Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAga85 wrote:Ile odejmujemy stopni mierząc temp.w odbycie???
Wyszło 38.7...Paracetamol podany...
Nini śpi znowu...
takie coś znalazłam w internecie na dwóch stronach ale nie wiem na ile to jest wiarygodne. Po leku powinno spasc -
MamaAga85 wrote:Urodził się 4550g a dziś ma 7680g.19 maja ważyl 5270g.
Wydaje mi się,że skoro na dziś czyli prawie 4m-ce od porodu waży 3130g więcej to jest ok. -
MamaAga85 wrote:Ja po cc mam aktualnie trzecią miesiączke i jest lepiej niż było a było tragicznie.
Pierwsza miesiączka była masakryczna(nigdy takiej nie miałam, nawet po porodzie ani jednym ani drugim ani po poronieniach).Nie dość, że dosłownie lało się ze mnie strumieniami to bolała mnie cała blizna,plecy i było mi słabo plus zawroty głowy...
No i pierwsza miesiączka ogółem trwała 10dni...katastrofa...
Druga krótsza bo 6 z czego 3 znowu intensywne ale już nie aż tak jak pierwsza.
Trzecia zdecydowanie mniej obfita i bardziej normalna.
Daleko i tak do moich miesiączek.sprzed ciąży bo miałam max 4 dni z czego dwa dwlikatne krwawienie i dwa plamienie...
Także Daffi mam nadzieje,że wytrwasz i ze każda następna będzie już mniej obfita i do przeżycia... -
Daffi wrote:Filip na rowno 3 miesiace wazyl 7440g a urodzil sie 4500g. Srednio ten 1 kg tyja na miesiąc. Zresztą jak wiemy dzieci przybieraja skokowo. Moze sie okazac ze pójdziesz za tydzien i będzie 8kg.
Przecież je...Fakt,że.ulewa dość mocno ale je...A wg wyliczeń wychodzi ponad 3 kg od urodzenia ...
Samą siebie uspokajam... -
Daffi wrote:Proszę nie strasz. Ze mnie drugi dzien sie leje a w sobote jedziemy nad morze!!! Oby mi troche ustapilo tak żeby normalnie funkcjonować bo czuje sie jak w pampersie.
pewnie tak będzie bo dziś dopiero wtorek😉
a jak.mialaś przed ciążą??Daffi, sandrina22 lubią tę wiadomość
-
MamaAga85 wrote:Lekarka sama w sumie mówiła na poprzedniej wizycie,że przez hipoglikemie miał Natanek trudniejszy start i przez dwa tygodnie NIC nie przybrał.Walczone było o każda krople jedzenia i wg mnie walka na tą chwilę jest na dobrej drodze di wygranej.Nie musi przecież mieć tego równego co.do joty kilograma na m-c...
Przecież je...Fakt,że.ulewa dość mocno ale je...A wg wyliczeń wychodzi ponad 3 kg od urodzenia ...
Samą siebie uspokajam... -
MamaAga85 wrote:Oby do soboty zelżało..
pewnie tak będzie bo dziś dopiero wtorek😉
a jak.mialaś przed ciążą??
Po urodzeniu Julki nie było czegoś takiego dlatego bylan w szoku ale bratowa mowi ze ona tez tak ma.. Wiec chyba zestarzalysmy sie i organizm inaczej sie regeneruje. -
MamaAga85 wrote:Lekarka sama w sumie mówiła na poprzedniej wizycie,że przez hipoglikemie miał Natanek trudniejszy start i przez dwa tygodnie NIC nie przybrał.Walczone było o każda krople jedzenia i wg mnie walka na tą chwilę jest na dobrej drodze di wygranej.Nie musi przecież mieć tego równego co.do joty kilograma na m-c...
Samą siebie uspokajam...
Mój pediatra mówi, że optymalnie dziecko powinno przybierać 750 g na miesiącFasolka77
-
Daffi wrote:Luzik.. 4 dni z czego 2 to plamienia i krwawienia zazwyczaj lekki lub normalne.
Po urodzeniu Julki nie było czegoś takiego dlatego bylan w szoku ale bratowa mowi ze ona tez tak ma.. Wiec chyba zestarzalysmy sie i organizm inaczej sie regeneruje. -
MamaAga to są chyba wytyczne who nawet te 750 g na miesiąc wiec spokojnie
zresztą dzieciaki teraz już będą wolniej przybierać nie mogą przecież ciagle tak dużo bo na pół roku by z 15 kg ważyły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 01:46
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorota - ja mam tą najtańsza torbę z Ali. Dałam coś koło 35zl.
I jest super, ale my używamy te od wózka bo też jest spoko.
Plecak jest super jak trzeba mieć ze sobą mleko, butelki, pampersy, zabawki.
Jest mega pojemny ale przez to też dość duży. I zdecydowanie wolę wziąć te dwie pieluszki i kilka zabawek plus portfel to torby od wózka, bo jest mniejsza i wisi na wózku w takim miejscu że mi nie przeszkadza. W ten plecak ciągle walę kolanamiDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Było zbyt pięknie. Cukier na czczo 112.
Muszę w końcu pójść na tą krzywą.
A teraz zacząć dietę.
Tylko jeszcze zjem te ciasteczka półfrancuskie z morela 😂
Mój cukier też w przedziale 100-115 także bez metforminy poszedł w górę. .też się muszę wybrać na krzywa...Fasolka77
-
Paula ma rację z plecakiem. Ja też to biorę na większe wyjście, nawet na tydzień do rodziców spakowałem tam ciuszki pieluchy i ręcznik Filipa. Na codzienne spacery mamy coś takiego. Wkładam tam kilka pampersow, dwie pieluchy, podkład, coś na przebranie, butelkę, mleka rtf, jakąś zabawkę, żel antybakteryjny i chusteczki mokre i wszytko się mieści.
33,27 zł 50%OFF | Drukuj wózki dziecięce wózek torba na wózek z odpinanym torebka wielofunkcyjny wózek dla dziecka organizator wózek Buggy koszyk torba do zawieszenia
https://s.click.aliexpress.com/e/p0NORKuDorotaAnna lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
No dobra to kto chętny na spotkanie we Wrocławiu 17 sierpnia?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Mimo ze zostalam sama, to czasu nie mam wiecej...Michalek jak byl w domu to mnie mobilizowal do szybszych ruchow chyba. Dalej wyrabiam tylko trzy razy cwiczenia z malym, no w jednym przedziale od karmienia do karmienia cos troche sprzatam i gotuje sobie. Raz wychodzimy na dwor i czasu ni ma, jak to powiedzial Bunio o mleku z duzego bufetu
Mysle zeby moze sprobowac z chusta. Jak Michalka kiedys nosilam non stop i zabawialam to malego nosze tylko po jedzeniu do odbicia i zeby mu sie mleko ladnie w zołądku osiadlo
obaj z Michalkiem dostaja za malo tego co obaj miec powinni.