X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my mieliśmy 1% szans na ciążę. Przestaliśmy się zabezpieczać i jest Wiki.
    A sex nie był za często. Tak więc nigdy nic niewiadomo.
    Nieraz o pierwsze trzeba się starać, a kolejne to tak ciach i jest.

Misiabella, Paula 90, Kasiulka90, Mama019, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 i nas tez to długo trwało... staraliśmy się 2 lata i juz mielismy rozpoczac procedure in-vitro, gdy nagle okazalo sie, ze w koncu udalo sie nam naturalnie. Gdy jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy to podpisalismy juz z mezem wszystkie papiery, dostalam juz recepte na zastrzyki i pokazano mi jak mam sie kluc. Czekalam tylko na okres zeby zaczac robic sobie zastrzyki....a tu bach.

Mam nadzieje, ze cos sie w glowie odblokowalo i teraz uda sie szybciej😉

Misiabella, espoir, Fasolka77, Kasiulka90, Lolka30, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w szpitalu na tej wizycie w ramach programu dla dzieci z niska masa urodzeniowa. Najpierw ogladala nas fizjoterapeutka, potem profesor pediatra, potem dietetyczka. Z czasu spedzonego z fizjoterapeutka jestem zadowolona, ale reszta bezplociowa nic nie wniesli nowego, co by mnie zaciekawilo. Profesor pediatra skupil sie tylko na fakcie ze maly super przybral, a jak przybiera to znaczy ze zdrowy. Jak pokazalam mu ostatnie wyniki i zapytalam o to ze bilirubina bezposrednia malemu podskoczyla, to mi powiedzial ze czasem bywa tak ze wyniki zle a czlowiek zdrowy, a wyniki bez objawow nic nie przedstawiaja. Troche plytkie potraktowanie tematu. Dietetyczka jakies podstawy karmienia piersia zaczela mi tlumaczyc. Powiedziala zebym poprosila o inny preparat zelaza, jesli mam podejrzenia ze tamten moze dzialac zle na jelita, ale nie powiedziala jaki. A fizjoterapeutka jeszcze mi podpowiedziala pare fajnych rzeczy i co najciekawsze stwierdzila ze maly ma obnizone napiecie a niewzmozone i tragedii z nim nie ma. Tylko on dzisiaj jest bardzo spiacy, caly dzien spi, jak za starych dobrych czasow. To go mocno wyluznilo ta ospalosc. W dzien kiedy jest aktywny, barki i ramiona ma jak z zelaza i nie ma szans by podniesc mu rece za glowe kiedy lezy na wznak. Takze nie wiem ktora trafna diagnoza. Ale ogolnie sie zgadza ze w czesci brzusznej napiecie jest obnizone. Powiedziala tez ze musze go wiecej klasc na brzuszku, klasc mu zabawki od przodu symetrycznie do osi ciala. Ze tak go chwytac by troche glowa pracowala. Dzis nie wykonal proby trakcji. U neurolog sie to raz udalo. Ma asymetrie i podnosic go z tej strony ktora ma skrocona. Zeby go klasc na pieluszce i korygowac ulozenie glowy zeby ja centralizowac, zagadywac do niego by chcial lapac za twarz mamy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    U nas to może niestety trochę potrwać, bo o Klemka staraliśmy się 15 miesięcy i pomogło leczenie. Dlatego znowu mam stracha, jak to będzie teraz. Miałam niezłą deprechę półtora roku temu. Ale w sumie już rodzinkę mamy pełną, więc carpe diem i hakuna matata 😅

Kasiulka na pewno się Wam uda!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci tez takie ospale dzisiaj? Juz sie boje o noc ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem niewyspana chronicznie i moglabym ciagle jesc i jesc. Nie jem tyle bo nie mam czasu, ale jak mi sie trafi gotowe zarcie to wpierdzielam co popadnie. I mimo to ciagle mam wrazenie niedosytu ;) I normalnie mnie zasmuca fakt ze nie moge osiagnac stanu sytosci i moj mozg nie wysyla mi informacji, jest ok, jestes najedzona. Wtedy tez zachodza procesy biochemiczne, przekladajace sie na odczucie satysfakcji. A ja tego nie zaznaje :) Ciekawe czy ktos rozumie o co mi chodzi, he he. Dzis ta wyprawa nastroila mnie melancholijnie ;)

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasiulka na pewno się Wam uda!!
    Kochana jesteś 😘 Dziękuję 😊

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, mój Klemek jest zależny od pogody, więc i w upały i w deszczowe dni jest ospały. A jak mu się spać chce, to tylko przy cycu, więc dzisiaj znowu 3/4 doby mnie miętoli 😅

Misiabella lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaahahaha Misia, ja też jestem wiecznie głodna i trudno mnie nasycić 😅 Jem jeszcze więcej niż w ciąży, a waga ciągle leciutko spada. Karmienie wysysa kalorie 😱

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, Chcę być mamą po cichu liczę właśnie zecskoro mamy już Filipa to nie będziemy tacy spieci i zestresowani staraniem o drugie i szybciej pójdzie. Chce być mamą my też już mieliśmy porobione badania i umówieni byliśmy że po urlopie podchodzimy do in vitro, a tu niespodzianka udana ostatnia iui, której lekarz w sumie nie chciał robić bo pęcherzyk nie rósł a to był cykl po ppronieniu.

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Mama019 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probojcie teraz to może będziecie mieli dwóch nawet z tego samego dnia jak ja !:)to jest fajna sprawa . Mam problem z głowy z tortem w ogóle ...

Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wasze dzieci tez takie ospale dzisiaj? Juz sie boje o noc ;)

Bunio zaliczył pierwszy shopping więc mało spał bo wszystko chciał kupić i wszystko mu się podobało więc mało spał.... Ale u nas mało snu w dzień nie oznacza wcale długiego snu w nocy .... Rano się okaże ,😁

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Aaahahaha Misia, ja też jestem wiecznie głodna i trudno mnie nasycić 😅 Jem jeszcze więcej niż w ciąży, a waga ciągle leciutko spada. Karmienie wysysa kalorie 😱

No niestety moja słodka dieta w końcu musi się skończyć... bezkarnie palaszowalam słodkości ale ostatnio waga poszla w górę o 1 kg więc muszę skończyć z cukrem 😟

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama019 wrote:
    Probojcie teraz to może będziecie mieli dwóch nawet z tego samego dnia jak ja !:)to jest fajna sprawa . Mam problem z głowy z tortem w ogóle ...

Yyy mama czy Ty masz bliźniaki??? Co? Jak?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka może być tak, że po ciąży Ci się ureguluje wszystko pięknie i nie będzie wcale problemów z ciążą za drugim razem :) Tego Ci życzę!

Z rozszerzaniem diety to słyszałam, że jabłka mogą powodować wzdęcia, a od marchewki lepiej nie zaczynać bo jest słodkim warzywem i dziecko może potem mieć problem z innymi. Ale sama nie wiem, jeszcze będę na ten temat czytać, sama zamierzałam zacząć od marchewki.

U nas dziś drugi spacer w spacerówce i całkowicie bez płaczu, a nawet z uśmiechami :)
    Na to szczepienie jadę spacerówką, ale potem będę chciała próbować znów wrócić jeszcze do gondoli.
    Mama019 wrote:
    Ja już pisałam tez dalej bez.3,5 MSC leci
    Ja też bez i oby jak najdłużej! :)
    Tunia76 wrote:
    Moja pediatra robi dłuższe przerwy między szczepionkami.
    My mamy zrobione dopiero wzw i jedno rota.
    Zaczynam się martwić czy to nie za późno.
    Tunia nic nie jest za późno, oni pilnują tego czasu żeby było w odpowiednich terminach. My też tak mamy że później zaczeliśmy, ale wszystko idzie zgodnie z zaleconymi terminami :)
    A 5w1/6w1 mieliście? My to mieliśmy w równych 2 miesiącach, teraz 3,5 miesiąca i druga dawka.

Lolka też myślę że starania o drugie dziecko mogą być bardziej na luzie, bo jedno już jest. Inaczej gdy przyszli rodzice nie mają dziecka a bardzo go pragną, stres też robi swoje i może spowodować trudności z zajściem.

Kasiulka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella a co to za program dla dzieci z niską masą urodzeniową? Moja też miała niską, a nie mam takich wizyt. Jeśli mi przysługują to chętnie bym skorzystała.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia przyjmij zaproszenie, chciałam do Ciebie napisać na priv :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Kasiulka może być tak, że po ciąży Ci się ureguluje wszystko pięknie i nie będzie wcale problemów z ciążą za drugim razem :) Tego Ci życzę!
    Oby! 🙂 Dziękuję, Kochana 😘

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zauważyłam już wychodzące włosy, nawet teściowa ostatnio mnie pytała czy JUŻ mi wychodzą włosy 😡
    Chociaż tyle że jeszcze okresu nie mam.
    I Kasiulka bardzo dobrze Cię rozumiem, bo choć nasza Kasia daje nam w kość to już bym mogła starać się o drugie! Od nowa przechodzić kolejne tygodnie!!!!

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czas oczekiwania na Kasie to 8 lat (!!!), więc też się boję ile zejdzie z drugim...

age.png
    age.png
‹‹ 3719 3720 3721 3722 3723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ