X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    DorotaAnna u mnie to samo! Miał pachnąć dzidziusiem, a śmierdział!😉 do dziś nie pachnie bobasem a próbowałam wszystkiego I chociaz mialam w planie nie uzywac zbyt wielu kosmetykow to smarowalam go dzidziusiowym balsamem zeby pachnial no, ale nie.... taki jego juz urok, ze maly smrod z niego
    Sprawdź dobrze wszystkie faldki i pachy. U nas trzeba kombinować z szyją bo ma tam takie faldki, poci się do tego mleko splynie i zaraz śmierdzi. Jak tego pilnuje to młody jest pachnący 😉

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodziłam syna to pomyślałam, ale brzydki, wielki nos.
    Jak urodziłam córkę to poczułam ulgę, że ze mnie wyszła.

Teraz kocham nad życie.

Kiwona, Fasolka77, martusiawp, MamaAga85 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą posprawdzać tak jak Lolka pisze, bo mój teraz to pachnie tak że mogę wąchać i wąchać :) tylko jak tymi wodami płodowymi pachniał... no chyba się po prostu spodziewałam innego zapachu 😂😂😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Jadę już na klinikę.
    I tak sobie marzę, żeby dało się cycka zostawić w domku tak chociaż 2x w miesiącu. Więcej to nie, bo mogly by się zaczepy obluzowac i by odpadaly w najmniej odpowiednim momencie.😜

Nienawidzę laktatora.😖
    Tunia kochana powodzenia!

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    DorotaAnna u mnie to samo! Miał pachnąć dzidziusiem, a śmierdział!😉 do dziś nie pachnie bobasem a próbowałam wszystkiego I chociaz mialam w planie nie uzywac zbyt wielu kosmetykow to smarowalam go dzidziusiowym balsamem zeby pachnial no, ale nie.... taki jego juz urok, ze maly smrod z niego
    Ooo a my uwielbiamy zapach Filipa. Pachnie dzidziusiem po porodzie bylam taka szczesliwa ze nie czulam by smierdzial :) a z kosmetykow używamy do kapania a derme i po kapieli do ciala tez a derme. Nic wiecej. Ide dzis w koncu do rossmana poszukac tego linomagu do mycia wlosow.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie nadal motylki w brzuchu. Zakochałam się w tej srajdzie w ciągu pierwszych godzin.
    Nigdy nie zapomnę tego uczucia takiego miękkiego ciepłego ciałka jak podali mi go pierwszy raz, wycałowywalam go, jakoś zapachu nie zapamiętałam 😜 i moment dostawienia do piersi też był mega.
    W sumie zdarza mi się nie jeść bo wiszę nad nim i wieczorem ogarniam że jadę na bułce i kawie z rana.
    No porąbało mnie. A zawsze się śmiałam że matki to mało się nie spuszcza nad tymi pulchnymi paakudami. A tu proszę 😂

Fasolka77, martusiawp, Misiabella, MamaAga85 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I za uszami też są zapasy mleka! 😂

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No to u mnie nadal motylki w brzuchu. Zakochałam się w tej srajdzie w ciągu pierwszych godzin.
    Nigdy nie zapomnę tego uczucia takiego miękkiego ciepłego ciałka jak podali mi go pierwszy raz, wycałowywalam go, jakoś zapachu nie zapamiętałam 😜 i moment dostawienia do piersi też był mega.
    W sumie zdarza mi się nie jeść bo wiszę nad nim i wieczorem ogarniam że jadę na bułce i kawie z rana.
    No porąbało mnie. A zawsze się śmiałam że matki to mało się nie spuszcza nad tymi pulchnymi paakudami. A tu proszę 😂

Oj tak taki mięciutki był ! I cieplutki ❤️❤️❤️

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest dalej mięciutki. Bardzo mięciutki 😜😁

Fasolka77, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    I za uszami też są zapasy mleka! 😂
    Za uszami jak się nie przypilnuje i zapomni to jest Meksyk!

martusiawp lubi tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Ja to jednak gapie się na Krystynę jak w obrazek albo w akwarium.. Ale to dlatego chyba że wiem że ostatnie.. Na pierwsze tak się gapilam i przeżywałam... Środkowe wlqnsie nie (zabijcie nie.. Nic nie pamiętam z jego malenkosci) no i teraz trzecie przeżywam. Takze rozumiem matki gapiace się jak sroka w gnat i te które marża tylko żeby był już starszy.
    W sumie POWIEM WAM... ze fajnie przeżyć wszystko.. Cieszę się że mam tyle dzieci.. Kurcze.. A pamiętaj jak mamie mówiłam. Jako 20latka.. Zagorzały fan metalu jeżdżący na Woodstocki że nigdy dzieci nie będę miała hehehe...
    Ja też tak mówiłam! :D
    I mało pamiętam z pierwszego syna. On czasem pyta, czy też tak robił jak Kazik itp. a ja nie wiem. A że nie umiem go oklamac, to mówię, że wydaje mi się, że tak/nie, ale nie do końca wszystko pamiętam. Nie ukrywam, że jest mi samej przykro, że nie pamiętam.
    Ale spoko, nad Kazikiem też nie rozplywam się jakoś szczególnie. Poryczalam się, jak go wyciągnęli i mi pokazali, owszem, ale nie kipie miłością. Kocham go nad życie, jak starszego, ale ta miłość się ze mnie nie wylewa. Nie wiem, czy dobrze zrozumiecie. Coś jak Chcebycmama opisuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:11

Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Wiemy że z nią nie zadzieramy... Fasola ja się ze wszystkim zgadzam co piszesz 😁😁

😂😂😂😂

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest mięciutkie i pachnący, ale czasem nogi mu smierdza 🤣 poca mu się i już 😁

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem myślałam, że jak już mi go pokażą to się połacze ze szczęścia, a jak sie porzygałam 🙈🙈🙈 co prawda od razu pobwyjeciu zabrali go do salki obok, ale leżąc wszytko widziałam i jak go tam obrabiają, a w chwilach kiedy przestawał płakać już glupie mysli miałam. W momencie kiedy go przyniosła położna i przybliżyła do mojej głowy wiecie jak dziecko przuwitałam: Jaki jesteś maleńki, co ja mam z Tobą teraz zrobic????? I glowa w druga stronę i zaczęłam wymiotowac 🙃 Ale kocham go i mogę gapic się i całować non stop 😍 I już wiem co z nim robić ;) A jak już przewiezli.mnoe do tej sali obserwacji na 2 godz i przyniesli go i tak się przysał do cyca pierwsze co powiedziałam do męża wiesz dzieci to takie brzydkie się rodzą a on jest ładny?? Czy ja źle widzę??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 10:20

Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja też myślałam że jak mi małego położą na piersi to się niebo rozstąpi jakieś anioły będą grać na trąbach pojawi się tęcza i ogarnie mnie miłość do porzygu i będę ryczeć. Łzy w oczach miałam, miłość się pojawiła reszta niestety nie. A pierwsza moja myśl była „Jezu, ale on śmierdzi!” 😂😂😂

a ja miałam cc to nie czułam nic :)

a poważnie to też się ziemia nie rozstąpiła, mam chwile, ze bym wyła ze szczęścia, kocham go i zauwazylam, za im bardziej jest młody kontaktowy tym bardziej czuję to szczescie

DorotaAnna, Kiwona, martusiawp, MamaAga85 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Co to jest pavulonik? Xd

Ja byłam jako dziecko bardzo grzeczna i bardzo szanowałem zabawki :) nie psułam jak Wy! 😂

nie słyszałas o oferze z "łowcami skór"? to taki środek zwiotczajacy miesnie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Mycha, Szymon jakiś tydzień temu dopiero (ma 3,5 m-ca) zaczął wyciągać ręce do zabawek i trzy dni później już obracał je w rękach :) i widziałam w kalendarzach rozwojowych, że to szybko. A Ninka jeszcze taka mała, nie wymagaj zbyt duzo, Matka :) teraz nawet tydzień różnicy to przepaść. u nas super ćwiczeniem przed łapaniem była tetra, którą mały miętusił.
    To właśnie tetre męczy namiętnie. Dzięki :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja też! Ja też!

Lolka PIONA!

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Sprawdź dobrze wszystkie faldki i pachy. U nas trzeba kombinować z szyją bo ma tam takie faldki, poci się do tego mleko splynie i zaraz śmierdzi. Jak tego pilnuje to młody jest pachnący 😉

HAHAHA Leon fleja :) jak mój Bunio z brudem za pazurami :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    A też tak masz, że siedząc na dwójce oglądasz zdjęcia Ignasia, bo już tęsknisz? 😂

Jak on śpi i siedzę w drugim pokoju to też przeglądam jego fotki. No szajba 😍
    Na dwójce raczej czytam blogi 🙆 ale spoglądam na tapetę telefonu. Bo przecież kto na tapecie? Ignas 😂

martusiawp, Fasolka77, KarmeLoVe, espoir, MamaAga85, Tysia89 lubią tę wiadomość

‹‹ 3670 3671 3672 3673 3674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ