Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ledwo nadrobilam, a Kaz już się budzi. Skok trwa w najlepsze, ale do przeżycia jest, tylko to usypianie... Czasem mam ochotę wyjść i trzasnac drzwiami. U nas działają różne rzeczy, nie ma reguły. Czasem lulanie na rękach, czasem huśtawka, czasem po prostu przekładamy go z boku na bok pincet razy i w końcu zasypia 🤣 on ma problem z tym, że skacze, wierci się, rzuca rączkami, coś jak Stresant pisała. Czasem trzyma mnie za palce, ale to nie zawsze pomaga. Najgorzej, jka się na brzuch przekręci i nie umie wyjąć rączki spod ciała i się tak męczy i męczy, wkurza...
No, już jest płacz. Uściski dla Was 😘Kasiulka90, malutka_mycha, Fasolka77, stresant, MamaAga85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiulka - masło shea też raczej bezpieczne.
A co do babydream - on ma super skład ale nie dla wielkich wrażliwców. Tam jest rumianek a on lubi wysuszyć jak ma się skłonności. I mimo że tam są olejki to jeśli jest nadwrażliwość to wyjdzie właśnie jakaś alergia albo przesuszeniaKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
U nas od kilku dni też usypianie wieczorem, a wczoraj w nocy kilka razy wyłącznie poprzez kołysanie na rękach. Z moim rozszczepem kręgosłupa nie wyrobię... Boli strasznie 😥 A jak kazałam mężowi przejąć dziecko, to tak go usypiał, że słyszałam wrzask aż z salonu, więc w końcu zrezygnowana sama wzięłam Klemka, bo się aż zanosił od płaczu. Oby dzisiaj było lepiej.
-
Paula 90 wrote:Kasiulka - masło shea też raczej bezpieczne.
A co do babydream - on ma super skład ale nie dla wielkich wrażliwców. Tam jest rumianek a on lubi wysuszyć jak ma się skłonności. I mimo że tam są olejki to jeśli jest nadwrażliwość to wyjdzie właśnie jakaś alergia albo przesuszenia
To wczorajsze to już sama nie wiem czy go skóra tak piekła czy przechodzi skok i dlatego tak płacze. -
Kasiulka90 wrote:Daffi, no u nas tak to dokładnie wygląda 😱 A Twój Fifi pił i Twoje mleko i modyfikowane z krowy, więc proszę jakie "uczulenie na białko mleka krowiego" 😂😂😂
Tak mi się kojarzyło, że kiedyś widziałam zdjęcie bardzo podobnej skóry na naszym fb, ale nie pamiętam, czyje to było. Wtedy u nas nie było aż tak źle, dlatego się bardzo nie przejmowałam. Hmmm my mu może pogorszyliśmy stan skóry żelem do kąpieli z Babydream i tym balsamem... Niby bezpieczne składy, ale widocznie coś mu musiało zaszkodzić.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Mieliśmy wychodzić z domu i nie wiem co nagle się stało ale tak zaczął płakać,że nie szło Go uspokoić...
no płakał i płakał...łzy ciurkiem...ewidentnie na ból...dałam paraceramol i zasnął...może to po szczepieniu nóżka boli nadal...😪😪😪😪
obiad na łóżku w sypialni przez to jem obok Nini bo tu zasnął😂 -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Ahaaaa omg 😱 Mamy jeszcze Sylveco i używaliśmy na przemian, ale teraz nawet tego boję się użyć. Chyba jednak kupię zestaw z Adermy... Coś do kąpieli i mleczko do smarowania. Skoro u Daffi i Mamy mega się sprawdziło. Tam w składzie już nie ma co uczulić, a olejów trochę boję się używać, bo trudno się je rozsmarowuje na wilgotnej skórze.
To wczorajsze to już sama nie wiem czy go skóra tak piekła czy przechodzi skok i dlatego tak płacze.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Kasiulka weź nie słuchaj tego pediatry!
Nam bardzo pomogła bioderma atoderm polecana dla osób z AZS- olejek do kąpielami balsam. Mamy tez aderma emolient do kąpania i krem emolientowy. Ale to pomagało na jakiś czas i znowu wracał sucha skóra.
Polecam tez kąpiel z krochmalem ale tylko do czasu złagodzenia zmian. Potem podobno dobrze kapać z gotowanym siemieniem lnianym bo on natłuszcza.
Dzięki dziewczyny za opinie o tym plecaku. Ja mam torbę do wózka ale ona tam mieści w zasadzie rzeczy do przewijani jak już muszę wziąć butelkę termos zabawki to robi się kiepskoKasiulka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Nadrobiłam ale już nie wiem co miałam odpisać
Skąd Wy macie tyle czasu na pisanie tutaj?
Kasiulka współczuję problemów z Kp i suchą skórą. Ja też uważam że masło shea bedzie dobre. Smarowałam nim brzuch pod koniec ciąży gdy skończył mi się balsam Palmers. Uwielbiam jego konsystencję i zapach.
Może pomoże Klemkowi.
Paula u nas przekręcanie się na brzuch było na początku skoku, więc niekoniecznie u Was już koniec, ale tego Wam życzę żeby szybko minął.
Lolka ja jestem chętna na spotkanie w KrakowieLolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Moja Zosia przybrała juz na wadze ponad 4,5kg. Jeszcze jakiś miesiąc i potroi wagę urodzeniową.
A pediatra raz przyczepiła się że za mało przybrała od wizyty do wizyty. Przecież te dzieciaczki już będą zwalniać troszkę z rośnięciem.
Mała zrobiła dziś coś co mnie bardzo ucieszyło. Zaczęła huśtać się na wyprostowanych rękach i na kolankach, a to wstęp do raczkowania! Ogólnie to już pełza do tyłu od jakiegoś czasu i jak tylko wyjdę do łazienki to znajduję ją potem kawałek dalej od maty na podłodzeBardzo jest ruchliwa i mobilna.
DorotaAnna, Lolka30, Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Basiu ja też smarowalam się shea jak skończył mi się olejek na rozstępy z babydream👍.
Super byłoby się spotkać. Będziemy dogadywać szczegóły we wrześniu w takim razie 😃.B_002 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Byłam dzisiaj na myjni i sprawdziłam ciśnienie kół w wózku. Okazało się, że ja na kapciach jeżdżę. A wogole nie było widać. Koła napompowane, ale jeździ twardo, mam wrażenie, że bardziej podskakuje na wybojach. A napompowalam do ciśnienia podanego na kołach.
-
Jeśli usłyszycie, że w Krakowie kobieta zabiła męża, to ja.
Jak jeszcze kilka razy usłyszę ona jest głodna, to przywale co będzie pod ręką.Lolka30, Fasolka77, DorotaAnna, Kasiulka90, Syska2202, malutka_mycha, B_002, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Ja na spotkanie w Krakowie też chętnie.
Tylko jak czytam jakie Wy laski, to nie wiem czy się odważę.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Tunia76 wrote:Jeśli usłyszycie, że w Krakowie kobieta zabiła męża, to ja.
Jak jeszcze kilka razy usłyszę ona jest głodna, to przywale co będzie pod ręką.Tunia76, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień