X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_Mycha ja miewam chyba podobne kłucia do tych, które opisujesz. Są dni kiedy dość mocno dokuczaja, a później na kilka dni potrafią zupełnie zniknąć. Mój gin zrobił mi znów posiew żeby wykluczyć infekcje, badanie wyszło ok. To może być kwestia wspomnianego wcześniej ukrwienia, i ja tego się trzymam :) niemniej jednak te nasze odczucia bólu są dość subiektywne i myślę że najlepiej zameldowac o tym lekarzowi i niech się głowi w końcu od tego jest ;)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na pewno zrobię, ale do wizyty kilka dni i chciałam się uspokoić. Wczoraj też o jakiś nerwobolach czytałam. Nie wiedziałam że w pochwie można je mieć :D

Franka2104 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie z innej beczki - kupujecie jakieś specjalne ciążowe kurtki na zimę? Mam termin na drugą połowę kwietnia więc najwieksza będę marzec - kwiecień. Nic z tych ciążowych mi się nie podoba i myślę o zakupie jakiegoś luzniejszego welnianego płaszcza po prostu. Dajcie znać czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie bo jestem w kropce

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to druga ciąża ale nie mogę porównać do pierwszej poronionej w 7tc. Te ruchy to tylko takie dwa musniecia, absolutnie chwilowe i bardzo delikatne. Sama jestem zaskoczona i dzis już nie wiem czy to To, choć coś mi podpowiada że to mógł być Maluch. Lekarz mówił że w 20tc już tego na pewno nie pomyle, ale wtedy to już będzie łatwiej rozpoznać. Teraz jest ciekawie ;-)

age.png
    age.png

Wysłany: 22 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Zupełnie z innej beczki - kupujecie jakieś specjalne ciążowe kurtki na zimę? Mam termin na drugą połowę kwietnia więc najwieksza będę marzec - kwiecień. Nic z tych ciążowych mi się nie podoba i myślę o zakupie jakiegoś luzniejszego welnianego płaszcza po prostu. Dajcie znać czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie bo jestem w kropce
    Ja pożyczę sobie kurtkę od mamy, luzniejsza. A koleżanka kupował sobie właśnie płaszczyk wiązany więc uniwersalny. Po porodzie też w nim chodzi

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ja bym nie chciała kupować kurtki typowo ciążowej którą użyję tylko na chwilę.
    Sprawdzałam ostatnio i moja kurtka zimowa ma ściągacz w pasie, Jak go poluzowałam maksymalnie to dałam radę się zapiąć z poduszką na brzuchu :) Liczę na to że z brzuchem się zapnę, a jak nie to najwyżej będę kupować za ostatnią chwilę albo spróbuję coś pożyczyć od kuzynki która ma większy rozmiar niż ja.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zrobię test z poduszka ;) dzięki za rady Dziewczyny!

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    ja nie kupuje. w poprzedniej ciazy rodzilam 18 grudnia i dalam rade smigac w swoim plaszczyku ale to tez zalezy jaka masz ta kurtke i czy masz w niej jakis zapas miejsca. u mnie plaszczyk sie sprawdzil..troche z przodu sie podniosl przez brzuch ale sspokojnie moglam w nim chodzic.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak malutka mycha przywiozlam sobie puchowy płaszczyk od mamy narazie sporo miejsca wiec sie chyba bez problemu zapne, a jak nie, to bede od meza pozyczac kurtki :) w sumie to do pracy nie chodze wiec nic takiego nie potrzebuje tyle co do samochodu wsiasc przejechac do sklepu czy do rodziny to nic konkretnego nie trzeba.....do kosciola to moze w swieta a tak to unikam skupisk kaszlacych ludzi, puki byla pogoda to na dworze stalam.....

Dzieki za opamietanie z tymi ruchami ....ja to najlepiej juz bym chciala rodzic taka niecierpliwa nie jestem.....
    kazdy ginekolog by mnie wysmial jakbym poszla i powiedziala ze w 14 tygodniu 1 dzien sie dziecko nie rusza i ja panikuje :)

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja siedzę sobie w szpitalu, jestem po badaniu usg, moja torbiel jest jednak na prawym jajniku, ale boli mnie z lewej, ponoć może tak promieniowac. Czekam jeszcze na jakieś badanie, nie wiem jakie. Ciężko tu się siedzi z moim przeziębieniem, nos zapchany, gardło boli, boli mnie w zasadzie wszystko, łącznie z zębami i włosami ;) Ale ważne, że mi powiedzieli, że torbiel nie jest groźna, za kilka tygodni już powinno jej nie być :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jak mozesz uzupelnic- termin mma na 22.04 i bedzie.dziewczynka ☺

B_002 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Cześć. Ja siedzę sobie w szpitalu, jestem po badaniu usg, moja torbiel jest jednak na prawym jajniku, ale boli mnie z lewej, ponoć może tak promieniowac. Czekam jeszcze na jakieś badanie, nie wiem jakie. Ciężko tu się siedzi z moim przeziębieniem, nos zapchany, gardło boli, boli mnie w zasadzie wszystko, łącznie z zębami i włosami ;) Ale ważne, że mi powiedzieli, że torbiel nie jest groźna, za kilka tygodni już powinno jej nie być :)
    Współczuję .. trzymaj się cieplo ☺ najważniejsze, ze faktycznie ta torbiel nie jest groźna. Zdrowka kochana!

202312226851.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, jak tam nastrój przed prenatalnymi? :) Ja się kilka dni temu baaardzo stresowałam, a dzisiaj czekam z uśmiechem na twarzy i jestem mega pozytywnie nastawiona :) W końcu razem z mężem zobaczymy nasze małe słoneczko! <3 :)

I witam się z Wami w końcu w II trymestrze :) Będę się trzymała terminologii z belly, bo od półtora roku śledzę ovufriend i mu ufam. Ciekawe, czy termin się pokryje z usg. Trzymajcie proszę kciuki o 16:30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 10:42

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Orzeszki, jak tam nastrój przed prenatalnymi? :) Ja się kilka dni temu baaardzo stresowałam, a dzisiaj czekam z uśmiechem na twarzy i jestem mega pozytywnie nastawiona :) W końcu razem z mężem zobaczymy nasze małe słoneczko! <3 :)

I witam się z Wami w końcu w II trymestrze :) Będę się trzymała terminologii z belly, bo od półtora roku śledzę ovufriend i mu ufam. Ciekawe, czy termin się pokryje z usg. Trzymajcie proszę kciuki o 16:30 :)
    Szybko leci ten czas, ale ponoć ten II trymestr jest najpiękniejszy☺ trzymamy kciuki! Daj znac pozniej co i jak

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) kolejny tydzień! Kolejny poniedziałek! A ja czekam na piątek :)

Lili kochana daj znać co u ciebie! Ściskam mocno!

Paula, malutka_mycha nie wiem jakie macie dokładnie uczucia ale ja miałam w pochwie rozpychanie kłocie i taki dziwny nie bolący ból kości tej jakby w kroczu (haha) ale u mnie wszystkie badanie wyszły w porzadku, czekam jedynie jeszcze na wyniki wykazów na bakterie i grzyby - niby juz dziś sa ale nie mogę ich odczytać internetowo :/ cos sie popsuło. Ale jutro pójdę oddać mocz na badanie to sobie odbiorę :)

Co do ruchów to ja czułam dwa razy delikatny musciecie palcem jakby od środka ale to było bardzo delikatne- nie liczę na mocne i regularne ruchy mam łożysko na przedniej ścianie jak poczuje wyraźnie w 18 tydz bede happy :)
    Za to wczoraj wyraźnie czułam „ruchy” pod żebrami w jelitach haha powiem wam ze tak sobie właśnie wyobrażałam ręka ruch dziecka haha

Dziewczyny czy wy tak samo jak ja czekacie na święta i śnieg??? Taki skrzypiący śnieg pod butem ahh muzyczka w sklepach klimat zakupów prezentów <3

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy już codziennie, zazwyczaj kilka razy w ciągu dnia, dzisiaj rano o 8 mała szalała, jak przykładam rękę to czuję kopniaczki i wypychanie, jest to dość nisko na wysokości majtek, czasami kopnie wyżej, nie da się tego z niczym pomylić i jest to cudowne uczucie! 3 tygodnie temu zaczęło się od smyrania i przelewania a teraz to już dzieje się tam szaleństwo, a jest to moja pierwsza ciąża więc to pewnie wszystko zależy. Łożysko mam na tylnej ścianie. Detektor już poszedł w kąt. Miłego dzionka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:37

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Cześć :) kolejny tydzień! Kolejny poniedziałek! A ja czekam na piątek :)

Lili kochana daj znać co u ciebie! Ściskam mocno!

Paula, malutka_mycha nie wiem jakie macie dokładnie uczucia ale ja miałam w pochwie rozpychanie kłocie i taki dziwny nie bolący ból kości tej jakby w kroczu (haha) ale u mnie wszystkie badanie wyszły w porzadku, czekam jedynie jeszcze na wyniki wykazów na bakterie i grzyby - niby juz dziś sa ale nie mogę ich odczytać internetowo :/ cos sie popsuło. Ale jutro pójdę oddać mocz na badanie to sobie odbiorę :)

Co do ruchów to ja czułam dwa razy delikatny musciecie palcem jakby od środka ale to było bardzo delikatne- nie liczę na mocne i regularne ruchy mam łożysko na przedniej ścianie jak poczuje wyraźnie w 18 tydz bede happy :)
    Za to wczoraj wyraźnie czułam „ruchy” pod żebrami w jelitach haha powiem wam ze tak sobie właśnie wyobrażałam ręka ruch dziecka haha

Dziewczyny czy wy tak samo jak ja czekacie na święta i śnieg??? Taki skrzypiący śnieg pod butem ahh muzyczka w sklepach klimat zakupów prezentów <3
    Oj tak, js e tym roku się wyjątkowo nie mogę doczekać świąt, tego klimatu przed i kupowania prezentow i tych wszystkich ozdob☺

202312226851.png

Wysłany: 22 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już chce święta :)

Mała8 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, mimo że ja zimy nie lubię, to też się cieszę, że nadchodzi, bo to będzie piękny czas, a w szczególności święta :) Haha dobre z tymi ruchami pod żebrami :D Ja też tam czuję ;)

Lili, Kochana, odezwij się.

Malutka, z tym uszczypnięciem to nie chodzi Ci czasem o kłucie? Jeśli jest w pachwinach, to się nie przejmuj - to więzadła. Jeśli w innych miejscach, to zależy czy pojawia się raz na jakiś czas, czy np. kłuje co chwile przez pół godziny - wtedy mój gin każe brać nospę, magnez i odpoczywać.

Kasiulka, witaj w upragnionym II trymestrze :) Pięknych wrażeń dzisiaj - Tobie i wszystkim wizytującym :*

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 22 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka właśnie nie w pachwinach tylko jakby u wejścia do pochwy. Trwało wczoraj długo a w sumie nic nie robiłam bo po obiadku cały czas siedziałam. A dzisiaj minelo bez śladu. To jest takie dziwne uczucie że nawet nie wiem czy gin ę będę umiała to wytłumaczyć i czy coś na to poradzi :)

f1d9680377.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ