X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A u mnie wjeżdża właśnie beza z malinami.
    Zazdrośćcie :P :P :P
    😱😱😱😳😳😳😋😋😋😋
    Jadlabym...

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko śpi na raty, a ja robię hybrydy u stóp na raty 🤣

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdro ja uwielbiam beze 🥰

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 19 ja też daje zawsze waniliowy a dziś wjechał malinowy bo nie mialam Innego i też pycha 😃

Mama019 lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A w życiu nie wiem , przyjechałam na gotowe.🤣 Obstawiam że jedna galaretka z mascarpone i jedna do owoców.

Nie ogarniam. Galaretka z mascarpone? 😅

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Ja nie zazdroszczę bo się napakowalam racuchami i zaraz pekne...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chodzi o ciemiaczko.
    Tydzień temu poszłam do naszej pani pediatry z nastawieniem, że albo da mi skierowanie do jakiejś odpowiedniej poradni a jak nie to będę szukać gdzieś prywatnie bo ona nie widziała w tym problemu a mi nie dawali to spokoju.

Na szczęście tego dnia przyjmowała od 15:00 a ja byłam jakoś przed 12:00 Powiedziałam położnej, że ja chcę tylko skierowanie, poszła więc zapytać lekarza interniste, który był w pokoju obok czy mnie przyjmie. Zgodził się. Zapytał po co mi to skierowanie, więc mu wytłumaczyłam. Niedowierzal, sprawdził i był w szoku, ciemiaczko nie było, mówie mu, że ma 6 tyg a ciemiaczko nie było już w 11 dobie życia, kiedy położna środowiskowa przyszła z wizytą. Prosił mnie o spokój, żebym starała się narazie nie denerwoeala. Wpisał na cito skierowanie do poradni neonatologicznej w Białymstoku z podpisem "Pilne! ".

Jak tylko wyszłam z przychodni od razu dzwoniłam się razejestrowac a tam nikt nie odbiera. Dzwoniłam chyba z 10 razy. Doczytalam opinie i ponoć nikt tam nie odbiera. Niestety poradnia tego dnia była czynna tylko do 12:30 więc nie zdążylibyśmy tam dojechać bo to 70 km od nas. Więc pojechaliśmy na drugi dzień.

A tam w rejestracji pani mi mówi, że zapisze mnie na 9 września!!! Mówię, że to na pilnie ma być a ona, że tak bo normalnie to po nowym roku!!! Krzyczę do niej, że chyba sobie żartuje, kazała poczekać na lekarza i porozmawiać czy nas przyjemnie i kiedy. Czekaliśmy prawie 2 godziny na korytarzu, mnóstwo ludzi a Hania głodna, zaliczylysmy pierwsze publiczne karmienie :/

Pani doktor oburzona, że do niej przyszliśmy i co ona ma z tym zrobić, że kto te skierowanie wypisał, to nie niej i że do domu dziś nie pójdzie (piątek!). Aż ludzie na korytarzu zaczęli się śmiać, poleciała tym korytarzem, gadała pod nosem, my lecimy za nią, ja z wózkiem, mąż z Hania na rękach bo płakała. Na szczęście jak się przeszła po ty wielkim szpitalu to jej trochę przeszło.

Przebadala ja dokładnie, wszystkie wymiary powyżej 90 centla ale też nie znalazła ciemiaczka. Mówila, że to jest dość poważna sprawa, bo ciemiaczko jest po to aby mózg miał miejsce rosnąć. Jeśli się zroslo może to grozić nadciśnieniem wewnatrzczaszkowym!!!! Wypisała nam skierowanie do poradni neurologicznej też na cito ale mówiła, żeby lepiej poszukać prywatnie bo bardzo długie kolejki, nagle coś ja tknelo i poszła gdzieś zadzwonić. Wróciła i zmieniła skierowanie z poradni neurologicznej do neurohirurgicznej bo kolejki ponoć dużo mniejsze i ten lekarz zgodził się nas przyjąć. Więc my szybko do tego dziecięcego szpitala klinicznego się zarejestrować. O dziwo musieliśmy czekać tylko tydzień! Więc jutro jedziemy. Ten neurohirurg już nas poinformował, że nasze spotkania będą trwały i trwały, żeby uzbroić się w cierpliwa i się na to nastawić.... :(

Z tego co się dowiedzieliśmy będzie miała robione na tej wizycie usg głowy. A co dalej dowiemy się jutro. Bardzo się martwię. Koszmary mnie meczyly przedwczoraj, że stracilam Hanię i z płaczem się budziłam, w panice sprawdzałam czy leży w kolysce 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 13:48

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Jak to zrobiłaś??? Byłaby bajeczka....
    No właśnie nic nie zrobiłam, dalej karmimy się piersią 🤔

Fasolka77 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Ja budyń zawsze dodaje do naleśników. Jak robię ciasto to wsypuje paczkę smietankowego czy waniliowego.
    Polecam! Mniam!
    Ja będę robiła dziś lub jutro, jak młody pozwoli. Wypróbuje patent!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale litanie napisałam, przepraszam jak jest nie zrozumiałe, chaotycznie pisałam, już mi się udzielają nerwy.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, Menka. Zapomniałam, że to Ty o tym ciemiączku pisałaś. O matuchno, ale musieliście wywalczyć! Obrzydliwe to jest, że człowiek w szpitalach i przychodniach zawsze musi się tak denerwować, a często wykłócać (!) o przyjęcie albo poważne traktowanie 😕 Patrz, rzeczywiście intuicja matki jest najlepsza... I położna i lekarka to olały, więc gdybyś nie zdążyła, nie wiadomo, czym by to groziło w przyszłości 😱 Może lepiej nie wyczytuj Kochana w Internecie, tylko daj lekarzowi się poprowadzić. Wygląda na to, że w końcu trafiłaś na troskliwego. Trzymam kciuki, żeby skończyło się pozytywnie 😘

Menka888, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, czekamy na info, co tam neurochirurg powie ♥️♥️♥️♥️

Menka888 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Cała ciszę za mną chodziła beza 😂 i do dziś nie zjadłam 😜 ale ślinę to mam już po kolana 😂😂

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka czekam na dobre wieści. Tr
    Trzeba przyciągać dobre myśli więc jutro tutaj będzie Twój wpis który zaczyna się od "uff... ", zobaczysz.

Menka888, Kiwona lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka pięknie tem tydzień przetrwała, ostatnia prosta i już jutro dowiecie się czegoś więcej. W sama porę zareagowałas a teraz już lekarze się Hania zajmą. Tylko niestety trzeba im na ręce patrzeć. Mocno trzymam kciuki za pozytywne wieści :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Tak, chodzi o ciemiaczko.
    Tydzień temu poszłam do naszej pani pediatry z nastawieniem, że albo da mi skierowanie do jakiejś odpowiedniej poradni a jak nie to będę szukać gdzieś prywatnie bo ona nie widziała w tym problemu a mi nie dawali to spokoju.

Na szczęście tego dnia przyjmowała od 15:00 a ja byłam jakoś przed 12:00 Powiedziałam położnej, że ja chcę tylko skierowanie, poszła więc zapytać lekarza interniste, który był w pokoju obok czy mnie przyjmie. Zgodził się. Zapytał po co mi to skierowanie, więc mu wytłumaczyłam. Niedowierzal, sprawdził i był w szoku, ciemiaczko nie było, mówie mu, że ma 6 tyg a ciemiaczko nie było już w 11 dobie życia, kiedy położna środowiskowa przyszła z wizytą. Prosił mnie o spokój, żebym starała się narazie nie denerwoeala. Wpisał na cito skierowanie do poradni neonatologicznej w Białymstoku z podpisem "Pilne! ".

Jak tylko wyszłam z przychodni od razu dzwoniłam się razejestrowac a tam nikt nie odbiera. Dzwoniłam chyba z 10 razy. Doczytalam opinie i ponoć nikt tam nie odbiera. Niestety poradnia tego dnia była czynna tylko do 12:30 więc nie zdążylibyśmy tam dojechać bo to 70 km od nas. Więc pojechaliśmy na drugi dzień.

A tam w rejestracji pani mi mówi, że zapisze mnie na 9 września!!! Mówię, że to na pilnie ma być a ona, że tak bo normalnie to po nowym roku!!! Krzyczę do niej, że chyba sobie żartuje, kazała poczekać na lekarza i porozmawiać czy nas przyjemnie i kiedy. Czekaliśmy prawie 2 godziny na korytarzu, mnóstwo ludzi a Hania głodna, zaliczylysmy pierwsze publiczne karmienie :/

Pani doktor oburzona, że do niej przyszliśmy i co ona ma z tym zrobić, że kto te skierowanie wypisał, to nie niej i że do domu dziś nie pójdzie (piątek!). Aż ludzie na korytarzu zaczęli się śmiać, poleciała tym korytarzem, gadała pod nosem, my lecimy za nią, ja z wózkiem, mąż z Hania na rękach bo płakała. Na szczęście jak się przeszła po ty wielkim szpitalu to jej trochę przeszło.

Przebadala ja dokładnie, wszystkie wymiary powyżej 90 centla ale też nie znalazła ciemiaczka. Mówila, że to jest dość poważna sprawa, bo ciemiaczko jest po to aby mózg miał miejsce rosnąć. Jeśli się zroslo może to grozić nadciśnieniem wewnatrzczaszkowym!!!! Wypisała nam skierowanie do poradni neurologicznej też na cito ale mówiła, żeby lepiej poszukać prywatnie bo bardzo długie kolejki, nagle coś ja tknelo i poszła gdzieś zadzwonić. Wróciła i zmieniła skierowanie z poradni neurologicznej do neurohirurgicznej bo kolejki ponoć dużo mniejsze i ten lekarz zgodził się nas przyjąć. Więc my szybko do tego dziecięcego szpitala klinicznego się zarejestrować. O dziwo musieliśmy czekać tylko tydzień! Więc jutro jedziemy. Ten neurohirurg już nas poinformował, że nasze spotkania będą trwały i trwały, żeby uzbroić się w cierpliwa i się na to nastawić.... :(

Z tego co się dowiedzieliśmy będzie miała robione na tej wizycie usg głowy. A co dalej dowiemy się jutro. Bardzo się martwię. Koszmary mnie meczyly przedwczoraj, że stracilam Hanię i z płaczem się budziłam, w panice sprawdzałam czy leży w kolysce 😭

Jeju Menka 😟 dobrze, że drazylas temat... Teraz jesteście pod dobrą opieką... trzymam kciuki za Hanię i daj znać po wizycie! Ściskam!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant żyjesz???

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, intuicja matki nie zawiodła!!
    Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Trzymamy tu kciuki za Haneczkę ♥️
    Pamiętaj co Ci kiedyś pisałam, wszystkie Hanki to silne i charakterne babeczki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 14:11

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    wg Pauli? zamykam oczy i udaję że tego nie widzę ....

A nie uważasz że wystarczy już uszczypliwości?

U nas ten odruch też występuje i tak nam powiedziano.

Kiwona, Lili90, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, Kochana, tylko spokojnie. Pisalysmy już na ten temat. To może być poważna sprawa ale są takie dzieci którym zarasta szybko i nic złego w związku z tym się nie dzieje. Najwazniejsze jest to, że się porządnie sprawdzicie i będziecie pod obserwacja lekarzy. Trzymam kciuki żeby się okazało że to taka uroda. Staraj się być dobrej myśli 😙

mysla.nieskalana, Menka888 lubią tę wiadomość

‹‹ 3656 3657 3658 3659 3660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ