Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia2000 wrote:Dziewczyny mam szybkie pytanko w temacie szczepień. Czy dajecie paracetamol przed szczepieniem czy ewentualnie dopiero jak wystąpi gorączka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 10:45
Asia2000 lubi tę wiadomość
-
Stresant u nas zawsze jest płacz przy usypianiu i kombinowanoe. Niestety nie mam jednej uniwersalnej metody (oprócz oddania Filipa tacie do usypiania 😉) czasem działa bujanie, czasem okap, czasem kolysanki, jak jest bardzo zmęczony to sam zaśnie przytulony na mnie. U nas jest tak ze mąż potrafi to szybko uspac ale na krótko, mi to zajmuje więcej czasu ale Filip śpi dłużej. Pewnie dlatego że ja to nie odkładam 🙈.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
A co do paracetamolu to dawalam profilaktycznie odxrwzu po powrocie do domu ze szczepienia. Przy bexero podam przed
Asia2000 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Kasiulka90 wrote:Ahahaha Fasola 😄😄😄 Mój mąż ma chyba jeszcze większe chęci na drugie dziecko niż ja, więc nie muszę go namawiać 😄 A jak Twoje libido? Jest jakiś postęp?
No to do dzieła!!!😁
Postęp jest..kilka dni temu pojawiła się pierwsza myśl o sexie 😂😂😂malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:No to do dzieła!!!😁
Postęp jest..kilka dni temu pojawiła się pierwsza myśl o sexie 😂😂😂malutka_mycha, Fasolka77, Kasiulka90, Sansivieria lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
U nas od wczoraj Laurę mi ktos podmienił. Chyba zaczynamy najdłuższy skok . .. tylko na ręce chce , na których tez płacze i marudzi .. 🤨 w dodatku dostałam dziś okresu i czuję że się chyba odstrzele. I z zasypianiem też problemy 😜
I powiedzcie mi co dajecie maluchom na dziaselka ? Bo mała tak ciśnie łapki do buzi że masakra. A wczoraj jej masowalam trochę palcem i widziałam ta ulgę w oczach . -
My juz po szczepieniu.
Dzięki za kciuki❤
Natan waży 7680g i ma 69cm plus główka 42.5cm
(zdaniem lekarki zbyt wolno przybiera-naprawdę?czy ktoś potrafi wytłumaczyć ile powinien przybrać? bo wg mnie jest ok;czas na podwojenie wagi mamy do 6 m-ca,prawda???)
co do skóry-dalej niestety krążymy wokół azs-pomaga nam Sudocrem i wtedy skóra nie jest taka czerwona ale robi się za to mega sucha...musimy metodą prób i błędów znaleźć idealny środek do pielęgnacji...
za miesiąc mamy kolejne szczepienie(rozłożone na części jest przez to,że ciąża rozwiązana przed 40tyg.)i jeżeli stan skóry będzie gorszy plus z wagą staniemy to pomyśli nad zrobieniem testu alergii na mleko i wtedy preparat mlekozastepczy jakby się okazało,że jest alergia...
A tak to wszystko w porządku🥰🥰🥰🥰Duży,zdrowy,silny,aktywny,rozmowny,kontaktowy ❤❤także serce się raduje❤❤❤❤❤❤
aktualnie śpi...póki co bez paracetamolu
malutka_mycha, Fasolka77, Kasiulka90, Daffi, estrella lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Myślę ze swoja rolę odgrywa też długo okres starań, leczenie itd. Ja sie wczoraj poryczalam po seksie bo dotarło do mnie że mamy już Filipa A sex był tylko i wyłącznie dla przyjemności A nie bo owulacja bo inseminacja, itd.
-
Fasolka no u nas już po wakacjach😉😉😉😉😉
dzieci wróciły do szkoły ale za to mamy jeszcze ferie jesienne 2 tygodnie chociaż ja akurat wolałabym żeby wakacje były tu tak samo długie jak w Polsce😉
w ramach odstresowania wrąbałam 3 paski czekolady !!!!🐷😂Fasolka77, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Myślę ze swoja rolę odgrywa też długo okres starań, leczenie itd. Ja sie wczoraj poryczalam po seksie bo dotarło do mnie że mamy już Filipa A sex był tylko i wyłącznie dla przyjemności A nie bo owulacja bo inseminacja, itd.
Czas zacząć myśleć o antykoncepcji 😁Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Fasolka no u nas już po wakacjach😉😉😉😉😉
dzieci wróciły do szkoły ale za to mamy jeszcze ferie jesienne 2 tygodnie chociaż ja akurat wolałabym żeby wakacje były tu tak samo długie jak w Polsce😉
w ramach odstresowania wrąbałam 3 paski czekolady !!!!🐷😂
Tylko trzy???Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Tylko trzy???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 13:02
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny czy wyjazdy psują sen maluchów?
Za tydzień jadę do mamy i panicznie się boję, że koniec spokojnych nocy.
Ale kolejne noce są normalne i potem po powrocie do domu też.Tunia76 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
A mi tak ciężko trzymać dietę 😭😭 nawet mogę zacząć ćwiczyć ale brak mi motywacji. Jak jest ładna pogoda to szkoda mi czasu na siedzenie w domu, a podczas Plewienie raczej nie schudne. Więc chyba ćwiczenia muszą poczekać na lepsze, zimniejsze czasy
-
Dziewczyny która z Was kupowała taki plecak do wózka z allie albo z Allegro? Zadowolone jesteście ?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny, polecałam Wam konkretny stanik z Momtobe. Teraz zaszalałam i kupiłam 3 zestawy, tym razem biustonosze do karmienia z fiszbinami + figi do każdego. Bałam się bardzo tych fiszbin, bo nawet przed ciążą miałam wrażliwe i często obolałe piersi od za ciasnych staników (np. po owulacji). Ale jestem zachwycona!!! Są mega wygodne, rewelacyjnej jakości i piękniejsze niż na zdjęciach.
Także ten... Fasolka, mąż już skorzystał 😅 Całe szczęście tak jak pisze Lolka - teraz nie mamy parcia 😉Fasolka77, Lolka30, B_002, MamaAga85 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Nie mam telewizora🤣🤣 zrelacjonuj🙏
dziewczynka miala 1,5 roku, urodzila sie bez uszka tzn. ta malzowina uszna byla tak inaczej wykszalcona i na uszko nie slyszala ......miala wade serduszka....pozatym zdrowa jak ryba
mowili nazwe tej choroby (zapomnialam) byl lekarz otolaryngolog tez sie wypowiadal ze rzadkosc u dziewczynek malo sie wie o tej chorobie i w PL nie wykonuje sie operacji....
zbieraja na operacje w USAmalutka_mycha lubi tę wiadomość