Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam i chetnie oddam.
Boze zniknelam na 10dni i nie nadrobie w zyciu.
Wakacje udane, Mia grzeczna, nie ma lepszego podroznikanawet opalila troche nozki i buziule
Jestesmy w drodze powrotnej, za 8h domek 😳malutka_mycha, MamaAga85, Mama019, Lolka30, Daffi, martusiawp, Tunia76, Fasolka77, Kasiulka90, estrella, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Kasiulka jak potrzebujesz więcej to daj znać, ciocia w sierpniu z Niemiec załaduje to może przywieźć.
Maja Wasze dzieci problem z odbijanie? Nina czasami nie da rady i też nie za każdym razem ale wtedy przeraźliwie płaczę. Zachowuje się wtedy jakby te nieszczęsne kolki miała a mi się serce kraje. Macie jakieś sprawdzone sposoby żeby się odbiło?Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Mama19 i Kiwonka dzięki Kochana za odp.co do miesiączek...Wiem,że każda z Nas jest inna i inaczej to przechodzi...Już jedna koleżanka mnie nastraszyła,że przed cc miała plamienia jak ja a teraz wodospady...I to trwa już 5 lat...
U Nas nocka -jedzonko 21.30-4-9 ❤mogłoby tak zostać😉 ale od 4 Natannu Nas w łóżku i już mniej wyspana jestem bo ciasno...
Leje u nas taki deszcz,że nawet po czekoladę do sklepu nie wyjde😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 -
Paula 90 wrote:Idziemy zaraz na meningokoki. Jestem tak przerażona że aż mnie brzuch boli.
Zamiast mieć poczucie że robię coś dobrego dla swojego dziecka to mam wrażenie że jestem jakimś sadystą.
Wiem że to strasznie głupie ale no nie mogę się przestawić.
U nas przy cycku też czasem cyrki. Ale jakoś się nad tym nie skupiam. Jak tylko marudzi to przystawiam dalej, jak nie zalanie w3-4 minuty to idziemy się dalej bawić albo spać. Jak jest głodny to pojeczy czasem chwilkę i je.
Ostatnio bawi go gadanie z cyckiem w buzi. W ogóle odkrył że jak piszczy i przyłoży coś do buzi to zmienia się dźwięk.
Więc piszczy z cyckiem w buzi i się smieje 🙄 -
MamaAga85 wrote:Mama19 i Kiwonka dzięki Kochana za odp.co do miesiączek...Wiem,że każda z Nas jest inna i inaczej to przechodzi...Już jedna koleżanka mnie nastraszyła,że przed cc miała plamienia jak ja a teraz wodospady...I to trwa już 5 lat...
U Nas nocka -jedzonko 21.30-4-9 ❤mogłoby tak zostać😉 ale od 4 Natannu Nas w łóżku i już mniej wyspana jestem bo ciasno...
Leje u nas taki deszcz,że nawet po czekoladę do sklepu nie wyjde😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 -
malutka_mycha wrote:Haha, kurcze dawno czekolady nie jadłam
u mnie ostatnio na tapecie słonecznik w przyprawa h
Bubek super że wyjazd się udał, dajesz nadzieję ze z małym dzieckiem może być okmalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Czuje to samo!!! Zaraz mamy pneumokoki. Jade na 12.10. Brzuch mnie boli mam biegunkę i ogolnie paniczny stres.
Już jesteśmy po szczepieniu. Zapłakał trochę i zaraz mu przeszło. Teraz śpi.
Daliśmy pedicetamol przed szczepieniem. Ja dalej w stresie. Rano nie mogłam jeść a teraz zezarlam trzy parówki z kurczaka z majonezem i popijam karmi.
Jakbym miała czekoladę to bym wciągnęła chyba nosem.
Lekarka i pielęgniarka mówiły że jak Ignas tak dobrze reagował na wszystkie dotychczasowe szczepienia i teraz daliśmy pedicetamol to nic nie powinno mu być. Ewentualna gorączka może wystąpić do trzech dni.
Dziś oglądałam pytanie na śniadanie i mówili o przebijaniu uszu u takich maluszków. Przed urodzeniem Ignasia miałam pogląd że to przecież pryszcz i na pewno bym przebiła jak najszybciej. A teraz jakbym miała Ignasiowi przebić (abstrahując od faktu że jest chłopcem) to bym dostała sraczki i zeżarłabym kilo czekolady z majonezem.
Jak mama siostrze przebijała jak miala 3 miesiące to nawet ja trzymałam siostrę.
Ale to się wszystko zmienia. To powiedzenie że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia jest tak cholernie prawdziwe że szok.
A jak Wasze dziewczynki? Przebijacie? Dlaczego tak, dlaczego nie?Misiabella lubi tę wiadomość
-
Mama019 wrote:Kasiula90!!!!!
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Syska2202 wrote:Ja właśnie moje dziecko nalarmilam.. zasnęła z cyckiem w buzi , zrobiła sobie z niego smoczek .. i za każdym razem jak chce wyciągnąć to udaje że pije i przełyka 😂
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
A ja nie zapeszam ale moje dziecko leży w parku w wózku ogląda drzewa a ja pierwszy raz od porodu siedzę na ławeczce już 10 minut !!
Na brzegu oczywiście gotowa do startu 😂malutka_mycha, Fasolka77, Syska2202, Kasiulka90, Lolka30, estrella, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Jedziemy z Fifkiem do gorzowa do szpitala z tym paluszkiem. Pediatra odroczyla szczepienie i o ile podolog robila dobrze to u doroslego tak mozna ale dziecko musi ujrzeć chirurg by zrobic rtg i zoabczyc czy nie ma zapalenia kosci bo u takich maluszkow to moment
-
Daffi wrote:Jedziemy z Fifkiem do gorzowa do szpitala z tym paluszkiem. Pediatra odroczyla szczepienie i o ile podolog robila dobrze to u doroslego tak mozna ale dziecko musi ujrzeć chirurg by zrobic rtg i zoabczyc czy nie ma zapalenia kosci bo u takich maluszkow to moment
Przytulam Was wirtualnie. 💕 -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Jedziemy z Fifkiem do gorzowa do szpitala z tym paluszkiem. Pediatra odroczyla szczepienie i o ile podolog robila dobrze to u doroslego tak mozna ale dziecko musi ujrzeć chirurg by zrobic rtg i zoabczyc czy nie ma zapalenia kosci bo u takich maluszkow to moment
A ja zapomniałam dopisać że Ignas nie przybrał ani grama przez ten tydzień. Lekarka mówi że to normalne przy rotarixie i żeby się nie przejmować a ponadto dzieci rosną skokowo i może akurat był w zastoju.
Nadal wychodzi nam 30g na dzień więc średnia jest nadal świetna.
Za tydzień mamy kolejne szczepienia (5w1 i pneumo) to zobaczymy jak waga