Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Mama - u mnie już trzeci dzień lecą włosy, drugi/trzeci leje się krew. Koniec "magii" ciąży.
Espoir - mi przez cały okres starań nigdy nie wyszedł pozytywny test owulacyjny. Na mnie nie działają
Sprawdzałam temperaturę (dopochwowo) codziennie rano i to dawało mi jako taki obraz. Testów owulacyjnych i ciążowych też kupiłam na allegro na tony (te cienkie po parę złotych) i owulacyjne "wyrobiłam" w kilka miesięcy a ciążowe jeszcze mi zostały (dokładnie 13 sztuk, które odsprzedalam).
Kurde fajnie było być w ciąży. Jak sobie przypomnę jak zrobiłam 3 sierpnia pierwszy test gdzie był tylko cień cienia kreski a potem z każdym dniem ciemniały (mam naklejone na kartkę 10 testów z dziesięciu kolejnych dni) to przechodzi mnie taki przyjemny dreszcz 😍
Ale z perspektywy lat ..najlepsze co mogłam zrobić . Mam dwójkę kumpli i nie muszę się właściwe nimi zajmować .sami dla siebie są towarzystwemKasiulka90, Fasolka77, espoir, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:Sama się sobie dziwię 😂 Bo nadal niestety pamiętam ten przeraźliwy ból, mimo że wszyscy mnie przekonywali: "szybko zapomnisz". Podczas parcia to ja nawet nie wiedziałam, kiedy miałam kolejne skurcze, bo byłam już tak obolała i wykończona.
Chyba jestem typową "Matką Polką", bo macierzyństwo to dla mnie uczucie nie do opisania! Mimo tych przebytych kolek, mimo ciągłego wiszenia dziecka na cycu, braku czasu dla siebie, czerpię z tego tak ogromną przyjemność! ❤
Fasolka, a Ty Kochana powinnaś brać witaminy tak samo jak w ciąży. Nie czujesz się słaba, wyssana z energii? Ja mam co najmniej raz dziennie mega spadek, po prostu czuję, że Klemek mi pobiera wszystko, co najlepsze. Może w sumie też mam anemię (u mnie to typowe, chyba całe życie mam). Ale tabletki biorę cały czas te same, co w ciąży.
Ja w ciąży nic nie brałam poza vit b...co polecacie?Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Fasola - ja od października 2017 biorę witaminy. Najpierw brałam femibion 2 a teraz prenatal duo.
I nie przerywałam brania nawet na parę dni.
Pytałam lekarki ale mówiła, że muszę dużo nabialu jeść, żeby kości wspomóc i tyle...dziś będę na shoppingu to kupięFasolka77
-
espoir wrote:to mi zawsze idealnie testy owulacyjne trafiały z owulką. kupowałam tonę na ebayu i robiłam 2 razy dziennie
chociaż dużo osób też narzeka na testy...
z Bartusiem bawiłam się w mierzenie temperatury, ale potem mając już jego i milion pobudek w nocy nie chciało mi się w to bawić i jechałam tylko na testachespoir, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Ja z Filipem zaszlam w ciaze wlasnie robiąc testy owu i mierzac temp. W 3 cyklu zaskoczylo bo bylam na l4 i mialam sile sie serduszkowac na czas
tylko z Bartkiem nam zeszło do 9 cykli, ale wcześniej miałam 2 poronienia.
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny kp, czy któraś już dostała okres? Zastanawiam się, kiedy mi płodność wróci... Taaaak, wiem, każda ma inaczej, bla, bla. Z ciekawości pytam 😁😁😁
Chociaż w sumie może tak jak Paula napisała: "niewiedza to błogosławieństwo"?dodam, że cały czas karmie piersią.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyDaffi a widziałaś, że zgodnie z nowymi zaleceniami jajko można podawać od początku w całości? Do mnie to jednak nie trafia i zrobię jak u Kini najpierw żółtko, później białko. Z ciekawości poczytałan najnowsze zalecenia i ja chyba jednak pozostanę przy tym co się u nas sprawdziło 🙂 jak będzie się coś działo to będę reagować...
-
nick nieaktualny
-
Lili90 wrote:A zamierzacie jakoś przechować dary lata dla maluszków na zime ?? Chodzi mi czy bedzoecoe teraz na bieżąco mrozic, czy wekować owoce, warzywa, a moze juz gotowe zupki z sezonowych warzyw i owoców??
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lili90 wrote:A zamierzacie jakoś przechować dary lata dla maluszków na zime ?? Chodzi mi czy bedzoecoe teraz na bieżąco mrozic, czy wekować owoce, warzywa, a moze juz gotowe zupki z sezonowych warzyw i owoców??
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Kasiulka jestem pełna podziwu dla Ciebie! pamiętam opis Twojego porodu który mną wstrząsnął ...tak samo jak opis porodu chcę_być_mamą.... mnie w szpitalu złamali psychicznie no i też z racji wieku pewnie na drugie dziecko już się nie zdecyduje ale Ciebie bardzo podziwiam że po tak krótkim czasie już chcesz kolejne dziecko. trzymam za was kciuki!
Ja tez robie następne tylko czekam na wizytę u gina żeby mi zajrzał, czy wszystko tam ma dole gra🙈Kasiulka90, Fasolka77, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
U nas to może niestety trochę potrwać, bo o Klemka staraliśmy się 15 miesięcy i pomogło leczenie. Dlatego znowu mam stracha, jak to będzie teraz. Miałam niezłą deprechę półtora roku temu. Ale w sumie już rodzinkę mamy pełną, więc carpe diem i hakuna matata 😅
Daffi, Fasolka77, Paula 90, Mama019, MamaAga85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kasiulka my o Filipa prawie 3 lata i też się zastanawiam ile nam zajmie drugie i czy nie skończy się na in vitro tym razem.
Kasiulka90, MamaAga85 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
estrella wrote:Daffi a widziałaś, że zgodnie z nowymi zaleceniami jajko można podawać od początku w całości? Do mnie to jednak nie trafia i zrobię jak u Kini najpierw żółtko, później białko. Z ciekawości poczytałan najnowsze zalecenia i ja chyba jednak pozostanę przy tym co się u nas sprawdziło 🙂 jak będzie się coś działo to będę reagować...
estrella lubi tę wiadomość