Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:Kazik zaczął marudzić bardzo, płakał. Temperatura 37,9 i podałam już pedicetamol. Po 20 minutach inne dziecko. Zagaduje, uśmiecha się... Mówicie, że może to osłabić szczepionkę?
B_002 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
PS. Też mam wychodne! Jestem aż w Lidlu i kupiłam sobie spódnice lniana i pizame, a pojechałam po wodę.
U nas pampers premium care 3 już, dwójki za małe. Testowałam też te z Lidla i u mnie masakra. Kupa się wylewala wszędzie. Robiłam test pampers air ale one mają jakieś takie krótsze zapięcia i Oli ma odgniotki na udach. Zostajemy ze wszystkich przy premium protection.
U nas są kupy takie żelki, wodniste dość, ale zawsze takie są więc się nie martwie.widsiala je nasza rodzinna i mówi, że spoko więc po prostu potrzebujemy tej siatki, bo jak Oli walnie, tak walnie na bodziaka czasami, w premium protection nie mamy tego problemu.
Młody waży 5,5kg, urodził się 50 cm, dziś ma 58!
W dwa miesiące 8cm
Kilogramy idą wyżej niż 50centyl a cm jwszcE bardziej. Same dobre wieścimalutka_mycha, Tysia89, Fasolka77, martusiawp, B_002, Lili90 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
DorotaAnna wrote:KarmeLove to podobno mot z tym osłabianiem szczepionek. Polecam grupę na fb szczepienia- rozsiewamy wątpliwości. Naprawdę fajne rzeczowe porady artykuły już chyba Paula nawet janpolecala a ona przecież guru nasze takie od tych „fachowych porad”
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
KarmeLoVe wrote:Cieszę się że tu jestem ❤️
Mój ma mnie już dość z tą panika co do wszystkiego. Uspokoilyscie mnie.
Ja nie mówie że może osłabić, ale gdzieś coś kiedyś... I właśnie pewności nie mam gdzie co i kiedy ale widziałam, gdzieś kiedyś jakąś wiadomość, że jak jest gorączka tzn organizm się broni i wytwarza przeciwciała czyt działa. A zabijanie może osłabić w niektórych przypadkach. Ale czy tak jest? Nie wiem. Moz ejesy tu ktoś mądrzejszy???
u nas nie było gorączki...Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:PS. Też mam wychodne! Jestem aż w Lidlu i kupiłam sobie spódnice lniana i pizame, a pojechałam po wodę.
U nas pampers premium care 3 już, dwójki za małe. Testowałam też te z Lidla i u mnie masakra. Kupa się wylewala wszędzie. Robiłam test pampers air ale one mają jakieś takie krótsze zapięcia i Oli ma odgniotki na udach. Zostajemy ze wszystkich przy premium protection.
U nas są kupy takie żelki, wodniste dość, ale zawsze takie są więc się nie martwie.widsiala je nasza rodzinna i mówi, że spoko więc po prostu potrzebujemy tej siatki, bo jak Oli walnie, tak walnie na bodziaka czasami, w premium protection nie mamy tego problemu.
Młody waży 5,5kg, urodził się 50 cm, dziś ma 58!
W dwa miesiące 8cm
Kilogramy idą wyżej niż 50centyl a cm jwszcE bardziej. Same dobre wieści
ale Wam te dzieci rosną.. ja właśnie przeszłam z 1 na 2... no chyba, że robię coś źle i pielucha powinna dyndać po kostki???Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:ale Wam te dzieci rosną.. ja właśnie przeszłam z 1 na 2... no chyba, że robię coś źle i pielucha powinna dyndać po kostki???
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Dziewczyny wy poradzicie na wszystko. Młody zaczął strasznie wkładać ręce do buzi i ssać ale tak ze aż zrobił sobie Malinkę!!!! I miałby te ręce cały czas w buzi nawet jak karuzele ogląda a jak spiący to właśnie tak zasysa. Wyjmowalybyscie i zamieniły na smoczka? Wiem ze to rozwojowe ze raczki w buzi no ale się okaleczy chłopak...któryś dzidziuś tez ma taka potrzebę ssania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 21:54
-
My też przeszliśmy z pampersów premium care na fioletowe dady. Używamy 2 i są takie na styk. Kupiłam wczoraj 3, ale one są dużo większe od 2 i stwierdziłam, że jeszcze jedną paczkę 2 dokupię na teraz. Mnie odrzucał chemiczny zapach pampersów premium care. Cały czas go czułam 🤦♀️
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Dziewczyny wy poradzicie na wszystko. Młody zaczął strasznie wkładać ręce do buzi i ssać ale tak ze aż zrobił sobie Malinkę!!!! I miałby te ręce cały czas w buzi nawet jak karuzele ogląda a jak spiący to właśnie tak zasysa. Wyjmowalybyscie i zamieniły na smoczka? Wiem ze to rozwojowe ze raczki w buzi no ale się okaleczy chłopak...któryś dzidziuś tez ma taka potrzebę ssania?
Ale pozwalam na toWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 22:22
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Oli nie może zasnąć. Spał chwilę i o 21 zjadł... Leży u mnie na klacie. Oczy jak piątaki, doi mocno smoka, jest spokojny. Martwię się. Wrrr.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Aga mój dziś tak strasznie ssał palca , wyciągom go dokarmilam i juz przestał 😂
Co do kupek u nas były wczesniej kolka razy dziennie, a nawet przy każdym pampersie a teraz od jakiś 3 tygodni kupa co 3/4 dni ale jak nawali to masakra 😂 muszę uważać żeby się nie wylało 😜 na szczęście nie ma żadnych problemow z brzuszkiem
Ja używam dada fioletowa 3 i dla mnie są Ok, przy pierwszym synku tez były używane tylko dady
Kurczę karmelka wracaj ja bardzo lubiłam czytać twoje postymożna bylibyście odbciebie dowiedzieć duzo rzeczy ciekawych
B_002 lubi tę wiadomość
-
U nas jeszcze spory zapas pampersow 2 i nie myślałam jeszcze nawet o 3, bo Kasia waży jakiś 5,5kg a te 2 są niby nawet do 8kg. Też wolimy Premium Care od tych zwykłych niebieskich.
Nie wiem czy któraś z Was stosuje sab simplex? Dziś sąsiad pracujacy w Niemczech mi przywiózł jeszcze jedna buteleczke, ale już nie będę podawać, bo jest lepiej. Gdy zamawialam to te krople wydawały mi się niezbędne ale zeszło dłużej z zakupem i już nie potrzebuje.
Dlatego pytam może któraś z Was chce odkupić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 22:39
-
Kasiulka90 wrote:Fasolka, do 500+ nie trzeba żadnych załączników, ja wczoraj złożyłam wniosek w pue i dzisiaj dostałam upo na maila.
moj biedny bank ciagle wysiada tak go okupuja.
-
Daffi ja przyznam, że też mnie dotknął ten tekst, że niemożliwe, że są dzieci, które tylko wiszą pół dnia na piersi lub płaczą. to, że ktoś ma spokojne dziecko to fart (mi osobiście chwalenie się tym fartem nie przeszkadza), a nie oznaka, że jedne matki są zajebiste, a drugie chujowe (a niestety tak wynikało z posta).
Paula nigdy mi nie przeszkadzały Twoje artykuły. jak ktoś wie więcej na dany temat, to po prostu go słucham, bo może akurat się czegoś ciekawego dowiem. nikt nie jest alfą czy omegą i ja osobiście lubię powiększać swoją wiedzę na różne tematy.
ja spadam na jakiś czas, jakoś mi się po dzisiejszym "ulało" tym wszystkim, nawet jeśli nie dotyczyło mnie osobiście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 22:55
Kiwona, Daffi, KarmeLoVe, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Daffi wrote:Ja nie dostalam upo na 300+
moj biedny bank ciagle wysiada tak go okupuja.
Za to mamy decyzję o przyznaniu becikowego. Spoko, pokryje yookidoo 😋
Mate już mamy, ale może jutro ja rozpakuj dopiero.Daffi, B_002 lubią tę wiadomość