SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    No właśnie tak robi. A syn ciągle jej daje palce, żeby cwiczyla brzuch.
    Nina też jak da jej się palce to się napina i chce się podnosić. Ale przynajmniej u nas to chyba nie jest dobrze jak ma wzmożone napięcie więc staram się nie dopuszczać do takich sytuavji

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi po tych skarpetach trzy tygodnie skóra że stop schodziła. Wyglądały tragicznie. I nic nie pomagało. I wtedy się dowiedziałam że "to normalne". Ale ponoć nie u wszystkich tak jest ;-) Więc tylko uprzedzam

Wiem czytalam! Wlasniw o ten efekt mi chodzi, nie potrafia sama sobie ogarnąć stop a do kosmetyczki nie pojde bo Lili nie zostawie z mama :P Takze przemęcze sie 3 tyg w trampkach i tak u nas zimno poki co. Licze, ze zrzuce skore i będę miala mięciutkie stopki :P

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Valetta my we wrześniu jedziemy w okolice Kościerzyny 😊 niewiem czy kojarzysz taka miejscowość Wiele , nad jeziorem Wieleńskim 😊

Taaak kojarzę a nawet bylismy nad tym jeziorem! Jest tam pieknie, Kaszuby maja to cos a nie wiele osób chce się tam wybierac i poznawać piekne zakatki.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - dobrze że nic Julce się nie stało. Ikea miała proces bo dzieci zrzucały ta komodę malm na siebie a ona przecież dość duża i jak wypełniona to ciężka.
    Kurde, tyle rzeczy do przemyślenia i dostosowania ;-)

Teraz w tej komodzie sa zabezpieczenia aby przywiercic ja do sciany. Mamy ja i robi za przewijak. Pozniej na pewno ja przykrecimy, nie ma co ryzykować

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi po tych skarpetach trzy tygodnie skóra że stop schodziła. Wyglądały tragicznie. I nic nie pomagało. I wtedy się dowiedziałam że "to normalne". Ale ponoć nie u wszystkich tak jest ;-) Więc tylko uprzedzam
    Bo to właśnie o to chodzi żeby ta skóra zeszła. Ja się czułam jak rasowa żmija... 😁 A D się śmiał, że moje prawdziwe oblicze się ukazuje 😂

Ale chyba Ty Paula coś pisałaś kiedyś o tym... Nie pamiętam. Ale czy można podczas kp?
    Mam tak twarde pięty, że chodząc u nas po panelach, stukotem budzę pewnie sąsiadów. Really...

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwier ma strzelające kolano, strzela mu też w okolicy kości ogonowej. Przestaje na każdej wizycie lekarskiej, ale wrócimy do domu, znów to smao. Strzelają waszym dzieciom kostki?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy na 6 tygodni do polski. Mamy tam tylko łóżeczko. Powiedzcie... Co wziąć, co zamówić... Tak żebym niczego nie zapomniała. Wolę się przygotować już.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Oliwier ma strzelające kolano, strzela mu też w okolicy kości ogonowej. Przestaje na każdej wizycie lekarskiej, ale wrócimy do domu, znów to smao. Strzelają waszym dzieciom kostki?

U nas w sumie słyszę czasem w okolicach szyjki jak Bunia podnoszę...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Bo to właśnie o to chodzi żeby ta skóra zeszła. Ja się czułam jak rasowa żmija... 😁 A D się śmiał, że moje prawdziwe oblicze się ukazuje 😂

Ale chyba Ty Paula coś pisałaś kiedyś o tym... Nie pamiętam. Ale czy można podczas kp?
    Mam tak twarde pięty, że chodząc u nas po panelach, stukotem budzę pewnie sąsiadów. Really...

Niektóre kwasy nie mogą być stosowane przy kp. Zwłaszcza kwas salicylowy - w kosmetykach występuje pod nazwą salicylic acid na przykład.
    A nie wiem jakie są w tych wszystkich skarpetach. Teoretycznie niskie stężenia (2-5%) nie powinny szkodzić. Ale takiej informacji na opakowaniu nie znajdziemy raczej. Więc jeśli jest kwas salicylowy to unikać na wszelki wypadek.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - dobrze że nic Julce się nie stało. Ikea miała proces bo dzieci zrzucały ta komodę malm na siebie a ona przecież dość duża i jak wypełniona to ciężka.
    Kurde, tyle rzeczy do przemyślenia i dostosowania ;-)
    No u nas sprawa byla tego typu ze pierwsza szuflada sie rozjechala i zeby ja otworzyć trzeba bylo wiedziec jak. Ale ze los lubi być wredny i zlosliwy to pojechalismy do miasta i M kupil vicol i i kataowniki chciał ja naprawic.. Ale ze wrocilismy i byla 14 a on na 15 do pracy to przelozyl to na nastepny dzien. Ale nastepnego dnia nie dotrwala. Julka poszla wyciągnąć sobie sukienke i pociagnela.. Jak ja wyjmowalam spod tej komody w tym amoku nie myslalam nawet ze moge jej krzywde wyrządzac... Lezala przygnieciona a ja ją wyszarpywalam.. Uratowal ja fakt ze tv zawisł lekko na kablu i nie spadl perfidnie na glowe tylko najpierw na ziemie i na nia tylko opadl a komoda nie uszkodzila nic zadnych zlaman ale solidny krwiak pod okiem wybilo go jak wieza eiffla.. Wygladalo to strasznie! A naprawde skończyło sie na strachu i siniakach.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wiem czytalam! Wlasniw o ten efekt mi chodzi, nie potrafia sama sobie ogarnąć stop a do kosmetyczki nie pojde bo Lili nie zostawie z mama :P Takze przemęcze sie 3 tyg w trampkach i tak u nas zimno poki co. Licze, ze zrzuce skore i będę miala mięciutkie stopki :P
    Mi schodzila po nich skora platami jak z weza...
    Wole pedicure zdecydowanie. A czemu nie zostawisz malej z mama na ta chwile?

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

Mi kosmetyczka powiedziała ze przy kp nie powinnam tego uzywac i solarium tez z daleka.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Nie ale Filipowi wciąż żuchwa przeskakuje a nikt mnie nie słucha i patrzą jak na wariata. Jak je wyatarczy dotknac gdziekolwiek glowy by poczuc ze tam stuka mu w środku.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a co ten kwas moze powodowac ? Ja sporadycznie uzywam skinoren krem a tam wlasnie ten kwas jest...

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie ale Filipowi wciąż żuchwa przeskakuje a nikt mnie nie słucha i patrzą jak na wariata. Jak je wyatarczy dotknac gdziekolwiek glowy by poczuc ze tam stuka mu w środku.
    Myślisz że to zuchwa? Oli czasami jak mocno się zassie to stuka mu gdzieś tak podobnie

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ninka też się przestawila ze spaniem. Zasypia po 8 i wtedy jest jej najdłuższa drzemka, 6h. A później już jej się spać nie chce. Jak mam ją przestawić żeby spała ę nocy? Wybudzac o 23?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 10:41

f1d9680377.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jedziemy na 6 tygodni do polski. Mamy tam tylko łóżeczko. Powiedzcie... Co wziąć, co zamówić... Tak żebym niczego nie zapomniała. Wolę się przygotować już.

Ja zamawiam jeszcze na allegro wanienke i tak poza lozeczkiem i wanienka wszystko wioze ze soba😉

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Paula a co ten kwas moze powodowac ? Ja sporadycznie uzywam skinoren krem a tam wlasnie ten kwas jest...
    W przypadku substancji niezalecanych przy kp często nie ma informacji o mozliwych konsekwencjach, bo nikt nie robi badań na dzieciach (już). Wiemy tylko, że składnik ten ma wysoki poziom penetracji skóry i przenika do mleka.

Więc to jest raczej na takie zasadzie że nie wolno stosować bo przenika do mleka a Anię wiemy jak wpływa na dziecko więc na wszelki wypadek lepiej unikać

• Daffi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Myślisz że to zuchwa? Oli czasami jak mocno się zassie to stuka mu gdzieś tak podobnie
    Widac jak mu przY szczece przeskakuje. Tylko u nas jest wiotkosc stawow.. Moja mama ma przeskakujaca szczeke, brat najmlodszy wygina palcami jak ja w kazda str i przeskakuje nam bark a Julka ma wiotkosc stawu skokowego.. Wiec mozliwe ze i Filip ale wkurzam sie jak o tyn mowie a oni robia wielkie oczy. A wolalabym miec pewnosc ze to szczeka.

b2ujp2.png

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie zarazilyscie tym grzybem... wlasnie zamowilam 😉

KarmeLoVe, Daffi, Mama019, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 3686 3687 3688 3689 3690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ