X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja utulam, przez jakiś czas mówię głośno ciiiiiii-to ja uspokaja i skacze na piłce. To akurat lubi 😊 i też czasem budzi się po pół h czy szybciej to daje cycka ,☺️ czasem chce tylko poczuć cycusia i mamę o zasypia ☺️

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    mam pytanie co do waszego sposobu usypiania dzieci

Ja dokladnie wiem kiedy maly jest zmeczony i chce spac, robi sie marudny trze oczka i drapie sie w ucho....no i co mam robic?

klade do wozeczka i ide na spacer....tragedia..... drze sie na cala wies po 10 minutach biegiem wracamy

wsiadam do auta i jade w sina dal....ryk jakby go fotelik parzyl...ogolnie nienawidzi samochodu jak juz sie zblizam do auta to zaczyna plakac

klade sie na lozku daje cyca (chociaz nie pora karmienia i jadl 30 min. wczesniej)ciagnie raz dwa i pluje, puszcza, wije sie i placze (zrozumiale -no bo nie glodny tylko spiacy)

biore na rece i nosze na tygryska ( w innej pozycji placz i lament) wije sie 10 minut narzeka placze no i w koncu pada, klade do wozeczka na brzuszek i troche husiam zeby sie nie obudzil.....spi 15 minut i placz....wiec znow biore na rece (teraz juz normalna pozycja - nie do gory nogami - bo taki pitomy i spiacy wiec mu obojetne jak go nosze)zasypia - klade we wozeczku na boczku....po 15 minutach zaczyna machac rekami i walic sie w glowe, wiec stoje nad nim i czekam kiedy przyjdzie ten moment i trzymam rece husiajac wozeczkiem-zasypia jest szansa ze pospi ...jeszcze ze 2 razy sie budzi.....wiec stoje i czekam....i tak mija godzina.....

prosze poradzcie co robie zle, bo ja juz nie daje rady....to moje 3 dziecko...poprzednie jakos spaly ale juz nie pamietam jak (chyba dobrze bo inaczej bym pamietala)

tylko nie mowcie za mam kolo niego lezec i glaskac podawac smoczka nakryc pielucha oczy bo to wszystko probowalam i nie dziala

probowalam go tez przetrzymac we wozeczku i jezdzic az padnie.....wierzcie mi - nie padnie nawet po godzinie, a wyje tak ze sie zapowietrza
    Może spróbuj poskakakać z nim na piłce.
    U nas też duży problem z zasypianiem, zazwyczaj chodzi spać z płaczem, ale pomaga skakanie tylko ja boję się ze stracę równowagę na piłce i skecze na kanapie, albo chodze oczywiscie energicznym.krokiem i bujam na.rękach góra dół przy tym obowiazkowo tezeba.mówić kicut kicut, a przy placzkach ciiiiiiii tak glośno, żeby go zagłuszyć :)
    Powodzenia w poszukiwaniu odpowiedniej metody ;)

• Mama019 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju stresant współczuję na maksa!
    I o ile u Nas ostatnie 3 noce chyba po 10 karmien mam wrażenie (ale faktycznie budzi się i umie Z każdym razem coś nowego, dziwne to takie zawsze) to nigdy nie miałam takich problemów o jakich piszesz. Zawsze jakaś metoda zadziałała kurcze.
    A słuchaj może faktycznie już dziaselka bolą. Próbowałaś dawać raz paracetamol żeby zobaczyć czy to coś boli i zaśnie normalnie?
    Tylko to mi przyszło do głowy jeszcze

mjvyk6nl8jkpk8vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - u nas każde usypianie jest na piłce ostatnio. Sam nie zaśnie za cholerę.
    Nocne usypianie jest w łóżku. Ale od początku.
    Biorę go normalnie na ręce na leżąco, mocno przytulam, daje pieluszkę na moją rękę i między nas bo się pocimy. Daje smoka i trzymam go aż się lekko uspokoi i zrobi śnięty. W tym czasie bujam, trochę na boki, trochę góra dół, zmieniam tempo i rodzaj skakania. Kiedy już nie wypływa smoka głaszcze między oczkami i w dół do noska. Palcem. Czasem jak jest źle to trzymam go jedna ręka, druga trzymam smoka a nosem swoim głaszcze jego nosek.
    Zwykle takie 5 minut i śpi. Jak się drze to jeszcze szuszam mu do ucha (szszszszz).

Na wieczór układam go koło siebie na boczku, daje smoka i trzymam go za pupę. Czasem lekko potrząsam ta pupa. Usypia z twarzą wtulona w moje piersi.
    Czasem w dzień też tak usypia, ale w dzień wolę piłkę, bo jak usnie to zazwyczaj daje się odłożyć szybko. A na łóżku usypia dłużej i ciężej od niego wstać bo leży bezpośrednio przy mnie. Czasem sobie rączka złapie za szelke koszulki i wtedy jest kaplica 😂

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzieki serdeczne za Wasze rady
    dzis dam paracetamol i poskacze na pilce zobaczymy...oby zadzialalo

mysle ze zeby tez robia swoje...czasami maly zachowuje sie jak moj pies szarpiacy buty :)

wlozy grzechotke do buzi i rusza energicznie glowa na prawo i lewo....a jak ma 2 grzechotki to wcisnie dwie naraz i smoczek do tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - jak nocka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kochane dzieki serdeczne za Wasze rady
    dzis dam paracetamol i poskacze na pilce zobaczymy...oby zadzialalo

mysle ze zeby tez robia swoje...czasami maly zachowuje sie jak moj pies szarpiacy buty :)

wlozy grzechotke do buzi i rusza energicznie glowa na prawo i lewo....a jak ma 2 grzechotki to wcisnie dwie naraz i smoczek do tego
    Mój wkłada moje ręce. Strasznie się przy tym denerwuje,jakby go strasznie swedzialo. Pryskam dentosept a mini jak jest źle.
    Ostatnio sobie prysnelam bo zrobiło mi się coś na języku i bolało. Przestało boleć natychmiast i do rana już zeszło. Także wiem że działa na pewno ;-)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srressant jeszcze ta suszarka działa cuda. Używam jej w najgorszych momentach zazwyczaj na nocne usypianie, czasem zastępuje nagraniem z Youtube.

age.png
    age.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - jak nocka?

Paula wrzuciłam filmik jako komentarz do Twojego posta 😂😂😂 z piszczącym Igasiem...ewidentnie chłopaki muszą pogadać to możemy im zrobić telekonferencje! Zasnął jak się wygadał...jakoś koło północy...pobudki co 2 h ale ogólnie noc udana 😀

malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ps
    Odpaliłam projektor ale szału nie było...chociaż efektowna zabawka, nie powiem 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 09:36

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko spray nie dla maluszka który ma wiotkosc krtani. Ja się tak kilka razy urzadzilam, krtan się zapada.
    Ja kupiłam Dentinox ale jeszcze nie miałam okazji użyć. Da się z Nina żyć :)

f1d9680377.png

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam karuzele z projektorem, już do mnie jedzie. Zobaczy jak się spodoba

stresant lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i Nina wczoraj zalapala do czego służy grzyb :) chyba ja te dziąsła mocno swedza

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ranę na jednym sutku.
    Czy któraś z Was używała kompresor Multi_Mam, lub opatrunkow Nursicare?
    Maści typu maltan, lanolina nic nie dają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 10:53

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, ja wypróbowałam chyba wszystkie sposoby na świecie, bo przez miesiąc miałam żywe rany na sutkach. Kompresy Multi Mam spoko, ale koniecznie dużo wietrz. Aha, te kompresy możesz przeciąć na pół, bo bardzo szybko się zużywają, niestety nie można ich wykorzystać drugi raz. Z babcinych sposobów ponoć smarowanie śmietaną pomaga, ale ja nie próbowałam z uwagi na skazę białkową Klemka.

Tunia76 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Klemka niesamowity sukces!!! Karmiłam TYLKO o 20:00, 0:00, 4:30 i rano jakieś 3 razy. Ale te 2 nocne karmienia to jest coś niebywałego. Do tej pory dzień w dzień budzenie się 5, 6, 7 razy. To pewnie chwilowe, ale i tak się cieszę 😄

malutka_mycha, Daffi, Fasolka77, Tysia89, Mama019, Sansivieria lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    U Klemka niesamowity sukces!!! Karmiłam TYLKO o 20:00, 0:00, 4:30 i rano jakieś 3 razy. Ale te 2 nocne karmienia to jest coś niebywałego. Do tej pory dzień w dzień budzenie się 5, 6, 7 razy. To pewnie chwilowe, ale i tak się cieszę 😄
    Te pewnie humor Ci dopisuje jak się eyspalas. A cycki dały radę? Nie wybuchły?

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Te pewnie humor Ci dopisuje jak się eyspalas. A cycki dały radę? Nie wybuchły?
    Tak, już teraz w ogóle nie robią się twarde ;) jeśli jest dłuższa przerwa, to po prostu guzy się robią (zastoje), ale Klemek szybko wyciąga.
    Przydał mi się sen w nocy, bo wczoraj prawie wcale nie spałam, bo wróciliśmy z wesela o 5:00, a na dodatek potem nie mogłam zasnąć xD Więc wczoraj cały dzień byłam jak zombie xD

malutka_mycha lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia kompresy są spoko, też je przecinalam na pół i trzymał w lodówce. Jeszcze maść solcoseryl też pomagała.

Tunia76 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant spróbuj koniecznie jakiś glosny szum typu suszarka, odkurzacz. U nas jak nic nie pomaga to tylko okap dziala 🙈. Albo chusta, tam też zasypia.

stresant lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
‹‹ 3824 3825 3826 3827 3828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ