X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak, dokładnie, ja to wszystko mam obcykane po długich staraniach. Tylko zastanawiam się, kiedy ta pierwsza owulacja wystąpi. Nie zawsze potrafiłam ją u siebie rozpoznać (np. mało śluzu). No ale po porodzie to chyba loteria, nie da się przewidzieć, kiedy owu pierwszy raz wystąpi. Chyba pozostaje mi cierpliwie czekać na @.

Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idź do gina, on Ci powie czy możesz się spodziewać, czy jeszcze wszystko pozamykane na 4 spusty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 07:04

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    idź do gina, on Ci powie czy możesz się spodziewać, czy jeszcze wszystko pozamykane na 4 spusty :)
    Świetnie, tydzień rozkminiania, a nie wpadłam na najprostszy sposób 😂😂😂 Dzięki, niezawodna Espoir 😄

espoir, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, Kasiulka - mi dwóch ginow (mój i wtedy w szpitalu) powiedziało że jeszcze dluuugo. Potem za trzy dni zaczął mi się mega gęsty śluz i 12 dni później mam krwawienie. A od tygodnia biorę limetic dopiero.
    Także tutaj też można się przewieźć 😂

espoir, Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, he he rozbawilas mnie. No ale moj mial dokladnie taka sama mine. Nawet mam gdzies zdjecie na komputerze jak je pierwsza marchewke, spodziewalam sie miny zachwytu, a grymas byl nietęgi. Ja tez nie zaluje nikomu jak ktos zacznie karmic po 4 miesiacu, juz tak karmil wczesniejsze dziecko i wie, ze tak jest u nich ok. Mozna sprobowac zaczac tak dawac, jesli dziecko wyraza gotowosc, chce jesc. Ja po prostu mam inaczej. I tez mam taki punkt widzenia w tej sprawie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mi zawsze idealnie testy owulacyjne trafiały z owulką. kupowałam tonę na ebayu i robiłam 2 razy dziennie :P
    chociaż dużo osób też narzeka na testy...

z Bartusiem bawiłam się w mierzenie temperatury, ale potem mając już jego i milion pobudek w nocy nie chciało mi się w to bawić i jechałam tylko na testach :)

Kasiulka90, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jakie bierzecie witaminy przy KP?
    Mam bez dha i dziś mi się rzuciło w oczy, że powinnam uzupełniać młodemu?
    Biorę Wit D i witaminy dla kobiet w ciąży, te same co w ciąży jadłam
    Biorę zestaw z dha plus ten vitapil mama na włosy :)

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja Bartusiowi próbowałam ze 3 razy podać coś po 4 miesiącu i po prostu widziałam, że to za szybko, dlatego Maciusiowi podawałam od 6 (a gotowy był od 7 miesiąca jakoś). a jeść, żeby się najeść, a nie zrobić rozpierduche zaczęli dopiero ok. 10 miesiąca...
    ale ja tam nikomu nic nie narzucam, jak ktoś chce dawać od 4, to niech próbuje, przecież sama też tak robiłam kiedyś :) byle nie na leżąco lub polleżąco, bo jest to po prostu niebezpieczne...

ja nie mam żadnego doświadczenia w żywieniu poza dawaniem cyca także chętnie posłucham waszych rad 😀😀 Stresant jak to u was było? w ogóle to kiedy wracacie z wakacji?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    o Misiabella dopiero doczytałam Twojego posta. widzę, że nie tylko u mnie koło 10 miesiąca zaczęli jeść :D
    w ogóle ja myślałam, że jak im dam coś innego do jedzenia to będą się rozpływać w zachwycie, a oni mieli miny jak srające koty na pustyni :P

Espoir A twoje chłopaki na przykład mają jakieś specjalne gusta? Tzn jeden coś uwielbia a drugi akurat tego nienawidzi? 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jakie bierzecie witaminy przy KP?
    Mam bez dha i dziś mi się rzuciło w oczy, że powinnam uzupełniać młodemu?
    Biorę Wit D i witaminy dla kobiet w ciąży, te same co w ciąży jadłam

Ja nie biorę żadnych ale w sumie chętnie bym wzięła jakiś preparat który ma w sobie żelazo i mogłabym dziecku to żelazo w mleku przekazać .....znacie coś takiego?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove... wiem, że i tak będziesz się martwić ale na pewno wszystko z oczkami będzie dobrze i wszystko na razie jest efektem fizjologii. Ściskam mocno! Będzie dobrze!!

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, tak, dokładnie, ja to wszystko mam obcykane po długich staraniach. Tylko zastanawiam się, kiedy ta pierwsza owulacja wystąpi. Nie zawsze potrafiłam ją u siebie rozpoznać (np. mało śluzu). No ale po porodzie to chyba loteria, nie da się przewidzieć, kiedy owu pierwszy raz wystąpi. Chyba pozostaje mi cierpliwie czekać na @.

Kasiulka jestem pełna podziwu dla Ciebie! pamiętam opis Twojego porodu który mną wstrząsnął ...tak samo jak opis porodu chcę_być_mamą.... mnie w szpitalu złamali psychicznie no i też z racji wieku pewnie na drugie dziecko już się nie zdecyduje ale Ciebie bardzo podziwiam że po tak krótkim czasie już chcesz kolejne dziecko. trzymam za was kciuki! <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Espoir, he he rozbawilas mnie. No ale moj mial dokladnie taka sama mine. Nawet mam gdzies zdjecie na komputerze jak je pierwsza marchewke, spodziewalam sie miny zachwytu, a grymas byl nietęgi. Ja tez nie zaluje nikomu jak ktos zacznie karmic po 4 miesiacu, juz tak karmil wczesniejsze dziecko i wie, ze tak jest u nich ok. Mozna sprobowac zaczac tak dawac, jesli dziecko wyraza gotowosc, chce jesc. Ja po prostu mam inaczej. I tez mam taki punkt widzenia w tej sprawie.

ja bardzo liczę na to że te sześć miesięcy będę mogła karmić dziecko tylko piersią chociaż jak się zaczyna wprowadzać stałe pokarmy to i tak cycek stanowi przecież główne źródło papu ... od którego miesiąca dziecko może przestać jeść cyc i wystarczy mu to co zje normalnie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Biorę zestaw z dha plus ten vitapil mama na włosy :)

Ja dostałam próbki w czterech opakowaniach femaltikera to chyba też zacznę brać 😀

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Espoir A twoje chłopaki na przykład mają jakieś specjalne gusta? Tzn jeden coś uwielbia a drugi akurat tego nienawidzi? 😀
    jeszcze tak nie ma. prócz zasad w stylu "na brata talerzu zawsze jest lepsze jedzenie". ale to się tyczy każdej rzeczy. zabawka w rękach brata też jest nagle ciekawsza :P

Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelo się ..dziś wyciągnęłam pierwsza garść włosów ...

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja bardzo liczę na to że te sześć miesięcy będę mogła karmić dziecko tylko piersią chociaż jak się zaczyna wprowadzać stałe pokarmy to i tak cycek stanowi przecież główne źródło papu ... od którego miesiąca dziecko może przestać jeść cyc i wystarczy mu to co zje normalnie?
    Mozna powiedziec ze jak ktos bardzo chce przestac podawac to od roku. Zamiast mleka moze jogurty jesc. Ale generalnie jesli nie ma takiej potrzeby specjalnej to lepiej jak pije mleko dluzej, zwlaszcza mamine ;) Ja bym podawala mleko przynajmniej do 1,5 roku 2 lat. I mm tak samo.

espoir, Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka jestem pełna podziwu dla Ciebie! pamiętam opis Twojego porodu który mną wstrząsnął ...tak samo jak opis porodu chcę_być_mamą.... mnie w szpitalu złamali psychicznie no i też z racji wieku pewnie na drugie dziecko już się nie zdecyduje ale Ciebie bardzo podziwiam że po tak krótkim czasie już chcesz kolejne dziecko. trzymam za was kciuki! <3
    Sama się sobie dziwię 😂 Bo nadal niestety pamiętam ten przeraźliwy ból, mimo że wszyscy mnie przekonywali: "szybko zapomnisz". Podczas parcia to ja nawet nie wiedziałam, kiedy miałam kolejne skurcze, bo byłam już tak obolała i wykończona.
    Chyba jestem typową "Matką Polką", bo macierzyństwo to dla mnie uczucie nie do opisania! Mimo tych przebytych kolek, mimo ciągłego wiszenia dziecka na cycu, braku czasu dla siebie, czerpię z tego tak ogromną przyjemność! ❤

Fasolka, a Ty Kochana powinnaś brać witaminy tak samo jak w ciąży. Nie czujesz się słaba, wyssana z energii? Ja mam co najmniej raz dziennie mega spadek, po prostu czuję, że Klemek mi pobiera wszystko, co najlepsze. Może w sumie też mam anemię (u mnie to typowe, chyba całe życie mam). Ale tabletki biorę cały czas te same, co w ciąży.

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - u mnie już trzeci dzień lecą włosy, drugi/trzeci leje się krew. Koniec "magii" ciąży.

Espoir - mi przez cały okres starań nigdy nie wyszedł pozytywny test owulacyjny. Na mnie nie działają ;-)
    Sprawdzałam temperaturę (dopochwowo) codziennie rano i to dawało mi jako taki obraz. Testów owulacyjnych i ciążowych też kupiłam na allegro na tony (te cienkie po parę złotych) i owulacyjne "wyrobiłam" w kilka miesięcy a ciążowe jeszcze mi zostały (dokładnie 13 sztuk, które odsprzedalam).
    Kurde fajnie było być w ciąży. Jak sobie przypomnę jak zrobiłam 3 sierpnia pierwszy test gdzie był tylko cień cienia kreski a potem z każdym dniem ciemniały (mam naklejone na kartkę 10 testów z dziesięciu kolejnych dni) to przechodzi mnie taki przyjemny dreszcz 😍

Kasiulka90, espoir, Mama019, Fasolka77, Kiwona, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola - ja od października 2017 biorę witaminy. Najpierw brałam femibion 2 a teraz prenatal duo.
    I nie przerywałam brania nawet na parę dni.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3717 3718 3719 3720 3721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ