Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Klemek nas tak w nocy wykończył, że czuję się jak zombie. Zaczęło się od posmarowania ciała po kąpieli balsamem. Moja mama nam poleciła go smarować, bo od kilku tygodni ma mega suchą skórę, jakieś czerwone plamy. Wszędzie tylko nie na buzi, głowie i na pupci. Myślałam, że od ubranek, ale ani proszku nie zmieniłam ani niczego. No i dzisiaj na wizycie pediatra orzekła, że to alergia i mam (znowu) nie jeść nabiału, jajek, miodu, czegoś tam, już aż nie pamiętam. Nie pytajcie jaka jestem wkurzona. Zastanawiam się, czy słuchać pediatry czy iść do innego na potwierdzenie czy srać to całe kp i przejść na kozie mleko. Już mi naprawdę ręce opadają... Same problemy z tym moim kp. Od samiuśkiego początku. Co chwilę coś. A jednak intuicja matki mi podpowiada, że dziecko tego potrzebuje i powinnam. Naprawdę gdyby nie to ostatnie to już dawno bym to olała.
-
Daffi Ciebie zapisuje na zlot nr 3 31sierpnia i koniec kropka 😀Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Kasiulka spróbuj może czyste masło shea. Ja mam akurat z lulalove. I na twoim miejscu poszlabym do innego pediatry albo do alergologa bo nabiał to już jakiś czas temu włączyłas i dopiero teraz wysypka? My jesteśmy od soboty na capricare. Póki co to mam wrażenie że bączki nie sa takie dokuczliwe i nie robią wrażenia na Filipie. Właśnie był kurier z zapasem bo stacjonarnie opakowanie kosztuje mniec48zl A w aptece internetowej 36zl!.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Dzięki, Kochana :* Nawet mój mąż stwierdził, że pediatra do doopy, bo za każdym razem nam mówi to samo - mama musi mieć dietę, a dziecko kąpać w emoliencie. No i pytałam o alergię, to powiedziała, że w tak młodym wieku nie da się jej sprawdzić, więc tylko dieta eliminacyjna. Ma mega staroświeckie podejście.
-
No nie można stwierdzić alergii ale może alergolog stwierdzi że to wcale nie wysypka alergiczna. Albo do dermatologa podjedź. Bo eliminacje nabiału już przerabialas i jak widać nie jest to recepta na wszystko.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
No dobra koleżanki z Krakowa i okolic jak już jesteśmy przy temacie zlotów to między 18 a 21 września jesteśmy w Krakowie 😃😃😃
B_002 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Kasiulka90 wrote:Klemek nas tak w nocy wykończył, że czuję się jak zombie. Zaczęło się od posmarowania ciała po kąpieli balsamem. Moja mama nam poleciła go smarować, bo od kilku tygodni ma mega suchą skórę, jakieś czerwone plamy. Wszędzie tylko nie na buzi, głowie i na pupci. Myślałam, że od ubranek, ale ani proszku nie zmieniłam ani niczego. No i dzisiaj na wizycie pediatra orzekła, że to alergia i mam (znowu) nie jeść nabiału, jajek, miodu, czegoś tam, już aż nie pamiętam. Nie pytajcie jaka jestem wkurzona. Zastanawiam się, czy słuchać pediatry czy iść do innego na potwierdzenie czy srać to całe kp i przejść na kozie mleko. Już mi naprawdę ręce opadają... Same problemy z tym moim kp. Od samiuśkiego początku. Co chwilę coś. A jednak intuicja matki mi podpowiada, że dziecko tego potrzebuje i powinnam. Naprawdę gdyby nie to ostatnie to już dawno bym to olała.
Biedni Wy 😕 a już się cieszyłam, że wyszliście na prostą...może to wina balsamu a nie pokarmu?Fasolka77
-
nick nieaktualnyLaski - diete konsultuje się z dietetykiem alergie z alergologiem.
Pediatra może Ci powiedzieć czy Twoje dziecko ma czyste gardło a nie co Ty masz jeść albo czy Twoje dziecko ma alergię czy AZS.
No jak mnie wpienia jak ci pediatrzy wydają diagnozy w nie swojej specjalności i to jeszcze bez żadnych badań to nie macie pojęcia.
Kasiulka - idźcie do alergologa. Jeśli wyjdzie alergia to do dietetyka. Z tego co pamiętam to olej kokosowy nie uczula więc możnaby spróbować go dodawać do kąpieli zanim dostaniecie diagnozę. Pamiętaj że oleje i masła nakłada się na wilgotną skórę bo one działają na zasadzie okluzji - robi powłokę pod która zamyka cząsteczki wody żeby nie parowały.Lolka30, Misiabella, Kasiulka90, MamaAga85, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Paula, zgadzam sie w 100 procentach. Pediatrzy i lekarze rodzinni niestety nie posiadaja w wiekszosci przypadkow aktualnej wiedzy dotyczacej zywienia niemowlat, ani nie odroznia suchej slkory od azs.
Kasiulka90, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Jeju, dziewczyny, jak dobrze, że od razu do Was napisałam. No nie mam zaufania do tej pediatry i koniec. Klemek taką suchą skórę ma od urodzenia, a tak właściwie od razu po urodzeniu to mu naskórek schodził z całego ciała po kolei. Jak się tego pozbyłam po kilku tygodniach, to potem właśnie czerwone plamki, suche miejsca. Teraz po prostu się pogorszyło. I doszliśmy z mężem do wniosku, że to niezależnie od mojej diety czy nie-diety. Także na przekór pediatrze jem właśnie kanapkę z serem i do tego ugotowane jajko 🤣🤣🤣
Co to za czasy, że bardziej się ufa koleżankom z forum niż lekarzowi 😂😂😂
Paula, czy Ty uważasz tak jak Lolka, że to masło shea będzie dobrym pomysłem? Bo mogę zamówić już teraz i może do piątku mi dotrze. Dobrze, że przypomniałaś, że oleje się nakłada na mokrą skórę. Niby wiem o tym, ale oczywiście zapomniałam 🙈Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie kończę dużą Milkę i już zapowiedziałam mężowi,że jak chce mi coś kupić to niech to będą jakieś seksowne majteczki w mniejszym rozmiarze celem motywacji a nie kolejna czekolada bo takim sposobem bo zamiast seksownych majteczek będzie oglądał wielkie pantalony😂😂😂😂😂😂
co prawda stringów i tak nie noszę ale jakieś pełne seksi gatki na kiedyś tam można kupić bo z seksem u nas i tak do bani...jutro miałam iść do gina i coś z antykoncepcją kombinować ale przez okres nie pójdę a poza tym i tak nie wiem co miałabym brać skoro hormony odpadają...Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka u nas skora to samo schodziła wszedzie. Jak to sie skończylo byla sucha jak tarka i miala drobne krostki. Rzucila sie wtedy ciemieniucha. Nam na wszystko pokogla aderma i ta do kapieli i ta do smarowania. Skora nie do poznania.
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Daffi, no u nas tak to dokładnie wygląda 😱 A Twój Fifi pił i Twoje mleko i modyfikowane z krowy, więc proszę jakie "uczulenie na białko mleka krowiego" 😂😂😂
Tak mi się kojarzyło, że kiedyś widziałam zdjęcie bardzo podobnej skóry na naszym fb, ale nie pamiętam, czyje to było. Wtedy u nas nie było aż tak źle, dlatego się bardzo nie przejmowałam. Hmmm my mu może pogorszyliśmy stan skóry żelem do kąpieli z Babydream i tym balsamem... Niby bezpieczne składy, ale widocznie coś mu musiało zaszkodzić.