X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Po magicznym 3 miesiącu właśnie zmieniło się na gorsze. Wcześniej spacery były normalne, czasem coś tam pomarudziła chwilę, ale teraz to zaczyna płakać jak ją tylko kładę w gondoli, moment odkładania. Żadne zabawki nie pomogą bo oczy ma zamknięte i się drze. Mimo to będę próbować spacerów, może inna pora dnia czy inna pogoda sprawią że będzie lepiej.
    Mój starszy nigdy nie lubił wózka, jeszcze w spacerowce, jak już siedział, udawało się trochę pojeździć. Wiem, co czujesz i trzymam kciuki za udane spacery 😘

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mycha, Ninka jest młodsza od Kazika a on jeszcze nie kuma, że ma rączki. Tylko lewa ssie jak opętany. Obserwuj i już, DAJ Nince czas :)
    MamaAga Kazik zjada że 150 ml wody co ok. 2,5h. Dużo. Czasem wciaga ok. 1400 ml na dobę. Je hipp combiotik na zmianę z hipp comfort.
    Teraz jest jakiś posrany czas, bo drze się na okrągło że głodny a nie dojada, ciągle coś mu nie pasuje, jest niespokojny. Mam wrażenie, że ma katar,po przebudzeniu muszę go odetkac. I nie wiem, bo nie leci mu z noska, więc może to reflux? Co myślicie? Jesteśmy 3 dzień po szczepieniu na pneumo i rota.

Kiwona jak mój się czasem wije i jest niespokojny to go biorę na klatę i noszę aż mu się porządnie beknie! czasem coś im tam zalega a leżąc nie mogą tego wypchnąć :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Moja mama mówiła że miałam takiego Jasia :D ulubionego. To musiałam być już starsza, ale nie dało się go ibrać w poszewkę musiał być goły, mama mówi że był opluty śmierdzący, że nie dało się mnie oszukać, babcia nawet zrobiła mi nowego takiego samego, nic nie dało. Nawet mi naszyły to takie różowe (nie poszewkę tylko to normalnie w czym jest to wypełnienie) nowe na to stare. To mama mówi że w nocy musiała rozrywać tak płakałam... 😂😂😂🙈🙈🙈

ja miałąm misia... ale go zabiłam zastrzykami... zgnił.. :(

Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole Fasolka xd zaczęłam się bać 😂

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mama19 - słyszałam wielokrotnie "matczyna miłość wytrzyma wszystko". Tak sobie wtedy myślałam że każda miłość zniesie wszystko przecież i co w tym nadzwyczajnego.
    Odkąd sama jestem mamą nie mogę wciąż uwierzyć jak bardzo można kochać dziecko. Bardziej niż cokolwiek, bardziej niż siebie. Nie umiem wyrazić nawet słowami co czuje patrząc w te oczy które z taką ufnością patrzą w moje.
    Wiem że byłabym w stanie zrobić wszystko dla tego Malucha. Każda z nas wskoczyłby w ogień za swoim dzieckiem. To jest niesamowite, bo to nie są frazesy.
    My na serio bylybysmy w stanie wytrzymać ognie piekielne byle tylko zapewnić dziecku to co najlepsze.
    Tego nie da się czuć nie będąc mamą. I czuję się cholernie wyróżniona. Bo nie każda kobieta ma tyle szczęścia żeby mieć dziecko i doświadczać tego co my.

<3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja pitole Fasolka xd zaczęłam się bać 😂

no co? dostał pavulonik i już :)

Mama019, DorotaAnna, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Zanotowac: "Uważać na Fasolę"!

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Po magicznym 3 miesiącu właśnie zmieniło się na gorsze. Wcześniej spacery były normalne, czasem coś tam pomarudziła chwilę, ale teraz to zaczyna płakać jak ją tylko kładę w gondoli, moment odkładania. Żadne zabawki nie pomogą bo oczy ma zamknięte i się drze. Mimo to będę próbować spacerów, może inna pora dnia czy inna pogoda sprawią że będzie lepiej.
    No to mnie nie pocieszyłaś. No cóż zobaczymy. Ja się staram wychodzić tak, jak wiem ze jest szansa że zasnie. Inaczej nie ma sensu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    🤣🤣🤣🤣🙈🤭

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Zanotowac: "Uważać na Fasolę"!
    Wiemy że z nią nie zadzieramy... Fasola ja się ze wszystkim zgadzam co piszesz 😁😁

DorotaAnna, espoir, Kiwona, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja też wszystkie mordowalam. Sprawdzałam co mają w środku. Lalkom badalam dlaczego oczy mrugaja, a ręce i nóżki się ruszają.😈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 09:15

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę już na klinikę.
    I tak sobie marzę, żeby dało się cycka zostawić w domku tak chociaż 2x w miesiącu. Więcej to nie, bo mogly by się zaczepy obluzowac i by odpadaly w najmniej odpowiednim momencie.😜

Nienawidzę laktatora.😖

DorotaAnna, Paula 90, Kiwona, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mama19 - słyszałam wielokrotnie "matczyna miłość wytrzyma wszystko". Tak sobie wtedy myślałam że każda miłość zniesie wszystko przecież i co w tym nadzwyczajnego.
    Odkąd sama jestem mamą nie mogę wciąż uwierzyć jak bardzo można kochać dziecko. Bardziej niż cokolwiek, bardziej niż siebie. Nie umiem wyrazić nawet słowami co czuje patrząc w te oczy które z taką ufnością patrzą w moje.
    Wiem że byłabym w stanie zrobić wszystko dla tego Malucha. Każda z nas wskoczyłby w ogień za swoim dzieckiem. To jest niesamowite, bo to nie są frazesy.
    My na serio bylybysmy w stanie wytrzymać ognie piekielne byle tylko zapewnić dziecku to co najlepsze.
    Tego nie da się czuć nie będąc mamą. I czuję się cholernie wyróżniona. Bo nie każda kobieta ma tyle szczęścia żeby mieć dziecko i doświadczać tego co my.

A ja z kolei naczytalam i nasluchalam sie o tym, co piszesz - ze miłość matki najsilniejsza, ze nie można jej do niczego porównać itp itd to byłam pewna, ze jak urodzę Małego i mi go położą na piersi to się rozpłacze z tej miłości i wzruszenia, a tu nic😃
    No kocham go - tak, ale nie mam np potrzeby patrzec na niego maslanymi oczami jak spi, tylko wole sobie wtedy np cos zjesc🙈 Brzmi jakbym byla wyrodna matka, ale ja jakoś podchodze do tego macierzyństwa na luzie😉 nie sram w gacie, gdy za malo zje, albo sie za duzo zesra i niczego nie analizuje. Szczerze to myślałam, ze będę się nim bardziej zachwycać no ale kocham go, tak😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 09:24

Kiwona, Fasolka77, malutka_mycha, Misiabella, MamaAga85, estrella lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    A ja z kolei naczytalam i nasluchalam sie o tym, co piszesz - ze miłość matki najsilniejsza, ze nie można jej do niczego porównać itp itd to byłam pewna, ze jak urodzę Małego i mi go położą na piersi to się rozpłacze z tej miłości i wzruszenia, a tu nic😃
    No kocham go - tak, ale nie mam np potrzeby patrzec na niego maslanymi oczami jak spi, tylko wole sobie wtedy np cos zjesc🙈 Brzmi jakbym byla wyrodna matka, ale ja jakoś podchodze do tego macierzyństwa na luzie😉 nie sram w gacie, gdy za malo zje, albo sie za duzo zesra i niczego nie analizuje. Szczerze to myślałam, ze będę się nim bardziej zachwycać no ale kocham go, tak😉

Ja też myślałam że jak mi małego położą na piersi to się niebo rozstąpi jakieś anioły będą grać na trąbach pojawi się tęcza i ogarnie mnie miłość do porzygu i będę ryczeć. Łzy w oczach miałam, miłość się pojawiła reszta niestety nie. A pierwsza moja myśl była „Jezu, ale on śmierdzi!” 😂😂😂

Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Syska2202, malutka_mycha, valetta94, MamaAga85, estrella, Tysia89 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Co to jest pavulonik? Xd

Ja byłam jako dziecko bardzo grzeczna i bardzo szanowałem zabawki :) nie psułam jak Wy! 😂

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna u mnie to samo! Miał pachnąć dzidziusiem, a śmierdział!😉 do dziś nie pachnie bobasem a próbowałam wszystkiego I chociaz mialam w planie nie uzywac zbyt wielu kosmetykow to smarowalam go dzidziusiowym balsamem zeby pachnial no, ale nie.... taki jego juz urok, ze maly smrod z niego

Kiwona, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A też tak masz, że siedząc na dwójce oglądasz zdjęcia Ignasia, bo już tęsknisz? 😂

Paula 90, Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koelzanka ze studiów, rodzila po mnie i tylko mi powiedziała w tajemnicy że jak jej Jasia położyli na piersi to pierwsze co pomyślała "Matko.. Jaki on brzydki" 🤣🤣🤣🤣🤭🤭🤭

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Ja też! Ja też!

Fasolka77, martusiawp, Sansivieria lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak gapie się na Krystynę jak w obrazek albo w akwarium.. Ale to dlatego chyba że wiem że ostatnie.. Na pierwsze tak się gapilam i przeżywałam... Środkowe wlqnsie nie (zabijcie nie.. Nic nie pamiętam z jego malenkosci) no i teraz trzecie przeżywam. Takze rozumiem matki gapiace się jak sroka w gnat i te które marża tylko żeby był już starszy.
    W sumie POWIEM WAM... ze fajnie przeżyć wszystko.. Cieszę się że mam tyle dzieci.. Kurcze.. A pamiętaj jak mamie mówiłam. Jako 20latka.. Zagorzały fan metalu jeżdżący na Woodstocki że nigdy dzieci nie będę miała hehehe...

Kiwona, Fasolka77, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
‹‹ 3669 3670 3671 3672 3673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ