Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mam pytanie o drgawki
w zeszlym tygodniu i wczoraj tez.... podczas karmienia Franio zaczal sie trzasc
drgala mu reka i glowa.....za pierwszym razem telepal sie caly...
zadzwonilam do lekarza i mowil ze to moze byc od zebow ..ze zacisnal szczeke i tak go zabolalo ze to spowodowalo drgawki....ze mam obserwowac
na poczatku myslalam ze uciskam mu na jakis nerw, bo sie trzepie jak Angela Merkel :)po 10 sekundach przestaje....
po urodzeniu jak zle go zlapalam to trzesla mu sie nozka ale potem to przeszlo
co o tym sadzicie? -
Stresant absolutnie nie jesteś sama! Ja tez mam problemy z zasypianiem dlatego tak mnie tu mało bo moje dziecko śpi dużo wiec cały dzień mam wrażenie ze nic innego nie robię tylko usypiam. Ogólnie i tak jest lepiej od paru dni ale ostatnie dwa tyg to była godzina walki płaczu bujania przytulania śpiewania no wszystko próbowałam. Na chwile obecna po prostu się przytulamy w sensie mały na mojej klatce włączam szumisia Pielucha na łeb (jego nie mój) i tak lekko huśtam i 15 min i śpi. Chciałabym żeby sam zasypiał bo nie wiem co będzie dalej- jak będzie cięższy jak będzie w żłobku? U męża nie zaśnie chyba ze w wózku i to padnięty. Nie wiem. Ale po prostu nie chce się tez męczyć godzinami z usypianiem bo uwierzcie mi po dwóch tygodniach po prostu powiedziałam ze wracam do pracy nie h się z nim męczą panie w żłobku 😂
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Asia2000 wrote:Dziewczyny mam szybkie pytanko w temacie szczepień. Czy dajecie paracetamol przed szczepieniem czy ewentualnie dopiero jak wystąpi gorączka?
Zależy przed jakim szczepieniem. Np jeśli chodzi o bexero to producent zaleca wziąć paracetamol pół godziny przed lub pół godziny po szczepieniu ponieważ bardzo często występuje gorączka dochodząca do 40 st i to szczepienie jest bardzo bolesne podobno. Więc dałam zaraz po szczepieniu, potem na noc bo mały był cały obolały. Tak samo po pierwszych dawkach dałam zaraz po (pielęgniarka mówiła żeby dać bo będzie mały bardzo obolały) i na noc bo było widać ze bolą nóżki. Po drugiej dawcę 6w1 i synflorix dałam tylko na noc. Po żadnym szczepieniu nie było temp. Ale widać było ze dziecko cierpi👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Stresant ja nie mam pojęcia co to może być
mój trzęsie łapkami i fizjo mówi że to od słabego brzucha
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dorota ja na mysl o pracy mam gesia skorke
zbliza sie wrzesien i jakby nie Franio to 1.9. musialabym sie stawic w kouchozie
dzieki bogu nie musze...mam jeszcze 2 lata wolnego i kombinuje jakby tu przedluzyc na 3tak mi dobrze w domu a to juz cala ciaze tu siedze, za chwile bedzie rok
-
MamaAga85 wrote:My jutro jednak szczepienie i bilans -dobrze,że dziś zajrzałam do książeczki bo byłam przekonana,że to w czwartek...
U Nas dziś pierwszy dzień szkoły córki więc totalnie wariackie papiery bo od razu po szkole szybkie zakupy z listy wyprawkowej plus inne i na dodatek Mały tak zaczął się drzeć w Rossmanie ot tak, nie wiem czemu i nie szło Go uspokoić...no masakra...🙄🙄🙄🙄ze nje skończyłam nawet zakupów🙄🙄🙄🙄🙄🙄
a teraz się śmieje Żartowniś przez sen🥰🥰🥰🥰
Fasolka i Paula u Was Piszczusie a mój gada swoje eeeeeeeeeeeee tak głośno,że mąż dziś nas z daleka słyszał😂😂😂😂😂😂😂może i mi uda się nagrać
p.s.z takim zaciekawieniem dziś słuchał jak oglądałam Wasze filmiki jakby conajmniej rozumiał co kumple mówią🤔😉🥰
zaraz jak uśnie na dobre idę prasować😉
jestem wlurzona bo przepadnie mi kolejny raz wizyta kontrolna poporodowa u ginki bo okres...
Powodzenia MamaAga na szczepieniu i bilansie! Córa już do szkoły? W połowie wakacji!???
Na pewno dzieci się rozumieją bo Bunio też reaguje na dziecięcy głos. Dziś miał nic na medal! Zasnął ok 21 i pierwsza pobudka o 2!!!! Druga o 6!!!! Szok!!!! Wyspalam się i drugi raz w naszej karierze czekam aż się obudzi bo nadal śpi 😁😁😁😁Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny czy wyjazdy psują sen maluchów?
Za tydzień jadę do mamy i panicznie się boję, że koniec spokojnych nocy.
Tunia u nas zauważyłam że jedna noc może być inna bo wrażenia, bodźce, podróż, nowe twarze i miejsce ale też są noce że dziecka nie poznaje... Tak jak dziś... Drugi raz ja jestem już wyspaba i czekam aż się Bunio obudzi...obie takie cudowne noce miałam właśnie u moich rodziców w górach.
Ps a jak cycki!?Tunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:My jedziemy na szczepienie jutro. A przed chwilą wróciliśmy z laboratorium. Dla własnego świętego spokoju zrobiłam Klemkowi przed tym szczepieniem morfologię i crp. Przy okazji sobie morfo i żelazo + mężowi też kazałam spuścić krew na morfo.
Ty mu Kasia kaz spuścić co innego 😆
Żeby Klemek miał siostrzyczkę😅😅
Powodzenia na szczepieniach!!!Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Asia2000 wrote:Dziewczyny mam szybkie pytanko w temacie szczepień. Czy dajecie paracetamol przed szczepieniem czy ewentualnie dopiero jak wystąpi gorączka?
Ja dałam po jak Bunio płakał... drugi raz dałam od razu jak weszłam do domu po szczepieniu i płacz się nie pojawił . Chyba przy meningo daje się przed...Asia2000 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:mam pytanie o drgawki
w zeszlym tygodniu i wczoraj tez.... podczas karmienia Franio zaczal sie trzasc
drgala mu reka i glowa.....za pierwszym razem telepal sie caly...
zadzwonilam do lekarza i mowil ze to moze byc od zebow ..ze zacisnal szczeke i tak go zabolalo ze to spowodowalo drgawki....ze mam obserwowac
na poczatku myslalam ze uciskam mu na jakis nerw, bo sie trzepie jak Angela Merkel :)po 10 sekundach przestaje....
po urodzeniu jak zle go zlapalam to trzesla mu sie nozka ale potem to przeszlo
co o tym sadzicie?
A to nie jest tak, że dojrzewa układ nerwowy? Dobrze, że skonsultowalas z lekarzem... obserwuj 😀Fasolka77
-
MamaAga powodzenia! Wszystko będzie ok
Asia ja jeszcze ani razu nie podałam Paracetamolu.
Tunia u nas noce zmieniają się z prędkością światła i nie ma to nic wspólnego z wyjazdami. Dziś było tragicznie 😭
Fasolka ale smoka mu koniecznie pokaż!
Stresant nie mam pojęcia co to za rdzenia, Nina nigdy nic podobnego nie miała. Ważne że lekarz wie. Może Fasolka ma rację i układ nerwowy dojrzewa. W brzuchu też się dzieci telepalyFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Ty mu Kasia kaz spuścić co innego 😆
Żeby Klemek miał siostrzyczkę😅😅
Powodzenia na szczepieniach!!!