Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, tak, dokładnie, ja to wszystko mam obcykane po długich staraniach. Tylko zastanawiam się, kiedy ta pierwsza owulacja wystąpi. Nie zawsze potrafiłam ją u siebie rozpoznać (np. mało śluzu). No ale po porodzie to chyba loteria, nie da się przewidzieć, kiedy owu pierwszy raz wystąpi. Chyba pozostaje mi cierpliwie czekać na @.
Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
idź do gina, on Ci powie czy możesz się spodziewać, czy jeszcze wszystko pozamykane na 4 spusty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 07:04
Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:idź do gina, on Ci powie czy możesz się spodziewać, czy jeszcze wszystko pozamykane na 4 spusty
espoir, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEspoir, Kasiulka - mi dwóch ginow (mój i wtedy w szpitalu) powiedziało że jeszcze dluuugo. Potem za trzy dni zaczął mi się mega gęsty śluz i 12 dni później mam krwawienie. A od tygodnia biorę limetic dopiero.
Także tutaj też można się przewieźć 😂espoir, Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Espoir, he he rozbawilas mnie. No ale moj mial dokladnie taka sama mine. Nawet mam gdzies zdjecie na komputerze jak je pierwsza marchewke, spodziewalam sie miny zachwytu, a grymas byl nietęgi. Ja tez nie zaluje nikomu jak ktos zacznie karmic po 4 miesiacu, juz tak karmil wczesniejsze dziecko i wie, ze tak jest u nich ok. Mozna sprobowac zaczac tak dawac, jesli dziecko wyraza gotowosc, chce jesc. Ja po prostu mam inaczej. I tez mam taki punkt widzenia w tej sprawie.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
to mi zawsze idealnie testy owulacyjne trafiały z owulką. kupowałam tonę na ebayu i robiłam 2 razy dziennie
chociaż dużo osób też narzeka na testy...
z Bartusiem bawiłam się w mierzenie temperatury, ale potem mając już jego i milion pobudek w nocy nie chciało mi się w to bawić i jechałam tylko na testachKasiulka90, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:ja Bartusiowi próbowałam ze 3 razy podać coś po 4 miesiącu i po prostu widziałam, że to za szybko, dlatego Maciusiowi podawałam od 6 (a gotowy był od 7 miesiąca jakoś). a jeść, żeby się najeść, a nie zrobić rozpierduche zaczęli dopiero ok. 10 miesiąca...
ale ja tam nikomu nic nie narzucam, jak ktoś chce dawać od 4, to niech próbuje, przecież sama też tak robiłam kiedyśbyle nie na leżąco lub polleżąco, bo jest to po prostu niebezpieczne...
ja nie mam żadnego doświadczenia w żywieniu poza dawaniem cyca także chętnie posłucham waszych rad 😀😀 Stresant jak to u was było? w ogóle to kiedy wracacie z wakacji?Fasolka77
-
espoir wrote:o Misiabella dopiero doczytałam Twojego posta. widzę, że nie tylko u mnie koło 10 miesiąca zaczęli jeść
w ogóle ja myślałam, że jak im dam coś innego do jedzenia to będą się rozpływać w zachwycie, a oni mieli miny jak srające koty na pustyni
Espoir A twoje chłopaki na przykład mają jakieś specjalne gusta? Tzn jeden coś uwielbia a drugi akurat tego nienawidzi? 😀Fasolka77
-
KarmeLoVe wrote:Jakie bierzecie witaminy przy KP?
Mam bez dha i dziś mi się rzuciło w oczy, że powinnam uzupełniać młodemu?
Biorę Wit D i witaminy dla kobiet w ciąży, te same co w ciąży jadłam
Ja nie biorę żadnych ale w sumie chętnie bym wzięła jakiś preparat który ma w sobie żelazo i mogłabym dziecku to żelazo w mleku przekazać .....znacie coś takiego?Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Paula, tak, dokładnie, ja to wszystko mam obcykane po długich staraniach. Tylko zastanawiam się, kiedy ta pierwsza owulacja wystąpi. Nie zawsze potrafiłam ją u siebie rozpoznać (np. mało śluzu). No ale po porodzie to chyba loteria, nie da się przewidzieć, kiedy owu pierwszy raz wystąpi. Chyba pozostaje mi cierpliwie czekać na @.
Kasiulka jestem pełna podziwu dla Ciebie! pamiętam opis Twojego porodu który mną wstrząsnął ...tak samo jak opis porodu chcę_być_mamą.... mnie w szpitalu złamali psychicznie no i też z racji wieku pewnie na drugie dziecko już się nie zdecyduje ale Ciebie bardzo podziwiam że po tak krótkim czasie już chcesz kolejne dziecko. trzymam za was kciuki!Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Misiabella wrote:Espoir, he he rozbawilas mnie. No ale moj mial dokladnie taka sama mine. Nawet mam gdzies zdjecie na komputerze jak je pierwsza marchewke, spodziewalam sie miny zachwytu, a grymas byl nietęgi. Ja tez nie zaluje nikomu jak ktos zacznie karmic po 4 miesiacu, juz tak karmil wczesniejsze dziecko i wie, ze tak jest u nich ok. Mozna sprobowac zaczac tak dawac, jesli dziecko wyraza gotowosc, chce jesc. Ja po prostu mam inaczej. I tez mam taki punkt widzenia w tej sprawie.
ja bardzo liczę na to że te sześć miesięcy będę mogła karmić dziecko tylko piersią chociaż jak się zaczyna wprowadzać stałe pokarmy to i tak cycek stanowi przecież główne źródło papu ... od którego miesiąca dziecko może przestać jeść cyc i wystarczy mu to co zje normalnie?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Espoir A twoje chłopaki na przykład mają jakieś specjalne gusta? Tzn jeden coś uwielbia a drugi akurat tego nienawidzi? 😀
Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Fasolka77 wrote:ja bardzo liczę na to że te sześć miesięcy będę mogła karmić dziecko tylko piersią chociaż jak się zaczyna wprowadzać stałe pokarmy to i tak cycek stanowi przecież główne źródło papu ... od którego miesiąca dziecko może przestać jeść cyc i wystarczy mu to co zje normalnie?
Ja bym podawala mleko przynajmniej do 1,5 roku 2 lat. I mm tak samo.
espoir, Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Kasiulka jestem pełna podziwu dla Ciebie! pamiętam opis Twojego porodu który mną wstrząsnął ...tak samo jak opis porodu chcę_być_mamą.... mnie w szpitalu złamali psychicznie no i też z racji wieku pewnie na drugie dziecko już się nie zdecyduje ale Ciebie bardzo podziwiam że po tak krótkim czasie już chcesz kolejne dziecko. trzymam za was kciuki!
Chyba jestem typową "Matką Polką", bo macierzyństwo to dla mnie uczucie nie do opisania! Mimo tych przebytych kolek, mimo ciągłego wiszenia dziecka na cycu, braku czasu dla siebie, czerpię z tego tak ogromną przyjemność! ❤
Fasolka, a Ty Kochana powinnaś brać witaminy tak samo jak w ciąży. Nie czujesz się słaba, wyssana z energii? Ja mam co najmniej raz dziennie mega spadek, po prostu czuję, że Klemek mi pobiera wszystko, co najlepsze. Może w sumie też mam anemię (u mnie to typowe, chyba całe życie mam). Ale tabletki biorę cały czas te same, co w ciąży.Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama - u mnie już trzeci dzień lecą włosy, drugi/trzeci leje się krew. Koniec "magii" ciąży.
Espoir - mi przez cały okres starań nigdy nie wyszedł pozytywny test owulacyjny. Na mnie nie działają
Sprawdzałam temperaturę (dopochwowo) codziennie rano i to dawało mi jako taki obraz. Testów owulacyjnych i ciążowych też kupiłam na allegro na tony (te cienkie po parę złotych) i owulacyjne "wyrobiłam" w kilka miesięcy a ciążowe jeszcze mi zostały (dokładnie 13 sztuk, które odsprzedalam).
Kurde fajnie było być w ciąży. Jak sobie przypomnę jak zrobiłam 3 sierpnia pierwszy test gdzie był tylko cień cienia kreski a potem z każdym dniem ciemniały (mam naklejone na kartkę 10 testów z dziesięciu kolejnych dni) to przechodzi mnie taki przyjemny dreszcz 😍Kasiulka90, espoir, Mama019, Fasolka77, Kiwona, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny