek, a ja też zaskoczona, że on w ogóle ten pępek ma - wszak tyle czasu był pod plastrem
Noo wyczerpuje powoli limit, odezwę się znowu za pół rokumalutka_mycha, Fasolka77, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tysia A jaki probiotyk dajesz? Podobno biogaja może powodować zaparcia, więc jeśli Cię martwią te kupy sporadyczne to może zmień probiotyk jak używasz biogaje. My dziś podalismy Vivomix po ponad tygodniowej przerwie i właśnie idzie nadprogramowa kupa 🙈. Odlicze mu z kieszonkowego za tego pampersa 😂
Fasolka77, Kiwona, B_002 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI