Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaAga - ja usypiam małego tylko na rękach. Żeby mieć go pod ręką, patrzeć czy oddycha i sprawdzać czółko ustami.
Jak siostrę szczepilismy to się szło, szczepilo i tyle. A ja teraz czytam te internetu i moje obawy urastają już do rangi absurdu. Ja to wiem, ale sama się nakręcam i nikt nie umie mi wybić z głowy takiego myślenia.
Pewnie to tak jak pisała Espoir - to kwestia tego że to pierwsze dziecko i wali trochę na dekielek. Ale ponoć to normaKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Akurat że szczepieniami to ja nic a nic nie czytam i jestem dzięki temu duuuzo spokojniejsza. Przy pierwszym 5w1 to nawet zapomniałam gorączki sprawdzić
Bo ja to jak się nie naczytam i nie nastrasze siebie i wszystkich wokół to jestem chora. Bo przecież "wiedza to potęga".
Gówno prawda.
Niewiedza to błogosławieństwo.Bubek, Daffi, Mama019, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
Syska2202 wrote:Ja właśnie moje dziecko nalarmilam.. zasnęła z cyckiem w buzi , zrobiła sobie z niego smoczek .. i za każdym razem jak chce wyciągnąć to udaje że pije i przełyka 😂
Syska2202 lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Boże Daffi, ciągle coś z tymi naszymi Sraluchami. Trzymam kciuki żeby było wszystko pięknie.
A ja zapomniałam dopisać że Ignas nie przybrał ani grama przez ten tydzień. Lekarka mówi że to normalne przy rotarixie i żeby się nie przejmować a ponadto dzieci rosną skokowo i może akurat był w zastoju.
Nadal wychodzi nam 30g na dzień więc średnia jest nadal świetna.
Za tydzień mamy kolejne szczepienia (5w1 i pneumo) to zobaczymy jak wagaPaula 90 lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Nina jest świetnym przykładem na skokowe przybieranie. Raz 200g, później 50 a teraz 150.osiwiec można. Ale przy naszych problemach gdyby nic nie przybrała to zawału bym dostala
Nina to w ogóle mega dzielna dziewczynka 🥰Fasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi biedaczek ❤️ przytulam Was 🤗
Mama19 i Martusia, mam właśnie nadzieję, że na chrzcie nic jej nie wystraszy to jakoś damy radę... Najwyżej cały czas na rękach będzie 🙂
Bubek super, że tak Wam się wakacje udały 😉
Paula co do kolczyków to Kinia na razie nie ma, chociaż podobają mi się małe dziewczynki z kolczykami to wolę zaczekać aż podrosnie. W żłobku czy przedszkolu jest zakaz bo ktoś mógłby pociągnąć, nawet przypadkowo i ucho urwane... Podobnie zresztą w domu, to taki wicher, że bym się bała... A poza tym wolę żeby sama zdecydowała. To w końcu jej cialo 😉 ja miałam przekluwane w zerowce, jak ona będzie chciała to też jej zrobimy 🙂
A ja już po kosmetyczce 😃 mani i pedi zrobione więc +1000 do samopoczucia 😃 Kinia zazdrosna więc jej też pazurki muszę pomalować 😉malutka_mycha, Paula 90, Mama019, Fasolka77, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Teraz zazdraszczam
Bo ja to jak się nie naczytam i nie nastrasze siebie i wszystkich wokół to jestem chora. Bo przecież "wiedza to potęga".
Gówno prawda.
Niewiedza to błogosławieństwo.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Paula, położna już do nas nie przychodzi, więc raz na tydzień ważę Klemka sama i było u nas tak: 4,7, 4,7, 4,8, 5,2. Powinnam panikować przez 3 tygodnie, ale nie panikowałam i jak widać dobrze, bo średnia i tak jest super 😊
Dziękuję. Bo ja już wszystko sobie nabijam do głowy.
Biorę ten limetic od ponad tygodnia i krwawię od wczoraj... Mówił lekarz że tak ma być i to normalne. Miałam nadzieję że mnie to nie dotknieKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kp, czy któraś już dostała okres? Zastanawiam się, kiedy mi płodność wróci... Taaaak, wiem, każda ma inaczej, bla, bla. Z ciekawości pytam 😁😁😁
Chociaż w sumie może tak jak Paula napisała: "niewiedza to błogosławieństwo"?martusiawp lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny kp, czy któraś już dostała okres? Zastanawiam się, kiedy mi płodność wróci... Taaaak, wiem, każda ma inaczej, bla, bla. Z ciekawości pytam 😁😁😁
Chociaż w sumie może tak jak Paula napisała: "niewiedza to błogosławieństwo"? -
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny kp, czy któraś już dostała okres? Zastanawiam się, kiedy mi płodność wróci... Taaaak, wiem, każda ma inaczej, bla, bla. Z ciekawości pytam 😁😁😁
Chociaż w sumie może tak jak Paula napisała: "niewiedza to błogosławieństwo"?
Kasiulka u mnie susza 😁Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Chociaż w sumie może tak jak Paula napisała: "niewiedza to błogosławieństwo"?Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Olcio dziś zaśmiał się pierwszy raz w głos 💕🤭 przy nas obojgu jak razem się z nim bawiliśmy, a jedno i drugie nie chciało tego przegapić 🤭😍
Kasiulka90, Mama019, MamaAga85, martusiawp, Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Daffi wrote:Kochana plodna to ty juz mozesz byc i bez miesiaczki. Znajoma miala puste jajo plodowe ale miala dlugo utrzymująca sie bete na poziomie 10.. Spadla jej do 4 i zaszła w ciaze bez okresu.. Wszystko trwalo chyba 4 miesiące
Od tygodnia mam mdłości i zawroty głowy i to chyba ciąża urojona 😂😂😂 -
Chociaż w sumie może tak jak Paula napisała: "niewiedza to błogosławieństwo"?Kasiulka90 lubi tę wiadomość