X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga - ja usypiam małego tylko na rękach. Żeby mieć go pod ręką, patrzeć czy oddycha i sprawdzać czółko ustami.
    Jak siostrę szczepilismy to się szło, szczepilo i tyle. A ja teraz czytam te internetu i moje obawy urastają już do rangi absurdu. Ja to wiem, ale sama się nakręcam i nikt nie umie mi wybić z głowy takiego myślenia.

Pewnie to tak jak pisała Espoir - to kwestia tego że to pierwsze dziecko i wali trochę na dekielek. Ale ponoć to norma ;-)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat że szczepieniami to ja nic a nic nie czytam i jestem dzięki temu duuuzo spokojniejsza. Przy pierwszym 5w1 to nawet zapomniałam gorączki sprawdzić :)

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Akurat że szczepieniami to ja nic a nic nie czytam i jestem dzięki temu duuuzo spokojniejsza. Przy pierwszym 5w1 to nawet zapomniałam gorączki sprawdzić :)
    Teraz zazdraszczam ;-)

Bo ja to jak się nie naczytam i nie nastrasze siebie i wszystkich wokół to jestem chora. Bo przecież "wiedza to potęga".

Gówno prawda.

Niewiedza to błogosławieństwo.

Bubek, Daffi, Mama019, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp, Syska2202 lubią tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa :)

martusiawp lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja właśnie moje dziecko nalarmilam.. zasnęła z cyckiem w buzi , zrobiła sobie z niego smoczek .. i za każdym razem jak chce wyciągnąć to udaje że pije i przełyka 😂
    U mnie taki stan rzeczy niemal od 3 miesięcy 😂😂😂

Syska2202 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Boże Daffi, ciągle coś z tymi naszymi Sraluchami. Trzymam kciuki żeby było wszystko pięknie.

A ja zapomniałam dopisać że Ignas nie przybrał ani grama przez ten tydzień. Lekarka mówi że to normalne przy rotarixie i żeby się nie przejmować a ponadto dzieci rosną skokowo i może akurat był w zastoju.
    Nadal wychodzi nam 30g na dzień więc średnia jest nadal świetna.

Za tydzień mamy kolejne szczepienia (5w1 i pneumo) to zobaczymy jak waga
    Paula, położna już do nas nie przychodzi, więc raz na tydzień ważę Klemka sama i było u nas tak: 4,7, 4,7, 4,8, 5,2. Powinnam panikować przez 3 tygodnie, ale nie panikowałam i jak widać dobrze, bo średnia i tak jest super 😊

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nina jest świetnym przykładem na skokowe przybieranie. Raz 200g, później 50 a teraz 150.osiwiec można. Ale przy naszych problemach gdyby nic nie przybrała to zawału bym dostala

Nina to w ogóle mega dzielna dziewczynka 🥰

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ma charakterek :D

Po mamusi 😀musi być tu, teraz, zaraz....

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Święte słowa :)

Bubek Wy w Grecji byliście czy we Włoszech?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi biedaczek ❤️ przytulam Was 🤗

Mama19 i Martusia, mam właśnie nadzieję, że na chrzcie nic jej nie wystraszy to jakoś damy radę... Najwyżej cały czas na rękach będzie 🙂

Bubek super, że tak Wam się wakacje udały 😉

Paula co do kolczyków to Kinia na razie nie ma, chociaż podobają mi się małe dziewczynki z kolczykami to wolę zaczekać aż podrosnie. W żłobku czy przedszkolu jest zakaz bo ktoś mógłby pociągnąć, nawet przypadkowo i ucho urwane... Podobnie zresztą w domu, to taki wicher, że bym się bała... A poza tym wolę żeby sama zdecydowała. To w końcu jej cialo 😉 ja miałam przekluwane w zerowce, jak ona będzie chciała to też jej zrobimy 🙂

A ja już po kosmetyczce 😃 mani i pedi zrobione więc +1000 do samopoczucia 😃 Kinia zazdrosna więc jej też pazurki muszę pomalować 😉

malutka_mycha, Paula 90, Mama019, Fasolka77, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Teraz zazdraszczam ;-)

Bo ja to jak się nie naczytam i nie nastrasze siebie i wszystkich wokół to jestem chora. Bo przecież "wiedza to potęga".

Gówno prawda.

Niewiedza to błogosławieństwo.
    Ja ogólnie też dużo czytam, szukam. Ale w sumie nie wiem dlaczego z tymi szczepieniami odpuściłam i jak Was teraz czytam to się bardzo ciesze

Paula 90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 12 lipca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Po mamusi 😀musi być tu, teraz, zaraz....
    Haha, no niestety ale moje dziecko ma podobnie. Ale kompletnie nie wiem po kim :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, położna już do nas nie przychodzi, więc raz na tydzień ważę Klemka sama i było u nas tak: 4,7, 4,7, 4,8, 5,2. Powinnam panikować przez 3 tygodnie, ale nie panikowałam i jak widać dobrze, bo średnia i tak jest super 😊
    No to mnie pocieszylas :-) Dziękuję. Bo ja już wszystko sobie nabijam do głowy.

Biorę ten limetic od ponad tygodnia i krwawię od wczoraj... Mówił lekarz że tak ma być i to normalne. Miałam nadzieję że mnie to nie dotknie ;-)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, czy któraś już dostała okres? Zastanawiam się, kiedy mi płodność wróci... Taaaak, wiem, każda ma inaczej, bla, bla. Z ciekawości pytam 😁😁😁

Chociaż w sumie może tak jak Paula napisała: "niewiedza to błogosławieństwo"?

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny kp, czy któraś już dostała okres? Zastanawiam się, kiedy mi płodność wróci... Taaaak, wiem, każda ma inaczej, bla, bla. Z ciekawości pytam 😁😁😁

Kochana plodna to ty juz mozesz byc i bez miesiaczki. Znajoma miala puste jajo plodowe ale miala dlugo utrzymująca sie bete na poziomie 10.. Spadla jej do 4 i zaszła w ciaze bez okresu.. Wszystko trwalo chyba 4 miesiące

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Kasiulka u mnie susza 😁

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

U mnie też okresu brak. Super.😁

zem3df9hh3tl9qot.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcio dziś zaśmiał się pierwszy raz w głos 💕🤭 przy nas obojgu jak razem się z nim bawiliśmy, a jedno i drugie nie chciało tego przegapić 🤭😍

Kasiulka90, Mama019, MamaAga85, martusiawp, Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kochana plodna to ty juz mozesz byc i bez miesiaczki. Znajoma miala puste jajo plodowe ale miala dlugo utrzymująca sie bete na poziomie 10.. Spadla jej do 4 i zaszła w ciaze bez okresu.. Wszystko trwalo chyba 4 miesiące
    Ale ja mam wbite do głowy, że miesiączka bez owulacji może występować (miałam tak kilka razy), ale owulacja bez miesiączki nigdy (no chyba że jest ciąża).
    Od tygodnia mam mdłości i zawroty głowy i to chyba ciąża urojona 😂😂😂

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Ja już pisałam tez dalej bez.3,5 MSC leci

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
‹‹ 3714 3715 3716 3717 3718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ